1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AEK Atény - Getafe CF 1:1

Getafe si odváží více než nadějný výsledek z Atén, kde s tamním AEK remizovalo 1:1. Přesto budou svěřenci Michaela Laudrupa z Řecka odjíždět lehce nespokojeni, vyrovnávací gól totiž obdrželi až v poslední minutě nastavení...

AEK rozhodně nevstupovali do zápasu v ideální pozici – v lize se jim nedaří a dokonce byl odvolán trenér Serra Ferrer. A Getafe se toho všeho snažilo využít. Už ve druhé minutě pořádně prověřil brankáře Moretta Casquero. Hostům se skutečně podařilo ovládnout hřiště a byli jasně lepší. Nicméně vážnější šance nepřicházely, a tak se Řekové postupně vrátili do zápasů a nebezpečně se začali přibližovat brance španělů. Největší šanci domácích zmařil Koseetenoglou.

Přesto všechno si největší příležitost prvního poločasu připravili hosté, jmenovitě Casquero, který z vyložené pozice nepochopitelně netrefil bránu.

V úvodu druhé půle dala o sobě vědět brazilská superhvězda Rivaldo. Bývalý hráč Barcelony vypálil zpoza šestnáctky a jeho rána jen taktak netrefila branku Pata Abbondanzieriho. Dlouho se hrál v druhé pětačtyřicetiminutovce vyrovnaný fotbal bez vážnějších akcí a změna přišla až s hrůzně vypadajícím pádem Gavilána, který musel být převezen do nemocnice.

Laudrup přivedl na hřiště Cortése (právě za Gavilána), De la Reda (za Casquera) a Manu del Morala (namísto Ucheho). Tato střídání se dánskému trenérovi vyplatila a Getafe opět začalo mít více ze hry. Paradoxně zrovna tehdy přišla největší šance AEK. Ti předvedli výbornou kombinaci vedenou Pappasem, radost z gólů jim zmařil na poslední chvíli Manu.

Čtyři minuty před koncem přišlo to, co se v tu chvíli zdálo jako vítězný gól. Na centr Manu del Morala nedosáhl Braulio, ale De la Red už ano a v poklidu nasměroval levačkou míč do sítě. Ale krátce trvala radost hostů. V úplném závěru dopravil po řadě centrů do vápna Blanco míč tam, kam bylo potřeba, a zajistil svému týmu ještě poměrně ucházející pozici do odvety.

Autor: Petr Kilian / marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 pre getafe .

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí AEK Atény jsou najednou ve svízelné situaci, v lize se přestalo dařit, přišla ztráta vedoucího postavení, nakonec i odvolání trenéra. To se může na hřišti negativně projevit. Toho by mohlo sympatické Getafe z Madridu využít. Zatím se jím v Poháru UEFA nadmíru daří, přesto, že zatím pohárové zkušenosti spíše sbírají, ale jsou prověřeni náročnou španělskou ligou. Nejen proto je mírně favorizuji a přeji jim dobrý výchozí výsledek. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý výsledek pro Getafe. Doufám, že to přetaví v postup. Zápas se rozhodoval až na samém konci, ale víc ten gól musí mrzet právě mužstvo z Madridu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele