34. kolo
23.04.2011 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Udinese nenavázalo na výhru nad Neapolí a prohrálo s Parmou

Udinese sice minulý týden porazilo Neapol, jenže dnes, když mělo výhru potvrdit, vyhořelo. Bianconeri na domácí půdě podlehli Parmě a mají štěstí, že prohrálo i Lazio. Ztráta na pozice zajišťující Ligu mistrů tak je nadále jednobodová. Vítězstvím Gialloblu zajistil výtečný Amauri.

V domácí brance se objevil Emanuele Belardi, protože jednička Handanovič byla v trestu. Do základní sestavy se vrátil také Alexis Sanchez, jeho parťák Di Natale byl schopen začít jen na lavičce.

Ačkoliv byla Parma outsiderem, soupeře se vůbec nezalekla a začala agresivně. Útok hostů opět vedl Giovinco, který nabral velkou formu, ve 12. minutě centrem našel Amauriho a ten skóroval. Gól jde na vrub Belardimu, před kterým míč skočil a přeskočil ho. Parma vedla na Stadio Friuli, kde nevyhrála deset let.

Ve 20. minutě se situace pro Udinese ještě zhoršila. Gokhan Inler nejprve dostal žlutou kartu za faul na Giovinca a byl tak rozzloben, že šel vehementně protestovat k sudímu, a když se s ním pustil čelo na čelo do křížku, musel dostat červenou kartu.

Oslabené Udinese do druhé půle vyslalo na hřiště Abdiho a po dalších 13 minutách také Di Nataleho, ale nebylo to nic platné, ačkoliv Bianconeri tlačili. Sanchez se dožadoval penalty, ale místo toho dostal jen žlutou kartu za filmování. Pak Sanchez kopal standardku, hlavičkujícího Islu vychytal Mirante. Další výtečnou příležitost měl Abdi, ten svojí hlavičkou Miranteho dokonce překonal, ale na čáře překazil radost domácím Paletta.

Naopak na 2:0 z pohledu Parmy mohl zvýšit Amauri, ale Belardi předvedl dobrý reflex. Nicméně to nebylo domácím nic platné, protože v nastaveném čase opět úřadoval brazilský útočník a svým druhým gólem v zápase pojistil pro Gialloblu tři body.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele