semifinále - 1. zápasy
20.04.2006 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SCHALKE 04 - SEVILLA FC 0:0

Bezbrankovou remízou skončil první semifinálový zápas v AufSchalke Aréně mezi Schalke a Sevillou. Domácí byli lepším týmem, nedokázali však využít žádnou šanci. Navíc po zkratu Krstajiče dohrávali v deseti lidech.

Mirko Slomka nechal na lavičce Kurynyiho s Lincolnem, místo nich hráli Larsen a Asamoah, po karetním trestu se do sestavy vrátil Ernst. Hostům se uzdravili Kanouté a Puerta, pro karetní trest chyběl proti Zenitu vyloučený Kepa.

Do první šance se dostalo aktivnější Schalke v osmé minutě. Rafinhův centr vrátil hlavou před bránu Larsen a proti Asamoahově střele musel zasahovat Palop. Další čtvrthodinka byla vyloženě vyčkávací, klid zbraní porušil až Varela, kterému však po hezké kombinaci střela nesedla.

Čtyři tisícovky hostujících fanoušků jako první potěšil Navas, když střílel těsně vedle poté, co Bordon odzbrojil Saviolu. Další rychlou akci Sevilly zakončil opět Navas, brankář Rost si poradil. Chvíli před přestávkou mělo výbornou možnost Schalke. Bordon však přímý kop ze 17 metrů napálil do zdi.

Do druhého poločasu vyběhl místo Altintopa Brazilec Lincoln, později ho doplnil i Kuranyi, ani velice ofenzivní sestava však nakonec gól nevyprodukovalo. Ve druhém dějství se na další brankovou příležitost čekalo poměrně dlouho, dříve přišly nebezpečné centry Lincolna a Krstajiče, které jako zázrakem prolétly bez dalšího kontaktu.

Až v 73. minutě Lincoln prosprintoval do vápna, jenže ve výborné pozici vystřelil slabě a Palop zasáhl. Nejhezčí akci zápasu předvedli domácí o pět minut později. Narážečkou s Larsenem přelstil obranu Sevilly Lincoln, byl úplně sám před brankářem, jenže zamířil vedle. Přesně mezi tyč a volného Kuranyiho.

Domácí se nadechovali k náporu, v 80. minutě si ale vybral černý moment stoper Krstajič. Poté, co v souboji čistě odzbrojil Navase a odehrál balón, udeřil svého soupeře loktem do obličeje - červená karta. Po vyloučení Krstajiče trochu paradoxně odstartovala nejlepší desetiminutovka domácích, kteří vrhli všechny síly dopředu.

Po rohu Lincolna kraloval v malém vápně Bordon a proti jeho hlavičce musel Palop ukázal vynikající reflexy. Za tři minuty nastřelil v pokutovém území Larsen loket Escudého, hrálo se dál. Jestliže celý zápas nijak úchvatný nebyl, poslední minuta a následné nastavení byly velice zajímavé.

V 90. minutě našel střídající Bajramovič za obranou skvělým obloučkem Lincolna, brazilský záložník ve třetí své šanci zakončoval nejlépe, Larsen užuž míč dorážel do brány, když norský rozhodčí Ovrebo odpískal chybný ofsajd. Další šanci mělo Schalke po rohu Lincolna, Kuranyi ani Larsen však míč do sítě nedopravili.

Norští rozhodčí vedli utkání po celou dobu velmi úzkostlivě a hru trochu rozdrobili, v závěru navíc přidali fatální omyly. Po domácích se ve třetí minutě zlobili i fotbalisté Sevilly. Schalke chybovalo ve středu hřiště a Navas poslal míč Adrianovi, který překonal Rosta. Pomeznímu však vyletěl nad hlavu praporek, signalizující neexistující ofsajd.

Utkání skončilo bez branek, přestože Schalke si po příchodu Lincolna vytvořilo několik vážných šancí. Hosté jsou s výsledkem nejspíš spokojeni, přestože i oni mohli v závěru, nebýt chyby rozhodčích, v daleko lepší pozici pro odvetu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Shevchenko

1:1 a odveta 0:1

Reagovat
Marv

2:0 a odveta 0:0

Reagovat
Xavi

První půlka celkem nuda. Druhá byla ohodně lepší, hlavně ze strany Sevilly bych řekl. Nejlepší hráč zápasu : Jesus Navas Naopak Saviola mě trochu zklamal. Odveta vypadá slibně pro Sevillu.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas Navas nejlepsi hrac Sevilly, ale dopredu toho moc nepredvedly a kdyz sel ze hriste Saviola, nepredvedli uz vubec nic, jinak dve penalty za ruku kapitana Alvareze a jasna ruka na hranici vapna Escudeho? a co neuznanej gol po pruniku Lincolna pro ofsajd kterej nebyl? tyhle situace vzali zaslouzene vytezstvi Schalke.. jinak rozhodci dobre poustel hru a nebastil spanelum simulovani bolesti...

Reagovat
smazaný uživatel

oprava : vitezstvi...

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla to bude mít ještě těžké, Schalke venku nehraje špatně. Villarreal ještě těžší. A když nebudou ve finále Španělé, tak aspoň Katalánci (tři čtyři)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele