základní skupiny - skupina G, 5. kolo
19.12.2007 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - RSC Anderlecht 2:1

V posledním kole základní skupiny "G" Poháru UEFA porazilo Getafe na svém stadionu Anderlecht Brusel těsně 2:1 a bez ohledu na výsledek zápasu Hapoel Tel-Aviv - Aalborg BK si zajistilo postup do jarní části poháru. Nejprve se v domácím týmu prosadili Pablo Hernandez a Fabio Celestini a v poslední minutě utkání snížil za hosty Cyril Thereau.

První branka padla již v šesté minutě zápasu. Domácí útočník Pablo Hernandez se z dvanácti metrů trefil přesně k pravé tyči a českému brankáři Zítkovi nedal šanci. Zbytek první půle byl relativně bez dalších šancí. Zahrozil pouze hostující Jonathan Legear, jehož střela šla však nad Abbondanzieriho branku a poté měl jedinečnou příležitost vyrovnat Jan Polák, který hlavičkou orazítkoval břevno.

Pět minut po zahájení druhého dějství musel Daniel Zítka lovit míč z brány podruhé. Pablo z levé strany nacentroval míč na Celestiniho, který ránou k tyči zvýšil náskok Španělů na 2:0.

Do příležitosti se také potom dostal střídající hráč Belgičanů Mbo Mpenza. Ale jeho pokus z dalekých osmnácti metrů brankář Roberto Abbondanzieri zneškodnil. Když se blížil konec utkání a vypadalo to, že Getafe už zápas dohraje s nulou, Anderlechtu se podařilo snížit. V devadesáté minutě našel Ahmed Hassan centrem Thereaua, a ten zajistil hostům čestný gól.

Kromě Getafe se na jarní fázi Poháru UEFA může těšit i jeho dnešní soupeř Anderlecht Brusel. Díky výhře Aalborgu na půdě Hapoelu Tel-Aviv postupují Belgičané z třetího místa.

Autor: Petr Páral / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Getafe potvdilo sílu španělské fotbalové scény. Ukázalo, že i "malé" kluby dokáží v Evropě zabodovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele