36. kolo
13.05.2019 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter vyhrál nad Chievem a pojistil si třetí příčku

Inter na domácí půdě zvítězil nad Chievem Verona, k čemuž mu pomohly branky Mattea Politana a Ivana Perišiće rozdělené rovnoměrně do obou poločasů. Hosté z Verony v utkání prakticky nic nepředvedli a moc jim nepomohlo ani vyloučení Rigoniho ze 76. minuty.

První dvě místa v italské Serii A jsou celkem jasně dané a neměnné. Za nimi to ale začíná být zajímavé. A aby náhodou neměla čtvrtá Atalanta Bergamo chuť ještě situaci víc zamotat, potřeboval Inter vyhrát. Tři body chtěl především trenér Luciano Spalletti, jehož budoucnost na lavičce Interu se zdá být hodně nahnutá. Chievo už dávno poznalo krutou pravdu o sestupu, takže jeho hlavním cílem je spíš dohrát sezonu důstojně.

Že by to bylo nějak převratně záživné utkání nabité akcí a emocemi, to se říct rozhodně nedá. Snad až v desáté minutě se brankář Adrian Šemper musel rozhodnout, na kterou stranu skočí, aby zabránil nepovedené ráně Valera. Na opačné straně se z dálky opřel do míče Leris, jeho rána ale prosvištěla dobré dva metry nad horním rohem branky Interu. Tomu se nedařilo především v ofenzivě, kde působil bez nápadu i chuti hrát.

Ofenzivní manévry Interu často spočívaly v centrovaných míčích na Maura Icardiho a k tomu byly ještě hodně nepřesné. Interu se dařilo získávat alespoň rohové kopy, ale jejich zahrávání mu dělalo obrovské potíže. Ani deset rohů v prvních 40 minutách Nerazzurri nevyužili. Povedlo se jim to ale ze hry.

Hrála se 39. minuta, když se s míčem u nohy rozeběhl Ivan Perišić. Jeho ránu sice Šemper s námahou vyrazil, jenže balonu se ujal pohotový Matteo Politano a na jeho další pokus už mladý brankář neměl nárok - 1:0 pro Inter.

Tento gól ještě utvrdil Inter v obraně, kterou viděli fanoušci už v první půli. Chievo zase nemělo kvalitu ani energii na to, aby do běhu zápasu výrazněji promluvilo. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny se pokusil zahrozit Grubac, jenže na hrotu útoku se s přesilou bil sám. O chvíli později se pokusil překvapit Handanoviče Vignato poměrně přesnou střelou. S tím však Handanovič počítal a pokryl ji.

Mladík Adrian Šemper byl oporou Chieva a dokazoval to neustále. Chorvatský brankář Chieva nejdříve vyrazil prudkou střelu Politana ze střední vzdálenosti, pak rychle vstal a dokázal vytěsnit i dorážku Ivana Perišiće!

Právě Perišić mohl po hodině hry navýšit, jenže jeho technický obstřel zastavila tyč! V 76. minutě Rigoni podrazil Gagliardiniho a byl sudím ihned vyloučen. Perišić patřil k aktivnějším hráčům na trávníku a své odměny se dočkal v 86. minutě. Candreva z pravého křídla pronikl do pokutového území, posunul míč Soaresovi, jenž střílel do tyče a odražený míč posunul do brány právě Perišić.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele