základní skupiny - skupina F, 1. kolo
25.10.2007 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - SC Braga 1:1

Boltonu se nepodařilo naplno bodovat ani v Poháru UEFA, na vlastním hřišti remizoval s Bragou. Domácí se sice po dvou třetinách zápasu dostali do vytouženého vedení, jenže v samém závěru o něj přišli a body se dělily.

Až zítra bude do funkce kouče Boltonu oficiálně jmenován Gary Megson, proto dnes tým vedl Archie Knox. Už ve dvaadvacáté minutě jej málem rozradostnil Anelka poté, co hostující obránce Rodriguez uklouzl, jenže francouzský reprezentant vyslal jej slabou střelu do náručí připraveného brankáře Santose.

Hrál se vyrovnaný fotbal a příliš brankových příležitostí k vidění nebylo. Braga hrála pozorně a snahy domácích o vstřelení branky dokázala eliminovat. Před přestávkou se už do jediné šance dostal po Anelkově přihrávce Speed, jehož nebezpečná hlavička o několik decimetrů minula prostor mezi třemi tyčemi.

Ani po změně stran se nehrál bůhvíjaká fotbal. Kvalitě hry nepomohla ani divácká kulisa – něco přes deset tisíc lidí – připomínající spíš přátelský zápas, než bitvu v evropském poháru. Jedním ze světlých bodů byl výkon domácího útočníka Anelky, nejlepšího hráče na ploše. Francouz se stále snažil v sedmé desetiminutovce mířil nad a nedotáhl do konce drzý průnik.

V 61. minutě se do hry dostal útočník Diouf a domácím se jeho nástup brzy vyplatil. Hráče Boltonu sice nejdřív vylekala hlavička Paula Jorgeho a pokus Jorginha, pak se však prosadil Diouf. V 65. minutě Anelka uvolnil na pravé straně Daviese a jeho přesný centr poslal do sítě přesnou hlavičkou Diouf.

Domácí byli blízko vytouženému vítězství, jenže poslední desetiminutovku úplně nezvládli. Braga je dostala pod tlak a vytvořila si dvě ohromné šance. Tu první fantasticky zneškodnil Cesaru Peixotovi brankář Jaaskelainen. Střelcem vyrovnávacího gólu a hrdinou Bragy se stal až v 86. minutě hlavičkující Jailson, který zužitkoval centr Joaa Pereiry.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*bary72

Snad se už konečně Bolton vzchopí, protrápil se přes makedonské Rabotnički Skopje, ale Braga už bude daleko nebezpečnější. Zase to bude těsný, ale Bolton vyhraje 2:1.

Reagovat
HOST*bary72

Další nepřesvědčivý "anglický" výkon", Braga se dala určitě porazit. Je zvláštní, že ze tří anglických týmů v poháru UEFA se dva trápí. Asi ještě pohár UEFA podvědomě podceňují, svědčí o tom i návštěva v tomto utkání. Na Premier League by to byla ostuda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele