1/16 finále - odvety
23.02.2006 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SLAVIA V PALERMU NEUSPĚLA

Pouť Slavie Praha v Poháru UEFA končí, nad její síly bylo italské Palermo. Doma sice sešívaní zvítězili 2:1, na Sicílii však prohráli 0:1 a kvůli pravidlu o gólech vstřelených na hřišti soupeře vypadli.

Slavii chyběli dva zranění hráči, se zlomeným prstem do Palerma neodcestoval Tomáš Hrdlička a jen na lavičce se svalovými problémy seděl Lukáš Jarolím. V brance se opět objevil Michal Vorel, který se skvěle uvedl v prvním zápase a jinak stabilní jedničku Matúše Kozáčika vytlačil mezi náhradníky. Domácím kvůli karetnímu trestu chyběl kapitán Corini.

V úvodní čtvrthodince se oba soupeři oťukávali a domácí se kvůli aktivní hře Slavie nemohli dostat do tempa, to se však změnilo v 17. minutě, kdy měl první šanci Santana. Palermo se probudilo a na gólmana Vorla se valil jeden útok za druhým, ve 22. minutě vyrazil další pokus Santany a ve 29. minutě domácím největší šanci sebral Krajčík, když odkopl před Tedeskem, na něhož zívala odkrytá branka.

Domácí se postupového gólu dočkali až šest minut po přestávce. Muntarelliho střelu sice ještě Vorel vyrazil, ale pouze ke střídajícímu Godeasovi a jeho dorážka našla cestu do sítě - 1:0. Slávisté si marně stěžovali na neodmávaný ofsajd a museli se pustit do útoku, potřebovali vyrovnat. Podle toho také hra vypadala.

První příležitost k vyrovnání si Slavia vypracovala v 66. minutě, kdy Andujar nedosáhl na Kratochvílův centr a Pavel Fořt hlavičkoval mimo. Ten byl i v další šanci o čtyři minuty později, po Vlčkově přihrávce se ve vápně ocitl v dobré pozici, skluzem jej však obral Barzagli.

Domácí pozorně bránili, drželi Slavii v bezpečné vzdálenosti od své branky a sami se pouštěli do nebezpečných brejků. Přesto měli hosté dvě minuty před koncem asi největší příležitost - Vlček přehodil vybíhajícího gólmana, míč směřoval do sítě, Andujar se však stačil vrátit a míč vyrazit.

Slavia se s pohárovou Evropou loučí, Palermo se může těšit na čtvrté kolo, kde jej čeká atraktivní soupeř - vítěz duelu Espanyol - Schalke.

Autor: Petr Starý

Komentáře (19)

Přidat komentář
Shevchenko

Slavia povede od 2. minuty 1:0. Bude přečíslení 3 na 1., tedy Švento (s míčem), Piták a Fořt na Barzagliho. Švento předá míč Pitákovi a ten zas Fořtovi. Fořt přelobuje brankáře a bude to 1:0. Slavia si to bude hlídat. ve 34. minutě Gonzálezovou střelu fantasticky vytáhne Vašek. ve 45. minutě fauluje v pokutovém území Caraciola a bude penalta. Gonzaleze ale vychytá opět Vašek. Poločas skončí 0:1. Druhý poločas si to bude Slavia opět hlídat. v 79. minutě krásnou ranou do šibenice vyrovná Gonzalez. 90+3. minutě bude Palermo kopat přímý kop. K brance přijde i brankář Andujdar. Míč se ale dostane k Zoltánu a Zoltán Hercegfalvi s poloviny dá rozhodující gól. Slavia Praha tedy vyhraje 2:1 a postoupí do osmifinále.

Pěkný scénář ne ??

Reagovat
HOST*fanda

Opravdu hezký scénář.Z pohledu našeho fanouška bych to bral,ale vůbec jsem Slávii nevěřil a tak jsem si vsadil už před prvním zápasem postup Palerma.

Reagovat
HOST*ODK

Finále UEFA-SKS-THUN

Reagovat
HOST*

No, tak tady nebylo o čem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tenhle zápas viděl že tak hodnotíš?

NJN, tak sme venku, škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, vždycky přeju všem českým zástupcům v evropských pohárech. Navíc kdyby Slavia postoupila, tak by se nemusela tolik soustředit na ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohle nesnášim - jaký soustředění se na ligu, sakra? Ať je to ve spojení s kymkoli, Slavií, Spartou, Barcou, ManU... Bysme hráli 2 zápasy tejdně, no a co? Na západě hrajou pravidelně 3, občas se stane, třeba v Anglii, že hrajou sobotu, úterý, pátek a neděli atp. a taky nebrečí... O tohle vůbec nejde, ti hráči sou za 2 dny opět plně zregenerovaní, na to nepotřebujou týden. Tím tě nechci nějak kritizovat, jenom že si napsal to, co se píše skoro všude a je to hovadina největšího kalibru...

BTW - čtete někdo týdeník Euro? Kromě ekonomie a politiky tam nedávno bylo povídání o Gambáč lize a zajímavá tabulka - vzaly se tresty za 17 hrubejch chyb rozhodčích, které ovlivnily podle komise zápasy a podle toho se udělalo pořadí, komu se pomohlo/uškodilo, vyberu pár výsledků: první Liberec ( 5 ovlivnění ve prospěch / 0 proti a to se ještě 2 hrubé chyby v zápase se Slavií počítali jako 1 hrubé ovlivnění... ), druhá Sparta ( 3/1 ), Příbram ( 2/1 ), Olomouc a Teplice ( oba 1/0 )...Most ( 0/3 ) a poslední Slavia ( 0/4 ). Celý článek sice psal fotbalový amatér, ale přesto je tam dost zajímavých věcí, konkrétně je to číslo 7, vyšlo 13.2.2006, strany 80-82.

Reagovat
HOST*qawert

To se přece nedá srovnávat s týmy, které hrají každoročně poháry až do posledních kol. Když hraje Slavia UEFU, tak je to vždycky svátek a všichni se na to těší už dlouho dopředu. A tak je to i u Sparty a případně dalších českých klubů. Takové zápasy mají hráči jen několikrát za rok, tak je jasné, že se pak míň soustředí na ligu. Měli by být profesionálové a odehrát všechno na 100%, ale tak to prostě není. Dokládá to to i jeden rozhovor (už nevím s kým), proč Sparta má často špatné výsledky po reprezentační pauze. A bylo to vysvětleno tím, že 1/2 sparťanů někoho reprezentuje, vrátí se do Prahy ve čtvrtek, v pátek musí při tréninku rozebrat zážitky a v sobotu je zápas. Tak jim pak moc času k přípravě na zápas nezbývá. Kdyby české kluby hrály pravidelně 3x týdně, tak jim to ani nepřijde, ale když je to něco extra, tak se pak nediv, že se nesoustředí. Kdyby Slavia postoupila, tak by se o tom v kabině mluvilo ještě týden...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdepak, tohle jsou jeich hloupý výmluvy, klasickej českej alibismus ( viz. třeba kecy našich hokejistů po zápasech na ZOH, kde nás zcela jistě v každém zápase zklamalo štěstí... ). Ať se mi nikdo nesnaží namluvit, že třeba mladej Fabregas dokáže odehrát 3 zápasy za tejden v plnym tempu, kdežto o 5-10 let starší, tedy v nej letech, hráči z GL zvládnou maximálně jeden. Sem už moc starej na to, abych se nechal opít rohlíkem...

BTW půlka sparťanů nereprezentuje a ani v posledních x letech nereprezentovala, když jich tam bylo víc, tak hrál max. Poborský a ještě jeden, navíc jestli se někomu s překládáním zápasů vycházelo vždycky vstříc, tak to byla Sparta.

Reagovat
HOST*qawert

Asi nechápeš, že tu nejde o fyzickou únavu. Ale mně to je jedno, nechej se opíjet rohlíkem nebo ne, to je tvoje věc.

I v posledních letech jezdilo na reprezentační srazy hodně Sparťanů - české a slovesnké "A" a česká "21" a je jedno, jestli tam někdo hrál nebo byl jen náhradník.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to sem prosimtě pleteš? Co já sem četl, tak všichni brečí kvůli fyzické únavě... Jako co ty se mi tu snažíš říct? Že to neunesou psychicky? Já ti říkám: i kdyby to neměli unýst jakkoli, psychicky, fyzicky, urologicky...je mi to jedno, je to akorát opíjení fanoušků rohlíkem ( tebe asi opili ). Musej zvládnout 2 zápasy týdně, ať se děje co chce, to pouze u nás se hledaj pořád výmluvy a hledaj je hráči, funkcionáři, média a dokonce i spousta fanoušků. Víš co je ale nejzvláštnější? Že jakmile hráči přestoupí na západ, tak okamžitě držej hubu a krok, protože se jich tam nikdo neptá, jestli to "zvládnou" nebo ne, prostě je to jejich práce, za kterou jsou nadstandardně zaplaceni, tak musej makat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já jim to neschvaluju a ani neříkám, že to neunesou. Jen se prostě těší na zápas, který přijde jen několikrát do roka, tak je snad úplně jasné, že pozornost je věnována víc sem než na ligu, kterou hrají každý týden. Přečti si, co jsem napsal hned v úvodu, že by se nesoustřdili tolik na ligu, o žádné fyzické únavě nebyla ani zmínka.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to počkat - ty tu píšeš nejdřív něco o nezvládnutí 2 soutěží souběžně, teď sem zase dáváš nějakou motivaci, přitom o tý od začátku vůbec nemluvim. Prostě jablka a hrušky...

Reagovat
HOST*qawert

Kde píšu něco o nezvládnutí 2 soutěží??? Od začátku mluvím jen o motivaci a soustředění na zápas a že ty teda reaguješ úplně na něco jiného, než já jsem napsal, tak je asi teda chyba u tebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Celou dobu tady mluvim o tom, že je blbost říkat, že se najednou budou moct soustředit na ligu. To je to samý jako říct, že nezvládnou 2 soutěže najednou, jednou za 14 dní 2 zápasy v týdnu. Já si stojim za tím, že bysme to zvládli a výsledky by to neovlivnilo. Neříkám, že nemůžeme ztratit body, ale NEBYLO by to kvůli účasti v poháru UEFA ( pouze by se na to zase někdo vymlouval, jak jsou utahaný atd. )

Reagovat
HOST*qawert

Tak si příště uvědom, o čem mluvím já a až pak reaguj. Pro mě vždycky znamenalo "soustředit se" psychickou činnost a o ničem takovém, že by nezvládli odehrát 2 zápasy týdně, jsem se ani nezmínil. Toto je doufám poslední věc, co tu k tomu píšu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, když to řikáš, nemám chuť se hádat...

Reagovat
smazaný uživatel

No já tohle taky nesnáším. Sice hráči nejsou placení tak dobře jako v Anglii nebo Španělsku, ale i tak .... Druhá věc je, že na výkony to má opravdu vliv. Konkrétně Jarolím po poháru (nebo před) rád šetří 3-4 největší opory a Slávii to stojí body. Na podzim plichta tuším se Zlínem + ještě tam byla nějaká nečekaná ztráta. Kdyby v poháru pokračovala, tak jí to v lize uškodí. Je to trapas, ale je to tak. Každopádně když vidím Spartu, tak ti to, qawerte, stejně může být jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejenom Sparta, ale i Liberec a Teplice teď nehrajou nic moc, i jejich fanoušci na oficiálních webech už skřípaj zuby... Každopádně teď má Slavia velkou šanci, sice je zatim brzo, ale ukazuje se, že z týmů, se kterýma se mělo počítat, má momentálně nejlepší formu. Hodně ukáže pondělí a zápas s Olomoucí ( kolik gólů z ofsajdu jim uznaj teď? )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele