základní skupiny - skupina C, 2. kolo
02.11.2006 21:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

LIBEREC NA KOLENOU

Mizérii českých zástupců v Poháru UEFA završil v posledním dohraném utkání mistrovský Slovan Liberec, který vůbec nezvládl zápas v portugalské Braze a odvezl si ostudný debakl 0:4.

Úvodní půlhodina zápasu nepřinesla prakticky nic víc než obvyklé oťukávání, hrálo se především ve středu hřiště, k ohrožení soupeřovy branky se oba soupeři dostávali jen velmi sporadicky. Jenže domácí postupem času začali mít přece jen mírně navrch a vytěžili maximum - dva rychlé góly.

Ve 27. minutě ještě Maciel bombou zdálky těsně minul, ale tři minuty nato už šla Braga do vedení. Po špatné rozehrávce se domácí dostali do brejku, Marcel zpětnou přihrávkou našel Ricarda Chavese a ten otevřel skóre - 1:0. Uběhly jen další tři minuty a bylo hůř. Domácí, hnaní euforií po vedoucím gólu, podnikli rychlou akci po pravé straně, Césinha utekl Zápotočnému, nacentroval před branku a Marcel ve skluzu zvýšil - 2:0.

Liberečtí se až do konce poločasu ze slepených gólů nevzpamatovali a než se po přestávce stačili nadechnout k nějakému pokusu o zvrat, přišla studená sprcha. V 53. minutě Zápotočný ve vápně nedovoleně zastavil Mattheuse a Césinhově umístěnému pokutovému kopu nezabránil v cestě do sítě ani Marek Čech, který vystihl směr - 3:0.

Braga se s pohodlným vedením spokojila a přenechala Liberci míč, ale ten z toho nedokázal vytěžit zhola nic. Jen Papouškova střela od autové čáry skončila náhodně na břevně, střídající Kostaričan Winston Parks v největší šanci českého mistra minul. A domácí tak v závěru trestali ještě jednou, ránu Joaa Pinta sice Čech vytáhl na břevno, ale proti dorážce Bruna Gamy neměl nárok - 4:0.

Slovan Liberec tak po domácí remíze s obhájcem ze Sevilly prohrál vysokým rozdílem a vzhledem k tomu, že skóre může hrát v tabulce důležitou roli, cestu za postupem si výrazně zkomplikoval.

Autor: Petr Starý

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

bud ted a nebo nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce Liberec postoupit, musí Bragu porazit... Možná by bylo lepší mít "slabší" soupeře (Alkmaar a Bragu) doma a cestovat do Španělska a Švýcarska, ale s losem se nedá nic dělat... Slovan holt musí vyhrát pod skálou no...

Reagovat
Shevchenko

Alkmaar a slabý

Reagovat
HOST*

Jsem sice z Ovy, ale Liberci to moc přeju. Hraje jednoznačně nejlepší a nejhezčí fotbal z našich rádoby fotbalových klubů. Tak doufám, že jim to vyjde a dojdou daleko.

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
HOST*čuník

doufám,že slovan dá gol

Reagovat
smazaný uživatel

todle vede Gambrinus ligu??? Braga je asi něco jako Zulte-Waregem a Libe dostane 4 loupáky

Ostuda srovnatelná s výkonem Sparty... pomalu se začínám bát, aby pondělní zápas v lize nebyl nudou

Černej den českýho fotbalu

Reagovat
PJ

No, tak Braga je tak o třídu vejš než Waregem. Ale Liberci sem věřil, že tam něco uhraje...

Reagovat
Shevchenko

Zulte hraje o záchranu, Braga o čelo svých lig, no a Portugalská je určitě lepší než Belgická ...

Reagovat
HOST*

Slovan!!!!!!!

Reagovat
HOST*čuník

ta ostuda!

Reagovat
smazaný uživatel

nedá se nic dělat,příště vyhrajoui

Reagovat
smazaný uživatel

nedá se nic dělat,příště vyhrajoui

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele