36. kolo
11.05.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Atalanta znovu vítězí, Janov má problémy

Atalanta pokračuje v suverénních výkonech a dnes odpoledne se o tom přesvědčil Janov. Ten se na tlak zmohl až v samém závěru utkání, kdy už Atalanta vedla po brankách Barrowa s Castagnem. Díky třem bodům se Orobici posouvají na průběžné třetí místo!

Janov bojuje o záchranu a dnes potřeboval body. Trenér Cesare Prandelli k tomu využil služeb Velosa, Radovanoviće, Criscita, Radua, Romera nebo Kouamého s Lapadulou. Domácí Atalanta toužila po Lize mistrů, které dnes mohla být ještě blíž. O to se měli starat pánové jako Castagne, Gollini, Palomino, De Roon nebo Pašalić se Zapatou.

Atalanta začala hodně zhurta. Timothy Castagne protáhl brankáře Ionuta Radua a ten míč vyrazil na kopačku Robina Gosense, jenž míč doklepl do sítě. Branka však nebyla pro předchozí postavení v ofsajdu uznána. Orobici drželi míč na svých kopačkách a Janovu ho zas tak moc nepůjčovali.

Dalšího gólu jsme se dočkali v 18. minutě, ale ani tentokrát se Atalanta nemohla radovat moc dlouho. Duván Zapata sice po nádherném pasu za obranu zpracoval míč a prostřelil brankáře Radua, jenže podle mínění sudího Irratiho se nacházel v ofsajdu. Na opačné straně se sice Lapadula dostal do zakončení, jenže v něm zpracoval míč rukou.

Ve 30. minutě se Janov dostal do větší šance, když hlavičkoval Miguel Veloso. Jeho zakončení bylo sraženo mimo branku rukou obránce Timothyho Castagneho, jenže sudí ruku neviděl a nařídil pouze rohový kop. Miguel Veloso ke konci první půle napřáhl z velké dálky a ke své pravé tyči se musel natáhnout se zákrokem Pierluigi Gollini!

Atalanta potřebovala větší aktivitu, takže trenér Gasperini vyslal ve 46. minutě na hřiště Musu Barrowa. A tomu trvalo jen 30 vteřin, než se prosadil! Po nádherném pasu od De Roona si naběhl za obranu, zpracoval dlouhý míč a propálil padajícího brankáře Ionuta Radua - 1:0.

Janov kontroval nasazením útočníka Gorana Pandeva, ale byli to opět domácí, kterým se povedlo prosadit se. V 53. minutě totiž Berat Djimsiti poslal centrem přes celou šestnáctku a univerzál Timothy Castagne se zakončením z území penalty neměl žádné potíže - 2:0 pro favorita.

Janov pochopil, že musí přidat, o což se pokoušel například Biraschi hodně tvrdou ránou. Blokujícího Iličiće bolí nohy zřejmě ještě teď. Dvacet minut před koncem utkání Janov zahrával standardní situaci po faulu na Pandeva, jenže Lapadula s ním nenaložil nejlépe.

Sedm minut před koncem se musel ukázat brankář Gollini, který z brankové čáry vyrážel hlavičku obránce Romera! Mladý obránce se o minutu později vysunul na hrot a po jeho krásné patičce se k balonu dostal střídající Pandev, pro něhož nebylo problémem dostat míč do brány! V závěru ještě Sanabria minul v dobré šanci bránu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dejme tomu , že bych skousnul kurz na jedničku 1,61. Na outsidera pruměrný je cca. 4,8. Tipáč má 6,46. Je neskutečné, kolik drzosti v sobě mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Dojde i na ně jsem o tom přesvědčen. Nemužou si z takové masy sázkařu dělat donekonečna píču.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele