Zázrak se nestal, Příbram padá aneb Události 33. kola FORTUNA:LIGY

26.05.2021, 20:17
Názory a komentáře
Ve stejný čas se sehrála všechna utkání 33. kola FORTUNA:LIGY, kvůli čemuž neměli fanoušci možnost sledovat (alespoň tedy naživo) velké množství zápasů. Proto přinášíme tradiční přehled toho nejzajímavějšího, co se na ligových trávnících v předposlední víkend této ligové sezony stalo.

Jen na třech stadionech jsme byli svědky toho, že branky vstřelila obě mužstva Sparta nakonec zlomila utkání s Bohemians ve svůj prospěch, Slavii ani Jablonci se to ve vzájemném střetu nepodařilo. V souboji dvou sestupujících Brno jasně přehrálo Opavu.

Domácí nezdar s Pardubicemi odsoudil k dalšímu sestupu do druhé nejvyšší soutěže Příbram, na svém hřišti nedokázala bodovat ani Sigma s Mladou Boleslaví a České Budějovice se Slováckem.

Kdo naopak nedovolil soupeři ve svém chrámu skórovat, to byly tři týmy. Zlín u toho však nedokázal vsítit gól ani sám, mnohem lépe si v tomto ohledu počínala Karviná dvěma zásahy do sítě Teplic a zejména Plzeň, která roznesla Baník čtyřbrankovým debaklem.

Zápas kola


Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha

Sparta si v malém pražském derby zajistila účast v letních předkolech Ligy mistrů. Vítězství v Ďolíčku se ale nerodilo lehce. Juliš sice velmi brzy otevřel skóre, ještě před pauzou ale srovnal Puškáč. Na Pavelkovu trefu po hodině hry už ovšem domácí odpověď nenašli.



Gól kola


1. David Puškáč (Bohemians Praha 1905)

V předposledním kole se hrálo o hodně, i proto možná nebylo k vidění mnoho vskutku pohledných tref. Za zmínku kromě pěkné plzeňské akce a Ba Louova gólu stojí dalekonosná rána Ondráška a Puškáčova parádní trefa.



2. Zdeněk Ondrášek (Viktoria Plzeň)



3. Adriel Ba Loua (Viktoria Plzeň)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Šeda (Mladá Boleslav)

Zkušený gólman se velkou měrou podílel na další venkovní výhře Mladé Boleslavi. V úvodu vychytal Zahradníčka, po necelé hodině hry se pak vytáhl proti Chytilově pokusu. A jelikož si na něj nepřišel ani v závěru Poulolo, udržel čisté konto.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Po několika minutách se zapsal do statistik utkání asistencí, to když zdařilým centrem našel ve vápně skórujícího Lingra. Později se po zákroku na něj pískal pokutový kop, ten ale sudí po konzultaci s videoasistentem odvolal.

Střední obránce - Jakub Brabec (Viktoria Plzeň)

Potvrdil dobrou střeleckou formu, když se pět minut po přestávce dostal k Buchově rohovému kopu a navýšil vedení Viktorie. Navíc si tentokráte spolu s parťáky počínal solidně i vzadu a mohl se tak radovat z prvního čistého konta pod trenérem Bílkem.

Střední obránce - Lukáš Hejda (Viktoria Plzeň)

Má za sebou totožný zápis jako jeho stoperský kolega Brabec. Zároveň ale byl výrazně nebezpečnější dopředu, své druhé příležitosti využil gólově, po přestávce pak ještě jednou pořádně protáhnul Laštůvku.

Levý obránce - Oscar Dorley (Slavia Praha)

Rovněž druhý krajní bek Slavie se prezentoval sympatickým výkonem a nebál se s balónem pracovat směrem dopředu. Na rozdíl od Baha se bohužel pro něj žádný z útočných výletů neujal a Oscar si tak gól ani asistenci nepřipsal.

Pravý záložník - Lukáš Čmelík (Karviná)

Dařilo se mu zejména v minutách předcházejících poločasovou přestávku těch po ní následujících. V závěru první půle využil Tavaresovy pobídky a skóroval, po přestávce pak centrem na malé vápno připravil gól Hercovi.

Střední záložník - Jakub Považanec (Jablonec)

Psala se teprve patnáctá minut, když už byl k vidění vyrovnávací gól Jablonce. A velký podíl na něm měl právě Považanec. Ten využil dobrého Doležalova náběhu, načež jej ještě lepší kolmicí vyslal do tutové šance.

Levý záložník - Christián Herc (Karviná)

Po čtvrtině utkání svou tvrdou ranou protáhl Grigara, zapojil se i do pohledné kombinace před první brankou. Tu druhou pak dokonce sám vsítil, když svou hlavičku umístil tak, že na ni gólman neměl nárok dosáhnout.

Útočník - Václav Drchal (Mladá Boleslav)

V sedmnácté minutě odcentroval před bránu Hanáků, kde jeho pas přetavil v asistenci skluzující Klíma. Nedlouho po návratu ze šaten se dostal k rohovému kopu, který přesnou hlavičkou poslal za Mandousova záda.

Útočník - Antonín Růsek (Zbrojovka Brno)

V patnácté minutě bravurním pasem vysunul Hladíka a díky tomu si připsal gólovou nahrávku, sám pak dvakrát skóroval v závěru. Nejprve napálil míč přesně ke vzdálenější tyči, poté s velkým přehledem proměnil pokutový kop.

Útočník - Jan Hladík (Zbrojovka Brno)

Bleskový nástup do utkání mu přinesl na nějaký čas zřejmě poslední zásahy v první lize. Po čtvrthodině Lasákovi tváří v tvář nasadil jesle, poté využil Štepanovského lobu a do nechráněné klece skóroval podruhé.

Nemělo by vám uniknout


Mnozí se obávali, že absence VAR v Příbrami bude znamenat nakloněnou rovinu ve prospěch domácích, nakonec ale penaltu (po právu) kopali velmi brzy hosté z Pardubic, které z ní také rozhodli. Čas 0:23.


Jediná červená tohoto kola byla k vidění v Olomouci, kde jí po naprosto zbytečné a hloupé žluté kartě uviděl domácí Jan Fiala. Čas 2:16.


Na titul hrubka kola jednoznačně aspiruje Köstl z Bohemians. Ten totiž svou minelou nechal už po padesáti sekundách Lukáše Juliše otevřít skóre.


Perfektní kopací techniku naopak v Ďolíčku předvedl čtvrtý rozhodčí Hrubeš, jenž za postranní čarou skvělým způsobem zkrotil balón.


Zachyceno na sociálních sítích


Pokud Vám uniklo, tak takový je pohled Simona Deliho na Spartu.


Velké emoce vyvolal omezený počet videoasistentů na zápasech 33. kola.


Máme za sebou první debatu kandidátů, první odstoupení kandidáta a také máme jasno, které kandidáty podporují pražská "S".


Kauza Guélora Kangy nabrala další zajímavý spád.


VAR v akci


VAR toto kolo příliš "v akci" nebyl, a to proto, že vinou kolize termínů byl přítomen jen na zlomku utkání. Nějakou dobu řešil situaci po Hronkově zakončení. Balón se totiž dostal za Nitu, pak jej ale odkopl Hancko, jenž to zjevně stihl ještě na brankové čáře. Čas 2:56.


Slavia měla po souboji Hanuše s Bahem v Jablonci zahrávat penaltu, tu jí ale sudí po poradě se svým videoasistentem odepřel. Čas 0:52.


Změny v tabulce


Kromě prvního místa Slavie jsou nově definitivně obsazené i další tři příčky. Ta druhá patří Spartě, která udělala finální úprk před Jabloncem, Slovácko si zase díky vítězství pojistilo pozici číslo čtyři. Za ní ale ještě bude bitva.

Plzni stačí v Opavě jediný bod, aby si zajistila účast v Konferenční lize. Pokud by ale prohrála a Pardubice či Liberec uspěly, čekala by ji po dlouhé době sezona bez pohárů. Za situace, že by byla shoda bodů mezi všemi těmito celky, by se radoval Slovan.

Na osmém místě Baníku Ostrava se naopak už jistojistě nic nezmění, o umístění v horní polovině tabulky se na dálku poperou Bohemians a Sigma Olomouc. Stále ještě tři mužstva jsou ve hře o jedenácté místo, jednoznačně nejlepší výchozí pozici má Karviná, avšak šance stále žije i pro České Budějovice a Mladou Boleslav.

Po Zlínu nyní dostaly jistotu záchrany i Teplice, sestupovat naopak bude Příbram, před kterou se ještě dostala brněnská Zbrojovka. Opava už na své poslední pozici nemá sebemenší šanci cokoliv změnit a pravděpodobně se ani nedostane na dvacetibodovou hranici.
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha33258083:1983
2.Sparta Praha33225676:4271
3.FK Jablonec33206758:3366
4.1. FC Slovácko33186956:3360
5.Viktoria Plzeň331671057:4455
6.Slovan Liberec331410943:3052
7.FK Pardubice331571141:4152
8.Baník Ostrava331391147:3748
9.Bohemians Praha 19053310131039:3443
10.Sigma Olomouc3310121138:3942
11.MFK Karviná339111336:4838
12.Dynamo České Budějovice339111332:4538
13.FK Mladá Boleslav33991546:5336
14.Fastav Zlín33881730:4832
15.FK Teplice33781832:6429
16.Zbrojovka Brno335111732:5126
17.1. FK Příbram33591924:6324
18.SFC Opava33382222:6817

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (41)

Přidat komentář
oli9

Rok 2374

Reagovat
Felitel

slabej pokus o vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Příbram patří do ligy!!!!!

Reagovat
Hiko

za rok zpět

Reagovat
smazaný uživatel

*za týden. Až si odhlasují tu trvalou změnu formátu na 18 týmů

Reagovat
mayday

To se fakt řeší?

Reagovat
ACSeRw!n

jo, resi se, ze by zustalo 18 tymu, aby se nemusela predelavat nadstavba kvuli KL, takze by sestoupila jenom Opava

Reagovat
mayday

No říkal mi to právě už předtím kolega, ale nechtělo se mi tomu věřit.

Reagovat
kecipep

Reagovat
TheMally11

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Penner

Jarda patří za mříže.

Reagovat
smazaný uživatel

Do druhé ano

Reagovat
Axelrose

Národní

Reagovat
Igli

zázrak se právě stal...Příbram padá

Reagovat
kecipep

něco si přej

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Sasha

Reagovat
Rarášek

Reagovat
verv

To tiki taka je fakt šílený Deli řekne vole a všichni se tam můžou potrhat smíchy, jak někde na základce.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
rufus

Reagovat
meno

Reagovat
ACSMan

Tohle je trapný ale celkově je to prostě vtipný jak si to jede ale v dobrém slova smyslu

Reagovat
verv

To není nic proti Delimu, spíš úrovni toho pořadu jako takovýho

Reagovat
Radek Voltr

tojo, ten pořad je strašněj cringe

Reagovat
Hiko

Reagovat
jackinho10

Reagovat
vanGomm

To je tak trochu podobné jako v sitcomech.Jakmile na scénu příjde Eskymák,jeptiška atp.tak se ihned ozývají salvy vmontovaného smíchu.Je zvláštní,že se nikdo neválí smíchy,ktyž stejné postavy potká na ulici

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc u českého publika největší salvy smíchu vyvolá, když komik na podiu řekne hovno nebo prdel. U černocha holt stačí "vole".

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Nováček před Baníkem, který měl velké oči na poháry... ostuda

Reagovat
Frantszek

Koronakrize, Starka stradal, kaprici nebrali a logicky dusledek..Ahoj, Pribram. Tak zas nekdy

Reagovat
smazaný uživatel

Liga s 18ti týmy se osvědčila, tak snad i příští sezona tak bude. Jen se vymění Opava s Hradcem.

Reagovat
dtaire

A čím se osvědčila? Že celou sezonu bylo jasno o sestupujících? To je spíše známka toho, že týmů bylo moc

Reagovat
Imos

nebo to je známka, že Příbram, Opava a Zbrojovka udělaly špatnou práci, zrovna tenhle argument úplně neříká že 18 se neosvědčilo, to spíš výkony tří poslední týmů co se zachránili

Reagovat
dtaire

I mně by se líbilo, kdyby Opava v lize byla i příští sezonu, protože slezské derby bylo jednoznačně jedním z nejzajímavějších zápasů, stejně tak by teoreticky mělo být v lize Brno jako druhé největší město, ale pokud se tyto týmy v lize udrží jen díky zvýšenému počtu účastníků, tak do té ligy přece nepatří. Regionální derby jsou super, ale teď bylo 18 týmů a příště by mohlo být potřeba klidně 20, aby zas nespadl někdo s fanouškovským potenciálem. Takže ano, možná to není argument pro neosvědčilo, nicméně ani pro opak

Reagovat
Imos

Tak ještě pokud vím nebyl vyhlášený formát příští sezony ono když z ligy jdou jen tři týmy tak úplně baráž 9 z 3 nemá smysl ani logiku

Reagovat
dtaire

Nebyl, ale pořád je otázka, proč se osvědčil zrovna systém s 18 týmy. Samozřejmě by bylo lepší počet týmů snížit, mít tím i kvalitnější druhou ligu (letos byla vyloženě trapná) a pokud je potřeba hrát více zápasů, tak buď opustit zaběhlý systém doma-venku a dát ho třeba x2 nebo kouzlit s domácím pohárem. Uvidíme, jak to bude

Reagovat
Imos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele