FORTUNA:LIGA - souhrn 33. kola: Sparta skončí druhá, Příbram sestupuje

23.05.2021, 18:58
Komentáře a souhrny
Příbram letos boj o záchranu nezvládla, dnes doma nestačila na Pardubice a přišla o zbylé naděje na záchranu, sestupující trojlístek je tak kompletní. Sparta si poradila s Bohemians 1905 a potvrdila druhé místo, evropské poháry má na dosah Viktoria Plzeň...

MFK Karviná - FK Teplice 2:0

23.05.2021 17:00

Góly: 45. Lukáš Čmelík, 49. Christián Herc

Fotbalisté Teplic budou hrát nejvyšší soutěž i v příští sezoně, přestože sami se v boji o záchranu moc nepředvedli. V Karviné totiž prohráli 2:0, když poločasovou přestávku svými trefami orámovali Čmelík s Hercem.

První větší příležitost přišla až po čtvrtině utkání, Grigar se při ní však musel pořádně činit. Hercovu ránu z dálky jen horko těžko vytáhl nad horní tyč. Na opačném konci hřiště to ze střední vzdálenosti zkoušel Mareček, ovšem Neuman nezůstal oproti svému protějšku pozadu a také se vyšvihl.

Konec první půle byl událostmi nabitý. Nejprve znovu ztroskotal Mareček, tentokrát z voleje, na brankáři, pak na druhé straně Tavares připravil zajímavou pozici Lukáši Čmelíkovi, který ranou doprostřed brány skóroval ve druhém zápase po sobě.

Po návratu ze šaten přišly pro skláře další potíže. Tavares sice svůj únik proměni nedokázal, pak ale Čmelík poslal centr na Christiána Herce a ten už se hlavičkou nemýlil. Ve zbytku utkání už hrozili jen Slezané, kteří si také pohlídali tříbodový zisk a posunuli se na jedenáctou příčku. Teplice jsou zachráněny díky porážce Příbrami od Pardubic.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - FK Pardubice 0:1

23.05.2021 17:00

Góly: 2. Cadu (pen.)

Příbram ve 32. kole ještě udržela plamen naděje, ten ale o týden později nakonec vyhasl. Středočeši totiž doma podlehli Pardubicím a již stoprocentně sestupují do druhé nejvyšší soutěže. Nováček z východu Čech naopak stále může snít o možnosti zahrát si v příští sezoně Evropskou konferenční ligu.

Domácím se plán na úspěch začal hroutit velmi brzy. Již ve druhé minutě totiž ve vlastním pokutovém území fauloval Steve Kingue a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Cadu - 0:1. Vyrovnat mohl po dvaceti minutách Vávra, jenž si vyměnil merunu se Zorvanem, ovšem z úhlu nanašel prostor mezi třemi tyčemi.

Také Pardubice se ale tlačili do útoku. Solil například ve 27. minutě vybídl Cadua, jehož z úhlu vychytal gólman Příbrami Šiman. Nedlouho poté pálil z podobné pozice Kostka a dopadl podobně jako spoluhráč Cadu.

Po změně stran nejprve zahrozil Soilil, jenž po rohovém kopu pálil do boční sítě. Na druhé straně dostal míč do brány v 74. minutě Pilík, radost mu ale překazil asistent rozhodčího, jenž odmával ofsajd. V nastaveném čase zkusil Pilík štěstí zpoza vápna Východočechů, avšak pálil těsně vedle tyče, čímž uzavřel snahu Příbrami o bodový zisk.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Slavia Praha 1:1

23.05.2021 17:00

Góly: 15. Martin Doležal - 6. Ondřej Lingr

Slavia dle očekávání vyrukovala na Jablonec s velmi omlazenou sestavou, přesto se na severu Čech neztratila. Mladé sešívané pušky uhrály na Střelnici cennou remízu, s níž domácí naopak spokojeni být nemohli. Ztráta dvou bodů totiž znamená, že Severočeši nedosáhnou na druhé místo.

Do základní jedenáctky Pražanů se oproti zvyklostem dostali brankář Stejskal, stoper Kačaraba, záložník Samek či útočně ladění Beran s Lingrem. Sedmnáctiletý Daniel Samek si dokonce odbyl ligový debut a hned po pěti minutách mohl se svými spoluhráči oslavit úvodní branku. Bah totiž centrem vyhledal Lingra, jenž se dostal před nedůrazného Kubistu a zakončením k tyči poslal Slavii do vedení.

Odpověď Jablonce však na sebe nechala čekat pouze deset minut, kdy Považanec prostrčil balón za obranu hostů na Doležala, jenž procedil merunu pod Stejskalem. Jednobrankový náskok chtěl Slavii vrátit Bah, který si po dvaceti minutách hry narazil s Beranem a poté se dostal do kontaktu s gólmanem Severočechů Hanušem. Sudí Pechanec původně nařídil penaltu pro sešívané, tu ale po zhlédnutí videozáznamu odvolal, neboť zřejmě správně usoudil, že Bah fauloval Hanuše a ne naopak.

I přes mnoho nových tváří se Pražané často tlačili dopředu, avšak zakončení často chyběla přesnost. Po půlhodině hry například pálil dost nepřesně Sima. Lingr již ve 38. minutě mířil z otočky k tyči, slabou střelu ovšem bez potíží zastavil Hanuš. Těsně před přestávkou se zničehonic málem prosadili domácí, jenže Pilařovu hlavičku po pasu od Doležala na poslední chvíli zablokoval Bah.

Po změně stran už se tolik šancí jako v první půli neurodilo. Víceméně až v závěru duelu se Jablonec tlačil za vítězstvím. Nejprve v 83. minutě vyčaroval Považanec další krásnou přihrávku za defenzivu soupeře, na kterou si tentokrát naběhl střídající Jovović. Černohorského křídelníka ale z úhlu zneškodnil Stejskal. Tři minuty poté nacentroval Podaný na Štěpánka, jehož volej proletěl jen těsně vedle tyče.

Jablonec tak sezonu stoprocentně zakončí na třetí pozici v tabulce, na prvenství Slavie se pochopitelně nic nemění.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 0:1

23.05.2021 17:00

Góly: 18. Vlastimil Daníček (pen.)

Čtvrtým nejlepším týmem letošní sezony FORTUNA:LIGY se stalo Slovácko. Definitivní jistotu tomu dodalo předposlední kolo, ve kterém zvítězilo na hřišti Českých Budějovic 0:1. Gólem z penalty se o to postaral Daníček.

Utkání patřilo mezi ta méně pohledná. Přitom na úvodní gól se nečekalo dlouho, přišel hned po první vážnější situaci. Unikající Kliment byl poslán k zemi Javorkem, což sudí vyhodnotil jako penaltový zákrok. Exekuce pokutového kopu se ujal Vlastimil Daníček, jenž překonal gólmana a otevřel gólový účet utkání.

Ze zbytku zápasu stojí za zmínku zejména pět žlutých karet na straně domácích, co do fotbalovosti toho totiž věru moc k vidění nebylo. Blízko dalšímu gólu byl snad jen po sedmdesáti minutách hry Brandner, proti němuž se ovšem předvedl Bajza. Kousal už se k dorážce nedostal.

Slovácko tak svůj náskok na pátou Plzeň navýšilo na pět bodů, naopak Jihočeši ještě mají v posledním kole o co hrát. S Karvinou a Mladou Boleslaví se totiž na dálku poperou o jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 4:0

23.05.2021 17:00

Góly: 30. Lukáš Hejda, 51. Jakub Brabec, 82. Zdeněk Ondrášek, 88. Adriel Ba Loua

Dle papírových předpokladů měli Plzeň a Baník svést napínavý boj, výsledek duelu však byl naprosto jednoznačný. Viktoria svého protivníka smázla čtyřmi góly a přiblížila se pohárové Evropě. Baník naopak může na mezinárodní soutěže definitivně zapomenout.

Plzeň se tak vzdálila šestému Liberci, a pokud v posledním kole získá alespoň bod v Opavě, páté místo a postup do Evropské konferenční ligy ji nemine. Ostravané naopak již zcela jistě skončí v tabulce na osmé pozici.

V úvodu zápasu přitom Viktoria působila dost nervózně a hned ve čtvrté minutě vyrobil Hejda obrovskou chybu při rozehrávce, po které Kuzmanović upaloval sám na brankáře Plzně Staňka, jenže své zakončení nasměroval do tyče. Poté si moc suverénně nepočínal ani Staněk, celou situaci nicméně tentokrát uhasil Brabec.

V 17. minutě se už Západočeši konečně prezentovali pohlednou akcí směrem dopředu. Čermák srazil pas od Hejdy pro nabíhajícího Buchu, ten však střílel nad břevno. Další příležitost přinesl domácím rohový kop, po němž se v chumlu hráčů nejrychleji zorientoval Hejda, jenž ale ke své smůle trefil pouze Jánoše, který představoval poslední překážku v cestě míče do sítě.

Do třetice už se Viktoria radovala z úvodní trefy. Centr Kalvacha ze 30. minuty sklepl Hybš před bránu, kde si důrazně opět počínal Hejda a tentokrát již balón propasíroval za brankovou čáru. Svůj náskok Plzeň navýšila nedlouho po změně stran. Bucha poslal kop od rohového praporku rovnou do pokutového území Baníku, kde na Hejdu úspěšně navázal kolega ze stoperské dvojice Brabec.

Střelec druhé branky však v 58. minutě špatně vystoupil a umožnil De Azevedovi, aby poslal do úniku Sora, jenže záložník Slezanů ztroskotal na Staňkovi. Na druhé straně se v 74. minutě mohl prosadit Šulc, jehož přihrávkou pod sebe vyhledal Bucha, avšak mladý středopolař pálil do tyče.

Přesně naopak mířil v 82. minutě Ondrášek, jenž se se štěstím dostal k míči, aby jej zpoza pokutového území napálil za záda gólmana hostů Laštůvky - 3:0. Útočník Plzně měl prsty také v posledním gólu domácích, když šest minut po svém zásahu rozjel akci přihrávkou na Káčera, ten poté balón rozdal doleva na zcela volného Ba Louu, jenž jemným obloučkem přehodil bezmocného Laštůvku.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - SFC Opava 4:1

23.05.2021 17:00

Góly: 15. Jan Hladík, 21. Jan Hladík, 82. Antonín Růsek, 89. Antonín Růsek (pen.) - 75. Matěj Helešic

Brněnská Zbrojovka se rozhodla s nejvyšší soutěží rozloučit ve velkém stylu. Již jistý sestupující nasázel v posledním domácím utkáni sezony čtyři góly Opavě, která Moravany doprovodí do druhé ligy jako nejhorší mužstvo Fortuna ligy. "Flinta" naopak vystoupala na šestnácté místo před Příbram.

Na stadionu v Srbské ulici přitom hned ve druhé minutě pálil nebezpečně hostující Holík, který ovšem přestřelil svatyni Brna. Domácí se naopak radovali z první úspěšné akce. Hladík se v 15. minutě zjevil za obranou Slezanů a poté, co prostřelil brankáře Opavy Lasáka, se mohl radovat.

Druhý přesný zásah si Zbrojovka a Hladík připsali po 20 minutách hry. Celou akci rozjel Štepanovský, jenž přehodil Lasáka, aby míč za brankovou čáru dotlačil Hladík. Za Slezany chtěl odpovědět aktivní Holík, zakončením z úhlu na přední tyč si ale nepřišel na gólmana Moravanů Berkovce.

Ve 38. minutě navázal na dvougólového Hladíka spoluhráč Růsek, který rovněž překonal Lasáka, jenže útočník Flinty se nacházel v ofsajdu a jeho zásah tedy neplatil. Těsně před odchodem do kabin pak Lasáka překonal Čermák, jenž však kromě strážce hostující svatyně přehodil také bránu samotnou.

Téměř okamžitě po změně stran mohl Hladík završit hattrick, to by však musel v obrovské šanci trefit prostor mezi třemi tyčemi. Po hodině hry se Hladík prodral z levé strany do pokutového území SFC, ani tentokrát se ale třetího zásahu nedočkal, neboť radost mu dobrým zákrokem překonal Lasák.

Místo domácích se tak v 75. minutě prosadili Opavané, jejichž rychlý protiútok zakončil přesně Helešic. Rozdíl jedné branky však vydržel sotva sedm minut, kdy na 3:1 upravil Růsek. Ten v 89. minutě také stanovil konečné skóre, když proměnil penaltu, jež byla nařízena po faulu Lasáka na unikajícího Filu. Zbrojovka vůbec poprvé v sezoně vstřelila v jednom utkání vice než dva góly. Střeleckou potenci však potřebovala mnohem dřív. Teď už gólová exploze nic moc neznamená.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Slovan Liberec 0:0

23.05.2021 17:00

Góly: -

Pro Liberec veledůležité utkání v boji o evropské poháry nemělo šťastný konec. Na hřišti Zlína totiž remizoval jen 0:0 a klíčová pátá příčka se vzdálila. Spoléhat teď musí na sestupující Opavu.

Slovan je ve hře o páté místo ještě spolu s Plzní a Pardubicemi. Pokud vyhraje za týden proti Olomouci, s největší pravděpodobností už za sebou nechá Východočechy, avšak modlit by se musel rovněž v porážku viktoriánů na hřišti jasně poslední Opavy.

Zpět ale k tomu, jak se ztráta na zlínské Letné rodila. Jedinou větší šanci Severočechů v první půli měl Matoušek, ze solidní pozice však zamířil nad břevno. Na straně domácích se do příležitosti dostal Potočný, jeho hlavičce ale pro změnu chyběla razance.

Ani po přestávce se muži z Podještědí do žádného souvislého tlaku nedostali. Když byla odehrána hodina, zkoušel to Pešek nepřesně z voleje po Sadílkově pobídce, blíže se pak po dalším Sadílkově pasu dostal Chaluše, jehož hlavičku zastavila až branková konstrukce.

Závěrečné minuty naopak trochu překvapivě patřili ševcům. Jawo postupoval sám na gólmana, avšak nepochopitelně zpomalil a namísto zakončení se snažil hledat spoluhráče. A v následné akci tentýž hráč nevyužil Poznarovy přihrávky, tentokráte jeho střelu zablokovala defenziva. Z gólu se nakonec neradoval ani jeden tým a soupeři se tedy rozešli smírně.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:3

23.05.2021 17:00

Góly: 17. Jiří Klíma, 47. Václav Drchal, 72. Michal Škoda

Mladá Boleslav prožívá povedené jaro a další vítězství si připsala v předposledním kole nejvyšší české soutěže. To se jí povedlo na hřišti jiného mužstva ze středu tabulky Olomouce, kde o výsledku 0:3 rozhodli Klíma, Drchal a Škoda.

V úvodní čtvrthodině se hra přelévala ze strany na stranu. Chytil zamířil nepřesně, Klíma zase nepříliš razantně. Mandouse pak musel krotit zajímavý centr, Šeda Zahradníčkův pokus. Do vedení se nakonec dostali Středočeši. Drchalův přízemní centr do nebezpečného prostoru si našel Jiří Klíma, jenž ve skluzu skóroval.

Vzápětí mohl být rozdíl ve skóre navýšen, Douděra ovšem zakončil nad bránu, Klíma sice přesněji, avšak vyšvihnul se proti němu Mandous. A jelikož úspěch neslavil ani Zmrhalův únik, čekalo se na druhou trefu až do druhé půle. Tam ale přišla bleskově. Zmrhalův roh letěl přesně na Václava Drchala, jehož hlavička rozvlnila síť.

Po necelé hodině hry se zaskvěli oba brankáři. Mandous proti unikajícímu Drchalovi, Šeda za pár okamžiků při Chytilově hlavičce. Své dvojšance poté využil Michal Škoda. Nejprve sice hlavičkoval nepřesně, za chvíli už ovšem střeleckou mušku zlepšil a nedal Mandousovi příležitost k zákroku.

Mladá Boleslav tak venku zvítězila potřetí v řadě a v posledním kole ještě bude hrát s Karvinou a Českými Budějovicemi o jedenáctou příčku. Sigma zabojuje s Bohemkou o horní polovinu tabulky.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2

23.05.2021 17:00

Góly: 35. David Puškáč - 1. Lukáš Juliš, 61. David Pavelka

Předposlední kolo nabídlo rozluštění dalších hádanek ohledně celkového umístění ve FORTUNA:LIZE. Druhé místo a tím pádem předkolo Ligy mistrů si zahraje Sparta, která na Bohemce vyhrála díky trefám Juliše a Pavelky 1:2. Za domácí vyrovnával Puškáč.

Na úvodní branku se nečekalo dlouho. Už po necelé minutě hry Köstl nedokázal zpacifikovat Dostálovu přihrávku, díky čemuž se k balónu dostal Lukáš Juliš. Ten už si v individuálním průniku s Le Giangem poradil a technickou ranou otevřel gólový účet utkání. Brzy mohl navýšit rozdíl ve skóre Krejčí, avšak na Wiesnerovu pobídku nedosáhl.

Po čtvrthodině mohlo být srovnáno, jenže to by musel Puškáč využít Dostálova centru jinak než nepřesnou hlavičkou. Nakonec to byl ale právě David Puškáč, kdo jako první překonal Nitu. Dokázal se totiž protáhnout okolo Pavelky a následně zakončit výborně o břevno. 1:1!

Nerozhodný stav nemusel na tabuli svítit dlouho. Jen s vypětím všech sil totiž Le Giang zpacifikoval Krejčího pobídku Julišovi. Následně musel hasit vlastní chybu, když při odkopu napálil presujícího Karlssona a na poslední chvíli zastavil míč v cestě do brány. V závěru první půle se zapotil znovu, tentokráte reflexivním zákrokem proti Hanckově hlavičce.

Když byla odehrána hodina hry, mohli se Letenští dostat do vedení "omylem". Dočkalově centru totiž nechybělo mnoho od toho, aby skončil v síti. Pak ale sparťanský kapitán rozehrál rohový kop přesně na hlavu Davida Pavelky, jenž už dokázal brankáře překonat a dát svému týmu důležité vedení.

Zatrnout muselo mužům v rudém zhruba deset minut před koncem. To totiž Hronek dokázal propálit Nitu, až na brankové čáře musel situaci hasit Hancko. VAR ještě přezkoumával, zda míč už nepřešel do prostoru brány, avšak nic takového nezjistil a pokračovalo se za těsného vedení Sparty.

To se nezměnilo ani v závěru a Vrbovi svěřenci tak díky čtvrté výhře v řadě a ztrátě Jablonce oslavili druhé místo, které pro ně znamená účast ve nemistrovské části druhého předkola Ligy mistrů. Klokani naopak v lize prohráli poprvé po více než třech měsících.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha33258083:1983
2.Sparta Praha33225676:4271
3.FK Jablonec33206758:3366
4.1. FC Slovácko33186956:3360
5.Viktoria Plzeň331671057:4455
6.Slovan Liberec331410943:3052
7.FK Pardubice331571141:4152
8.Baník Ostrava331391147:3748
9.Bohemians Praha 19053310131039:3443
10.Sigma Olomouc3310121138:3942
11.MFK Karviná339111336:4838
12.Dynamo České Budějovice339111332:4538
13.FK Mladá Boleslav33991546:5336
14.Fastav Zlín33881730:4832
15.FK Teplice33781832:6429
16.Zbrojovka Brno335111732:5126
17.1. FK Příbram33591924:6324
18.SFC Opava33382222:6817

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (211)

Přidat komentář
iHawX

Díky, Přibram, už se nevracejte

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Rarášek

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Arnar Resmusonn

Sbohem Starko konečně !!!

Reagovat
AjaxFans

Dobrá práce

Reagovat
smazaný uživatel

Padá Příbram, něco si přej!

Reagovat
Puskas

Aby nadále pracovali tak dobře s mládeží.

Reagovat
Salfovic

Aby se za rok vrátila

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
pobody's nerfect

Do cfl

Reagovat
smazaný uživatel

Tak upřímně, kdo je bude reálně v cestě za postupem ohrožovat? Brno umí postoupit jen administrativně, Opava nemá peníze, Jihlava nemá nic, Líšeň má na ligu jen na twitteru, Žižkov je v podstatě v likvidaci a Dukla od toho podle mě není daleko. Příbram oslaví postup 6 kol před koncem.

Reagovat
meno

Dukla příští rok postoupí. A do 5 let hraje poháry.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud zůstane hlavním trenérem Pilny, tak nevím, nevím....

Reagovat
Fodbalysta

Konečně ta Příbram

Reagovat
bobis21

Ostuda. Celou hru na nákopy si narvěte hluboko do prdele, k ničemu to nevede. Konec hlášení.

Reagovat
Banikovec7

Oni ani nic jiného hrát nemůžou, vždyť když si chtějí vzadu přihrát, tak 3 ze 4 přihrávek buď jdou 3 metry mimo cílového hráče nebo balón po cestě skáče půl metru vysoko. Já už se ani netěším na příští sezónu.

Reagovat
Paprika

Tva posledni veta…tak to jsme dva

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohou. V záloze Tetour, Kuzmanovic (dnes asi nejlepší) a Jánoš... Všichni 3 to s balónem umí, ale neexistuje žádná mezihra. Smetana na začátku dobře vystihl, že musí fotbal zjednodušit, být primočařejší. Jenže po pár zápasech úplně rezignoval na práci, co dělal Kozel. Pod Kozlem se snažili obránci být konstruktivní, vyváželi míč a kombinovali. Dneska každý balón se nakopne po lajně a hotovo.

Reagovat
Banikovec7

No ale musi se to k nim nejak dostat, a stoperi, hlavne Pokorny, presnou prihravku nedaji. A ze Kuzma nejlepsi, to docela pobavilo. Ikdyz je pravda, ze tam konkurence moc nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš pravdu. Pod Kozlem Pokorný normálně rozehrával, takže je toho schopný, ale pokud má pokyn do toho prásknout ať to letí, tak to udělá. Stejně tak Zio. Vždycky rozehrávka byla jeho slabina, ale pod Kozlem se v tom zlepšil, dnes je ale zas tam kde byl. A nepíšu, že Kuzma hrál nějak světoborně, ale v prvním poločase mi přišel prostě nejlepší.

Reagovat
bobis21

Se vším souhlas. V 1. poločase byl Kuzma nejlepší

Reagovat
Banikovec7

Ja jsem dnes od Pokorneho videl nekolik jednoduchych zkazenych prihravek, treba kdyz Sanneha netrefil na 5 metru a poslal to do autu. A mi se Kuzma proste nelibi, v nohach to mozna ma, ale je uz hrozne pomaly a vse mu trva a kazdou rychlejsi akci zbrzdi. Celkove mi prijde, ze mame hlavne uprostred strasne pomale a nedynamicke hrace, takze co z toho, ze to jsou hraci do kombinace, kdyz jim vse trva a jde to videt hlavne v zapasech se souperi jako dnes, kdy se rychle dostavaji pod tlak a nikam se nedostanem.

Reagovat
lichna.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, já s tebou s Pokorným souhlasím, ale je tu to B. Kaloč, Buchta, Zajíc ti se třeba pod Smetanou zlepšili. Pokorný, Tetour a Azevedo naopak šli dolů.

Obecně když máš méně dynamické hráče, tak se dávají spíš do středu pole. Ale těch chyb je tam milion a dalo by se diskutovat do nekonečna. Změna musí nějaká přijít, ale je třeba si říct kdo na to má a kdo ne. A zrovna v lize nevidím dostupného stopera, v dobrém věku, který by byl dlouhodobě lepší než Pokorný.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal sem, že se tady bude vzpomínat na Kozla

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kozel musel pryč, to je jasné. Ale ne všechno, co dělal bylo špatně. Smetana přicházel a čekalo se, že na jeho práci naváže, ale to se nestalo. Ten směr nebyl špatný, ale provedení ano.

Reagovat
Kaspar

Ta druha liga bude pekne naslapana. Opava, Pribram, Brno, Lisen, Dukla, Jihlava, Zizkov.

Reagovat
monty25

Žižkov ne

Reagovat
Kaspar

Neni o ne nejaky zajemce?

Reagovat
monty25

Nevím o tom. Každopádně licence určitě nebude, když je nevyhovující stadion.

Reagovat
Kaspar

A to budou hrat pripadne jinde nebo jdou o ligu niz ? Kdyz uz pada Vysehrad a Blansko tay nema na druhou ligu podminky a jdou taky dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle 3 týmy jdou dolů, místo nich jde Vyškov a předpokládám ještě další 2, pokud někoho ale vůbec najdou.

Reagovat
monty25

Jinde už FNL hrát nemůžou, na to nedostanou další výjimku. Jestli bude ČFL, to se ještě vůbec neví. Nebo spíš jestli bude vůbec něco.

Reagovat
Fodbalysta

Jako Moravák bych raději viděl v lize Žižkov než Duklu. Je to obrovská škoda, jak tam ten fotbal dopadl.

Reagovat
monty25

Reagovat
Salfovic

Žižkov měl své kouzlo, Dukla je o hovně.

Reagovat
AjaxFans

Ano,zápasy 10*15

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar

zizkovsky zapas k snidani bude chybet

Reagovat
Hyrax

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

Jihlava boj o postup né.

Reálně Opava, Příbram a Brno

Reagovat
Greny

Reálné Příbram...

Reagovat
Liquid

Příbram s Duklou asi hlavní kandidáti na 1.místo

Reagovat
ratusek

Reagovat
monty25

Nikomu sestup nepřeju, až na jednu výjimku...

https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/jaroslav-starka-pribram-skupina-o-zachranu-koronavirus-fortuna-liga.A200723_133011_fotbal_min

Auf wiedersehen, auf wiedersehen, Příbram, Příbram, auf wiedersehen!

Reagovat
Liquid

za rok si to vyměníte

Reagovat
monty25

Nikdy nespadnou, Teplice nikdy nespadnou, nikdy nespaaadnou, Teplice nikdy nespaaadnou!

Reagovat
Liquid

zase ohlašte výměnu trávníku jako loni a za 2 měsíce ho zase reklamujte ne jako fakt, padáte čím dál níž, i ta Karviná co byla loni na padáka vás letos trumfla, tolik zoufalců už tam v další sezoně nebude, takže budete muset něco začít hrát

Reagovat
monty25

Takže teď budeš místo Brna jebat do Teplic?

Reagovat
Liquid

to ne, sestup ideálně Baník a Olomouc, ale sám tu vaší dekadenci musíš vidět

Reagovat
monty25

Jo, byla to špatná sezona. Ale taky je třeba vidět, kolik měly Teplice zraněných a jak tu sestavu v poslední době musely lepit. Nakonec za nejlepší moment sezony považuju to, že Hynek šel na ten zakázanej mejdan a následně odstoupil z vedení. S Řepkou věřím, že to půjde nahoru. Určitě bude potřeba posílit a Kučera asi taky není úplně ideální trenér, ale nová sezona začne zase od nuly. A když v sezonách 2012/2013 a 2015/2016 hrály Teplice skoro až do konce o záchranu, tak v následujících sezonách útočily na poháry. Tím teda neříkám, že to tak bude i příští sezonu.

Reagovat
Liquid

nebude, budete zase dole, ale Řepka je dobrá volba, co bys řekl, kdyby vás vedl tandem Řepka + Řepka, navíc i podle Vojtka z Kabátů vám díky Tomáši Řepkovi zdražili vodu, takže má vám co vracet tento rapl

Reagovat
monty25

To snad ne, zase by něco šlohnul...

Reagovat
Kepy_FCB

V pristi sezone bude souboj o prvniho vyhozeneho mezi Smetanou a vasim antitrenerem

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Aby Kučera byl v 1. Kole vůbec trenér. A pokud ano, tak na něj bude obrovský tlak. Budou mít v záloze Frťalu, či jak se jmenuje.

Reagovat
monty25

Taky si myslím, že Frťala při první příležitosti půjde k áčku.

Reagovat
run

první příležitost nastala včera

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia má teď po kvalifikaci Chelsea do LM jisté 3. předkolo?

Reagovat
iHawX

podle coena je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

My vyhrali a dokonce s cistym kontem?

Reagovat
HorajzmAmmann

kočka myš... přístup chacharů mi připadal fakt jak kdyby se o vůbec nic nehrálo. Přitom ta šance tam vzhledem k formě Plzně prostě byla. To s takovým přístupem byla opravdu malá.

Škoda, čekal jsem, že budou žrát trávu, když už to nepůjde fotbalově.

Reagovat
braveheart

Baník vám to dal jako dárek na stříbrném podnosu.

Reagovat
dtaire

Tragický výkon Pardubic, ale Příbrami to prostě nelepilo. Bavil jenom ten přenos. Standardka nebo Příbram ve vápně a akorát tma Naopak Baník bohužel bez překvapení

Reagovat
Fodbalysta

O2 TV klasika nezvládajko

Reagovat
Axelrose

Jestli někdo podal tragický výkon, tak to byla hlavně Příbram.

Jako netvrdím, že hráli světový fotbal, ale Pardubice tam měli několik pěkných kombinací, ale Příbram

Jediný pěkným momentem byla ta střela někdy ke konci zápasu. Jinak to, co je zdobí už několik let - tedy nic co by se alespoň vzdáleně podobalo fotbalu.

Reagovat
dtaire

Příbram nehodnotím, protože přenos mi skutečně v zásadních okamžicích vypadával. Ale přišlo mi, že Pce v druhém poločase v podstatě jen odkopávaly... No, snad se šetřily na Jablonec

Reagovat
Axelrose

Tak mně to docela fungovalo - i když je pravda, že celkově je O2 za ty prachy drahé a nespolehlivé.

Jako, jak píšu, ani Pce nehráli nějak superfotbalově, ale měli tam pár věcí, kdy se vykombinovali přes domácí, což se mi docela líbilo. Ona Příbram hrála i dost tvrdě. Nemyslím záludně, ale bylo spíš soubojové utkání.

Jasně, spíše se hrálo na delší balony, ale jak říkám - bylo tam i pár hezkých věcí.

A abych Příbram jenom nehanil - taky tam měli pár světlých okamžiků. Ale za ty (a věci minulé) si nezaslouží ligu.

Pce už možná ztratili motivaci, no. Sezona je dlouhá a pokud věděli, že Plzeň vede, muselo jim být jasné, že poháry nebudou

Plus si myslím, že tam stejně ani nechtěli, teď je bude čekat druhý rok v lize. A ten je dle mého vždy složitější a těžší, než ten první. Už nebudou moc nikoho překvapit. Viz letos Budějky.

Ale doufám tedy, že i příští rok budou hrát klidný střed tabulky Ještě dodělat ten stadion (už se na něm opravdu začalo pracovat) a nahradit kluky, kteří se vrátí domů z hostovaček.

Ale Jirka Krejčí je dobrý trenér, tak snad to opět vyjde.

Reagovat
dtaire

Tak já bych samozřejmě byl nadšenej, i kdyby Pce skončily v soutěži předposlední, pořád by to byl ohromný úspěch a něco, čeho jsem myslel, že se nedožiju Ale upletly si na sebe bič, víme, že kluci jsou fotbaloví, a tak, přestože příští sezona začne zase od nuly, doufám, že přes léto všechno nezapomenou a minimálně derby bude zábava No a u stadionu se snad podaří brzy vyřešit poslední problémy. Každopádně věřím termínu - leden 2023 - a těším se

Reagovat
ratusek

4:0 v Plzni, která měla těžký zápas v podobě finále, kde hrála dlouho v 10. to jdete do prdele

Reagovat
Liquid

Kymácí se židle pod Smetanou ?

Reagovat
shawntee9

v pohodě, do 50 let jsme zpátky, jen se nebojte

Reagovat
Greny

Počkej až se odhlasuje že bude v lize pokračovat 18 týmu

Reagovat
ratusek

Příbram překvapila. Měla to ve svých rukách a oni to poserou

Reagovat
doshcz

Baník

Reagovat
Coutinho10

remiza super, serie bez porazky pokracuje i s tou sestavou, co byla

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak teda definitivně 8. místo Což je vlastně 2x 4. míst, takže jsou 2x lepší než jsem předpokládal.

Díky hoši...

A příští sezonu už by to chtělo definitivně udělat poháry.

Reagovat
Banikovec7

To budem muset ale vyměnit 3/4 týmu.

Reagovat
HorajzmAmmann

po dnešku si spíš říkám, kdo by měl být v té 1/4

Reagovat
Banikovec7

To je pravda no Mladé nechat, ti ještě šanci zaslouží

Reagovat
ratusek

no dneska mě nasrali aspon že hrál Sanneh, Sor a Šmiga.

Ale tenhle styl hry se mi nelíbí. No jako neslo to body, ale hra na náhodu, to mě nebaví. A příští sezona bude stejná, ne li horší. Smetanu v 10.kole vyhodíme a jsem zvědavej, kdo ho nahradí

Reagovat
smazaný uživatel

Sanneh dneska jeden z horších zápasů. Vidět moc nebyl. Sor je výborný atlet, ale s balónem je to kalamita. Každý zápas se dostane do zakončení, ale finální řešení je katastrofa. Šmiga bohužel neviditelný, ale čemu se divit, když servis od zálohy byl nulový.

Sečteno podtrženo totálně tragický výkon, jen těžko se tam hledá dobrý výkon.

Reagovat
ratusek

Tak od Sora nic nečekám. Mohl by se občas ukopnout a pak ho prodáme. Sanneh má potenciál a snad se prosadí

Reagovat
smazaný uživatel

Oba určitě potenciál mají, ale zatím je to fakt průměr. Sanneh určitě má zajímavé momenty, ale moc toho nenahrál od zimy. Nejlepší dle mého by bylo ho koupit a hned nechat někde rok hostovat. S tím Sorem to je těžký. Jako opravdu u něj zatím vidím rychlost, myslím že na driblingu se dá pracovat, ale nevím jak je na tom s taktikou.

Reagovat
Banikovec7

S taktikou je na tom uplne silene, casto stoji kde nema, nevi kdy se ma rozbehnout atd. Ale verim, ze na tom se da pracovat.

Reagovat
HorajzmAmmann

proto taky nehraje pořád. Navíc podle Smetany jsou 2 branky proti Zlinu jeho ..

Reagovat
Banikovec7

No to mi od nej prislo hodne pres caru, ze to vylozene hodil na nej. Pritom tusim u druheho golu jim Kuzma odevzdal balon pred vlastnim vapnem.

Reagovat
HorajzmAmmann

tak on na to třeba kouká tak, že ty akce začnou u něj (?) Ty branky jsem viděl jenom jednou live...

Reagovat
Banikovec7

Tak určitě na tom měl podíl, to je jasné, ikdyž si teda myslím, že tu šanci před prvním gólem řešil docela dobře, jen mu to úplně nevyšlo. Ale Smetana na té tiskovce vyloženě řekl, že za vyrovnání může Sor, to mi přišlo trošku mimo teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Sor je v áčku tři měsíce? Pokud nezvládá taktiku, tak jsou dvě možnosti. Buďto s ním neumí pracovat trenér, nebo je nepoužitelný. Ale za 3 měsíce musí taktiku zvládnout.

Reagovat
HorajzmAmmann

ona je jedna věc hra na náhodu (nakopávání na nikoho, ztráty balonu, bez napadání) a druhá věc rychlá hra dopředu, která nese ovoce. Smetana na začátku vypadal, že to bude ta 2. varianta. Teď to vypadá zase na tu 1.

Pořád jsem zastáncem toho, že si měli sednou po sezoně a udělat rozhodnutí kam Baník směřuje a na základě toho si vybrat trenéra...

Reagovat
bobis21

A pak dát trenérovi čas. A ne, nemyslím tím rok a 2 týdny ...

Reagovat
HorajzmAmmann

jako chápu, že ne každé rozhodnutí je správné, ale když už se teda pro někoho rozhodneš tak mu musíš dát víc než rok a 2 týdny...

Reagovat
bobis21

A když už se třeba rozhodneš pro někoho jiného, neměla by to být zase úplná změna směrování klubu, koncepce musí být dlouhodobější než angažmá jednoho trenéra. Neustálými změnami nákopy -> kombinace -> nákopy z toho bude vždy jen holomajzna.

Reagovat
braveheart

Reagovat
HorajzmAmmann

Vždyť to píšu celou dobu, ze angažování Smetany je tak trošku "krok zpátky". Mladší verze Panika ... (Stylem hry)

Reagovat
smazaný uživatel

čekám, co ze Smetany vypadne dál. Jestli to teď byla jen účelovka, aby se něco změnilo, udělaly nějaké body kvůli sponzorům a bylo vidět, jestli zvládne kabinu, komunikaci kolem áčka, větší zájem medií ..... Anebo jeho pojetí bude opravdu takové i od začátku, kdy si povede přípravu a změny s Grussmannem sám. Taky souhlasím, že se nedá pořád přebíhat mezi kombinací a nákopy jen podle toho, jestli zrovna změnimíme trenéra. Musí se v prvé řadě vycházet z toho, jak se podaří složit kádr. Pokud bychom chtěli kombinaci a nebude na to kádr, trenér by měl říct - to nepůjde a já musím hrát to, na co mám hráče.

Reagovat
db18

Reagovat
kilobyte

Proč zahráváme ty standardky pořád na krátko? Skoro nikdy z toho nic není a ještě to pokaždé smrdí brejkem. A pak to jednou zahrají normálně a hned je z toho šance.

Reagovat
wjillm

Ja jsem zvedavej, co se bude dit s kadrem. Spekulaci je hodne. Potrebujeme nekoho do kazde rady, bohuzel. Nitova forma hodne spatna, snad Vrba vyzkousi Holce, v Polsku mu to lepilo. Julis se asi boji o trislo a proto nebeha, krome golu velky spatny. Nejvic me stval Sacek, kazdy souboj resi padem, nic neustoji, tady mu to zerou, ale v Evrope nebudou a muze nam to posrat zapas. Neni to uz zadny talentovany mladik a mel by jit o dum dal. Takovej Marecek vol.2, kam ho postavis, tak nejak zahraje, ale zadne terno to neni.

Jsem zvedavej na sestavu proti Brnu, snad to Vrba prohazi a ukaze nam, s kym uz nepocita.

Reagovat
John Obi Mikel

Nita prodloužil a od té doby nechytá dobře?

Reagovat
wjillm

Ja jsem jeho velky fanousek, ale je tam znatelny pokles formy. Kdyz ma vybehnout, tak stoji prilepeny na care. Hra nohama nebyla nikdy jeho silna stranka. Bohuzel si myslim, ze organizace obrany (kvuli jazyku) taky spatny. K tomu se zacal hodne vztekat a machat rukama, jak zmatenej policajt na krizovatce.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky rozbor fanouška, který evidentně ví o fotbale tužku

Reagovat
wjillm

Pravda, máme oslňující výsledky za několik posledních let.

Reagovat
Blasphemer

První Bílkova výhra od začátku angažmá.

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Ale skóre si už skoro dorovnal.

Reagovat
Salfovic

Příbram

Chtěl dneska Baník vůbec vyhrát? To byl strašnej výkon.

Reagovat
kilobyte

Livesport stále nevěří, že Příbram už má sestup jistý.

https://imgway.cz/s/2tJy

Reagovat
REPLIKATOR

chyba v Matrixu

Reagovat
Kepy_FCB

Jeste si nekdo mysli ze nepotrebujeme zkusenejsiho trenera

Reagovat
John Obi Mikel

Když už je o všem rozhodnuto, tak by to poslední kolo nemuselo být ve stejný čas, že?

Reagovat
Liquid

není o všem rozhudnuto, může dokonce dojít na minitabulku na 5.místě

Reagovat
John Obi Mikel

Už to vidim, toho jsem si nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale VAR dají beztak na Slavii, Spartu a Jablonec

Reagovat
thewall

Jo, jen zápasy Plzně a Liberce ve stejný čas - pořád je teoretická možnost změny pořadí na 5.místě.

Reagovat
Liquid

a zapomněl si na PCE

Reagovat
thewall

Hm, pořád mě překvapují, jak jsou vysoko. Nějak je pořád přehlížím.

Reagovat
Liquid

nejen ty, Svěcený byl slepý taktéž teď a vůbec o nich nemluvil, přitom při rovnosti s Plzní jdou před ní, v minitabulce by ale uspěl Liberec

Reagovat
vanGomm

Pardubice jsou mimo hru ne?Vzájené zápasy jen v případě o titul a sestup.Krom zápasů Liberce a Plzně už by se ve stejný čas hrát nemuselo.Toto kolo se hrálo ve stejný čas a třeba Příbram dohrával o 5-6 minut déle než ostatní.Za tu dobu se toho někdy dá stihnost dost

Reagovat
Coutinho10

nejsou mimo ne...maji lepsi vzajemny zapasy s Plzni (0:2 ; 3:0) na konci sezony vzdy rozhoduji vzajemne zapasy

Reagovat
vanGomm

Aha,tak díky já myslel,že při rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy jen o titulu a sestupu.Je zajímavé,že ty pravidla ohledně rovnosti bodů jsou v ligách odlišná.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
vanGomm

Reagovat
John Obi Mikel

Na Bílka nějak ofenzivní výsledek.

Reagovat
Greny

Těžil z práce predchoziho trenéra dnes jen slizl Smetanu po Gulovi

Reagovat
braveheart

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Samek super výkon, na 17 let má skvělý přehled. A nemůžu si pomoct, ale Kačaraba je otřesnej, každej jeho souboj smrdí kartou, je na tom špatně pohybově, zmatkuje. Doufám, že tu opci neuplatní, protože kromě zápasu se Spartou byly jeho výkony tristní.

Reagovat
John Obi Mikel

Mne se nelíbil ani v 1.půlce zápasu se Spartou.

Reagovat
meno

Je třeba přivést Santose.

Reagovat
Losinho

Pardubice nakonec zakončí sezónu kousek od pohárů

Reagovat
kilobyte

To se líbí uživateli Zbrojovka.

Reagovat
Coutinho10

muzou teoreticky je jeste hrat

Reagovat
Manik...

Peklo zamrzlo . Příbram padá!!!

Je vidět, že ten policejní zásah na svazu měl něco do sebe.

Reagovat
REPLIKATOR

Liberec naprosto nezvládnutý závěr sezony

Příbram konečně sestup

Reagovat
smazaný uživatel

Hoftych ven

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď Starka s Brnem přesvědčí pár klubů a budou apelovat na to, že 18 klubů je

lepší než 16 s nadstavbou a ještě bude sranda.

Reagovat
Greny

Hele ale já o tom slyšel že se nějaké takové hlasovani opravdu chysta

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne to by bylo opravdu nesportovní, ikdyž za mě logický, ale takový změny se musí domlouvat sezónu dopředu. Minule to byla mimořádná situace kvůli nedohrání ligy, to bylo něco jiného. Navíc jeden z nejrespektovanějších uživatelů tady by dostal regulérně zástavu srdce.

Reagovat
Greny

Liquida by mrdlo kdybych mohl zahlásit návrat krale

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Je to Příbram a Brno. Já bych tomu věřil.

Reagovat
kilobyte

Brnu by takový "postup" byl podobný.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě tedy 18 klubu lepší než 16 + nadstavba

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Greny

Tak nějak se to má podat a lepší kluby s tím mají souhlasit plus týmy dole .. že jo lepší týmy mají strach že kvůli jednomu zápasu případně přijdou o poháry

Reagovat
bobis21

Ten zápas už by neměl být. Řeší se o co jiného by se hrálo v prostřední skupině. Formát kde by 3. tým hrál o Evropu s vítězem prostřední skupiny už prý neprojde.

Reagovat
kilobyte

To je dobře, ale trochu se bojím, aby nevymysleli ještě větší blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

30 zápasů je podle nich málo? Tak po 30. kole rozpůlit na dvě osmičky hrát jednokolově. Přičemž ti co by byli na 1. - 4. místě by hráli doma 4 zápasy venku 3 a ti horší naopak. To by platilo pro obě skupiny. Celá liga by tak hrála 37 zápasů. Baráž o ligu zrušit. 2 sestup a 2 postup.

Reagovat
mistr129

Celkově proti tomu nic nemám, ale baráž bych prave nechal

Reagovat
bobis21

Reagovat
smazaný uživatel

Po zkušenostech z minula je baráž podle mého jen od toho, aby se týmy z ligy zachránily.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lichna.

To není dementní názor.

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kepy_FCB

https://1url.cz/LKwVV

Evropska rovnost v eurosongu

Reagovat
mistr129

Zaveďme kvóty na minimální počet vítězství jednotlivých zemí.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to cista politika.

Reagovat
John Obi Mikel

Když tam vysíláme "zpěváky" jako je Ben Cristovao, tak se nemůžeme divit.

Reagovat
Neon

Reagovat
Kepy_FCB

A to ja si prave mmyslel ze uspeje aby nam na vychode ukazali ze prijimat cerne migranty je spravny a nutne

Reagovat
Coutinho10

meli vzit Pam Rabbit , tak snad pristi rok

Reagovat
Salfovic

To je nějaká pornoherečka ?

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
srandamač

Co tam dělá ta Austrálie a Maroko? Už Izrael je hodně za hranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak země východního bloku se začali účastnit až v roce 1993. Eurosong běží od roku 1956.

Reagovat
smazaný uživatel

Výjimka je Jugoslávie. Od roku 2000 je tam spousta "východních" zemí mezi vítězama. Estonsko, Lotyšsko, dvakrát Ukrajina, Srbsko, Rusko, Azerbajdžán.

Reagovat
Blasphemer

Co sem taháš nějaký fakta.

Reagovat
smazaný uživatel

Apropo, muj nejoblíbenější vítěz https://www.youtube.com/watch?v=10XR67NQcAc

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kepy_FCB

ok tak za 28 let 6 výher východu to je taky fakt

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kepy_FCB

Azerb. nepočítat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak logicky mají západní země víc účastí.

Mě tam spíš překvapuje ta Austrálie

Reagovat
chavi.27

představ si, že mistrovství Evropy ve fotbale taky nevyhrály všechny země který se zúčastnily...

nějak úplně postrádám smysl na co tim narážíš

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusní argument.

Reagovat
chavi.27

asi mi něco uniká? je to prostě soutěž, nedávaj se rovnoměrně ceny za účast

Reagovat
smazaný uživatel

Unika a hodně. Když pominul fakt, že je to čistě politická "soutěž", tak tunika hlavně fakt, že fotbal se hraje na góly a nerozhoduje o vítězi žádná porota..

Reagovat
lichna.

Tak si dosaď krasobruslení.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
kilobyte

Tak třeba my soutěžime až od roku 2007, takže to nějak překvapivý není.

Reagovat
Coutinho10

tak teď to teda už je 45 zápasů bez porážky a překonali jsme rekord Liverpoolu z minulého roku

http://www.rsssf.com/miscellaneous/unbeaten.html#leag

když na to koukám, tak stejně to je prostě unbelievable...kloubouk dolů před všema a jedeme dál

Reagovat
HorajzmAmmann

51 - Sparta Praha (Czechoslovakia) 1920 - 1923 [all wins!]

Reagovat
Coutinho10

[1] This series of Sparta Praha occurred before the first official national league

championship of Czechoslovakia; they played in the regional league of Central

Bohemia and thus it is not considered an official record.

Reagovat
Coutinho10

ale i tak by to měla být nějaká meta, zkusit překonat i tento neofiko rekord

Reagovat
KingMaster13

Ten rekord je neoficiální, protože v těch letech se liga ještě ofiko nehrála

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
herbage

kdyby Porto neprohrálo v lednu 2012 jeden zápas, tak by se jim sečetly 2 série a byli by první se 109 zápasy

Reagovat
Coutinho10

je to škoda, že nejlepší tým na světě není z Evropy...Porto by si to určitě zasloužilo

Reagovat
Losinho

Reagovat
mistr129

Každopádně máme teda aktuálně nejdelší jestli dobře vidím

Reagovat
Coutinho10

jj

Reagovat
kilobyte

Rangers jim dýchají na záda.

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSeRw!n

toho Cadua z Pardubic nikdo nechce ? Penalty jak Kanga

Reagovat
dtaire

Pardubice ho chtějí Nikdo další ho chtít nemusí

Reagovat
Losinho

A má něco kromě penalt?

Reagovat
smazaný uživatel

To nám do kabiny Bílek slíbil hekto a sele, nebo co ? Hnus ..... Přitom Plzeň nijak nedominovala a stejně jí to v pohodě stačilo ...... Děsběs ..... Koho nebaví a nechce hrát v Baníku, ať jde do haj*lu ......

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Příbram a Brno zůstaly? To snad ne!

V příštích dnech bude zajímavé sledovat, jak se vloží do záležitosti, o níž se skoro zdráhám psát. Ale v průběhu víkendu ke mně zvěst o ní připlavala postupně z tolika míst, že to bohužel vypadá, jako by se jí někdo opravdu vážně zabýval.

Chci věřit, že je to jen fáma a oficiální místa to (zatím) tvrdí také. Ale spekuluje se dost hlasitě o tom, že by liga zůstala navzdory všem dosavadním proklamacím osmnáctičlenná, aby se nemusel hledat nový model nadstavby, ve které po zúžení kvóty českých pohárových zástupců, k němuž dojde napřesrok, ztratila smysl tzv. prostřední skupina. To když 6 týmů hrálo o titul, 4 o možnost vyzvat soupeře v boji o evropský pohár a 6 o záchranu.

Varianta hrát místo toho nadále osmnáctičlennou ligu je prý obzvláště populární zejména na Brněnsku, protože vychází z toho, že by tedy nyní sestoupila jen Opava, kterou by nahradil Hradec Králové. A Příbram se Zbrojovkou by zůstaly v nejvyšší soutěži.

Starka začíná tahat za nitky....

Reagovat
ACSeRw!n

snad ste si nemysleli, ze Pribram sestoupi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele