34. kolo
23.04.2011 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inter i v deseti porazil Lazio a je druhý

Ačkoliv to Inter neměl vůbec jednoduché, dokázal klíčovou bitvu závěru sezóny vyhrát a posunul se na druhou místo. To jednak díky těsné výhře nad Laziem a také ztrátě Neapole, ta prohrála v Palermu. Nerazzurri museli nepříznivě se vyvíjející duel otáčet bez vyloučeného Julia Cesara, ale nakonec to zvládli.

Zápas začal výborně pro hosty. Ve 21. minutě podklouzl Ranocchia a sám na bránu šel Zarate. Julio Cesar proti němu vyběhl a seslal ho nešetrným zákrokem k zemi. Za to dostal červenou kartu a navíc byla proti Interu nařízena penalta. Do branky musel rychle místo staženého Milita Castellazzi, který si se Zarateho penaltou neporadil, ačkoliv nebyl daleko od lapení.

S vlastní první šancí přišel Inter až ve 27. minutě. Musela musel likvidovat nepříjemný projektil Sneijdera, který kvůli oslabení hrál zleva. Zarate na druhé straně znovu obešel Ranocchiu a na bližší tyči musel zasahovat Castellazzi. Pět minut před přestávkou přišel čas Wesleyho Sneijdera. Nizozemský záložník opět předvedl svou vytříbenou kopací techniku a střelou z trestného kopu nedal Muslerovi šanci, v poločase byl stav vyrovnaný 1:1. Ještě před poločasovým hvizdem zamrazilo domácím, protože se zdravotními problémy se potýkal náhradní gólman Castellazzi, ale nakonec to rozběhal.

Krátce po změně stran musel střídat Stankovič, nahradil ho Mariga. Po Eto'ově asistenci pro změnu hrozil Sneijder. Inter dokázal i v desíti soupeře tlačit a v 53. minutě slavil další gól. Biava uklouzl, nedokázal zastavit Zanettiho, který poslal míč Eto'ovi a Kamerunec obešel Musleru a zakončil do prázdné brány.

Až pak konečně začalo útočit také Lazio. Od Maicona se odpoutal stoper Dias, pálil ovšem do boční sítě. Ofenzivní snahy Biancocelesti překazil v 66. minutě Mauri, který se podobně jako v první půli Cesar poroučel do sprch. Červenou kartu dostal za faul na Nagatoma. Čtvrthodiny před koncem nicméně měl obrovskou šanci na vyrovnání střídající Libor Kozák, ale nastřelil břevno. Inter nakonec těsné vedení v desíti ubránil a poskočil na druhé místo. Lazio si naopak zkomplikovalo boj o Ligu mistrů, ačkoliv má štěstí, že ztratilo také Udinese.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-3 Protože Inter Milán neumí poslední dobou pořádně vyhrávat.

Inter by snad ani neměl patřit mezi nejlepší fotbalové kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

3 1-Etoo,Etoo,Millito,-Kozak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele