osmifinále - 1. zápasy
06.03.2008 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:0

Německé derby nakonec skončilo nejtěsnější výhrou domácího týmu. Leverkusen v Bay Areně porazil Hamburk a vytvořil si slibnou pozici do odvety.

Leverkusen v první půli působil o hodně živějším dojmem a byl aktivnějším týmem, na dobře pracující obranu HSV ovšem vyzrát nedokázal. Domácí měli jenom jednu slibnou příležitost, s Barbarezovou střelou si Rost s drobnými problémy poradil.

Po změně stran se hrál o poznání ofenzivnější fotbal a k vidění byly i šance. Hned ve 46. minutě si na přihrávku Guerrera naběhl Jarolím a ve slibné pozici pálil nad. Domácí odpověděli o minutu později nepřesnou hlavičkou Gekase. Té chybělo málo a v 50. minutě si mohl totéž říkat Barnetta, který pálil těsně mimo.

Hodně aktivní byl Gekas, ani jeho další pokus však nebyl přesný. Řecký útočník se ovšem nenechal odradit a v 77. minutě se konečně trefil. To si naskočil na rohový kop Barnetty a přesnou hlavičkou konečně pokořil Rosta - 1:0.

Gekas o sobě dal vědět ještě jednou a v 86. minutě před prázdnou bránou těsně nedosáhl na centr ze strany. Kouč Hamburku Huub Stevens nemohl být s výkonem svého týmu spokojen a vrásky na čele mu nadělal i Vincent Kompany. Ten již v první půli dostal žlutou kartu a odvetu bude sledovat pouze z tribuny.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Německý bratrovražedný souboj, to si los někdy zažertuje. Těžko něco předpovídat, oba mančafty se znají více než dobře, nemůžou se ničím prakticky překvapit. Na postup bych nakonec pasoval Hamburg. Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Byť Bayer Leverkusen zvítězil, je to s postupem stále otevřené. Stále si myslím, že nakonec půjde dál Hamburg.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele