FORTUNA:LIGA - preview 33. kola: Sparta hraje o stříbro, Příbram může spadnout

23.05.2021, 08:28
Previews
Pražská Sparta si v předposledním kole může zajistit druhé místo v tabulce a tím i postup do kvalifikace Ligy mistrů. Letenští ovšem hrají na půdě Bohemians, kteří drží dlouhou šňůru neporazitelnosti. Třetí Jablonec však má ještě těžšího soupeře - mistrovskou Slavii, byť oslabenou o některé opory. Příbram může už dnes zkompletoval trio sestupujících. Na Teplice má pětibodové manko. Doma proti Pardubicím musí vyhrát a doufat v zaváhání Teplic v Karviné. Všechny zápasy se hrají souběžně od 17 hodin.
MFK Karviná - FK Teplice  (neděle 17:00)
Teplice po veledůležitém vítězství v minulém kole sahají po jistotě záchrany. Definitivní tečku za bojem o udržení mohou Severočeši učinit další výhrou v Karviné. A to navzdory poněkud diskutabilní absenci videorozhodčího.

Pro "Skláře" by opravdu bylo nejlepší, aby měli klid již po výletu na východ republiky. V posledním kole se totiž Teplice utkají s Příbramí, která jako jediná ještě ohrožuje setrvání žluto-modrých v nejvyšší soutěži. "Jedeme do Karviné plně soustředění, abychom už tenhle zápas zvládli za tři body a zajistili si záchranu," uvedl asistent hlavního trenéra Severočechů Josef Dvorník.

Karviná sídli v prvoligové tabulce na dvanáctém místě a v podstatě už nemá o co hrát. Přesto Slezané chtějí v posledním domácím zápase sezony uspět. "Bude to těžký zápas, ale my ho určitě budeme chtít zvládnout. Kvůli našim fanouškům i případným spekulacím," ujistil Jan Baránek, jenž asistuje hlavnímu kouči MFK Jozefu Weberovi.

Na straně Karviné se zřejmě nepředstaví duo Brazilců Léo Pereira a Rafael Tavares, neboť oba trápí zranění. Mimo hru je také středopolař Tomáš Ostrák, otazník pak visí nad startem útočníka Michala Papadopulose. Teplice budou postrádat brankáře Jana Čtvrtečku, obránce Davida Heidenreicha, záložníky Tomáše Kučeru s Patrikem Žitným a útočníka Jakuba Řezníčka.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Neuman - Mikuš, Santos, Šindelář, Bartošák - Čmelík, Mangabeira, Qose, Herc, Sinjavskij - Papadopulos
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Mazuch, Knapík, Hyčka - Kodad, Mareček, Fortelný, Jukl, Moulis - Mareš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.34 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - FK Pardubice  (neděle 17:00)
Souboj dvou týmů, které stále mají o co hrát, bude k vidění v rámci předposledního kola v Příbrami. Domácí mají pořád naději na záchranu, Pardubice zase na evropské poháry.

Aby se Na Litavce hrála FORTUNA:LIGA i v příští sezoně, museli by Středočeši vyhrát oba zápasy a doufat, že Teplice nedokáží zdolat Karvinou. Forma Příbrami se v posledních týdnech zlepšila a z posledních čtyř zápasů vytěžili sedm bodů, cenná je zejména týden stará výhra 1:0 nad Jabloncem díky Mezerově trefě.

Rovněž Východočeši pro reálnou naději potřebují dvakrát zvítězit a pokud nijak zvláště nenaženou skóre, tak doufat v maximálně jeden získaný bod Plzně a dva v případě Liberce. Sami mají rovněž solidní formu, z předchozích sedmi zápasů prohráli jen jeden, naposledy přehráli Viktorku doma 3:0 po zásazích Cadua, Černého a Surzyna.

Domácí nemohou počítat se zraněnými Lalkovičem, Laňkou a Treglerem, v ohrožení je i start Oliviera Kingueho. Na straně druhé jsou mimo hru Boháč a Petráň.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Šiman - Nový, S. Kingue, Mezera, Cmiljanovič - Pilík, Zorvan, Rezek, Soldát, Vávra - Lubega
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Letáček - Cadu, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Kostka, Solil, Tischler, Ewerton - Černý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.57 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Jablonec - Slavia Praha  (neděle 17:00)
Akcie Jablonce na účast v Lize mistrů se po minulém nezdaru výrazně snížili a definitivně se mu tato vidina může rozplynout v předposledním kole. Los sice moc milostiv není, na druhou stranu Slavia na sever Čech zamíří bez členů reprezentačního výběru.

Jabloneckým před týdnem skončila dlouhá série jedenácti utkání bez porážky. A to hodně nečekaně. Na hřišti Příbrami totiž nevyužili svých šancí a po brance Mezery tam prohráli 1:0. Na domácí půdě ovšem jejich stoprocentní bilance trvá, zvítězili šestkrát v řadě včetně podještědského derby či utkání se Spartou.

Trenér Petr Rada si moc dobře uvědomuje, kde byli v Příbrami slabiny jeho mužstva a co musí do nadcházejícího mače zlepšit. "Prohráli jsme zaslouženě, domácí byli bojovnější a hráli více srdcem. Šance jsme sice měli, ale neproměnili jsme je. Domácí hráli z hlubokého boku na Lubegu a my jsme byli směrem dopředu jaloví, neudrželi jsme balony a neměli jsme pohyb. Nepodporovali jsme moc útok. Bylo to špatné první půli a do druhé jsme do toho vstoupili stejně," uznává zkušený kouč.

Sešívaným se úplně nepovedl týden starý zápas s Karvinou, s níž po mdlém výkonu pouze remizovali. Žádná hitparáda to herně nebyla ani ve čtvrtek ve finále MOL Cupu v Plzni, po vyloučení Havla však slávisti dominovali a díky Simově trefě završili domácí double. Ačkoliv, jak již bylo zmíněno, to poslední dobou není pro oko fanoušků žádná slast, dokázali červenobílí v květnu dvakrát zdolat Viktorku a jednou Spartu, a to s celkovým skóre 9:1.

Jablonec byl dlouho neoblíbeným soupeřem Slavie a dokázali ji porážet, i když jiní soupeři ne. To už ale v předchozích letech neplatilo, Vršovičtí svého soupeře přetlačili šestkrát za sebou s pouze jedním obdrženým gólem a osmnácti vstřelenými! V lednu se o úspěch 3:0 zasloužili brankami Sima s Kuchtou, po pauze přidal Martinec vlastňák. Na straně domácího celku nemůže vinou dohody klubů nastoupit Zelený, zranění do hry nepustí Haitla a v ohrožení je i start Holíka a Schranze. Slavia nastoupí bez zdravotně indisponovaných Hovorky s Provodem, volno pak dostali po dohodě s trenérem Šilhavým i všichni reprezentanti.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Kubista, Martinec, Krob - Hübschman - Pleštil, Považanec, Kratochvíl, Jovovič - Doležal
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Kačaraba, Deli, Oscar - Van Buren, Traoré, Stanciu, Beran, Lingr - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.53 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko  (neděle 17:00)
Poháry už jsou doma, teď ještě Slovácko hodlá brilantní sezonu zakončit nejlepším umístěním v historii klubu. Pokud Moravané uhrají v Českých Budějovicích alespoň remízu, historické čtvrté místo je již nemine.

Svěřenci kouče Martina Svědíka sice ve 32. kole získali proti Bohemians pouze bod, přesto mohli po závěrečném hvizdu bujaře oslavovat postup do Evropské konfederační ligy. A i nadále má Slovácko ve zbytku ročníku do utkání chuť. "Nejen čtvrté místo, ale i uhrát co nejvyšší počet bodů. V posledním kole nás navíc čeká derby se Zlínem, takže pořád je o co hrát. Pokud bychom tyto dva zápasy zvládli, tak by to bylo krásné završení sezóny," shrnul motivaci Moravanů pro závěrečné dvě kola kapitán Vlastimil Daníček.

Budějovice už se z šedivého jedenáctého místa naopak nikam výrazně nehnou, proto mohou konec sezony na jihu Čech pojmout rozlučkově. Kariéru totiž zakončí levý bek Dynama Jiří Kladrubský a své angažmá na Střeleckém ostrově uzavře také brankářský veterán Jaroslav Drobný. "Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, užil jsem si to. A v neděli chci při rozlučce určitě vyhrát," vzkázal Kladrubský.

Kvůli trestu za čtyři žluté karty v ročníku se na straně domácích neukáže záložník Jonáš Vais, hrát nebude ani útočník David Ledecký. Slovácko postrádá krajní obránce Jana Kalabišku s Petrem Reinberkem a také mladého záložníka Jaromíra Srubka.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Havel, Králik, Kladrubský - Havelka, Čavoš - Brandner, Javorek, Mršič - Alvir
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Bajza - Tomič, Kadlec, Hofmann, Divíšek - Daníček, Havlík - Petržela, Sadílek, Navrátil - Kliment
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.62 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Baník Ostrava  (neděle 17:00)
Plzeňská Viktoria pořád neví, zda si po letní přestávce podívá i za hranice republiky. Evropským pohárům se Západočeši pokusí přiblížit v utkání s Baníkem Ostrava, jenž však po podobné možnosti taktéž pošilhává.

Finále poháru mohlo alespoň částečně napravit dojem ze spíše podprůměrné sezony. Jenže nestalo se tak. Plzeň sice v partu se Slavii sehrála důstojnější roli, než se čekalo, avšak po vyloučení obránce Milana Havla a brance slávistického Abdallaha Simy se sen Západočechů o zisku MOL Cupu rozplynul.

Cesta do evropských pohárů tak pro Viktorii vede už jen přes nejvyšší soutěž. Teoreticky může Plzeň ještě dosáhnout na čtvrté místo, to ale s nejvyšší pravděpodobností zůstane v držení Slovácka. Pátou příčku, která rovněž zajišťuje účast v Evropské konfederační lize, okupují právě Západočeši, jenže šestý Liberec je pozadu pouze o bod a zcela bez šancí nezůstávají ani sedmé Pardubice s osmým Baníkem.

Duel s Ostravany tak bude pro obě strany barikády nesmírně důležitý. "Zklamání (po poháru) tam je, ale věřím, že jak kluci, tak my i fanoušci cítili, že výkon proti Slavii byl takový, jak jsme zvyklí. Baník je určitě nepříjemný soupeř, který má velké ambice a silné mužstvo. Nám ale nezbývá nic jiného než vyhrát," prohlásil Pavel Horváth, jenž se jako asistent kouče Michala Bílka před nedávnem vrátil do Štruncových sadů.

Slezané k možnosti postoupit do pohárové Evropy přišli tak trochu jako slepý k houslím. Snad i fanoušci Baníku již počítali s nezáživným dohráním ročníku, v němž se Ostravané po většinu času pohybovali ve středu pelotonu s odstupem od jeho čela. Pod trenérem Ondřejem Smetanou však celek hrající ve Vítkovicích vcelku pravidelně sbírá body, díky čemuž se dotáhnul na mužstva před ním.

A nečekanou příležitost chce Baník využít. "Dokud existuje jakákoliv teoretická šance, uděláme vše proto, abychom se udrželi ve hře o pátou příčku a proti Karviné v posledním kole ještě bojovali o naději. Plzeň pořád patří ke kvalitním týmům, což v pohárovém finále proti Slavii potvrdila. Do Plzně se těším, od odchodu jsem tam byl jen jednou s dorostem, ale s áčkem ještě ne," uvedl Smetanův asistent Jan Baránek, jenž před vynuceným koncem hráčské kariéry působil hájil dres Viktorie.

Obránce Baránkova typu by se přitom Plzni nyní hodil, neboť vedle Havla, jenž si musí odpykat trest za červenou kartu obdrženou ve finále poháru, budou domácí postrádat rovněž disciplinárně potrestaného Filipa Kašu. Kvůli zranění navíc nebudou hrát ani další zadáci David Limberský s Václavem Míkou. Na marodce figurují také křídelník Jan Kopic a útočník Lukáš Matějka.

Ostravanům z obdobných důvodů jako Havel s Kašou na druhé straně nepomůže řízný středopolař Filip Kaloč. Na marodce Baníku pak zůstávají obránci Jan Juroška s Ondřejem Kukučkou, o startu záložníka Adama Jánoše se teprve rozhodne.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Hejda, Brabec, Hybš - Šulc, Bucha, Kalvach, Čermák, Falta - Ba Loua, Beauguel
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Ndefe, Kuzmanovič, Tetour, Buchta - Zajíc - Šašinka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.20 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zbrojovka Brno - SFC Opava  (neděle 17:00)
O poslední zbytky slávy a hrdosti si zahrají Brno a Opava. Oba týmy po sezoně sestupují do druhé ligy, nyní jen zůstává otázkou, který z nich skončí v tabulce jako poslední. Pokud chtějí Slezané vystoupat ze dna, musí na jihu Moravy bezpodmínečně zvítězit.

Opava však na vítězství čeká již devět kol a nic tedy nenasvědčuje tomu, že by ještě měla brněnskou Zbrojovku přeskočit. "Chtěli bychom samozřejmě vyhrát, což se nám za rok povedlo jen třikrát, a to je hrozně málo. Budu se opakovat, ale chtěli bychom za zbývající kola udělat co nejvíce bodů," prohlásil lodivod Slezanů Radoslav Kováč.

Brňané se před pádem o úroveň níž naposledy představí na svém stadionu. "Motivaci máme jasnou, chceme se s domácím hřištěm a s fanoušky rozloučit vítězstvím a alespoň touto formou se jim omluvit za letošní domácí bilanci. Tomu přizpůsobíme i sestavu, nebudeme sahat k nějakým výraznějším změnám. Podobnou motivaci bude mít i Opava, takže to určitě nebude nějaký přátelák," řekl trenér Zbrojovky Richard Dostálek.

Kouč domácích nebude moci využít služeb obránce Jakuba Šurala a záložníka Ondřeje Vaňka, neboť oba dva trápí zranění. Na straně hostů se nepředstaví zadák Matěj Hrabina, který v minulém kole proti Olomouci viděl červenou kartu. Na marodce pak figurují další zadáci Jan Žídek se Štěpánem Harazimem, středopolař Bartosz Pikul a útočník Tomáš Čvančara. Fit už je naopak záložník Christ Tiéhi.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Bariš, Dreksa, Pernica, Moravec - Štepanovský, Čermák, Texl, Růsek, Reiter - Hladík
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Lasák - Březina, Hnaníček, Kulhánek, Helešic - Večerka - Mondek, Nešický, Hellebrand, Holík - Juřena
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.83 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - Slovan Liberec  (neděle 17:00)
Liberec není schopen využívat zaváhání Plzně a šance na postup do evropských pohárů nepochopitelně odmítá. Ve Zlíně, jenž se sehrává pod novým koučem, si Slovan další bodovou ztrátu nemůže dovolit. Pokud Severočeši sní o Evropské konfederační lize, musí u řeky Dřevnice zvítězit a vedle toho doufat v další klopýtnutí plzeňské Viktorie.

Jan Jelínek si jako lodivod Zlína odbyl premiéru na půdě ostravského Baníku. Zcela spokojen rozhodně nebyl, neboť jeho svěřenci inkasovali hned čtyřikrát. "Z některých situací jsem byl v šoku. Už vstup do zápasu byl hrůzostrašný," nešetřil kritikou mladý trenér, jenž na lavičku Ševců usedl namísto odvolaného Bohumila Páníka.

Proti Slovanu tak Jelínek hodlá vidět zcela jiné mužstvo. "Určitě se teďka nacházíme v jiném rozpoložení než Liberec, což mě ale jako trenéra nemusí moc zajímat. Pro mě je důležité, abychom do zápasu dali srdce, nasazení. Abychom se prezentovali poctivostí, důrazem, obětavostí. Prostě aby šlo na hřišti poznat, že chceme vyhrát," vzkázal před nedělní seancí.

Onen rozdíl v rozpoložení Zlína a Liberce nicméně nebude tak dramatický. Severočeši totiž za poslední tři kola získali jen dva body a zcela zbytečně si hází klacky pod nohy. Například před týdnem proti Brnu směřoval Slovan k jasnému vítězství, o které ale v nastaveném čase zničehonic přišel.

Ve Zlíně bude trenér Liberce Pavel Hoftych postrádat jen stopera Jakuba Jugase. Ten navíc po sezoně Slovan opustí a přestěhuje se do Polska, kde bude hájit barvy krakovské Cracovie. Moravané nadále postrádají středopolaře Cheicka Condeho, otazník visí nad startem brankáře Mateje Rakovana, jenž v Ostravě musel střídat.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Buchta, Procházka, Matejov - Fantiš, Hlinka, Martínez, Janošek, Jawo - Poznar
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Koscelník, Purzitidis, Chaluš, Mikula - Mara, Karafiát - Pešek, Sadílek, Mosquera - Rondić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 3.65 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
Olomouc už delší dobu nemá moc o co hrát, totéž pár týdnů platí také pro Mladou Boleslav. V neděli na Andrově stadionu však nebude chtít prohrát ani jedna strana barikády.

Sigma může pohodového závěru ročníku využít alespoň k rozlučce s Davidem Houskou. Tomu vyprší smlouva a v létě půjde štěstí hledat jinam. Totéž platí o trenéru Radoslavovi Látalovi. "Určitě, bylo by příjemné se se sezónou rozloučit vítězstvím v domácím prostředí. Dlouho jsme doma nevyhráli. Pro to, abychom se mohli rozloučit výhrou uděláme maximum, i když víme, že nás čeká těžký soupeř, jehož kvalita se na jaře hodně zvedla," řekl kouč Sigmy.

Boleslavi poměrně dlouho hrozil sestup do druhé ligy, nakonec se však Středočeši přece jen zvedli a v tabulce vystoupali na současné 13. místo. Před týdnem svedli svěřenci trenéra Karla Jarolíma pohlednou bitvu s pražskou Spartou, které po divokém průběhu nakonec podlehli výsledkem 4:5.

Zranění na straně Boleslavi nepustí do hry brankáře Jakuba Diviše, obránce Ladislava Takácse, záložníky Jakuba Fulneka s Milanem Jiráskem, Davidem Pechem, Dominikem Maškem a Tomášem Ladrou a útočníka Martina Graiciara.

Marodku Sigmy zase zaplňují levý bek krajní beci Michal Vepřek s Martinem Sladkým, středopolař Lukáš Greššák a forvard Jakub Yunis. O tom, zda se v neděli na hřišti představí stoper Roman Hubník, se teprve rozhodne.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Radek Látal, Poulolo, Beneš, Zmrzlý (Hála) - Zahradníček, Houska, Breite, Daněk, González - Zifčák
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Douděra, Řezník, Šimek, Preisler - Skalák, Dancák, Matějovský, Zmrhal - Škoda, Jiří Klíma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.49 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha  (neděle 17:00)
Sparta se v tabulce odpoutala od Jablonce a druhé místo za Slavií má na dosah. Bohemians však hrají ve formě a cestu Letenských za Ligou mistrů mohou ještě zkomplikovat.

Kde se to v Bohemce bere? "Klokani" čekají již dvanáct zápasů na přemožitele a nenápadně se posunuli již do první poloviny tabulky. Trenér Luděk Klusáček tak v Ďolíčku zažívá déjà vu, neboť podobně zeleno-bílí zářili také na konci minulého ročníku. O to větší škoda, že na podzim skvělá forma Bohemians zdařile míjí.

Před týdnem Klokani uhráli cennou remízu na Slovácku. Pod výsledek 1:1 se na straně zeleno-bílých střelecky podepsal středopolař Vladislav Ljovin. "Jsem moc rád, že se mi podařilo se gólově prosadit. Důležité ale je i prodloužení naší série neporazitelnosti. Slovácko je velmi kvalitní tým s dobrým trenérem. Za získaný bod jsme šťastní," sdělil ruský fotbalista.

Dříve by se Bohemians střetu se Spartou asi báli víc. Teď ale nemají sebemenší důvod, proč si nevěřit. Kromě skvělé fazony mohou Klokani těžit také ze vzpomínek na první vzájemné utkání v probíhající sezoně, v němž po více než 20 letech nečekaně vyloupili rudou Letnou.

Sparťané nyní logicky touží po odvetě. Po zmíněném lednovém fiasku se z Letné musel pakovat trenér Václav Kotal, jehož nahradil Pavel Vrba. Pod vedením někdejšího kouče české reprezentace se hráči v rudých dresech zvedli, byť nějaké to klopýtnutí si občas neodpustí. Pro Vrbu je nicméně důležité, že se Spartou míří za druhým místem v tabulce, které zajišťuje postup do předkola Ligy mistrů.

Také Letenským se navíc v poslední době daří a z posledních tří ligových duelů vždy brali všechny body. "Samozřejmě mě těší, jakou sérii máme po vypadnutí v semifinále domácího poháru se Slavií. Teď hrajeme na Bohemce, kde nás čeká podobné utkání jako v Mladé Boleslavi. Myslím, že Bohemka to vezme hodně ofenzivně," domnívá se Vrba.

V Ďolíčku budou sparťané postrádat obránce Dominika Plechatého s Lukášem Štetinou a Andreasem Vindheimem, záložníky Ladislavy Krejčí (staršího i mladšího) a útočníka Libora Kozáka. Nejisté jsou navíc starty stopera Ondřeje Čelůstky a křídelníka Srdjana Plavšiće.

Bohemka se bude muset obejít bez brankáře Huga Jana Bačkovského i útočníka Matěje Pulkraba. Oba totiž ve Vršovicích hostují právě z Letné a pravidla neumožňují, aby nastoupili proti svému domovskému klubu. Na marodce Klokanů pak figurují gólman Roman Valeš, zadáci Lukáš Hůlka s Davidem Bartkem. Tillem Schumacherem a Lukášem Pokorným, záložníci Josef Jindřišek s Antonínem Vaníčkem a forvard Michael Ugwu.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Bederka, Köstl, Krch - Dostál, Květ, Hronek, Ljovin, Vondra - Puškáč, Necid
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Wiesner, Pavelka, Hancko, Polidar - Karlsson, Souček, Sáček, Dočkal, Hložek - Juliš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.70 - 4.05 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha32257082:1882
2.Sparta Praha32215674:4168
3.FK Jablonec32205757:3265
4.1. FC Slovácko32176955:3357
5.Viktoria Plzeň321571053:4452
6.Slovan Liberec32149943:3051
7.FK Pardubice321471140:4149
8.Baník Ostrava321391047:3348
9.Bohemians Praha 1905321013938:3243
10.Sigma Olomouc3210121038:3642
11.Dynamo České Budějovice329111232:4438
12.MFK Karviná328111334:4835
13.FK Mladá Boleslav32891543:5333
14.Fastav Zlín32871730:4831
15.FK Teplice32781732:6229
16.1. FK Příbram32591824:6224
17.Zbrojovka Brno324111728:5023
18.SFC Opava32382121:6417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (210)

Přidat komentář
ratusek

Kurva to je dilema. Dívat se na Baník nebo na očekávaný scénář v Karviné nebo v Příbrami bez VAR?

Reagovat
slonzacky_lenoch

Karviná na večer je lepší dobrá komedie

Reagovat
thewall

Od 17 hodin Baník a potom s popcornem projet highlights zápasů v Karviné a Příbrami (platím si O2 Sport Pack).

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl nejenže všechny zápasy hodí na stejný čas, ale ještě je ten čas úplně stejný jako Premier League.

Reagovat
Greny

Taky nechápu proč se PL nehraje od 15:00 nebo od 19:00 ... Muselo jim být jasný že nejlepší liga je jen jedna a všichni soustředí pozornost na Pribram

Reagovat
ratusek

celá Evropa se soustředí na Příbram

Reagovat
Greny

Přesně tak... Však také očekávám že dneska spadnou přenosy O2TV

Reagovat
John Obi Mikel

Tomu bych věřil, i kdyby nehrála Příbram.

Reagovat
Coutinho10

no, jako toto bude celkem velly pretizeni...vic jak u LM si myslim, tak nakonec clovek nebude muset spekulovat, na co koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl. O2 jsou kokoti. Nejde nic!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wambasen

Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

tohle me taky dost stve

vubec nevim, jak to vyresit, na co koukat uz to, ze jedno kolo vsechny zapasy ve stejny cas je komplikace a oni daji jeste obe nejprestiznejsi souteze na stejno

Reagovat
John Obi Mikel

Jako já mám jasno. Chelsea má klíčový zápas o LM. Ale Slavii bych taky rád viděl, stejně jako další zápasy F:L.

Reagovat
Coutinho10

já můžu dát max. 3 zápasy souběžně (2 na notesu a 1 na mobilu) nebo 4, pokud si pustim v tv ČT2, kde bude Plzeň ...každopádně z naší ligy určitě nás a z PL chci vidět Liverpool, který taky stejně jako Chelsea hraje o vše....debilní, že to není na Premier Sport, kde bude Leicester - Tottenham...jinak ještě bych s Liverpoolem chtěl vidět WHU, kterýmu stačí bod k jistotě skupiny EL, takže asi mrknu nějak na ty 3 současně no...Slavia, Liverpool a WHU....chtěl bych i další zápasy, ale to bohužel už nejde no

Reagovat
Kaspar

na stejny cas se vzdy dava az posledni kolo

Reagovat
bobis21

U nás jsou to vždy poslední 2 kola

Reagovat
Remt

No ale v kontextu toho že není možné zajistit VAR na každý zápas je to prostě shit. Zas a opět se bude spekulovat proč se nedá VAR na zápas kde jde o sestup, pokud se tam budou odehrávat prasárny. Pokud bude možné se někde dívat na zápas Příbrami, tak se rozhodně kouknu. Zajímá mě jestli bude vše OK a nebo to bude tak jako očekávám.

Reagovat
andrew96

Přitom Sigma-Bolka a Brno-Opava jsou jasné volby pro obětování VARu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Banikovec7

Taky tam není, je jen v Jablonci, na Bohemce a v Plzni.

Reagovat
mistr129

Aspoň to mohli udělat jako ve Španělsku, že tam kde už se o nic nehraje se mohlo hrát včera. Asi teda jen Sigma-Bolka a Brno-Opava

Reagovat
Greny

Hele kdyby chtěli tak se zápasy o záchranu hráli včera a o poháry dnes... Kde je problem? Svaz a kluby asi nechtějí že?

Reagovat
mistr129

V tom že Pardubice-Příbram je zápas o obojí, takže by to nešlo

Reagovat
Coutinho10

to taky nechápu, že to takto nerozdělí podle toho, kde o něco jde/nejde

Reagovat
db18

Fuck Premier League

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Blasphemer

všichni moji homies jebou Premier League

Reagovat
rufus

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Posledni Kovboj

Tady jsi v cesky sekci, PL tu zajima jen ty nejvetsi panice.

Reagovat
Remt

*borce

Reagovat
Remt

Tak co je tu někdo kdo vsází na prohru Teplic a zároveň výhru Příbrami? a v příštím kole znovu výhra Příbrami a krásně se to zase Jardovi povede

Reagovat
smazaný uživatel

Už sem dal to je jasná tutovka

Reagovat
Coutinho10

prohře Teplic bych věřil, ale myslim si, že Příbram si to klasicky doma projede jako s Budějkama nebo Bohemkou....Jablonec se opakovat nebude, Pardubky hrajou ještě o poháry

Reagovat
slonzacky_lenoch

Nevím, ač jsem fans Karviné klidně bych věřil že Tepláky ten bod uhrajou. Sestava bude hodně namíchaná, Weber říkal, že chce dát prostor mladým hráčům a chce vidět co nejvíc těch co ještě nehráli v akci.

Reagovat
monty25

Dá se říct, že bod by Teplicím s největší pravděpodobností stačil k záchraně. Protože i kdyby Příbram porazila Pardubice, tak by v Teplicích musela vyhrát o tři góly... Ale radši ať už je definitivně hotovo dneska.

Reagovat
Coutinho10

aha, tak o nějaký vaší rotaci jsem nevěděl, tak tím pádem to nemusí bejt jednička

Reagovat
wwwx

Pět bodů je moc. Remíza Teplic, peohra Příbrami a příští kolo bude klod.

Reagovat
Remt

Pro Jardu? Nic není moc

Reagovat
r.mrazik

O druhém místě rozhodně letos skóre ne?

Já jen že v preview se zdá, že to ještě není jasné...

Reagovat
PavlíčeQ

Slavia se rozhodne hrát bez reprezentantů, ale už nedovolí Zelenýmu, aby nastoupil, i když po sezóně přestoupí do Jablonce

Reagovat
PlackaSKS

tim spíš, že nebude náš, by byla blbost ho nechat hrát.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Coutinho10

no právě proto, když mi půjdeme oslabení, tak vás přeci nebudeme posilovat o Zelenýho

Reagovat
PavlíčeQ

Jste se oslabili dobrovolně, takže jste nemuseli dělat drahoty

Reagovat
Coutinho10

no, protože nám záleží na repre... obětujeme se pro ní , tak jeden hráč mimo vás nezabije, co máme říkat my

Reagovat
mistr129

Nejsem překvapen, aspoň že na oprávněné důvody pro nadávání do komunistů to s nima teda máme 1:1

https://twitter.com/ACSparta_CZ/status/1396390655845412864

Reagovat
Mimalu

pozemky pod Strahovem no...

Reagovat
Remt

To víš že to tak nakonec bude

Reagovat
mistr129

A strašný teda je, jak to lidi v komentářích obhajujou ještě nějakýma řečma o Tvrdíkovi

Reagovat
exse

Nečekaně. Při propadu Plzně je Sparta klub který by nejvíc benefitoval ze setrvání starých struktur.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
wwwx

Takže pod novými strukturami bude profitovat kdo? Loučná nad Desnou? Silné kluby a nové vedení si nepochybně najdou cestu k sobě. Vždyť mi máme stejnej zájem, pane Němec.

Reagovat
wwwx

MY

Reagovat
ACSeRw!n

od zacatku je jasny, ze to je souboj o to, kdo ze S bude mit na svazu vetsi vliv

Reagovat
Greny

Reagovat
Blasphemer

Přesně z toho důvodu je mi třeba úplně jedno, kdo z nich vyhraje.

Reagovat
John Obi Mikel

Křetínský mu pak pošle SMS, že si to rozmyslel a podpoří Fouska.

Reagovat
Salfovic

Nebo mu jen pošle:

Reagovat
Remt

Reagovat
Coutinho10

no tak to jsem zvědavej

Sestava: Stejskal – Bah, Kačaraba, Zima, Oscar – Samek, Traoré – van Buren, Beran, Sima – Lingr

Lavička: Vágner, Deli, Kúdela, Júsuf, Hošek, Višinský, Rigo

Reagovat
Wyrda

Jsem myslel že posadí ty, kteý můžou jet na EURO a pak hraje Zima a ne Deli

Reagovat
Coutinho10

taky že jo....Zima nepojede a nebo když pojede, tak bude leštit lavičku, takže v tom nevidím problém

Reagovat
mistr129

Z té sestavy čtu, že po čem dlouho volám je skutečností. Jan Kuchta, reprezentant

Ale co tam dělá Zima?

Reagovat
Coutinho10

zaslouží si to a Zima v repre stejně hrát nebude, takže klidně ať dnes hraje, ikdyž s Delim by to bylo jistější obzvlášť v takto kombinovaný sestavě

Reagovat
PavlíčeQ

Bůh hattrick a koruna pro krále střelců do Jablonce

Reagovat
Coutinho10

v nejhorším Kuchta naskočí proti Budějkám v posledním kole, tejden volno mu bude stačit

Reagovat
John Obi Mikel

A na EURO místo Kuchty.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
John Obi Mikel

Takže Kuchta na EURO, Zima ne.

Samek

Reagovat
Coutinho10

tak to vidim a nebo kdyz Zima jo, tak stejne tam moc hrat nebude, takze neni duvod, aby ted odpocival, kdyz posledni zapasy nemel az tak velky vytizeni

Reagovat
Greny

To jako fakt pojďte Kuchta na euro jo? Tak to je masakr

Reagovat
Coutinho10

pokud ne, tak by to byl celkem ojeb

Reagovat
Selänne

Ani ne čeče

Reagovat
Coutinho10

jeste teda bude klicovy, jestli nahodou nebude hrat posledni kolo s Budejkama, kdyby jo, tak by ta teorie s nominaci na Euro nebyla tak ocekavana jako v momente, kdyby mel 2 tydny volno jako ostatni, kdyz bojuje o krale strelcu

kazdopadne je fakt, ze tam je velkej pretlak...Schick, Vydra, Krmencik, Hlozek, takze asi 5 utocniku brat nebude a zaroven se asi tolik neocekava, ze nekoho z nich neveme...no bude to pristi tyden zajimavy

Reagovat
Selänne

Hlavně na těch dvou předchozích šampionátech byla tak bídná konkurence, že by tam v klidu mohl hrát v základu. Jestli mu to nevyjde, tak by to byl pešek.

Reagovat
mistr129

Hele tak má pořád šanci stát se nejlepším střelcem i když odehrál jen něco přes polovinu minutáže, gól dává každých 119 minut (což je mimochodem nejlepší mezi těm s 1000 a víc minutami lepší než Beauguel, Hložek nebo Huf), navíc to stoprocentně odmaká. Za mě není důvod aby nejel

Reagovat
Wyrda

Tak důvod je ten, že Šilhavka hraje na 1 hrot a tam máš Shicka a pak typologicky podobného Krmenčíka no a pak teda Pekhart/Kuchta + do toho teda jednoznačně Vydra. Takže teda důvod určitě je. Na druhou stranu bych mu to přál asi víc než Pekhartovi, který už je za zenitem a nikam se neposune na rozdíl od Kuchty

Reagovat
Spalovač šancí

Kuchta je lepší navíc do mezihry a napadání

Reagovat
Selänne

Jako neříkám, že by si to nezasloužil, ale pořád máš k dispozici 4 lepší varianty + Pekharta, který se ti typologicky může hodit proti Skotskýmu betonu. Pro něj je trochu smůla, že se sešla snad nejsilnější generace hroťáků od roku 2004.

Reagovat
exse

To by bylo šílený, asi bude mezi náhradníky, tak chcou aby byl čerstvej, kdyby náhodou.

Reagovat
John Obi Mikel

Proč? Góly dává. A nejen proti Opavě, ale i v derby, nebo ve skupině EL.

Reagovat
Greny

Místo koho? Schick? Pekhart? Krmencik? Vydra? Hložek?

Reagovat
mistr129

Při rozšíření nominace - jasní Schick, Krmenčík, u Šilhavého asi i Vydra, a pokud tam bude chtít vzít Hložka, tak i jako variantu do zálohy. Takže místo Pekharta.

Reagovat
meno

Nechci je podceňovat, ale je lepší než minimálně 2 z jmenovaných

Reagovat
Selänne

Reagovat
Coutinho10

pokud by jelo 5 útočníků, tak bych ho bral místo Pekharta...ten možná góly v Polsku dává, ale není s repre týmem tolik sehraný, což platí i o Hložkovi, který čtu, že se zranil, tak třeba ten prostor pro Kuchtu bude ještě větší

Reagovat
smazaný uživatel

Schick, Hložek, Vydra, Pekhart, Krmelec

Kuchta snad není potřeba, ne?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

I když teď se dívám a na Livesportu je u něj zranění, tak to třeba není kvůli odpočinku. Navíc, on by možná hrál i tak, když hraje o nejlepšího střelce.

Reagovat
KingMaster13

Mě spíš šokuje že Zima volno nedostal

Reagovat
Banikovec7

Plzeň skoro stejná sestava jako 3 dny zpátky, kdy ještě hráli poločas v deseti. Tak jestli to aspoň v druhém poločase nepůjde běžecky vidět, tak se asi u nás vůbec netrénuje.

Reagovat
ratusek

Juliš zkušený zakončení

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Julda

Reagovat
ratusek

Pardubice jim asi někdo neřekl scénář?

Reagovat
pingla

Reagovat
djiros

Spíše rozhodčímu Klímovi

Reagovat
bobis21

To byly peníze Jardy? Nebo čí to teda byly peníze?

Reagovat
Igli

Ivana

Reagovat
ratusek

ajo to bylo z penalty. Sakra, Klíma dneškem dopískal

Reagovat
monty25

Par Par Pardubice

Reagovat
Greny

Rozhodci v Příbrami si špatně přečetl notičky... Ten dostane kapky

Reagovat
Gelu28

1.FK Příbram oléééé snad potáhnete dnes do hajzlu

Reagovat
Banikovec7

Kuzma

Reagovat
HorajzmAmmann

Tohle ale přece musí být branka

Reagovat
Banikovec7

Brno - Opava není nikde?

Reagovat
Salfovic

Kdo by se na to koukal

Reagovat
Petr325

Neviděl jsem začátek, co je s Hložkem?

Reagovat
Greny

Něco s kyčlí nic vážného by to ale byt nemělo

Reagovat
Petr325

Díky

Reagovat
John Obi Mikel

On z těch kandidatu na střelce hraje jen Doležal

Reagovat
John Obi Mikel

A Juliš

Reagovat
Greny

Jede vám obraz zápasu Příbram - Pardubice?

Reagovat
meno

Koukám tady na Jabka/Slavia, ale taky je to celý zasekaný a blbý

Reagovat
dtaire

úplně v pohodě

Reagovat
dtaire

tak změna, už vypadl

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak asi

Reagovat
dtaire

tak ony Pardubice jsou schopné prohrát i bez not, ale zatím dobrý. Bohužel Karviná jde do vedení, Jarda ucejtí šanci

Reagovat
monty25

Mně jo, ale nejede mi Karviná - Teplice.

Reagovat
hawk

Vím, že je to ještě hodně předčasné, ale kdyby se náhodou stalo, že Plzeň, Liberec a Pardubice budou mít stejně bodů na konci, tak se bere v potaz vzájemný zápas? A tudíž by to bylo ve prospěch Pardubic? Dík.

Reagovat
mistr129

Ano, ne. Vzájemný zápas se bere, ale nejlepší je má Liberec.

Reagovat
hawk

jasný, takže Pardubice pouze v případě, že by měli stejně s jedním nebo s druhým. V případě všech tří Liberec kvůli vzájemným zápasu s Plzní.

Reagovat
mistr129

Bere se vzájemný zápas a skóre z něj, ale ne gól na hřišti soupeře. Takže Pardubice s Libercem mají vzájemné zápasy stejné a rozhodovalo by skóre.

Liberec > Plzeň

Liberec = Pardubice

Pardubice > Plzeň

Liberec > Pardubice > Plzeň

Reagovat
hawk

jasný no, nebyl jsem si jistý jestli nerozhoduje počet gólů na hřišti soupeře. Takže zatím Liberec na celkové vstřelené góly.

Reagovat
hawk

zase kecám, nejdřív gólový rozdíl což je stejně Liberec.

Reagovat
mistr129

Co tak dlouho řeší, vždyť se Bah balónu dotknul

Reagovat
JackBlack

Dala se písknout i ne já bych jí ale asi taky nepískl

Reagovat
Selänne

Slavii se určitě písknout dala, ale normálně se tohle nepíská...

Reagovat
andrew96

To spíš vypadalo, že Bah trnknul kolenem Hanušovi do ruky, a proto mu míč vyletěl z náruče.

Reagovat
Remt

Fandím Slavii ale nepiskejte tyhle penalty proboha kdy si hráč naběhne do hráče..

Reagovat
Remt

Správně rozhodnuto dle mě. Dost bylo tehhle penalt už stejně jako když si útočník nabehne do branicicho hráče odkopavajicicho míč. To je zoufalost tyhle penalty

Reagovat
Mex88

letos jsme kopali dost penalt, kde jsem tvrdil, že fakt ne, ale tahle do toho nepatří, golman tam byl pozdě, rozhodně více jasná než Kuchtovi " lety"

Reagovat
Remt

Nepamatuji si zdaleka všechny penalty ve prospěch Slavie, pamatuji si tu proti Simovi asi.. 6-7 zápasů zpět a to byla asi nejhůře odpiskana penalta letos. Toto taky ne, že by tam byl brankář úplně pozdě, nevím no, hráč tam šel s umyslem prepadnout přes hráče. Za mě na penaltu málo dost

Reagovat
Mex88

Balon trefil první Bah, to bylo očividný, golman balon jen stečoval a hráče svým pohybem dojel, Bah se nemohl nijak vyhnout. Kdyby Hanuš trefil balon první a vyrazil před sebe nebo do Baha, neřeknu ani slovo, ale tady se to nestalo.

Jinak je to fuk, nic ta penalta neřeší a ani nechci , aby Slavia vyhrávala díky penaltám, jen si tady myslím, že být měla a tvrdil bych to, i kdyby se to stalo u jiných týmů

Reagovat
meno

Reagovat
Remt

Bah se nemohl nijak vyhnout? Co to tu zkoušíš? Natáhl spicicku kopačky a doufal že mu to rozhodčí sežere. Přestaňte být tak hloupí a žrát to těm útočníkům ve vápně aspoň vy fanoušci když už jim to žerou často rozhodčí.

Reagovat
Mex88

Mohl se vyhnout tak, že by do souboje nešel.... ale to je jedno, nemá smysl se přesvědčovat o tom, čí pravda je ta větší

Reagovat
hrundy

Beru, ze to neni penalta, ale jak muze z toho mit mic Jablonec?

Reagovat
JackBlack

když to není penalta, tak to musel být faul na brankaře

Reagovat
exse

Reagovat
JackBlack

nebo nemusel, ale...

Reagovat
hrundy

To je samozrejme blbost a dokonce to tak ani nebylo posouzeny. Rozhodci proste hodil mic Jablonci.

Reagovat
Mass

Rozhodčí by prostě házet míč Jablonci neměl

Reagovat
pingla

Pechanec odpískal penaltu pro Slavii (přerušil hru hvizdem) a pokud ji odvolá, tak rozehrává tým, proti němuž byla penalta nařízena. Stačilo třeba nechat míč dokutálet za lajnu, pak písknout penaltu a kdyby se zmýlil, tak se rozehrává rohový kop.

Reagovat
PlackaSKS

protože když dojde k přerušení v pokutovym území a var zruší dané rozhodnutí, vždy rozehrává bránící mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl Poborský už maká. Čurák.

Reagovat
ttopi

Tobě se musí hrozně spát. Paranoia level 3

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak.

Reagovat
JackBlack

Rohy na krátko

Reagovat
Neon

nechte tu LM Jablonci

Reagovat
bobis21

Zatím teda hrůza. Dozadu laxní s chybami, vepředu jen co nám Plzeň sama vytvoří...

Reagovat
Banikovec7

Gól sice podle mě po faulu, ale to co předvádíme, to je normální ostuda. Existuje na světě pomalejší útočné duo než Zajíc - Kuzmanovič?

Reagovat
bobis21

Zrovna rychlost oba mají, to je ten poslední problém

Reagovat
Banikovec7

No to teda nemají a už vůbec ne při práci s míčem, Kuzma se otáčí pomaleji než kamion

Reagovat
Wyrda

Reagovat
AjaxFans

Zajíc je takový trojský kůň

Reagovat
braveheart

Sor, Dyjan. Tak snad se ten obraz hry změní.

Reagovat
Wyrda

Kuzma není AM to za prvé a za druhé podpora zalohy ne zalostna

Reagovat
monty25

Drchal Vždycky když ho mám ve Fantasy, tak zaboduje.

Reagovat
monty25

Hm, tak teď už asi nezbývá než fandit Pardubicím...

Reagovat
smazaný uživatel

Kúdela neodpočívá? Vždyť je taky reprezentant.

Reagovat
smazaný uživatel

Negři na Euru nehrají.

Reagovat
Salfovic

V Plzni už se jedou nájezdy ?

Reagovat
wwwx

Wiesner si prodlužuje zkušeně dovoenou.

Reagovat
Messy<3

Jak může hrát Hanousek za Spartu, to je neuvěřitelný.

Reagovat
wwwx

Ještě horší je, že v posledních dvou zápasech je jedním z nejlepších na hřišti.

Reagovat
Mass

Twl jak chtějí v Jablonci hrát jakejkoliv pohár na těch boulích?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť budou hrát jen 1 předkolo proti nějakým Arménům nebo Slovákům, to nikdo řešit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

V EL slabé země nehrají

Reagovat
wwwx

Budou hrát 3. předkolo EL a příp. 4. překolo KL. Dost pochybuju, že se tam Slováci nebo Arméni dostanou.

Reagovat
Mönchengladbach

Příbram 90 % držení míče dle Livesportu.

Reagovat
ratusek

Karviná jede dle scénáře, ale Příbram si kurví své vlastní představení?

Reagovat
Salfovic

Kobra na ME.

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
monty25

Díky, Pardubice!

Reagovat
Remt

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaspar

Reagovat
jackinho10

Proc nebyl uznany gol Bohemky?

Reagovat
wwwx

Protože to nebyl gól?

Reagovat
jackinho10

Ale z jakeho duvodu? Ja se na ten zapas nedival a na livesportu to neni napsane.

Reagovat
wwwx

Tak to sorry. Hancko odkopával míč z brankové čáry, asi se někdo z livesportu unáhlil. Rozhodčí to viděl ve hře, video mu to jen potvrdilo do sluchátek.

Reagovat
jackinho10

dik

Reagovat
Firkraag

Gol to možná byl, ale on to byl stejne ofsajd

Reagovat
Selänne

Baníkovci, má cenu nechávat Smetanu na postu trenéra i pro příští sezonu?

Reagovat
Gelu28

jenže koho místo něj kvalitního ?

Reagovat
Selänne

To asi záleží na tom, jakým směrem se chce Baník posouvat.

Reagovat
Paprika

Nema… uz ted se ukazuje, ze ho nase kabina sezere…(Smetana bude podle me prvni odvolany trener v nove sezone), druha vec je, ze dokud se konecne nerozloucime s velkou casti Nasich hvezd tak tam muze byt naprosto kdokoli a dopadne stejne…je to fakt smutny pohled kam az to zase nechali v Baniku dojit

Reagovat
Selänne

Vidím to podobně. Brabec by měl všechno vsadit na mladé a v létě k nim vhodně doplnit hráče. Na Evropu to s tímhle kádrem stejně nebude, takže klidně obětovat jednu sezonu a zkusit to pro změnu jinak.

Reagovat
Puskas

Je to sázka na nové jméno, mladého kouče. Na podzim se ukáže, nakolik to byla dobrá volba. Nějaké známější jméno asi nebylo k mání, anebo to odmítli.

Reagovat
Kepy_FCB

Nema ale Brabec je chudej Kretinsky...

Reagovat
braveheart

Podle mě to není ani trenérem. Dneska to Bosák řekl dobře, když předpokládal, že Baník bude žrát trávu, když měli ještě nějakou šanci na poháry. Místo toho odchozený zápas bez zájmu.

Reagovat
Gelu28

Jarda Starka to do třetice dokázal s nima spadnout....už prosím bez postupu díky

Reagovat
Remt

Příbram - děkujeme, zase se chvíli nevracejte

Reagovat
Kocour Klapuška

Kdyz sestupu Příbrami nemuze uvěřit ani livesport

https://imageupload.io/i/bkTx4TN1Ta

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední kolo se neodehraje kvůli karanténě a nesestoupí nikdo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Rada opět vytáhl hráče, k kterého je obrovský zájem.

Dokazuje jak je pro Jabka přímo stvořený. On tam plní úplně vše.

Kazdy rok do pohárů a "vychovat (vycepovat) hráče, kterého po sezoně Jablonec prodá.

Je to tak sezónu co sezónu, to je až neuvěřitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko letos zázrak. Příští rok z toho nic nebude, tak si to musí hlavně užít.

Liberec na sobě musi zamakat, víc kmenových hráčů.

Sparta se zvedla a určitě bude nebezpečná a kvalitní. Jediná ta s nama bude držet krok.

S Plzní to vidím o boj pouze o EL.

Jabka jsem rozvedl, too je bez debat.

A přál bych si, aby Baník hrál dustojnejsi roli o poháry.

Tak se můžeme těšit na novou sezónu

PS: co stadion Na Lízátkach? Probíhá rekonstrukce/výstavba ? Dlouho jsem nic nečetl

Reagovat
smazaný uživatel

Že by Příbram a Brno zůstaly? To snad ne!

V příštích dnech bude zajímavé sledovat, jak se vloží do záležitosti, o níž se skoro zdráhám psát. Ale v průběhu víkendu ke mně zvěst o ní připlavala postupně z tolika míst, že to bohužel vypadá, jako by se jí někdo opravdu vážně zabýval.

Chci věřit, že je to jen fáma a oficiální místa to (zatím) tvrdí také. Ale spekuluje se dost hlasitě o tom, že by liga zůstala navzdory všem dosavadním proklamacím osmnáctičlenná, aby se nemusel hledat nový model nadstavby, ve které po zúžení kvóty českých pohárových zástupců, k němuž dojde napřesrok, ztratila smysl tzv. prostřední skupina. To když 6 týmů hrálo o titul, 4 o možnost vyzvat soupeře v boji o evropský pohár a 6 o záchranu.

Varianta hrát místo toho nadále osmnáctičlennou ligu je prý obzvláště populární zejména na Brněnsku, protože vychází z toho, že by tedy nyní sestoupila jen Opava, kterou by nahradil Hradec Králové. A Příbram se Zbrojovkou by zůstaly v nejvyšší soutěži.

Šárka tahá za nitky.

Reagovat
smazaný uživatel

Starka*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele