36. kolo
11.05.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari na Lazio nestačilo, rozhodl tandem Alberto-Correa

Lazio veze ze Sardinie tři body, na které se ani v obměněné sestavě zase tak moc nenadřelo. Domácímu Cagliari se povedlo zdramatizovat utkání až v samém závěru, kdy už římský celek vedl o dvě branky.

Cagliari se pokusilo na vlastní půdě zlepšit statistiky, které zrovna proti Laziu nejsou zrovna valné. Případná výhra by navíc Cagliari hodně pomohla v boji o záchranu, který ještě není uzavřen. Lazio se ale umí právě na Cagliari dobře naladit a většinou s ním poslední dobou neprohrává. A dnes to nebylo jiné.

Už od prvních minut dávalo Lazio jasně najevo, že otěže nad utkáním bude pevně držet v rukou. V 6. minutě se až do vápna prodral zkušený útočník Felipe Caicedo, jenž dostal přednost před Immobilem. Toho, stejně jako většinu opor, nechal trenér Inzaghi před duelem Coppa Italia na lavičce. Caicedovu ránu brankář Alessio Cragno musel likvidovat se vším úsilím a nakonec ji vyrazil nad břevno!

I další minuty patřily favorizovanému Laziu, především pak Caicedovi. K tomu dopravil ve 23. minutě míč mladý driblér Correa a nahrál mu do ideální šance, jenže někdejším bomber Espanyolu napálil z první jen prvního stojícího hráče před sebou! O pár chvil později to Lazio zkusilo přímo a tvrdou ranou se prezentoval Luis Alberto. Jeho dělovka ale prosvištěla těsně kolem tyče.

Ve 31. minutě to už Laziu konečně vyšlo. Po dlouhé kombinaci Římanů a obléhání brány Cragna se míč dostal na hranici vápna do druhé vlny, kam si naběhl Luis Alberto. Jeho umístěná technická rána vyslala míč k tyči, kam se brankář Alessio Cragno nestačil dostat včas - 1:0 pro Lazio.

Ke konci první půle brankář Cragno musel opět zasahovat - jeho obrana mu dnes moc nepomáhala. Tvrdou ránu do protipohybu ale stačil na poslední chvíli vyrazit alespoň na tyč, od níž se balon poroučel mimo pokutové území. Padoinův centr v poslední minutě poločasu zakončil Leonardo Pavoletti jen do míst, kam zkušený brankář Proto mohl dosáhnout.

Cagliari sice chtělo do druhého poločasu vlétnout a dostat soupeře pod tlak, ale opak byl pravdou. Po prvním Correově průniku se Cagliari ještě ubránilo, ale v 53. minutě už to nedokázalo. Rychlý protiútok Lazia táhl Luis Alberto, který našel Joaquína Correu. Mladý rychlík si naběhl do rozevřené obrany, nenechal se o balon připravit a přesnou ranou jej umístil k zadní tyči - 2:0.

Brankář Proto musel výrazněji zasahovat až dvacet minut před koncem, kdy jej po nahrávce Klavana pořádně protáhl Deiola. Už se zdálo, že si brankář Proto připíše čisté konto, ale v první minutě nastavení mu jej odepřel kanonýr Pavoletti. Po centru od Castra Pavoletti trkl ve vápně do míče a Proto nestačil reagovat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele