1. kolo - 1. zápasy
14.09.2006 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

LIBEREC PORAZIL CZ BĚLEHRAD

Slovan Liberec zvládl na výbornou utkání s Crvenou Zvezdou Bělehrad a až na zhruba deset minut ve druhé půli měl hru pevně v rukou. Krátce před přestávkou dal krásný gól Frejlach, v poslední minutě nastavení pak na 2:0 pečetil Blažek.

Slovan řešil před utkáním problémy v obraně, chyběli oba vykartovaní stopeři Zápotočný a Košťál. Trenér Lavička tak vytvořil novou stoperskou dvojici Šinglár - Matula a na Šinglárův pravý kraj se postavil Hamouz. I Crvena Zvezda byla oslabena, ale na rozdíl od Liberce trvale - po neúspěšném třetím předkole Ligy mistrů klub opustili reprezentanti Žigič a Kovačevič. Kvůli kartám chyběl obránce Gueye, naopak nechyběla nejzvučnější posila - brazilský útočník Ailton, nejlepší střelec německé Bundesligy z roku 2004.

První půlhodina zápasu se ani nemusela hrát. Hra byla plná nepřesností a vše, co ohrožovalo gólmany, byly nepřesné centry. Více jich předvedli liberečtí, k tomu se k voleji za vápnem odhodlal Holenda, ale místo branky atakoval rohový praporek. Ve 32. minutě z ničeho nic zahrozili hosté, Ailton si naběhl na kolmici za obranu, ale Marek Čech byl u míče dříve a nebezpečí odvrátil.

Šance soupeře jako by Liberec probudila. Už za dvě minuty po přímém kopu Frejlacha na zadní tyči hlavičkoval Bílek, ale jen do brankáře, který vyběhl až těsně k němu. Hned v další akci se domácí dostali velmi blízko otevření skóre, Holenda poslal do běhu Pospěchovi a ten ve skluzu trefil tyč Randlejovičovy branky.

Na druhé straně to zdálky zkoušel Trisovič, ale nebezpečnější byli domácí a dvě minuty před přestávkou svou šanci využili. Holenda u brankové čáry vyškolil dvojici bránících hráčů, naservíroval Frejlachovi a ten krásnou ranou vymetl šibenici - 1:0. Crvena Zvezda mohla ještě před odchodem do kabin odpovědět, ale centr z přímého kopu prolétl vápnem lehce tečován jen na roh, ve velmi dobré pozici jej netrefil Ekvádorec Castillo.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Liberec a hrozil pokusy zdálky, Holenda mířil těsně mimo a Pospěch nenápadnou ale jedovatou střelou protáhl Randlejoviče. Ten svůj tým podržel především v 59. minutě, kdy domácí vybojovali na levé straně ztracený míč, střídající Blažek poslal centr na úplně volného Frejlacha, ten měl dostatek času i prostoru, ale vypálil z první a trefil jen srbského gólmana.

Za hosty to po hodině hry zkusil z přímého kopu Milovanovič, ale mířil příliš vysoko, stejně se mu "vedlo" v 67. minutě, kdy přestřelil z dobré pozice po akci Trisoviče. Za dvě minuty neuspěl v šanci Djokič, k němuž se snesl lehký nadýchaný centr a s jehož lehkou tečí si Čech bez potíží poradil.

V 72. minutě se po delší době připomněli i domácí, po akci Blažka a tečovaném stříleném centru Pudila se k ráně z úhlu dostal Papoušek, trefil přesně k tyči, ale tam se mezitím stačil přemístit brankář Randlejovič a střelu vykopl. Hosté se však hnali za vyrovnáním a byli před Čechem častěji, než by bylo zdrávo. V jedné šanci byl Djokič, dorážka Elyho skončila na zádech bránícího Šinglára, jedovatá rána Biševace byla sražena na roh, po nepovedeném voleji Peroviče se míč dostal k jeho skoro jmenovci Purovičovi a ten ve vyložené pozici přestřelil. To vše během pouhých tří minut.

Hrálo se ve vysokém tempu, hráči zřejmě využívali síly našetřené v úvodní uspávací půlhodině. Zahrozil i Liberec nebezpečným centrem, který však nikdo netrefil, hned vzápětí na druhé straně Perovič snadno oklamal dva obránce a z velkého úhlu netrefil branku. Pro změnu opět před druhou brankou se pěkně předvedl Papoušek a po "narážečce" s jedním ze soupeřů trefil boční síť. Po další akci aktivního Papouška pálil vysoko nad Hoffmeister, znovu na druhé straně se pak k hlavičce dostal úplně volný Brazilec Ely a ke štěstí Marka Čecha mířil vedle pravé tyče.

Zápas pak vyvrcholil v poslední minutě nastavení, a to tím nejlepším způsobe pro Liberec. Hodúr skvěle vysunul po křídle Pudila, ten podobně perfektně načasoval přízemní centr před branku a nabíhající Jan Blažek pohodlně dorazil do prázdné branky - 2:0.

V samém závěru tak Liberec výrazně zvýšil své postupové naděje, podaří-li se mu v odvetě v Bělehradu skórovat, bude soupeř potřebovat čtyři branky. Určitě není nic jisté, ale postup je pro českého mistra blízko.

Autor: Petr Starý

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak sem na ně zvědavej,ale doufam,že toho gola aspon daji ale nevim

Reagovat
HOST*deco

Olé Blažek se mi zdá čím dál tím lepší..

Reagovat
HOST*Rebel

Mne se taky moc libi, rychlej, nabíhá si do dobrych pozic a hlavne neni ukvapenej jako 90% ceskejch utocniku.

Reagovat
HOST*aless

ještě že ten Liberec máme.Super.

Reagovat
Radin

Kde dávaj živě Slávku?

Reagovat
Radin

na netu myslím

Reagovat
Shevchenko

Proč jako reaguješ sám na sebe ?

Reagovat
HOST*Rebel

Andrej trosku premyslej - ptal se kde dávaj žive Slávku a k dotazu dodával že potrebuje nejaky link na netu. Ale lehce zmatecne to bylo:).

Reagovat
Radin

sem se jen doplnil:-D

Reagovat
Shevchenko

ČT4

Reagovat
Radin

heh,divej prostě když to patří k tomu co píšu,tak to k tomu aji dopíšu:-))

Reagovat
Shevchenko

Jsem já ale kokot.

Reagovat
HOST*kofr

Tak tomu říkám technika vedení míče,nahrávka....tohle se v český lize jen tak nevidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že Libe to dokazal ale venku vBělhradu to bude těžký na druhou stranu výborna obrana Liberce uděla svoje jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

BLažek je borec!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele