1/16 finále - odvety
21.02.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Getafe CF - AEK Atény 3:0

Španělské Getafe si bez větších problémů poradilo s AEK Atény, po remíze 1:1 v Řecku doma vyhrálo 3:0 a zajistilo si postup do osmifinále.

Hosté šli do zápasu s vědomím, že musí skórovat, ale hned od začátku to měli velmi těžké, tempo zápasu začali diktovat Španělé. Pár náznaků šancí si sice fotbalisté AEK v úvodu vytvořili, ale brankáře Ustariho vážněji neohrozili. Naopak domácí postupně nabírali na síle a před odchodem do kabin se ujali vedení. Zprava centroval Pablo Hernandez, ve vápně si míč našel 20letý záložník Esteban Granero a hlavou mířil přesně - 1:0.

Ani po přestávce se nic moc nezměnilo, Getafe dál kontrolovalo hru, přestože se hosté stále snažili se skóre něco udělat, jeden gól jim stačil k prodloužení. Jejich snahu ale osm minut před koncem utnul opět Granero. Z přímého kopu sice trefil jen břevno, ale opět vybojoval míč a ve vápně jej nedovoleně zastavil Tamanda. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Cosmin Contra - 2:0.

Ani to ještě nebylo všechno, třešničku na dort domácí přidali hned za dvě minuty. Contra se změnil v nahrávače, po jeho načasované přihrávce se zblízka prosadil Braulio a stanovil na konečných 3:0 pro Getafe.

Autor: Petr Starý / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe si přivezlo z Atém nadějný výsledek, ten to jen dotáhnout do dobrého konce. Moc bych to tomuto skromnému a nenápadnému klubu tento úspěch přál ! A.E.K. v poslední době postihl trochu výkonnostní útlum, což by mohlo domácím vyhovovat. Jsem velice zvědav, jak to nakonec skončí. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Getafe !!! Jednoznačným vátězstvím postupují dál. Překvapivě jdou ze tří španělských zástupců jen oni, nyní budou držet prapor La Ligy v UEFA Cupu sami. Ukazuje se, že pro letošek je Getafe typicky pohárové mužstvo. Přeji jim, aby šli co nejdál ! Naproti tomu AEK Atény tento zápas nezastihl v nejlepší formě. V Madridu se moc neukázali a možná jsou nakonec rádi, že je trápení konec a můžou se soustředit v klidu na řeckou ligu, kde jim začíná ujíždět vlak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele