čtvrtfinále - 1. zápasy
03.04.2008 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Getafe CF 1:1

Největší adept na zisk Poháru UEFA, Bayern Mnichov, pouze remizoval v prvním utkání čtvrtfinále se španělským Getafe 1:1. Za domácí se trefil Luka Toni, za hosty vyrovnával v poslední minutě Cosmin Contra.

Španělský tým, který v osmifinále vyřadil Benfiku Lisabon, tak naplnil nejčernější myšlenky fanoušků Bayernu. Po vylosování čtvrtfinále Poháru UEFA totiž prohlásil Franz Beckenbauer, že nezná ani jednoho hráče soupeře. Po dnešním dni zná minimálně střelce gólu Contru. Německo se tak zahalilo do černé, neboť i druhý zástupce Bayern Leverkusen nebodoval.

Bayern Mnichov vstupoval do utkání jako velký favorit. Tuto roli začal plnit hned od začátku, když si vytvořil tlak, který vyvrcholil ve 26. minutě. Schweinsteiger zahrával rohový kop, na který nejvýše vyskočil Luka Toni a hlavou nedal šanci brankáři Ustarimu. Italský útočník zaznamenal již osmý gól v této soutěži a dohnal tak Pogrebnjaka z Petrohradu, který skóroval v jiném čtvrtfinále proti Leverkusenu.

Po tomto gólu se hra trochu vyrovnala, hráči Getafe měli míč na svých kopačkách mnohem častěji. Šance na zvýšení náskoku však měl hlavně Podolski, ale ten neměl svůj nejlepší den. Řada jeho šancí byla nevyužita, a tak šel Bayern do kabin jen s jednogólovým náskokem.

Ve druhém poločase se do šancí začali dostávat i hosté. Casquero minul ve své největší šanci ze vzdálenosti necelých 15 metrů. Bayern se i nadále snažil navýšit svůj náskok, ale šance Ribéryho a Toniho zůstaly nevyužity. Vrcholem pak byla šance Podolského, ale ten opět minul, a tak se dočkal pískotu od domácích fanoušků.

V 78. minutě přišlo důležité střídání, když nastoupil Cosmin Contra. Ten vystřídal Granera. V posledních deseti minutách bylo Getafe čím dál blíže ke vstřelení branky. Rozhodně se nesnažilo jen bránit relativně výhodný výsledek. Šanci Pabla však brankář Kahn ještě zneškodnil. Když už běžela 90. minuta přišel pro domácí šok. Střídající hráč Cosmin Contra vstřelil vyrovnávací gól na 1:1. Getafe si tak veze domů nečekaný a hlavně nadějný výsledek do odvety.

Autor: Aleš Cahlík / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

NIC JINÝHO NEŽ VÍTĚZSTVÍ NEČEKÁM MUJ TIP-------3:0 FC BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Zajda

No snad budeš mít pravdu mám je na Tiketu

Reagovat
satan_666

02 Getafe znou překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Také věřím Getafe,v UEFA ještě venku v zákl.hrací době neprohráli a na favority umí

Reagovat
smazaný uživatel

cokoli jineho nez vyhru bayern z tohoto zapasu brat nemuze, ikdyz getafe je ve forme, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov je v pdstatě jediný německý velkoklub se vším všudy a do tohoto souboje jde jako jednoznačný favorit. Myslí ne celkové prvenství v UEFA Cupu, ale bude muset zdolat velmi nepříjemné Getafe. To už může pouze překvapit, což mu může vyhovovat, není na něj vyvýjen takový tlak jako na Bavory. A Getafe se letos v pohárech náramně daří, takže to činí z tohoto souboje nejzajímavější dvojici v celém čtvrtfinále Poháru UEFA. Fandím jednoznačně madridskému Getafe a doufám, že si z Bavorska odveze dobrý výsledek pro odvetu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je to tady !!! Franz Beckenbauer se asi bude muset naučit jména hráčů Getafe nazpaměť, aby už věděl, kdože z těch "neznámých" jim zremizoval tento důležitý zápas. Sice Getafe skórovali se štestím až v samém závěru, ale o to víc může Bayern přemýšlet, kdeže zase byla chyba. Odveta v Madridu tímto získala na dramatičnosti a pevně věřím, že letošní pohárová kometa Getafe si po odvetě připíše další skapl v podobě vyřazení dalšího velkého favorita. Po nedávném vzepětí Villarrealu je tu další španělský klub, který se jako neznámý a malý klub dere do výšin ztrpčovat těm velkým pernametně fotbalový život. O to víc je ten fotbal krásnější. Jen tak dál ! A věřím, že 10.4. pozdě večer se zase budeme radovat !!!

Reagovat
smazaný uživatel

No, neviem, neviem... ale myslím si, že keby sa za tieto zápasy (štvrťfinále pohára UEFA) dávali body, tak za remízu by Bayern nejaký ten bodík dostal.

... to len reagujem na vetu z článku: "Německo se tak zahalilo do černé, neboť i druhý zástupce Bayern Leverkusen nebodoval."

... mimochodom klub sa volá Bayer Leverkusen, ale viem: chybička se vloudí...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Getafe,je vidět,že španělská liga má velkou úroven a průměrný tým se muže rovnat s lídrem bundesligy!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

I přesto,že jsem dal na Bayern čistou výhru,v koutku duše jsem tomu,ale nevěřil.Bohužel to tak vskutku dopadlo.Getafe dokázalo již nejednou v tomto poháru,že dokáže parádně překvapit a včera to také potvrdilo i když sice "za pět minut 12",ale přeci.na Getafe to bude mít Bayern hodně těžké,myslím,že neuspějí.Můj typ postup Getafe.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele