36. kolo
12.05.2019 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím doma poráží Juventus 2:0

Římané ještě žijí. Dnes totiž na Stadio Olimpico porazili Juventus a dokonce mu nedovolili ani skórovat. O góly se v závěru postarali římští matadoři Florenzi s Džekem.

Římanům šlo o všechno. Pokud chtěli udržet své naděje na Ligu mistrů alespoň v teoretické rovině, pak museli dnes vyhrát, stejně jako konkurence. Trenér Ranieri poslal na hřiště motivovanou jedenáctku, kterou tvořili například Zaniolo, Džeko, Nzonzi nebo Florenzi s Mirantem a Kluivertem.

Hosté mají titul už dávno zajištěný, takže mohou hrát v klidu. Právě možného podcenění se obávali fanoušci Juventusu, kteří dnes již oficiálně mohli vidět nové dresy Staré dámy pro nadcházející sezonu. Trenér Allegri měl hodně komplikovaný post, protože mnoho hráčů nemohl nasadit. Přesto využil Ronalda, Pjaniće, Dybalu, Cana, Chielliniho nebo Spinazzolu.

Na Římanech byla vidět nervozita plynoucí z nutnosti tří bodů i tradičního napětí v podobných duelech se Starou dámou. Právě ta měla první obrovskou šanci utkání. V sedmé minutě ji zakončil Juan Cuadrado, který se dostal na zadní tyči k balonu, jenže tygřím skokem ho zarazil brankář Antonio Mirante. Zkušený veterán ostatně kraloval prosti svému bývalému klubu celý zápas.

Stejně jako proti střele Paula Dybaly. Argentinského šutéra našel Cristiano Ronaldo prakticky volného uvnitř vápna a Dybala skvěle pálil do protipohybu brankáře Miranteho, jenže ten se znovu zaskvěl a po letecké show odrazil balon mimo. Následně se Římané vrhli do protiútoku, který táhl Stephan El Shaarawy. Ten posunul míč na rozběhnutého Pellegriniho, jenže mladý záložník z úhlu nastřelil břevno!

Juventus naprosto dominoval a v pohodě si přihrával před pokutovým územím AS. Po třiceti minutách se opakovala kombinace mezi Ronaldem a Dybalou zakončená opět pohotovou střelou mladého Argentince. Rána z jeho kopačky však opět narazila na skálu jménem Mirante, kterému navíc pomohla ještě tyč.

Především po levé straně hřiště Juventus často hrozil a to díky Spinazzolovi. Ten si s Florenzim dělal v podstatě co chtěl. Po změně stran se celkový obraz hry moc neměnil. AS se stále nedařilo vytvářet si větší šanci, natož pak snad ohrozit brankáře Szczęsnyho. Juventus sice druhou půli začal vlažněji než tu první, ale Giallorossi toho využít nedokázali.

Největší hrozbou pro obranu Juventusu byl zcela jistě Stephan El Shaarawy, nejlepší střelec Římanů. Jeho průnik v 55. minutě dostal balon až ke Kluivertovi, který mu jej na penaltu vrátil. První pokus El Shaarawyho byl ale zablokován a druhý, už v pádu, namířil El Shaarawy hodně nad.

Mnohem lépe to vypadalo v 64. minutě na straně Juventusu. Justin Kluivert místo zrychlení hry volil několik kliček, takže o míč přišel. Následně jej převzal Paulo Dybala, který vyslal do superšance Cristiana Ronalda. Portugalský snajpr se sice nemýlil, jenže sudí Davide Massa gól pro ofsajd při průnikové přihrávce neuznal. Stav nula nula naprosto odpovídal dění na hřišti, což ale domácím značně nevyhovovalo.

Změnit se to pokusil Stephan El Shaarawy. Nejlepší střelec AS si naběhl s míčem až k vápnu a u něj zkusil překvapit polského strážce tří tyčí. To mu málem vyšlo a Szczęsny musel míč vyrážet nad. Přesto se Vlci dočkali. V 80. minutě předvedl parádní akci nevyčerpatelný Alessandro Florenzi, kterému míč do uličky vrátil Džeko. Florenzimu pak zbývalo "jen" obloučkem přehodit brankáře Juventusu.

Szczęsny ke konci kapituloval ještě jednou, protože ve druhé půli matný Juventus dovolil Římu jeden protiútok. Ten táhl nově nastoupivší Cengiz Ünder, který přeběh prakticky většinu hřiště a nahrál Džekovi. Zkušený veterán už sám před polským brankářem a někdejším spoluhráčem zachoval chladnou hlavu a proměnil svou šanci - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Radši nechat body Atalantě než AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele