34. kolo
23.04.2011 21:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Calcio Catania 2:2

Juventus dvěma góly v závěru ztratil vyhraný domácí duel s Catanií a bere tak pouze bod za remízu 2:2. Obě branky domácích vstřelil ještě v první půli Alessandro Del Piero, deset minut před koncem však snížil Gomez a v nastavení vyrovnal Lodi.

První příležitost utkání měl v sedmé minutě domácí záložník Claudio Marchisio, jeho střelu z úhlu však gólman Andujar vytěsnil mimo tři tyče. Na první branku se tak čekalo do devatenácté minuty, to po rohovém kopu zahrál v pokutovém území rukou Spolli a kopala se penalta. K její exekuci se postavila Alessandro Del Piero a s klidem sobě vlastním poslal Andujara na druhou stranu.

Běžela osmatřicátá minuta, když se na pravé straně uvolnil Krasič, odcentroval na Del Piera a od jeho hrudě se míč odrazil do branky. Juventus vedl 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl o výhru přijít, zvlášť když Catania byla v útoku bezzubá. Ovšem již o minutu později o sobě hosté dali výrazně vědět, do míče se z velké vzdálenosti opřel Alejando Gomez a míč zatřásl břevnem! Dvě minuty před přestávkou to ještě zkoušel z volného přímého kopu Del Piero, Andujar však byl na místě.

Del Piero byl nezastavitelný, hned po přestávce to zkoušel pro změnu levačkou, ovšem minul. Za obranou Juventusu se pak zjevil aktivní Gomez, slabou hlavičkou však Buffona nenachytal. Gomez pálil i z těžkých pozic, jako v šestašedesáté minutě, kdy se opřel do balonu a Buffon měl hodně co dělat, aby konečky prstů vytěsnil míč ke Spollimu, ten však stál v ofsajdu.

Na druhé straně hlavičkoval Toni, ale bez tolik potřebné razance. V osmdesáté první minutě si za domácí obranu naběhl Bergessio, připravil míč před prázdnou branku Gomezovi a ten se dočkal své zasloužené branky. Bianconeri pak šli tři na jednoho, Krasič poslal do šance Pepeho, ten si však míč dlouho zpracovával a jeho rána byla zblokována.

V poslední nastavené minutě dostali hosté příležitost rozehrávky volného přímého kopu z výhodné pozice. K míči se postavil střídající Francesco Lodi a perfektní technickou ranou nedal Buffonovi šanci. Catania si bodem pomohla na patnáctou příčku tabulky Serie A, Juventus zůstává sedmý.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Del Piero to zařídí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele