základní skupiny - skupina A, 4. kolo
05.12.2007 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Zenit Petrohrad 1:0

Everton zvítězil na domácím hřišti nad Zenitem Petrohrad 1:0 a zajistil si potup do další fáze Poháru UEFA z prvního místa. Hrdinou zápasu se stal Tim Cahill, který vstřelil jediný gól pět minut před koncem utkání. Zenit je na druhém místě tabulky s pěti body, ale musí doufat, že alespoň jeden ze dvojice Norimberk a AZ Alkmaar nebudou bodovat v posledním kole. Do zápasu za hosty nastoupil i Radek Šírl, ale do statistik utkání se zapsal pouze žlutou kartou.

V prvním poločase byl lepší Everton. Ten mohl skórovat ve 30. minutě z penalty, když hráč hostí Nicolas Lombaerts zasáhl v pokutovém území míč rukou. Po červené kartě musel ze hřiště, další trest ale nepřišel, Mikel Arteta ze značky pokutového kopu minul. Další rána pro Zenit přišla v nastaveném čase prvního poločasu, když se zranil Alejandro Dominguez, kterého nahradil Olexandr Gorškov.

Everton nastoupil do druhého poločasu s jasnou taktikou využít přesily jednoho muže v poli. Jenže první šanci měli hosté. Pavel Pogrebnjak se nádherně uvolnil a přihrál Konstantinu Zirjanovovi, ale ten přestřelil. V 64. minutě přišel na hřiště domácí Victor Anichebe, který se trefil za Everton v posledních třech zápasech Poháru UEFA. Blízko gólu byl i dnes. To když se dostal, po čtyřech minutách pobytu na hřišti, do velké šance. Jeho střela však byla zblokovaná. Poté se domácí dostali do očekávaného tlaku, který vyústil v 85. minutě gólem Tima Cahilla. Ten usměrnil míč do branky, který vyrazil brankář Vjačeslav Malafejev po střele Joleona Lescotta.

Autor: Aleš Cahlík / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve včerejších zápasech Poháru UEFA zvítězili podle předpokladů favorité, žádné překvapení. To musel být tipérský den D. Ale Everton urval nakonec 3 body na poslední chvíli. A krásná návštěva, pak že UEFA Cup oproti LM netáhne!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele