základní skupiny - skupina A, 5. kolo
15.12.2005 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - CSKA Sofia 2:1

Na výsledku utkání v Monaku závisel ve čtvrtek večer osud Slavie v Poháru UEFA. S přibývajícími minutami bylo stále jasnější, že Slavia v zápase s Hamburgem bodovat nebude, a tak se český tým upínal k poslednímu možnému zachránci. Bylo jasné, že pokud Sofia prohraje, Slavia postoupí do jarní části.

Domácí byli ze začátku utkání živější, první šanci si však vypracovali až v 18. minutě. Kapův pokus ale přeletěl Maksićovu bránu. O dvě minuty později pak mezi tyče nezamířila ani hlavička čerstvě uzdraveného Squillaciho. K zákroku tak brankáře hostí donutila až Maoulidova povedená střela, kterou Maksić úspěšně vykryl. Brankář Bulharů pak svůj tým zachránil ještě několikrát po střelách nebezpečného Zikose. Na druhé straně neměl Dimitrov za úvodních 45 minut moc práce a týmy tedy zamířily do kabin za bezbrankového stavu.

V 50. minutě se domácí příznivci konečně dočkali. Olivier Kapo získal míč od Bernardiho a z deseti metrů zamířil přesně do horního růžku. Kapitán Sofie Emil Gargorov mohl o chvíli později vyrovnat, ale branku nedal. Z ní se naopak v 75. minutě radovali monačtí fotbalisté, když Squillaci proměnil dorážku ve vedení 2:0. Téměř o deset minut později hosté ještě snížili Dimitrovem, avšak Monaco si už vedení pohlídalo a dokráčelo k první pozici skupiny A a zároveň pomohlo Slavii k třetímu postupovému místu.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele