36. kolo
12.05.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapol těsně porazila SPAL a pojistila si druhé místo

Byly to nervy, ale nakonec se Neapoli podařilo odvézt si z Ferrary všechny tři body. Sedm minut před koncem sice domácí útočník Andrea Petagna srovnal, jenže po šesti minutách se prosadil Mário Rui a zabezpečil pro Partenopei výhru.

Neapol věděla, že SPAL je doma hodně nevypočitatelný a že bude muset ukázat kvalitu, aby si přivlastnila všechny body. Letošní sezona jí poskytla druhé místo, ale přeci jen nenabídla tolik úspěchů, kolik si fanoušci pod vedením trenéra Carla Ancelottiho asi představovali. SPAL sice patří mezi nejmenší kluby italské první ligy, ale to mu v dobrých výkonech rozhodně nebrání.

V neděli navečer začal proti favoritovi aktivně a o první zajímavější zakončení se postaral Sergio Floccari. Vytáhlý útočník hlavičkoval z poměrně dobré vzdálenosti, jenže těsně minul bránu stráženou mladíkem Meretem. Prakticky identická situace nastala na opačné straně hřiště, kde se po centru z poloviny hřiště pokusil hlavou zakončit Arkadiusz Milik. Ani polský útočník ale neměl mnoho štěstí s přesností.

Postupem času Neapol převzala aktivitu a držela otěže utkání jasně v ruce pomocí kombinace, kterou SPAL nedokázal výrazněji utnout. SPAL měl obecně potíže především s tím, že hrál dlouhé pasáže hry bez míče a jen běhal. Po třiceti minutách Amin Younes dostal výbornou narážečku do vápna, ale pak dlouho váhal se střelnou. Když konečně vypálil, mířil v nadějné pozici hodně mimo bránu. Younes byl hodně aktivním hráčem Neapole a často svou technikou zlobil obránce SPALu.

Ten se mohl prosadit po standardní situaci, když záložník Murgia posadil míč na hlavu Bonifaziho. Řízný stoper však hlavičkoval mimo bránu. První půle spěla ke svému konci a ani jeden ze soupeřů nemohl být se svým výkonem moc spokojený.

To se ale změnilo po přestávce, která evidentně prospěla Neapoli. Amin Younes dostal míč k vápnu a v něm viděl nabíhajícího Allana. Zkušenému Brazilci poslal míč skrz dva stopery a technickým pokusem překonal brankáře Viviana - 1:0.

První branka jako by Neapol uspokojila, protože tempo hry bylo hodně pomalé a Neapol se dopředu zase tak moc nehnala. Partenopei postupně kombinovali stále více na vlastní polovině a SPAL neměl moc energie ani nápadů, jak nepříznivý výsledek zvrátit. Dvacet minut před koncem musel brankář Viviano vyrážet tvrdou ránu Milika.

O chvíli později se sice SPALu povedlo vyrovnat, ale VAR posoudil celou situaci jako ofsajdovou. Regulérní trefu SPAL dal až v 83. minutě. Po faulu ve vápně se totiž k penaltě postavil Andrea Petagna a nemýlil se.

Poslední slovo ale měla přesto Neapol. Už to vypadalo, že se body budou dělit, když José Callejón oslovil nabíhajícího obránce Mária Ruie. Zkušený Portugalec vystřelil prudkou ránu pod břevno a zajistil Neapoli výhru.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele