Přestřelka v Boleslavi aneb Události 32. kola FORTUNA:LIGY

19.05.2021, 19:30
Názory a komentáře
Naposledy v této sezoně jsme měli ligové kolo roztříštěné do více dnů - poslední dvě se totiž hrají vždy ve stejný čas. Tradičně jsme si na největší šlágry museli počkat do neděle, předtím se bojovalo zejména o záchranu.

Brno nedokázalo uspět v Liberci, čehož využila Příbram, která zaskočila Jablonec, a hlavně Teplice, jež Jihomoravany definitivně poslaly do druhé ligy. Slovácko remizovalo s rozjetými Klokany, Olomouc si přivezla tři body z Opavy a v šestigólové přestřelce se Baník proti Zlínu udržel ve hře o poháry.

Do té promluví také Pardubice, které si v přímém střetu dvou aspirantů jasně poradily s Plzní. Pak už přišla na řadu pražská "S" - Sparta využila zaváhání Radovy družiny a při gólových hodech v Boleslavi vyhrála, Slavia se s Karvinou rozešla jen smírně.

Zápas kola


Mladá Boleslav - Sparta Praha

Tady byla volba jasná. V devítigólovém zápase dokázala Boleslav během první půle dvakrát srovnat, po pauze se sama dostala do vedení. Sparta ale třemi trefami otočila a Budínského trefa v nastavení jen snížila na konečných 4:5.



Gól kola


1. Lukáš Budínský (Mladá Boleslav)

Mezi devíti góly v Mladé Boleslavi byl i jeden mimořádně pohledný. V samotném závěru se k nůžkám dostal Lukáš Budínský a balón usměrnil do šibenice. Zejména trefa Marka Havlíka také byla zdařilá, ovšem zdaleka ne tolik.



2. Marek Havlík (Slovácko)



3. Daniel Tetour (Baník Ostrava)



Jedenáctka kola





Brankář - Ondřej Kolář (Slavia Praha)

Měl velký podíl na tom, že Slavia dokázala uhájit alespoň neporazitelnost. Nedlouho před přestávkou bravurně zneškodnil Čmelíkovu příležitost i následný Bartošákův nájezd, po návratu ze šaten se předvedl ještě proti Qoseho pokusu.

Pravý obránce - Cadu (Pardubice)

Tradiční ofenzivní výlety z pozice pravého beka se mu opět bohatě vyplatili. Po Ewertonově pokusu a Staňkově zákroku se zjevil až na malém vápně, odkud pohotově dorazil balón do sítě. I ve druhé půli byl aktivní, dalšího bodu už se ale nedočkal.

Střední obránce - Dávid Hancko (Sparta Praha)

Dva góly jsou na stopera skvostným počinem, i při prostupnosti obrany. Pár minut po přestávce se Hancko zhostil exekuce pokutového kopu, který s přehledem proměnil, vzápětí si našel Karlssonův roh a hlavičkou vsítil vedoucí branku Sparty.

Levý obránce - Jiří Mezera (Příbram)

Zápas s Jabloncem pro něj nezačal dobře, brzy totiž uviděl žlutou kartu. Avšak v průběhu se stal součástí pevné obrany, která se silným soupeřem ani jednou neinkasovala, a v závěru dokonce z dorážky rozhodnul o velmi cenném vítězství Středočechů.

Pravý záložník - David Buchta (Baník Ostrava)

Mladý ostravský záložník za sebou má další velmi povedené představení. Po půlhodině centrem asistoval na Zajícův gól, během druhé půle se sám prosadil díky zdařilému voleji. V závěru si ještě zopakoval spolupráci se Zajícem a zapsal se druhou gólovou přihrávkou.

Střední záložník - Lukáš Mareček (Teplice)

Trochu paradoxně to byl právě Mareček, který svým gólem zpečetil to, že jeho mateřský klub Zbrojovka Brno sestupuje do druhé ligy. Dvacet minut před koncem využil pobídky Vukadinoviće a zvýšil na konečných 2:0.

Střední záložník - Vladislav Ljovin (Bohemians Praha 1905)

V pětadvacáté minutě předvedl svou nadstandardní techniku, když odražený balón poslal po zemi zpoza vápna přesně k tyči. I ve zbytku utkání si ve středu pole počínal velmi dobře a napomohl tak prodloužení neporazitelnosti Bohemians.

Levý záložník - Jaromír Zmrhal (Mladá Boleslav)

Zatím asi nejvydařenější výkon Zmrhala v mladoboleslavském dresu. Ve dvanácté minutě vedl rychlý brejk, v rámci kterého nachystal branku Škodovi, ještě před pauzou stejnému hráči asistoval od rohového praporku. Po přestávce sám poslal Středočechy díky dobře provedenému úniku do vedení.

Útočník - David Moberg Karlsson (Sparta Praha)

Ten se blýsknul dokonce čtyřmi kanadskými body! V úvodu připravil míč před prázdnou bránu Wiesnerovi, sám pak v závěru první půle skóroval pěkně z otočky. Ve druhé půli nejprve načechral roh na Hanckovu gólovou hlavu, poté rychlým rozehráním standardky pobídnul ke skórování i Polidara.

Útočník - Michal Škoda (Mladá Boleslav)

Nejprve překonal Nitu vydařenou ranou na bližší tyč, po slepených šancích v závěru poločasu se prosadil z rohu nikým nehlídaný. Po přestávce už se ze hřiště trochu vytratil a i kvůli tomu nedokázal završit hattrick.

Útočník - Tomáš Zajíc (Baník Ostrava)

V prvním poločase povedenou hlavičkou navýšil vedení Slezanů, po hodině hry přidal druhý, který mu ale vinou Tetourova předchozího faulu nebyl uznán. Velká škoda, zejména proto, že v závěru Zajíc vsítil druhou regulérní brnaku.

Nemělo by vám uniknout


Sparta penalta Sparta poslední gól Kuchta neproměněná penalta Velké kontroverze vyvolala hned páteční předehrávka. Slovan v ní dostal možnost kopat penaltu za to, že Reiter odehrál balón a následně došlo ke vzájemné srážce s Fukalou. Čas 2:50.


Spravedlnosti bylo bleskově učiněno zadost, když Kamso Mara z pokutového puntíku selhal.


Opavský Hrabina se musel už v první půli poroučet do šaten poté, co nedovoleně zahrál unikajícího Látala a uviděl přímou červenou kartu.


Stejná nemilost potkala i Filipa Kašu z Plzně, který za svůj nefotbalový zákrok na Tischlera uviděl po žluté i přímou červenou a nezahraje si tak v pohárovém finále.


V Mladé Boleslavi takto o zdraví nešlo, zato se kopala sporná penalta po Wiesnerově pádu v pokutovém území. Čas 3:09.


Podle komise rozhodčích vsítila Sparta poslední pátý gól neregulérně. Karlssonem rozehraný přímý kop totiž byl z opravdu výrazně jiného místa, než na jakém došlo k přestupku.


Další neproměněnou penaltu si v úvodu zápasu s Karvinou připsal Jan Kuchta, který se nechal vychytat Neumanem.


Zachyceno na sociálních sítích


Bylo to domluvený včetně sázek na počet tyčí!


V případě Jablonce se vždy něco najde.


Velká tipovačka... kdo to byl?


K titulu nejlepšího střelce se nepřiblížil, zato získal jiný rekord.


Mimochodem, hostovačka Simona Deliho se zřejmě dosti prodražila.


VAR v akci


Marek Matějovský si v souboji středních záložníků výtečně poradil s Dočkalem a následně zakončil do sítě, trefa ale nebyla po zásahu VAR uznána pro ofsajd stínícího Škody. Čas 1:18.


Baník mohl v první půli navýšit na rozdíl tří branek, pokutový kop po zákroku Rakovana proti Kuzmanovićovi byl však nakonec odvolán. Čas 2:11.


Tomáš Zajíc dal po hodině hry Slezanům vedení, to jim ale po intervenci videorozhodčího bylo sebráno. Tetour totiž předtím Rakovana atakoval nedovoleně.


Změny v tabulce


Letenští se tak odpoutali od Jablonce a s obrovskou pravděpodobností už druhé místo uhájí. Stejně tak je velmi blízko čtvrté příčce Slovácko, o tu pátou se ale ještě svede pořádný boj. Zálusk si na něj dělají Plzeň, Liberec, Pardubice a Ostrava, přičemž všechna tato mužstva jsou v rozmezí čtyř bodů.

V klidném středu tabulky momentálně najdeme duo Bohemians, Olomouc, na které se ještě teoreticky může zezadu dotáhnout jihočeské Dynamo. V bezpečné zóně je i Karviná, Mladá Boleslav a Zlín.

O záchranu se ještě porvou Teplice s Příbramí. Pokud o nadcházejícím víkendu Teplice nevyhrají a Příbram ano, čeká je v posledním kole přímá bitva o příslušnost mezi elitou. Mezi tu naopak jistojistě nebude patřit ani Brno, ani Opava.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha32257082:1882
2.Sparta Praha32215674:4168
3.FK Jablonec32205757:3265
4.1. FC Slovácko32176955:3357
5.Viktoria Plzeň321571053:4452
6.Slovan Liberec32149943:3051
7.FK Pardubice321471140:4149
8.Baník Ostrava321391047:3348
9.Bohemians Praha 1905321013938:3243
10.Sigma Olomouc3210121038:3642
11.Dynamo České Budějovice329111232:4438
12.MFK Karviná328111334:4835
13.FK Mladá Boleslav32891543:5333
14.Fastav Zlín32871730:4831
15.FK Teplice32781732:6229
16.1. FK Příbram32591824:6224
17.Zbrojovka Brno324111728:5023
18.SFC Opava32382121:6417

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo máte iSport prémium a hodíte sem přehled těch platů? Dík

Reagovat
ACSMan

Jak se tady jmenuje Podry?

Reagovat
wwwx

https://www.eurofotbal.cz/kluby/cesko/mas-taborsko/fanousci/

Pokud tu je a pokud je tak blbej, aby si dal Táborsko do oblíbených, tak to bude jeden z nich.

Reagovat
kilobyte

Bayernista18 to bude určitě on. Pokud to je ten co všude dává smajlíka. V reálu když Podroužek odpovídá, tak se taky vždy tlemí.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

Ozzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Top 10: Deli (2,7M), Dočkal, Kolář, Stanciu, Olayinka, Čelůstka, Pavelka, Krejčí, Kozák (všichni mezi 1M a 2M), Plavšič (850-900k)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Není to asi moc překvapivý, ale nejsou v té top10 nutně ti nejlepší hráči, ale spíš už trochu vyčpělí hráči, co se vrátili z ciziny. Budiž další důkaz, že tento typ "posil" není až tak ideální co do poměru cena/kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Především když to je z Turecka jako Pavelka a Čelůstka, tam jsou platy o dost větší než u nás

Reagovat
ACSMan

Na videu jde vidět jak Wiesnerovi tu nohu obránce podebere. Nic hrozného jen konstatuji pro ty, co říkají neexistující faul nebo tak

Reagovat
ratusek

Ta situace s naší penaltou celkově se tohle kolo sudí činili. Dle mě to už musí dělat schválně, protože nejde, aby profesionální sudí pískali každé kolo takhle

Reagovat
ratusek

Ta situace s naší penaltou celkově se tohle kolo sudí činili. Dle mě to už musí dělat schválně, protože nejde, aby profesionální sudí pískali každé kolo takhle

Reagovat
cetto

Je ten Wiesner tak dobrej? Do 24 skoro vůbec nehrál a ted naráz z ničeho nic celý jaro v základu Sparty a ještě k tomu má už 4 fiky z pozice beka...

A co Karlsson? Vzpomínám si, že jak přišel, tak se mu lidi celkem smáli (jako většině "posil"), ale už loni měl dobrý statistiky a letos zatím fakt super.

Jinak ten Buchta - loni ho fans Baníku vychvalovali, pak se nějak vytratil a ted to samý jak Wiesner (akorát je o 3 roky mladší). Opět stejnej dotaz - je i herně tak dobrej nebo ty statistiky zkreslují?

Reagovat
bobis21

Buchta měl dlouho problém že z lavičky zahrál dobře, ale když nastoupil v základu byl neviditelný, proto tolik nenastupoval. Před měsícem se mu konečně povedl zápas i v základu a tam se to zlomilo.

Rychlost a techniku měl vždy, řešení situací taky zlepšuje, což je vidět na těch statistikách. V napadání a té činnosti bez míče má ještě mezery, ale to přijde. Doufám že bude příští sezonu hráč na kterém budeme stavět.

Reagovat
Losinho

Karlsson je dobrej hlavně statisticky, herně imho celkem průměr. Ale prostě to často zkouší, má dobrou střelu a jde štěstí naproti.

Reagovat
Aker22

Wiesner měl neustále problémy se zraněním, před sezonou začal spolupracovat s Dominikem Kodrasem (dělá SC coache pro hokejový nároďák) a když je zdravý, tak konečně prodává, co v něm je. Asi to není na repre, ale ligu za Spartu si spolehlivě odehraje jako backup na celou pravou stranu.

Reagovat
kilobyte

Karlsson dokáže sám rozhodnout zápas, ale když se mu nedaří, tak prostě není vidět. Navíc se moc nevrací. Na začátku mu to dával Jílek dost sežrat, když ho střídal v prvním poločase a pak už ani nehrál.

Wiesner prostě chytil formu. Někteří hráči prostě "vyrostou" déle. Jiráček hrál ještě v 22 letech formu a za 3 roky už byl základní kámen repre.

Reagovat
ACSeRw!n

Wiesner neni zadnej zazrak, ale aktualne patri v tom tymu k tomu lepsimu.

Reagovat
mario23

Ovšem pouze směrem dopředu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele