36. kolo
13.05.2019 19:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Boloňa zabrala a rozstřílela Parmu čtyřmi trefami

Boloňa slaví, protože se na domácí půdě dokázala hodně přiblížit záchraně. A ještě se u toho její fanoušci královsky bavili, neboť Parma dostala od domácích hráčů dokonce čtyři branky!

První půle utkání sice ještě branku nenabídla, ale po změně stran se s nimi roztrhl pytel. A drtivá většina jich napadala do sítě brankáře Sepeho, který se navíc nevyvaroval chyby. Kromě jeho vlastní branky si ještě jednu dal také Sierralta, k němuž se přiřadili i Orsolini a Lyanco. Hosté sice kontrovali trefou Ingleseho, ale to už hráli poměrně dlouho v oslabení po vyloučení Alvese.

První šanci měli domácí. Mattia Destro se objevil za hostující obranou, zblízka ale nedokázal pokořit Sepeho! O chvíli později mohl první branku utkání vstřelit český záložník Ladislav Krejčí, který se dostal až do vápna a nikdo ho nehlídal. Jenže jeho ránu brankář Sepe dokázal zlikvidovat. Boloňa působila naprosto dominantním dojmem, ale trvalo jí prakticky až do druhé půle, než dokázala otevřít skóre.

Sedm minut po změně stran se to povedlo Riccardu Orsolinimu. Mladý italský talent dostal nádhernou průnikovou nahrávku od Blerima Dzemailiho a sám před brankářem Sepem si poradil skvěle. Aby se z toho Parma jen tak nevzpamatovala, v 59. minutě zahrál standardní situaci Erick Pulgar tak výborně, že jeho rána z volného přímého kopu skončila přesně u tyče - 2:0. Gól byl ale nakonec označen za vlastní trefu brankáře Parmy.

Parma byla na ručník, zato Boloňa kralovala prakticky ve všem. Brzy se navíc hosté museli obejít bez kapitána Alvese. Srazit se s ním je jako prudký náraz do lokomotivy, o čemž se přesvědčil Orsolini. Za šlapák si Alves vysloužil žlutou, ale neudržel emoce na uzdě, dostal druhou a musel se poroučet ze hřiště.

Dvacet minut před koncem vykopl obránce Krejčího střelu z brankové čáry, ale následně proměnil rohový kop v přesnou hlavičku a třetí gól obránce Lyanco. Roberto Inglese sice deset minut před koncem snížil na 3:1, ale poslední slovo měli opět domácí. Pulgar si na útočné polovině vyměnil míč se Santanderem a pronikl do pokutového území. Jeho střela by do brány asi nešla, takže Pulgar mohl být hodně rád, že míč tečoval do vlastní sítě Sierralta.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele