36. kolo
12.05.2019 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sampdoria překvapivě nestačila na Empoli

Trápící se Empoli ještě žije! V nedělním utkání totiž dokázalo vyloupit Luigi Ferraris a porazit domácí Sampdorii. Kanonýra Fabia Quagliarellu sice Empoli zastavit nedokázalo, ale tou dobou už vedlo o branky Faríase s Di Lorenzem.

Empoli dokázalo stáhnout rozdíl na záchranu na jediný bod, takže jeho šance na první ligu v příštím ročníku stále žijí. Přitom ho čekal hodně těžký soupeř, protože Sampdoria ještě nedávno bojovala o poháry a když se proti silnějšímu soupeři správně motivuje, je pro něj téměř nepřekonatelnou překážkou. I proti Empoli začala Doria lépe. Utkání kontrolovala a kombinovala velmi rychle, takže si Empoli muselo prakticky neustále dávat pozor.

Ten si naopak nedávala Doria, protože při jednom z nemnoha úvodních protiútoků Empoli v obrovské šanci trefilo jen tyčku za zády brankáře Audera! Na druhé straně se snažil o zakončení Quagliarella, jenž však pálil nad bránu. Do šance se posléze dostával i český záložník Jakub Jankto, který stačil i vypálit. S tím ale dopředu počítal brankář Drągowski, který jeho ránu vyrazil. Stejný duel se opakoval ve 28. minutě, ovšem tady zasáhla boční síť.

První půle vyznívala mnohem lépe pro domácí Námořníky a nebýt skvělého hostujícího brankáře, mohl se přesnou hlavičkou prosadit i Fabio Quagliarella. Ve druhé půli muselo Empoli razantně přidat, pokud chtělo pomýšlet nad body. A to se mu povedlo parádně.

V 56. minutě totiž odvedl perfektní práci ve středu pole mladík Hamed Traoré, který obešel dva protihráče a ještě u vápna prostrčil míč na nabíhajícího Diega Faríase. Tomu už se povedlo poslat míč do sítě a Empoli vedlo.

Rozhodující moment nastal v 75. minutě, kdy fauloval ve vápně domácí Tonelli. Sudí okamžitě pískal penaltu a třebaže ji brankář Emil Audero chytil, na následnou dorážku od Giovanniho Di Lorenza už neměl nárok. Stejně jako celá Sampdoria na body. A to přesto, že penaltu kopal i Fabio Quagliarella, který ve druhé minutě nastavení alespoň snížil na konečných 2:1. Empoli proto má ještě šanci.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele