36. kolo
12.05.2019 12:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Turín dvakrát dotahoval manko a nakonec bere všechny body

V boji o Ligu mistrů nezaváhal ani FC Turín, který zvládl přestřelku se Sassuolem, přestože po prvním poločase prohrával. Neroverdi poslal do vedení Bourabia, jenže díky oslavě gólu byl sudím neuvěřitelným způsobem vyloučen a početní výhodu hosté dokonale využili.

Oslava gólu sundáním dresu je ve fotbale často vídanou záležitostí, méně však když už jednu žlutou kartu máte a ještě méně, pokud si dres vlastně ani nesundáte. Přesně to se stalo Mehdimu Bourabiovi ze Sassuola. Ale pěkně popořádku...

Turín měl před sebou jasný úkol, zvítězit a udržet kontakt s Atalantou, AC Milán a dalšími uchazeči o Ligu mistrů. Svěřenci Waltera Mazzarriho vstoupili do utkání dobře a jejich počáteční převaha vygradovala v 17. minutě pokutovým kopem za hraní rukou uvnitř hostující šestnáctky. Zodpovědnosti se chopil Andrea Belotti, ale naštěstí pro Sassuolo líznul břevno a branku přestřelil. Ve 28. minutě za to domácí stihl trest, Mehdi Bourabia se opřel ze střední vzdálenosti do balónu a přízemní střelou k tyči poslal Sassuolo do vedení! Následovala oslava gólu, při které si Bourabia přetáhl dres přes hlavu a to stačilo na to, aby sudí vytasil žlutou kartu a protože hostující hráč už jednu měl, musel předčasně do sprch. Oslabenému soupeři mohli domácí zasadit další ránu, ale Consigli zelenočerným vychytal poločasovou výhru.

Tým Roberta De Zerbiho však čekala náročná druhá půle. Turín potřeboval útočit a hned po změně stran se zaskvěl skvělými nůžkami Belotti a ještě lepším zákrokem Consigli. Granata zvýšila tlak a v 58. minutě se dočkala. De Silvestri si na prsa zpracoval jemný centr za obranu a přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Andreu Belottiho, který tak odčinil neproměněný pokutový kop.

Vyrovnávací trefa domácí nakopla a Sassuolo se ocitlo pod ještě větším tlakem. Simone Zaza si v dobré pozici hned dvakrát vylámal zuby na Consiglim a v 71. minutě zažili turínští další šok. Jeremie Boga si vynikající individuální akci proklestil cestu až na malé vápno, kde jeho snahu utnul Sirigu, jenže Pol Lirola dorážkou znovu poslal Sassuolo do vedení.

Turín si takový výsledek nezasloužil a ještě nehodlal skládat zbraně, o deset minut později se konečně prosadil Simone Zaza, po Meitého přihrávce vystřelil přesně k tyči a hned o minutu později po De Silvestrově centru zastříhal dalšími nůžkami Andrea Belotti a Consigli tentokrát neměl nárok. Granata během pouhé minuty vstřelila dva góly a najednou nad Sassuolem vedla 3:2 a tento výsledek už nepustila.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele