Serie A - souhrn 36. kola

11.05.2019, 16:52, aktualizováno 13.05.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
AS Řím zvládl šlágr s Juventusem a drží se ve hře o Ligu mistrů. Té se znovu přiblížila Atalanta, která porazila Janov. Ještě lépe je na tom Inter, který drží třetí místo. Neapol veze body ze hřiště SPALu. AC Milán uspěl ve Florencii, třemi body si polepšil i Turín. Lazio vyhrálo na hřišti Cagliari, přesto zřejmě nejspíš nepostoupí do Ligy mistrů. V boji o záchranu si připsaly důležité výhry Udinese a Empoli. Jistotu setrvání v Serii A už má téměř v kapse po výhře nad Parmou Bologna.

Inter Milán - Chievo Verona 2:0

13.05.2019 21:00

Góly: 39. Matteo Politano, 86. Ivan Perišić

Inter na domácí půdě zvítězil nad Chievem Verona, k čemuž mu pomohly branky Mattea Politana a Ivana Perišiće rozdělené rovnoměrně do obou poločasů. Hosté z Verony v utkání prakticky nic nepředvedli a moc jim nepomohlo ani vyloučení Rigoniho ze 76. minuty.

První dvě místa v italské Serii A jsou celkem jasně dané a neměnné. Za nimi to ale začíná být zajímavé. A aby náhodou neměla čtvrtá Atalanta Bergamo chuť ještě situaci víc zamotat, potřeboval Inter vyhrát. Tři body chtěl především trenér Luciano Spalletti, jehož budoucnost na lavičce Interu se zdá být hodně nahnutá. Chievo už dávno poznalo krutou pravdu o sestupu, takže jeho hlavním cílem je spíš dohrát sezonu důstojně.

Že by to bylo nějak převratně záživné utkání nabité akcí a emocemi, to se říct rozhodně nedá. Snad až v desáté minutě se brankář Adrian Šemper musel rozhodnout, na kterou stranu skočí, aby zabránil nepovedené ráně Valera. Na opačné straně se z dálky opřel do míče Leris, jeho rána ale prosvištěla dobré dva metry nad horním rohem branky Interu. Tomu se nedařilo především v ofenzivě, kde působil bez nápadu i chuti hrát.

Ofenzivní manévry Interu často spočívaly v centrovaných míčích na Maura Icardiho a k tomu byly ještě hodně nepřesné. Interu se dařilo získávat alespoň rohové kopy, ale jejich zahrávání mu dělalo obrovské potíže. Ani deset rohů v prvních 40 minutách Nerazzurri nevyužili. Povedlo se jim to ale ze hry.

Hrála se 39. minuta, když se s míčem u nohy rozeběhl Ivan Perišić. Jeho ránu sice Šemper s námahou vyrazil, jenže balonu se ujal pohotový Matteo Politano a na jeho další pokus už mladý brankář neměl nárok - 1:0 pro Inter.

Tento gól ještě utvrdil Inter v obraně, kterou viděli fanoušci už v první půli. Chievo zase nemělo kvalitu ani energii na to, aby do běhu zápasu výrazněji promluvilo. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny se pokusil zahrozit Grubac, jenže na hrotu útoku se s přesilou bil sám. O chvíli později se pokusil překvapit Handanoviče Vignato poměrně přesnou střelou. S tím však Handanovič počítal a pokryl ji.

Mladík Adrian Šemper byl oporou Chieva a dokazoval to neustále. Chorvatský brankář Chieva nejdříve vyrazil prudkou střelu Politana ze střední vzdálenosti, pak rychle vstal a dokázal vytěsnit i dorážku Ivana Perišiće!

Právě Perišić mohl po hodině hry navýšit, jenže jeho technický obstřel zastavila tyč! V 76. minutě Rigoni podrazil Gagliardiniho a byl sudím ihned vyloučen. Perišić patřil k aktivnějším hráčům na trávníku a své odměny se dočkal v 86. minutě. Candreva z pravého křídla pronikl do pokutového území, posunul míč Soaresovi, jenž střílel do tyče a odražený míč posunul do brány právě Perišić.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Parma Calcio 4:1

13.05.2019 19:00

Góly: 52. Riccardo Orsolini, 59. Luigi Sepe (vl.), 72. Lyanco, 84. Francisco Sierralta (vl.) - 81. Roberto Inglese

Boloňa slaví, protože se na domácí půdě dokázala hodně přiblížit záchraně. A ještě se u toho její fanoušci královsky bavili, neboť Parma dostala od domácích hráčů dokonce čtyři branky!

První půle utkání sice ještě branku nenabídla, ale po změně stran se s nimi roztrhl pytel. A drtivá většina jich napadala do sítě brankáře Sepeho, který se navíc nevyvaroval chyby. Kromě jeho vlastní branky si ještě jednu dal také Sierralta, k němuž se přiřadili i Orsolini a Lyanco. Hosté sice kontrovali trefou Ingleseho, ale to už hráli poměrně dlouho v oslabení po vyloučení Alvese.

První šanci měli domácí. Mattia Destro se objevil za hostující obranou, zblízka ale nedokázal pokořit Sepeho! O chvíli později mohl první branku utkání vstřelit český záložník Ladislav Krejčí, který se dostal až do vápna a nikdo ho nehlídal. Jenže jeho ránu brankář Sepe dokázal zlikvidovat. Boloňa působila naprosto dominantním dojmem, ale trvalo jí prakticky až do druhé půle, než dokázala otevřít skóre.

Sedm minut po změně stran se to povedlo Riccardu Orsolinimu. Mladý italský talent dostal nádhernou průnikovou nahrávku od Blerima Dzemailiho a sám před brankářem Sepem si poradil skvěle. Aby se z toho Parma jen tak nevzpamatovala, v 59. minutě zahrál standardní situaci Erick Pulgar tak výborně, že jeho rána z volného přímého kopu skončila přesně u tyče - 2:0. Gól byl ale nakonec označen za vlastní trefu brankáře Parmy.

Parma byla na ručník, zato Boloňa kralovala prakticky ve všem. Brzy se navíc hosté museli obejít bez kapitána Alvese. Srazit se s ním je jako prudký náraz do lokomotivy, o čemž se přesvědčil Orsolini. Za šlapák si Alves vysloužil žlutou, ale neudržel emoce na uzdě, dostal druhou a musel se poroučet ze hřiště.

Dvacet minut před koncem vykopl obránce Krejčího střelu z brankové čáry, ale následně proměnil rohový kop v přesnou hlavičku a třetí gól obránce Lyanco. Roberto Inglese sice deset minut před koncem snížil na 3:1, ale poslední slovo měli opět domácí. Pulgar si na útočné polovině vyměnil míč se Santanderem a pronikl do pokutového území. Jeho střela by do brány asi nešla, takže Pulgar mohl být hodně rád, že míč tečoval do vlastní sítě Sierralta.

Více informací k zápasu

AS Řím - Juventus FC 2:0

12.05.2019 20:30

Góly: 79. Alessandro Florenzi, 90+2. Edin Džeko

Římané ještě žijí. Dnes totiž na Stadio Olimpico porazili Juventus a dokonce mu nedovolili ani skórovat. O góly se v závěru postarali římští matadoři Florenzi s Džekem.

Římanům šlo o všechno. Pokud chtěli udržet své naděje na Ligu mistrů alespoň v teoretické rovině, pak museli dnes vyhrát, stejně jako konkurence. Trenér Ranieri poslal na hřiště motivovanou jedenáctku, kterou tvořili například Zaniolo, Džeko, Nzonzi nebo Florenzi s Mirantem a Kluivertem.

Hosté mají titul už dávno zajištěný, takže mohou hrát v klidu. Právě možného podcenění se obávali fanoušci Juventusu, kteří dnes již oficiálně mohli vidět nové dresy Staré dámy pro nadcházející sezonu. Trenér Allegri měl hodně komplikovaný post, protože mnoho hráčů nemohl nasadit. Přesto využil Ronalda, Pjaniće, Dybalu, Cana, Chielliniho nebo Spinazzolu.

Na Římanech byla vidět nervozita plynoucí z nutnosti tří bodů i tradičního napětí v podobných duelech se Starou dámou. Právě ta měla první obrovskou šanci utkání. V sedmé minutě ji zakončil Juan Cuadrado, který se dostal na zadní tyči k balonu, jenže tygřím skokem ho zarazil brankář Antonio Mirante. Zkušený veterán ostatně kraloval prosti svému bývalému klubu celý zápas.

Stejně jako proti střele Paula Dybaly. Argentinského šutéra našel Cristiano Ronaldo prakticky volného uvnitř vápna a Dybala skvěle pálil do protipohybu brankáře Miranteho, jenže ten se znovu zaskvěl a po letecké show odrazil balon mimo. Následně se Římané vrhli do protiútoku, který táhl Stephan El Shaarawy. Ten posunul míč na rozběhnutého Pellegriniho, jenže mladý záložník z úhlu nastřelil břevno!

Juventus naprosto dominoval a v pohodě si přihrával před pokutovým územím AS. Po třiceti minutách se opakovala kombinace mezi Ronaldem a Dybalou zakončená opět pohotovou střelou mladého Argentince. Rána z jeho kopačky však opět narazila na skálu jménem Mirante, kterému navíc pomohla ještě tyč.

Především po levé straně hřiště Juventus často hrozil a to díky Spinazzolovi. Ten si s Florenzim dělal v podstatě co chtěl. Po změně stran se celkový obraz hry moc neměnil. AS se stále nedařilo vytvářet si větší šanci, natož pak snad ohrozit brankáře Szczęsnyho. Juventus sice druhou půli začal vlažněji než tu první, ale Giallorossi toho využít nedokázali.

Největší hrozbou pro obranu Juventusu byl zcela jistě Stephan El Shaarawy, nejlepší střelec Římanů. Jeho průnik v 55. minutě dostal balon až ke Kluivertovi, který mu jej na penaltu vrátil. První pokus El Shaarawyho byl ale zablokován a druhý, už v pádu, namířil El Shaarawy hodně nad.

Mnohem lépe to vypadalo v 64. minutě na straně Juventusu. Justin Kluivert místo zrychlení hry volil několik kliček, takže o míč přišel. Následně jej převzal Paulo Dybala, který vyslal do superšance Cristiana Ronalda. Portugalský snajpr se sice nemýlil, jenže sudí Davide Massa gól pro ofsajd při průnikové přihrávce neuznal. Stav nula nula naprosto odpovídal dění na hřišti, což ale domácím značně nevyhovovalo.

Změnit se to pokusil Stephan El Shaarawy. Nejlepší střelec AS si naběhl s míčem až k vápnu a u něj zkusil překvapit polského strážce tří tyčí. To mu málem vyšlo a Szczęsny musel míč vyrážet nad. Přesto se Vlci dočkali. V 80. minutě předvedl parádní akci nevyčerpatelný Alessandro Florenzi, kterému míč do uličky vrátil Džeko. Florenzimu pak zbývalo "jen" obloučkem přehodit brankáře Juventusu.

Szczęsny ke konci kapituloval ještě jednou, protože ve druhé půli matný Juventus dovolil Římu jeden protiútok. Ten táhl nově nastoupivší Cengiz Ünder, který přeběh prakticky většinu hřiště a nahrál Džekovi. Zkušený veterán už sám před polským brankářem a někdejším spoluhráčem zachoval chladnou hlavu a proměnil svou šanci - 2:0.

Více informací k zápasu

SPAL 2013 - SSC Neapol 1:2

12.05.2019 18:00

Góly: 83. Andrea Petagna (pen.) - 49. Allan, 88. Mário Rui

Byly to nervy, ale nakonec se Neapoli podařilo odvézt si z Ferrary všechny tři body. Sedm minut před koncem sice domácí útočník Andrea Petagna srovnal, jenže po šesti minutách se prosadil Mário Rui a zabezpečil pro Partenopei výhru.

Neapol věděla, že SPAL je doma hodně nevypočitatelný a že bude muset ukázat kvalitu, aby si přivlastnila všechny body. Letošní sezona jí poskytla druhé místo, ale přeci jen nenabídla tolik úspěchů, kolik si fanoušci pod vedením trenéra Carla Ancelottiho asi představovali. SPAL sice patří mezi nejmenší kluby italské první ligy, ale to mu v dobrých výkonech rozhodně nebrání.

V neděli navečer začal proti favoritovi aktivně a o první zajímavější zakončení se postaral Sergio Floccari. Vytáhlý útočník hlavičkoval z poměrně dobré vzdálenosti, jenže těsně minul bránu stráženou mladíkem Meretem. Prakticky identická situace nastala na opačné straně hřiště, kde se po centru z poloviny hřiště pokusil hlavou zakončit Arkadiusz Milik. Ani polský útočník ale neměl mnoho štěstí s přesností.

Postupem času Neapol převzala aktivitu a držela otěže utkání jasně v ruce pomocí kombinace, kterou SPAL nedokázal výrazněji utnout. SPAL měl obecně potíže především s tím, že hrál dlouhé pasáže hry bez míče a jen běhal. Po třiceti minutách Amin Younes dostal výbornou narážečku do vápna, ale pak dlouho váhal se střelnou. Když konečně vypálil, mířil v nadějné pozici hodně mimo bránu. Younes byl hodně aktivním hráčem Neapole a často svou technikou zlobil obránce SPALu.

Ten se mohl prosadit po standardní situaci, když záložník Murgia posadil míč na hlavu Bonifaziho. Řízný stoper však hlavičkoval mimo bránu. První půle spěla ke svému konci a ani jeden ze soupeřů nemohl být se svým výkonem moc spokojený.

To se ale změnilo po přestávce, která evidentně prospěla Neapoli. Amin Younes dostal míč k vápnu a v něm viděl nabíhajícího Allana. Zkušenému Brazilci poslal míč skrz dva stopery a technickým pokusem překonal brankáře Viviana - 1:0.

První branka jako by Neapol uspokojila, protože tempo hry bylo hodně pomalé a Neapol se dopředu zase tak moc nehnala. Partenopei postupně kombinovali stále více na vlastní polovině a SPAL neměl moc energie ani nápadů, jak nepříznivý výsledek zvrátit. Dvacet minut před koncem musel brankář Viviano vyrážet tvrdou ránu Milika.

O chvíli později se sice SPALu povedlo vyrovnat, ale VAR posoudil celou situaci jako ofsajdovou. Regulérní trefu SPAL dal až v 83. minutě. Po faulu ve vápně se totiž k penaltě postavil Andrea Petagna a nemýlil se.

Poslední slovo ale měla přesto Neapol. Už to vypadalo, že se body budou dělit, když José Callejón oslovil nabíhajícího obránce Mária Ruie. Zkušený Portugalec vystřelil prudkou ránu pod břevno a zajistil Neapoli výhru.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Empoli FC 1:2

12.05.2019 15:00

Góly: 90+2. Fabio Quagliarella (pen.) - 56. Diego Farías, 75. Giovanni Di Lorenzo

Trápící se Empoli ještě žije! V nedělním utkání totiž dokázalo vyloupit Luigi Ferraris a porazit domácí Sampdorii. Kanonýra Fabia Quagliarellu sice Empoli zastavit nedokázalo, ale tou dobou už vedlo o branky Faríase s Di Lorenzem.

Empoli dokázalo stáhnout rozdíl na záchranu na jediný bod, takže jeho šance na první ligu v příštím ročníku stále žijí. Přitom ho čekal hodně těžký soupeř, protože Sampdoria ještě nedávno bojovala o poháry a když se proti silnějšímu soupeři správně motivuje, je pro něj téměř nepřekonatelnou překážkou. I proti Empoli začala Doria lépe. Utkání kontrolovala a kombinovala velmi rychle, takže si Empoli muselo prakticky neustále dávat pozor.

Ten si naopak nedávala Doria, protože při jednom z nemnoha úvodních protiútoků Empoli v obrovské šanci trefilo jen tyčku za zády brankáře Audera! Na druhé straně se snažil o zakončení Quagliarella, jenž však pálil nad bránu. Do šance se posléze dostával i český záložník Jakub Jankto, který stačil i vypálit. S tím ale dopředu počítal brankář Drągowski, který jeho ránu vyrazil. Stejný duel se opakoval ve 28. minutě, ovšem tady zasáhla boční síť.

První půle vyznívala mnohem lépe pro domácí Námořníky a nebýt skvělého hostujícího brankáře, mohl se přesnou hlavičkou prosadit i Fabio Quagliarella. Ve druhé půli muselo Empoli razantně přidat, pokud chtělo pomýšlet nad body. A to se mu povedlo parádně.

V 56. minutě totiž odvedl perfektní práci ve středu pole mladík Hamed Traoré, který obešel dva protihráče a ještě u vápna prostrčil míč na nabíhajícího Diega Faríase. Tomu už se povedlo poslat míč do sítě a Empoli vedlo.

Rozhodující moment nastal v 75. minutě, kdy fauloval ve vápně domácí Tonelli. Sudí okamžitě pískal penaltu a třebaže ji brankář Emil Audero chytil, na následnou dorážku od Giovanniho Di Lorenza už neměl nárok. Stejně jako celá Sampdoria na body. A to přesto, že penaltu kopal i Fabio Quagliarella, který ve druhé minutě nastavení alespoň snížil na konečných 2:1. Empoli proto má ještě šanci.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Udinese Calcio 1:3

12.05.2019 15:00

Góly: 85. Federico Dionisi - 11. Stefano Okaka, 41. Samir, 44. Stefano Okaka

Na stadionu Benito Stripe se utkalo domácí Frosinone, které už sestupuje, s Udinese. Hosté ještě mají dostatek času na záchranu a dnes k ní vykročili skvělým způsobem. Domácímu týmu totiž jen během první půle nasázeli tři góly.

Udinese se potýká s problémy a před zápasem balancovalo nad propastí. Sestoupit ale Zebry odmítly, což jasně ukázaly na hřišti. Přesto Frosinone rozhodně vystrkovalo růžky a střely Beghetta i Sammarca o něco později měly gólové parametry. Frosinone ale prakticky o nic nešlo, takže veškerá tíha stála na bedrech Udinese. Pak už se ujal slova útočník Stefano Okaka.

Jeho první šance ještě skončila nepříliš povedenou střelou. V 11. minutě už se ale Udinese jeho zásluhou radovalo. Okaka neúnavně pronásledoval rozehrávající beky a získal míč. Ačkoli je to spíš kladivo do vápna, ukázal i svou technickou stránku. Proběhl s míčem u nohy kolem tří soupeřových obránců a ještě stihl přesně zamířit!

Frosinone se odmítalo vzdát a brankář Juan Musso musel v pětadvacáté minutě ukázat hned dva luxusní zákroky proti střelám Camilla Ciana. Dalšího gólu se opět dočkalo Udinese. Čtyři minuty před koncem první půle nejprve zasáhl obránce Samir, který si ze všech hráčů naběhl na standardní situaci zahrávanou De Paulem nejlépe a hlavičkoval míč do sítě.

Drtivá koncovka první půle v podání Udinese ale pokračovala a jen o tři minuty později záložník Rodrigo De Paul našel ve vápně Frosinone nepokrytého útočníka Lasagnu. Ten naprosto nesobecky nahrál vedle stojícímu Okakovi, který už měl před sebou jen prázdnou bránu - 3:0 pro Zebry.

Zcela logicky po takové smršti Zebry neměly velkou potřebu útočit a druhá půle zcela zaostávala za tou první. První větší šance jsme se dočkali až v 60. minutě, kdy brankář Musso nahrál hodně nešikovně jen Pinamontimu, který mohl snížit. Musso ale bravurním zákrokem svou chybu při rozehrávce napravil. Musso pak zasahoval ještě proti Paganinimu. Na hlavičku Federica Dionisiho po rohovém kopu v 85. minutě už ale neměl nárok a čuisté konto proto neudržel.

Více informací k zápasu

Turín FC - US Sassuolo 3:2

12.05.2019 12:30

Góly: 56. Andrea Belotti, 81. Simone Zaza, 82. Andrea Belotti - 27. Mehdi Bourabia, 71. Pol Lirola

V boji o Ligu mistrů nezaváhal ani FC Turín, který zvládl přestřelku se Sassuolem, přestože po prvním poločase prohrával. Neroverdi poslal do vedení Bourabia, jenže díky oslavě gólu byl sudím neuvěřitelným způsobem vyloučen a početní výhodu hosté dokonale využili.

Oslava gólu sundáním dresu je ve fotbale často vídanou záležitostí, méně však když už jednu žlutou kartu máte a ještě méně, pokud si dres vlastně ani nesundáte. Přesně to se stalo Mehdimu Bourabiovi ze Sassuola. Ale pěkně popořádku...

Turín měl před sebou jasný úkol, zvítězit a udržet kontakt s Atalantou, AC Milán a dalšími uchazeči o Ligu mistrů. Svěřenci Waltera Mazzarriho vstoupili do utkání dobře a jejich počáteční převaha vygradovala v 17. minutě pokutovým kopem za hraní rukou uvnitř hostující šestnáctky. Zodpovědnosti se chopil Andrea Belotti, ale naštěstí pro Sassuolo líznul břevno a branku přestřelil. Ve 28. minutě za to domácí stihl trest, Mehdi Bourabia se opřel ze střední vzdálenosti do balónu a přízemní střelou k tyči poslal Sassuolo do vedení! Následovala oslava gólu, při které si Bourabia přetáhl dres přes hlavu a to stačilo na to, aby sudí vytasil žlutou kartu a protože hostující hráč už jednu měl, musel předčasně do sprch. Oslabenému soupeři mohli domácí zasadit další ránu, ale Consigli zelenočerným vychytal poločasovou výhru.

Tým Roberta De Zerbiho však čekala náročná druhá půle. Turín potřeboval útočit a hned po změně stran se zaskvěl skvělými nůžkami Belotti a ještě lepším zákrokem Consigli. Granata zvýšila tlak a v 58. minutě se dočkala. De Silvestri si na prsa zpracoval jemný centr za obranu a přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Andreu Belottiho, který tak odčinil neproměněný pokutový kop.

Vyrovnávací trefa domácí nakopla a Sassuolo se ocitlo pod ještě větším tlakem. Simone Zaza si v dobré pozici hned dvakrát vylámal zuby na Consiglim a v 71. minutě zažili turínští další šok. Jeremie Boga si vynikající individuální akci proklestil cestu až na malé vápno, kde jeho snahu utnul Sirigu, jenže Pol Lirola dorážkou znovu poslal Sassuolo do vedení.

Turín si takový výsledek nezasloužil a ještě nehodlal skládat zbraně, o deset minut později se konečně prosadil Simone Zaza, po Meitého přihrávce vystřelil přesně k tyči a hned o minutu později po De Silvestrově centru zastříhal dalšími nůžkami Andrea Belotti a Consigli tentokrát neměl nárok. Granata během pouhé minuty vstřelila dva góly a najednou nad Sassuolem vedla 3:2 a tento výsledek už nepustila.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 0:1

11.05.2019 20:30

Góly: 35. Hakan Çalhanoğlu

Milánské AC veze z Florencie tři body a naděje na Ligu mistrů ještě trvá. Nebylo to moc pohledné utkání a zvlášť Viola zůstala hodně za očekáváním, takže milánskému týmu stačila jediná branka. O tu se pár minut před koncem první půle postaral Turek Çalhanoğlu.

AC potřebovalo vyhrát, aby udrželo své šance na Ligu mistrů živé. Trenér Gennaro Gattuso čelí v poslední době kritice za nedávné výkony svého mužstva a utkání s Fiorentinou pro něj mohlo být ideální šancí, jak odpovědět kritikům. Fiorentina nezažívá ani pod vedením trenéra Vincenza Montelly moc dobré momenty, takže o její motivaci bylo taky postaráno.

Fiorentina od začátku hrála hodně nebezpečně a v šesté minutě se dostala do první větší šance. Velmi aktivní útočník Luis Muriel se dokázal prodrat do vápna a vypálit, takže brankář Gianluigi Donnarumma musel ukázat skvělé reflexy, aby jeho ránu vyrazil mimo! Na opačné straně se k míči pomalu dostával polský kanonýr Krzysztof Piątek, jenže jeho zakončení nemělo potřebnou přesnost.

Další snahu polského útočníka o zakončení nedovolil brankář Alban Lafont, který včas vystartoval z brány. Aktivita Rossoneri postupně narůstala a Fialkám dělala problémy. Po přihrávce do vápna pálil turecký reprezentant Hakan Çalhanoğlu, ale poslal míč jen do míst, kde byl připravený Alban Lafont. Fiorentině dělalo problémy pokrývat krajní prostory a po půlhodině hry jim to připomněl Španěl Suso.

Fiorentina směrem dopředu prakticky nic nepodnikala a brzy se to samozřejmě projevilo i na skóre. Deset minut před koncem první půle se Susovi povedlo odcentrovat na území penalty, kam si naběhl Hakan Çalhanoğlu a hlavičkou rozvlnil síť - 1:0 pro Rossoneri.

Do druhé půle nastoupili hráči Fialek opět aktivněji, protože jim ani nic jiného nezbývalo. Tlačili se dopředu, jenže ve finální fázi se potýkali s nepřesností. Z dálky to o chvíli později vyzkoušel domácí talent Federico Chiesa, ale ani jeho rána se neujala a Donnarumma mnoho problémů neměl. AC v pohodě bránilo nepřesné a neagresivní výpady Fiorentiny.

Jako by se hráčům AC zželelo fanoušků Fialek, další velkou šanci na skórování připravili Viole sami. Po hodině hry skočil do centrovaného míče ze strany Franck Kessié, který jej ve snaze odklidit balon poslal na vlastní bránu! Tam jen s vypětím všech sil zaskočil brankář Donnarumma, který balon odklidil mimo.

Fiorentina se nehodlala vzdát a ke konci utkání se jí povedlo vytvořit si šanci. Federico Chiesa se skvěle protáhl až do vápna AC a vypálil, ale s jeho přízemním pokusem si pozorný Gianluigi Donnarumma v pohodě poradil. Pak už Fialkám docházely síly. Na opačné straně se do útoku dva na dva hnal střídající Patrick Cutrone, který ale řešil situaci unáhleně a mířil mimo tyč.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:2

11.05.2019 18:00

Góly: 90. Leonardo Pavoletti - 31. Luis Alberto, 53. Joaquín Correa

Lazio veze ze Sardinie tři body, na které se ani v obměněné sestavě zase tak moc nenadřelo. Domácímu Cagliari se povedlo zdramatizovat utkání až v samém závěru, kdy už římský celek vedl o dvě branky.

Cagliari se pokusilo na vlastní půdě zlepšit statistiky, které zrovna proti Laziu nejsou zrovna valné. Případná výhra by navíc Cagliari hodně pomohla v boji o záchranu, který ještě není uzavřen. Lazio se ale umí právě na Cagliari dobře naladit a většinou s ním poslední dobou neprohrává. A dnes to nebylo jiné.

Už od prvních minut dávalo Lazio jasně najevo, že otěže nad utkáním bude pevně držet v rukou. V 6. minutě se až do vápna prodral zkušený útočník Felipe Caicedo, jenž dostal přednost před Immobilem. Toho, stejně jako většinu opor, nechal trenér Inzaghi před duelem Coppa Italia na lavičce. Caicedovu ránu brankář Alessio Cragno musel likvidovat se vším úsilím a nakonec ji vyrazil nad břevno!

I další minuty patřily favorizovanému Laziu, především pak Caicedovi. K tomu dopravil ve 23. minutě míč mladý driblér Correa a nahrál mu do ideální šance, jenže někdejším bomber Espanyolu napálil z první jen prvního stojícího hráče před sebou! O pár chvil později to Lazio zkusilo přímo a tvrdou ranou se prezentoval Luis Alberto. Jeho dělovka ale prosvištěla těsně kolem tyče.

Ve 31. minutě to už Laziu konečně vyšlo. Po dlouhé kombinaci Římanů a obléhání brány Cragna se míč dostal na hranici vápna do druhé vlny, kam si naběhl Luis Alberto. Jeho umístěná technická rána vyslala míč k tyči, kam se brankář Alessio Cragno nestačil dostat včas - 1:0 pro Lazio.

Ke konci první půle brankář Cragno musel opět zasahovat - jeho obrana mu dnes moc nepomáhala. Tvrdou ránu do protipohybu ale stačil na poslední chvíli vyrazit alespoň na tyč, od níž se balon poroučel mimo pokutové území. Padoinův centr v poslední minutě poločasu zakončil Leonardo Pavoletti jen do míst, kam zkušený brankář Proto mohl dosáhnout.

Cagliari sice chtělo do druhého poločasu vlétnout a dostat soupeře pod tlak, ale opak byl pravdou. Po prvním Correově průniku se Cagliari ještě ubránilo, ale v 53. minutě už to nedokázalo. Rychlý protiútok Lazia táhl Luis Alberto, který našel Joaquína Correu. Mladý rychlík si naběhl do rozevřené obrany, nenechal se o balon připravit a přesnou ranou jej umístil k zadní tyči - 2:0.

Brankář Proto musel výrazněji zasahovat až dvacet minut před koncem, kdy jej po nahrávce Klavana pořádně protáhl Deiola. Už se zdálo, že si brankář Proto připíše čisté konto, ale v první minutě nastavení mu jej odepřel kanonýr Pavoletti. Po centru od Castra Pavoletti trkl ve vápně do míče a Proto nestačil reagovat.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Janov CFC 2:1

11.05.2019 15:00

Góly: 46. Musa Barrow, 53. Timothy Castagne - 89. Goran Pandev

Atalanta pokračuje v suverénních výkonech a dnes odpoledne se o tom přesvědčil Janov. Ten se na tlak zmohl až v samém závěru utkání, kdy už Atalanta vedla po brankách Barrowa s Castagnem. Díky třem bodům se Orobici posouvají na průběžné třetí místo!

Janov bojuje o záchranu a dnes potřeboval body. Trenér Cesare Prandelli k tomu využil služeb Velosa, Radovanoviće, Criscita, Radua, Romera nebo Kouamého s Lapadulou. Domácí Atalanta toužila po Lize mistrů, které dnes mohla být ještě blíž. O to se měli starat pánové jako Castagne, Gollini, Palomino, De Roon nebo Pašalić se Zapatou.

Atalanta začala hodně zhurta. Timothy Castagne protáhl brankáře Ionuta Radua a ten míč vyrazil na kopačku Robina Gosense, jenž míč doklepl do sítě. Branka však nebyla pro předchozí postavení v ofsajdu uznána. Orobici drželi míč na svých kopačkách a Janovu ho zas tak moc nepůjčovali.

Dalšího gólu jsme se dočkali v 18. minutě, ale ani tentokrát se Atalanta nemohla radovat moc dlouho. Duván Zapata sice po nádherném pasu za obranu zpracoval míč a prostřelil brankáře Radua, jenže podle mínění sudího Irratiho se nacházel v ofsajdu. Na opačné straně se sice Lapadula dostal do zakončení, jenže v něm zpracoval míč rukou.

Ve 30. minutě se Janov dostal do větší šance, když hlavičkoval Miguel Veloso. Jeho zakončení bylo sraženo mimo branku rukou obránce Timothyho Castagneho, jenže sudí ruku neviděl a nařídil pouze rohový kop. Miguel Veloso ke konci první půle napřáhl z velké dálky a ke své pravé tyči se musel natáhnout se zákrokem Pierluigi Gollini!

Atalanta potřebovala větší aktivitu, takže trenér Gasperini vyslal ve 46. minutě na hřiště Musu Barrowa. A tomu trvalo jen 30 vteřin, než se prosadil! Po nádherném pasu od De Roona si naběhl za obranu, zpracoval dlouhý míč a propálil padajícího brankáře Ionuta Radua - 1:0.

Janov kontroval nasazením útočníka Gorana Pandeva, ale byli to opět domácí, kterým se povedlo prosadit se. V 53. minutě totiž Berat Djimsiti poslal centrem přes celou šestnáctku a univerzál Timothy Castagne se zakončením z území penalty neměl žádné potíže - 2:0 pro favorita.

Janov pochopil, že musí přidat, o což se pokoušel například Biraschi hodně tvrdou ránou. Blokujícího Iličiće bolí nohy zřejmě ještě teď. Dvacet minut před koncem utkání Janov zahrával standardní situaci po faulu na Pandeva, jenže Lapadula s ním nenaložil nejlépe.

Sedm minut před koncem se musel ukázat brankář Gollini, který z brankové čáry vyrážel hlavičku obránce Romera! Mladý obránce se o minutu později vysunul na hrot a po jeho krásné patičce se k balonu dostal střídající Pandev, pro něhož nebylo problémem dostat míč do brány! V závěru ještě Sanabria minul v dobré šanci bránu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC36285369:2789
2.SSC Neapol36237668:3276
3.Inter Milán36199854:2866
4.Atalanta Bergamo36198973:4465
5.AS Řím361711864:4762
6.AC Milán361711850:3462
7.Turín FC361515648:3260
8.SS Lazio361771252:4058
9.UC Sampdoria361471558:5149
10.US Sassuolo369151252:5742
11.SPAL 2013361191640:5042
12.ACF Fiorentina368161247:4440
13.Bologna FC3610101642:5140
14.Cagliari Calcio3610101634:5140
15.Parma Calcio369111639:5938
16.Udinese Calcio369101734:5037
17.Janov CFC368121638:5636
18.Empoli FC36981946:6735
19.Frosinone Calcio36592229:6724
20.Chievo Verona362122225:7515
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak aspoň dostat se do EL, aspoň to 5 místo před AC musíme dát, Atalanta si LM zaslouží a oprávněně už to nejspíš zvládne. Asi jsme toho Ranieriho měli vzít o měsíc dříve.

Reagovat
Tomanatura

Do EL jde 5. a 6., pokud atalanta vyhraje pohar, tak aj 7.

Reagovat
smazaný uživatel

V Serii A, jde pouze 5+ pohár, případně 6 ne??

Reagovat
Tomanatura

Ne, prvni 4 ligy maji 4+3

Reagovat
AC.Milan

To jsem nečekal

Reagovat
9augi9

Ja aj hej, pod Montellou Fialky zatiaľ vädnú.

Reagovat
smetos

Jak hralo AC? Nepustily jim to fialky, aby meli jeste sanci na lm? Dik

Reagovat
9augi9

Fialky a Montella ešte pamätajú spred pár rokov, keď im AC zobralo LM v poslednom kole, takže pochybujem.

Reagovat
snuff24

samozřejmě myslíš,že by je AC porazilo ?

Reagovat
The Krupy

Vymeniť AC za Inter, Empoli za Udinese a tabuľka bude ideálna.

Reagovat
CHONG

Jaký vlastně mají juventini vztah k FC Turín?

Reagovat
pistacik11

Ako u koho, ja by som v pohode doprial titul aj Neapolu, za tú hru ako už dlho predvádzajú, by si to zaslúžili.

Niektorým býci vadia, mne osobne vôbec, majú zaujímavú históriu, a celkovo sú sympatický klub.

Reagovat
The Krupy

Fanúšikovia FC hejtujú Juventus omnoho viac než Juventini FC, ale to je v prípade rivality väčšieho a menšieho klubu vždy tak. Omnoho viac nenávidíme Inter.

Reagovat
CHONG

Takže něco jako Real, Atlético a Barcelona.

Reagovat
The Krupy

tak

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si oponovať.

Mne to skôr príde ako FCB, Espanyol, Real.

Reagovat
Largo

Reagovat
The Krupy

Odvtedy, ako som videl tento dvojdielny film im dokonca aj prajem, síce im pochopiteľne nefandím no nevadia mi.

https://www.csfd.cz/film/222281-velky-turin/prehled/

Reagovat
CHONG

Super, na to se určitě podívám.

Reagovat
The Krupy

Sergio Pellissier ukončí po sezóne kariéru, jeden zo symbolov klubovej vernosti. Veľmi sympatický hráč a profík. Presne kvôli takým hráčom som si pred rokmi zamiloval taliansky futbal.

Reagovat
Nuno čomes

No nepovidej.

Reagovat
The Krupy

Drž hubu, Interista.

Reagovat
Nuno čomes

Rrrrrrrrrr. Rube

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, co prosím určuje pořadí pri stejném počtu bodů?

Reagovat
LesyJePan

Vzájomný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Díky a když oba byly remízy? 1:1 A2:2?

Reagovat
Eldarion
Reagovat
smazaný uživatel

Skóre? Nebo počet vstřelených gólů venku při vzájemném utkání?

Reagovat
andycek1

Skóre

Reagovat
smazaný uživatel

díky díky

Reagovat
M11

Gratulace AS..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

první poločas jste ale odehráli mnohem líp.

Reagovat
Mr.Jindros

Rezervního mužstva Juventusu se podle očekávání od nové sezóny ujme Andrea Pirlo. Bývalý italský reprezentant ve funkci nahradí Maura Zironelliho. (transfermarketweb.com)

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

hovno...?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby celou sezónu chytal Mirante, tak v té LM určitě budem, takhle nevím no

Reagovat
Frantszek

Ježiši....taky mi nevadí, když fanoušci nějakého mužstva píšou JSME, MY atd., ale když máš nick Barcafan10 a napíšeš o římu: "....tak v té LM určitě budem," tak to působí vážně směšně. Jinak souhlas. Ale kdo to měl vědět (Trenér asi jo ). Ale je dost dobře možné, že se Mirante předtím na trénincích nejevil tak dobře a Olsen také něco stál. Teď už je volba celkem jasná.

Reagovat
Frantszek

*o Římu

Reagovat
DelPiero137

To som tu jediny koho stve ze zase nebudeme mat krala stralcov? Nie ze by sa prvy polcas nesnazili ale hrozne to skripe.

Reagovat
cink

Si?

Reagovat
Frantszek

Viděl jsem jen sestřih, ale Mirante? Olsena vyhodit někde do koše u stadionu. Ten kluk je bůh. Zaniolo+Mirante= Poklad, který se bude muset silně střežit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mirante už ale vydrží len 1-3 sezóny max. Tiež sú špekulácie o brankároch a AS. Pochybujem ale ten comeback tento rok Mirante Olsena zo začiatku hypovali hlavne Alberto (aspoň sa mi zdá) ale tie góly pri konci EDF a začiatku Claudia

Reagovat
RadekVonCZE

Mě by zajímalo, jak se nějakej průměrák z Kodaně, co se zvyditelnil na FWC se dostal do Říma

Reagovat
Frantszek

Ale on AS ošálil. Na začátku sezony dělal, že chytá dobře. Pak si to sedlo a chytal govno.

Reagovat
The Krupy

This is the distribution of TV money for the 2018/19 Premier League season. Huddersfield (20th in Premier League) have made €108.6m, which is €23.3m more than what Juventus have made (1st in Serie-A).

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
F.Torres

krutá realita, na druhou stranu je hezky vidět, že v PL to vedou jak hurvínek válku

Reagovat
Spalovač šancí

Proč to v PL vedou špatně?

Reagovat
F.Torres

tak pokud 20. má více peněz jak mistr ze serie A a kvalitou je mistr na úrovni špičky PL?

Reagovat
Tomanatura

jsou to penize od televize, ne celkovy budget. Ten ma Juventus jinde.

Reagovat
F.Torres

samozřejmě, ale oni taky mají za sebou investory a příjmy další. Je někde porovnání rozpočtů jednotlivých celků třeba napříč ligama?

Reagovat
Uwe háže buly

Dobře, ale rozpočtově mužou být tak na úrovni AC/ASR?

Reagovat
Tomanatura

Roma ma rozpocet okolo 300 mega rocne, kazdy rok. Huddersfield mel pro tento rok 130 mega, kde skoro 90%tvori televizni prava. Minulu sezonu meli rozpocet 30, to budou mit i tu dalsi. Ty rozdily sou giganticke, v lize je velka konkurence, tam neni nic o hurvinkovani.

Reagovat
Uwe háže buly

ok, čekal jsem víc.

Reagovat
Spalovač šancí

A) Je to jen část peněz

B) Existují pravidla pro min. počet našinců, která neumožňují volně skládat kádr + musí se přeplácet ti místní

C) Nelze vyloučit, že by Huddersfield hrál v Itálii o LM

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

Tak C mě dostalo

Reagovat
The Krupy

Myslím že to Cčko môžeš pokojne vylúčiť

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Frantszek

Atalanta v LM

Reagovat
The Krupy

Hlavne nech cez leto udržia káder.

Reagovat
RadekVonCZE

Posílit

Reagovat
smazaný uživatel

Florko měl tomu cypovi nazpátek ukázat, že ten malinký je tu on, když furt leží na zemi. Odpověď byla ale adekvátní.

Chtěl bych vědět, jestli Juve hrálo v sezoně v lize nějak lépe, myslí herně, nebo to bylo stejné bláto jako včera.

Reagovat
Pipo123

Hrali rovnako, keby im o nieco islo tak to skončí klasicky 0:1 :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

Hralo aj horšie

Reagovat
Pipo123

Palermo zostup do Série C, v PO ich nahradí Perugia

Reagovat
Zark

13 Maggio 2019 Palermo penalizzazione, Palermo serie C, processo palermo calcio, Giovanni Giammarva, Maurizio Zamparini, Palermo, Calcio La sentenza è arrivata. Palermo retrocesso all’ultimo posto della classifica del campionato di serie B appena concluso e quindi in serie C. E’ questa la sentenza del tribunale federale nazionale della Figc sull'illecito amministrativo contestato dalla Procura alla società siciliana. Il tribunale ha invece dichiarato inammissibile il deferimento nei confronti dell’ex presidente Zamparini. Entro due giorni le parti (tra cui il Benevento, ammesso come terzo interessato) potranno fare ricorso in Corte d'appello, con un altro giudizio atteso in una decina di giorni. Inevitabile, dunque, lo slittamento dei play-off di almeno una settimana.

ai play off andrebbe il perugia, invece in zona retrocessione si salverebbe il venezia e play out tra foggia e salernitana

Reagovat
Uwe háže buly

Co ten Krejčí? už je ten konec v Bologně hotová věc nebo se ještě na konci sezony něco změnilo?

Reagovat
smazaný uživatel

Takéto nervy som dlho nemal ale našťastie to dokončili, teraz už som kľudnejší s LM, hra ale tipická Špall musí zmiznúť alebo to rapídne zlepšiť.

Reagovat
Deki

jako jo, ale nervy jsem fakt neměl. Chievo je strašně slaboučké, to bychom si tam ten míč museli donést sami... mohlo to skončit 4-5:0.

za mě nejlepší Perišič, líbil se mi dnes i Ninja. naopak Icardi je uplně v prdeli, psychicky to prostě nedává. v létě musí jít pro dobro všech...

FORZA INTER!

Reagovat
cresposuper

Presne tak

Reagovat
RadekVonCZE

Do 10. místa může kdokoliv sestoupit

Reagovat
cink

Nemyslím si že to je matematicky možné

Reagovat
Frantszek

Reagovat
cink

A ne?

Reagovat
Ferguson6

Prečo nebol Kucka ani na lavičke?

Reagovat
kris_kros

Red card

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

V piči. Konec klubu jak ho známe, on byl poslední kotvou romantiky a vášně. Současná generace už na to nemá ani koule, ani charakter a charisma.

Navždy bude vedle krále Fera jako vojevůdce, na stejné úrovni, jak si zaslouží.

Radši jde sám, zkusit si ještě jinou kulturu, než by ho vyvalili s hanbou jako ostatní.

Jsem zvědavý, jestli půjde do MLS - jeho sen, U.S. miluje, nebo ještě překvapí v Evropě. Zároveň musí už začít kurzy, bo na něho na lávce nechci dlouho čekat, dej si rok v Améru, rok dva jako asistent nebo hlavní v Béčku a vrať se domů. Scudetto si vyhraješ jako trenér.

Ze zlatého týmu končí i Barzagli. Zbývá Buffon a Dani, ale ti jsou/budou mimo ligu, takže to je oficiální konec.

Reagovat
The Krupy

https://theworldgame.sbs.com.au/juventus-reportedly-lost-their-stripes-due-to-american-marketing?cid=football%3Asocialshare%3Afacebook&fbclid=IwAR1bkdk-YEO0surmv1NCHkAPt-OJhPuIIN-vMS6N67AHw3krJu4lzAmX5YQ

je dosť náročné fandiť v tomto období Juventusu....no a Conte údajne čaká na výsledok stretnutia Allegriho s Agnellim a zatiaľ nechce podpísať v Interi. Takže budeme hrať s hnusnými dresmi kvôli nejakému marketingu v USA, tréner s našou DNA pôjde k najväčšiemu rivalovi lebo sa nechceme zbaviť alibistu na lavičke, ktorý nedávno označil sezónu za fantastickú pretože sa vyhrali dve zo štyroch trofejí, ďalej budeme hrať nepozerateľnú sračku a kupovať žolďákov bez klubovej identity.

Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Pre mna ovela vacsia skuska fandenia Juve ako Calciopoli a seria B

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Gloryhunting non plus ultra.

To samé pohltí celou Serii.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
oli9

ty jo ten Krejčí se nějak probral , nevěřil jsem mu že už nakoukne vůbec do hry a ted docela poslední dobou sbírá minuty sem četl ,že má svolení v létě odejít.... to aby byl na očích nebo s ním zase počítají ?

Reagovat
FuckT

Krejci. Keby hral ako ten v Bostone tak to by este len bola sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte je vraj ústne dohodnutý s Beppem, stále mám zmiešané pocity... Je to Juventino a určite dostane zlatý padák. Na druhej strane hra horšia byť nemôže a s Godínom bude môcť hrať na 3 obrancov. + určite musí mať garantovaný nejaký budget na posily... Za mňa opatrný

Reagovat
Kaka14

a ten Simeone nie je realny pre Inter ? Atletico sa v lete zbavuje dost hracov ....

Podla mna by to bola najlepsi trener pre Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem nikde sa nešpekuluje, že by mal odísť... Ale určite radšej jeho ak by mali na výber.

Reagovat
Kaka14

dik za odpoved

Reagovat
Rip

Bude záležet jestli Inter úspěšně ukope tu LM. Neapol a o záchranu bojující Empoli nebude to jednoduché. Potřebujeme aspoň 2 body k jistotě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja skôr verím v zaváhanie AC, Atalanty alebo Romi. A Spall vie na Napoli takze to nie je úplne nemozné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky 36.kola fanty jsou na foru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele