Serie A - souhrn 23. kola

07.02.2019, 22:26, aktualizováno 10.02.2019, 22:26
Komentáře a souhrny
Juventus porazil Sassuolo a zvýšil vedení na Neapol, která pouze remizovala na hřišti Fiorentiny. Pomohl si naopak milánský Inter, jenž zapsal body v Parmě. Na průběžnou čtvrtou pozici se po vítězství nad Cagliari dostal AC Milán, následuje Atalanta a oba římské kluby, jež mají pouze horší skóre. Cennou výhru zaznamenal rovněž Turín...

AC Milán - Cagliari Calcio 3:0

10.02.2019 20:30

Góly: 13. Luca Ceppitelli (vl.), 22. Lucas Paquetá, 62. Krzysztof Piątek

Největší konkurenti v boji o čtvrté místo postupně během víkendu odsunuli AC Milán až na sedmé místo, ale ten ve večerním klání proti Cagliari jasně zvítězil 3:0 a vrátil se na čtvrtou pozici. Milán podržely lednové posily, prosadili se jak Lucas Paquetá, tak znovu Krysztof Piatek. Úvodní branku si hosté smolně vstřelili sami, konkrétně stoper Ceppitelli. AC Milán byl před zápasem pod velkým tlakem, všichni konkurenti v boji o čtvrté místo zvítězili a Gattusovi svěřenci se tak ocitli až na sedmém místě. Rossoneri však zápas s Cagliari zvládli na výbornou a zaslouženě zvítězili.

Milán byl od začátku lepší a brzy si začal vytvářet šance. Calhanoglu si navedl balón na pravačku a přízemní ranou protáhl brankáře Cragna. Milán se dočkal o pět minut později, kdy si pro změnu na levačku připravil balón Suso, Cragno jeho pokus sice vyrazil, ale jen do Ceppitelliho, od kterého se balón odrazil nešťastně do branky. Domácí byli i po vstřelené brance nebezpečnější a ve 22.minutě zvýšili už na 2:0. Zprvu se zdálo, že Rossoneri slibnou akci přibrzdili a tím ji zpackali, ale k balónu se ještě dostal Calabria a přetaženým centrem na zadní tyči našel Lucase Paquetu, který vstřelil svůj první gól v červenočerném dresu. Cagliari po druhé brance ještě více znervóznělo a po další chybě mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Krysztof Piatek. K jeho smůle zvolil zakončení lobem a to hostující brankář vystihl.

Sardiňané měli v prvním poločase velké problémy s rozehrávkou a bezzubí byli i směrem dopředu. Kouč Rolando Maran musel nejspíše o přestávce zvýšit hlas, ale ani po změně stran se jeho svěřenci nemohli dostat do optimálního tempa.

Druhé dějství odstartoval nepřesným pokusem aktivní Calabria a v 59.minutě mělo Cagliari velkou možnost vrátit se zpět do utkání. Po Pellegriniho centru dokázal Donnarumma vyrazit nebezpečnou hlavičku, ovšem hosté ještě doráželi a Joao Pedro zblízka orazítkoval břevno a poté se chytil za hlavu jakouže to šanci dokázal zahodit. Milán byl nelítostný a o chvíli později to potrestal třetí brankou. Piatek šel do souboje s Cragnem, ten opustil branku a Calhanoglu se následně ocitl ve velké příležitosti a i když Cragna neprostřelil, balón se dostal zpět k Piatekovi a ten už placírkou uklízel do prázdné branky.

Cagliari pak úplně odpadlo a AC Milán měl jednu šanci za druhou. Kessiého vychytal Cragno a Cutroneho střela byla zablokovaná. Vytížený Cragno pak musel ještě jednou zasahovat po tutovce Calhanoglua. Čtvrtá branka nepadla ani po obrovské hrubce Sardiňanů, po které poslal balón trestuhodně vedle branky Suso, přitom i mohl přihrávat na Calhanoglua, který by měl před sebou prázdnou branku.

Maranovi svěřenci se posléze trochu vzpamatovali a mohli i snížit, jenomže smolař zápasu Ceppitelli zblízka vůbec netrefil branku. AC Milán porazil Cagliari jasně 3:0 a vrátil se na průběžné čtvrté místo.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Juventus FC 0:3

10.02.2019 18:00

Góly: 23. Sami Khedira, 70. Cristiano Ronaldo, 86. Emre Can

Juventus napravil zaváhání z minulého týdne a na stadionu Cittá del Tricolore zvítězil 3:0. Tří bodový zisk zároveň znamená navýšení náskoku na čele tabulky, Juventus už vede Serii A o jedenáct bodů. Proti Sassuolu zaznamenal svojí osmnáctou branku v sezoně Cristiano Ronaldo, skóre však otevřel v prvním poločase Sami Khedira a jeho krajan Emre Can dal výsledku konečnou podobu.

Stará dáma se i tentokrát musela obejít bez stoperského tria Bonucci, Barzagli, Chiellini, ovšem vzadu si na rozdíl od zápasu s Parmou dala velký pozor. Sassuolo porazilo Juve jen jednou, v roce 2015 a na další podobný úspěch musí i po tomto zápase čekat.

Domácí mohli favorita hned v úvodu utkání nemile zaskočit, Djuričić se objevil před Szczesnym, kterému udělal kličku a pak se skácel k zemi. Polský brankář však dobře zasáhl a hlasy volající po penaltě sudí Mazzoleni rychle umlčel. Sassuolo si dál troufalo a Locatelli střelou vyzkoušel Szczesnyho pozornost. Juventus vystrčil růžky až ve 23.minutě a rázem se dostal do vedení. Po chybné Consigliho rozehrávce pálil Ronaldo, brankář sice dokázal projektil vyrazit, ale pouze před dorážejícího Samiho Khediru. Allegriho svěřenci se po vstřelené brance nikam nehnali a čekali až co vymyslí soupeř, ten už Szczesnyho zaměstnat nedokázal a těsně před přestávkou mohl zvýšit opět Khedira, ale jeho hlavička skončila na tyči.

I ve druhém dějství se bylo na co dívat. Ronaldo dal v 52.minutě neregulerní gól z ofsajdu a krátce na to promarnil možnost na vyrovnání Berardi. Brankář Szczesny vyběhl až k půlící čáře, jenomže balón nezachytil a Berardi posílal balón do prázdné branky, ovšem ke smůle Sassuola branku netrefil.

Juventus si pojistil výsledek dvacet minut před koncem. Po Pjanićově centru se prosadil hlavou Cristiano Ronaldo a svojí osmnáctou brankou v sezoně přiblížil Staré dámě vítězství. Ze strany hostů to ještě nebylo všechno, konečnou podobu výsledku zařídil v 86.minutě po Ronaldově přihrávce německý záložník Emre Can. Stejný hráč měl ještě v nastavní další možnost, ale výsledek 3:0 pro Juventus už se nezměnil.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Frosinone Calcio 0:1

10.02.2019 15:00

Góly: 25. Daniel Ciofani

Porážka v Neapoli zanechala na Sampdorii hlubší následky, než se původně mohlo zdát. Janovský celek totiž prohrál i zápas s o záchranu bojujícím Frosinone a navíc před zraky vlastních fanoušků. O jedinou branku zápasu se v prvním poločase postaral Daniel Ciofani.

Sampdoria se v minulých kolech zapojila do bojů o evropské poháry a v zápase s Canarini byla jasným favoritem. Úvodní čtvrthodina to i naznačila, Námořníci měli 77% držení balónu a Frosinone vůbec k ničemu nepouštěli, jenomže problémem bylo zakončení a efektivita.

Ve 26.minutě zmrazil stadion Luigi Ferraris Daniel Ciofani, který stál na malém vápně a jen si počkal na střílenou přihrávkou od Goldanigy, kterou vzápětí poslal do sítě. Sampdoria chtěla ještě do poločasu odpovědět, dál byla iniciativní, jenomže bez zakončení mohla těžko dosáhnout svých cílů. Gabbiadiniho střela skončila v náruči Sportiella a Bereszynskiho pobídku nestihl zachytit Praet.

Trenér domácích Marco Giampaolo se střídáním vyčkával a do druhé půle nechal stejnou jedenáctku. V 53.minutě mohl hostům výrazně přiblížit vítězství opět Ciofani, ale lob přes brankáře Audera se mu zrovna dvakrát nevyvedl. Po Ciofaniho příležitosti už janovský lodivod sáhl ke střídání a to rovnou dvojtému. Snaha se Sampdorii upřít nedala, ale Frosinone velice dobře bránilo a dlouho nemuselo před svojí brankou řešit nějakou složitější situaci.

Až v závěru zápasu tlak Námořníku zesílil. V 86.minutě si Sampdoria ještě oddychla po neuznaném gólu Goriho a pak zazdila dvě zajímavé možnosti. Praetovu dělovku vyrazil Sportiello a Ramírezova standardka z třiceti metrů přesně adresáta nenalezla. Domácím nakonec nepomohlo ani pětiminutové nastavení, takže Frosinone na stadionu Luigi Ferraris senzačně zvítězilo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SPAL 2013 2:1

10.02.2019 15:00

Góly: 57. Josip Iličić, 79. Duván Zapata - 8. Andrea Petagna

Atalanta sice doma nejprve prohrávala se SPALem, když se prosadil Petagna, ale po změně stran dokázala utkání zlomit ve svůj prospěch. Iličić nejprve srovnal a deset minut před koncem rozhodl Zapata.

Atalanta má skvělou formu a dnes ji chtěla potvrdit i proti nebezpečnému soupeři. Orobici byli jasným favoritem a jejich nárok na tři body měli na hřišti potvrdit hráči jako Palomino, Hateboer, Castagne, Iličić nebo Zapata s Gómezem. Hosté se spoléhali na dvojici útočníků Paloschi, Petagna a do hry se dostali i Viviano, Bonifazi nebo Missiroli.

Utkání pro Atalantu rozhodně nezačalo dobře. Nejprve se Andrea Petagna pokoušel prosadit v sedmé minutě, když se dostal až do vápna. V něm dokonce vystřelil, jenže zamířil jen do brankáře Berishy. Atalanta si ale nedala pozor a jen o minutu později se situace opakovala.

Jasmin Kurtić dostal vybojovaný míč na stranu a šajtlí hledal spoluhráče před bránou. Tam si obránci La Dea asi úplně nekřikli a nechali Petagnu úplně volného. Jeho náběh na centr nikdo nezaregistroval, takže tvrdou hlavičkou mohl mladý útočník poslat hosty do vedení!

Po pětadvaceti minutách málem domácí srovnali. Pozemní centr do vápna opět nikdo z hráčů neodklidil pořádně a dostal se k němu Alejandro Gómez. Hbitý útočník měl před sebou prakticky jen brankáře Viviana, ale střela mu nesedla a zazvonila tyč! Gómez měl dostatek štěstí proto, aby se k němu míč vrátil, jenže tentokrát už Viviano skvěle zasáhl.

Orobici měli jasnou územní převahu a skvěle kombinovali, na jejich hru bylo radost se dívat. Jenže SPAL ucpával možné cesty skrze jejich obranu a velmi pečlivě bránil. Do vápna se pár minut před koncem dostal ještě obránce Tolói, jenže jeho střílený pas nakonec nikoho ze spoluhráčů neoslovil.

Takhle by to nešlo, znělo zřejmě v poločasové pauze z úst domácího trenéra Gasperiniho. Jeho tým po změně stran ještě přidal na tempu a chuti a SPAL se uchýlil k pověstnému betonování. Na polovině domácích se prakticky nevyskytoval, ale naopak koncentroval veškeré své síly na obranu.

Jenže ani tato taktika mu dnes nepřinesla štěstí. V 57. minutě se hnala na bránu Viviana dvojice hráčů a Duván Zapata našel nesobecky na zadní straně klouzajícího se Josipa Iličiće. Zkušený hráč zůstal nepokryt a v pohodě srovnal.

SPALu došlo, že taktika betonovat není úspěšná a že by měl také něco hrát. Jenže domácí byli natolik aktivní, že mu v podstatě nedávali žádné šance. Gómez pálil z velké dálky neúspěšně, ale v 79. minutě už Atalanta našla správný recept. Iličić vyslal Hateboera do sprintu po straně, ten předběhl Costu a nacentroval na střed vápna. Tam si naběhl Zapata a domácí vedli!

Více informací k zápasu

Turín FC - Udinese Calcio 1:0

10.02.2019 15:00

Góly: 31. Ola Aina

Turínu se povedlo vyhrát na domácí půdě a poslat Udinese domů bez bodů. Rozhodla o tom branka Ainy a také fakt, že De Paul neproměnil penaltu.

Další z nedělních utkání obstaraly týmy Turína a Udinese. Především pro hosty to byla další šance, jak se zvednout a dostat se trochu dál od pásma sestupu. Domácí Býci by také rádi vylepšili své postavení, protože jim před utkání patřila až desátá příčka. Udinese opět vedl De Paul, zatímco Býci spoléhali hlavně na probuzení kanonýra Belottiho.

Po sedmi minutách si naběhl na zadní tyč domácí útočník Iago Falqué a ačkoli patří k nižším hráčům, dokázal se prodrat k hlavičce. Nacházel se ale v dost těžké pozici, takže brankáře Mussa příliš nevystrašil. Na delší dobu upadla hra do průměru bez větších šancí s hodně pomalým tempem.

To narušil až Andrea Belotti. Tahoun Turína si naskočil na centr od rohového praporku a hlavičkou pořádně vystrašil Juana Mussa! Ten musel vytáhnout ze své sbírky hodně povedený a reflexivní zákrok, aby neinkasoval. Belotti se obecně hodně snažil a dřel, jenže v poslední době nemá mnoho štěstí v zakončení.

Ještě štěstí, že když už to nestřílí Belottimu, kopnout do míče umí i jeho spoluhráči. Roli střelce na sebe vzal obránce Ola Aina, který si ve 32. minutě zaběhl za obranu a na zadní tyči přesnou hlavičkou zakončil nadýchaný centr Ansaldiho - 1:0!

Krátce po změně stran se Turínu málem povedlo navýšit své vedení. Álex Bérénguer totiž využil své rychlosti, přehnal se s míčem přes dva protihráče a tvrdou ranou pořádně vylekal brankáře Mussa. K brance nevedla ani sympatická spolupráce De Paula s Okakou, neboť na poslední chvíli se do akce vložil obránce Armando Izzo a míč odrazil.

Iago Falqué si naběhl na prudký centr z levé strany, jenže ve skluzu špičkou kopačky brankáře nepřekonal! Dvacet minut před koncem dostali hosté šanci srovnat. Pád Okaky sice nejprve sudí jako nedovolený neviděl, ale po spolupráci s videorozhodčím změnil svůj verdikt na penaltu. K ní se postavil Rodrigo De Paul, jenže brankář Salvatore Sirigu ho vychytal!

V nastavení sice Udinese dostalo míč do sítě, ale sudí po sporném výroku branku pro ofsajd neuznal. To neunesl obránce De Maio a po nechutném zákroku byl vyloučen.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Janov CFC 1:1

10.02.2019 12:30

Góly: 17. Mattia Destro - 33. Lukas Lerager

Boloňa nenavázala na senzační výhru ze hřiště Interu Milán a doma si pouze rozdělila body s FC Janovem. Domácí se sice ujali vedení, ale Grifoni rychle odpověděli a pak i s velkou dávkou štěstí přežívali jednu šanci soupeře za druhou.

Svěřenci Siniši Mihajloviče vstoupili do zápasu lépe a po čtvrhodině hry se dokonce ujali vedení. Poliho dlouhý pas dopravil do sítě hlavou Mattia Destro, takže Boloňa brzy vedla 1:0. Výsledek však dloho nevydržel, Grifoni našli odpověď za dalších patnáct minut! Na rohový kop Radovanoviče si naskočil Lukas Lerager a z malého vápna hlavou vyrovnal. Hosté po vyrovnání ožili a závěr prvního poločasu byl v jejich režii, nicméně žádná další branka nepadla.

A to ani po změně stran. Začátek druhého poločasu byl pro Boloňu opět slibnější, ale Soriano nedokázal překonat hradbu těl před sebou. Na druhé straně zase hlavičkoval pod břevno Kouamé a zasahovat musel Skorupski. Brankou neskončil ani střelecký pokus Criscita.

Oba celky chtěly vyhrát a zejména domácí Boloňa, konečná remíza nevyhovovala nikomu a závěr utkání byl ještě poměrně dramatický. Pět minut před koncem přestřelil branku z vyložené pozice Soriano a o chvíli později dokonce Danilo orazítkoval břevno. Do třetice pak proti Danilovi výtečně zasáhl Radu a poté, co Janov přežil i tuto šanci si mohl oddychnout.

Více informací k zápasu

Parma Calcio - Inter Milán 0:1

09.02.2019 20:30

Góly: 79. Lautaro Martínez

Inter konečně zabral a na hřišti Parmy si pojistil třetí místo. Výhra Nerazzurri se ovšem nerodila lehce, milánský celek byl sice po většinu utkání lepším týmem, ale dlouho se nemohl střelecky prosadit. O vítězství nakonec rozhodl jedenáct minut před koncem Lautaro Martínez.

Alespoň pro tento moment si výrazně oddychl kouč Luciano Spalletti, který je po předchozích výsledcích pod velkým tlakem. Inter sehrál v Parmě dobré utkání, byť nakonec vstřelil jen jednu branku.

Parma vstoupila do utkání aktivně a v počáteční fázi byla i lepším týmem, jenže ze své převahy nic nevytěžila. Už v 5. minutě utkání měl Handanović poměrně štěstí, že hlavička domácího hráče skončila těsně vedle, ve 22. minutě zase Gervinho po individuálním průniku napálil břevno! Inter se poprvé vytasil se solidní možností po půlhodině hry, kdy vlétl do vápna Perišić a trefil jen brankáře Sepeho. Nerazzurri pomalu, ale jistě přebírali iniciativu, i když poločas ukončil nepřesnou ranou Inglese.

Stadion Ennio Tardini si na branky musel počkat do druhého poločasu. Krátce po obrátce ještě zmařil obrovskou příležitost Icardi, když na přední tyči zakončoval těsně vedle, ale v 54. minutě už se Inter radoval. Tedy jen chvíli, protože gól Danila D'Ambrosia vstřelený po rohovém kopu nakonec neplatil. Vzápětí se hosté dožadovali pokutového kopu za hru rukou, ale ani tady sudí Inter nepotěšil.

Inter začínal mít čím dál větší převahu a před Sepem bylo hodně horko. Icardi před prázdnou brankou na balón těsně nedosáhl a i další příležitosti zůstávaly nevyužity. Rozhodující moment zápasu přišel nakonec v 79. minutě, Nainggolan posunul balón do vápna na Lautara Martíneze a argentinský útočník střelou pod břevno rozradostnil příznivce modročerných barev. Do konce utkání ještě zbývalo jedenáct minut a Inter klidně mohl přidat pojistku. Lautaro Martínez se zblízka sice vyhnul Sepemu, ale balón za brankovou čáru díky postavení Gagliola neprocpal. Parma se do žádného závěrečného náporu nedostala, Inter jí to vůbec nedovolil a těsné vedení dovedl do zdárného konce.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SSC Neapol 0:0

09.02.2019 18:00

Góly: -

Neapol si připisuje další zklamání, protože si z Florencie odváží jen bod. Nedokázala totiž odemknout obranu domácí Violy, ačkoli se o to usilovně snažila. A jelikož Fialky zase neprolomily obranný val Neapole, diváci se branky nedočkali.

Hosté byli ve Florencii favority, ale pořád měli na paměti, jak to naposledy dopadlo s AS Řím. Nechtěli udělat stejné chyby a dnes v podvečer tomu měli zabránit hráči jako Maksimović, Hysaj, Mertens nebo Insigne se Zielińskim. Domácí vsadili na Gersona, Veretouta, Muriela nebo Chiesu s Hanckem.

Neapoli se plány trochu zkomplikovaly už ve čtvrté minutě, protože se zranil Mário Rui. Zkušený obránce hostujícího mužstva špatně došlápl a zápas pro něho skončil předčasně. Jen o minutu později se do obrovské šance prohnal Piotr Zieliński, kterého našel parádní pas na zadní tyč. Polský reprezentant si ale vylámal zuby na skvělém Albanu Lafontovi a toho z dorážky následně nepřekonal ani Lorenzo Insigne!

Mladý brankář ve službách toskánského celku dnes opět čaroval. Další práci si pro něj v 11. minutě přichystal belgický útočník Dries Mertens, jehož tvrdou ránu musel Lafont likvidovat. Fiorentina se zase tak moc do útoku netlačila a vzhledem ke schopnostem Chiesy s Murielem spoléhala spíše na rychlé brejky.

Deset minut před koncem první půle, která postrádala větší tempo i šance na góly, mohl změnit skóre opět Dries Mertens. Dnes patřil tento šikovný Belgičan k nejnebezpečnějším hráčům, ale všechny své šance zahodil. Ostrý centr ze strany musel ještě před odchodem do šaten vyrážet mimo pokutové území opět výtečný Lafont.

Právě mladý brankář držel domácí Fiorentinu ve hře o body po celý zápas. Pokud chtěla pomýšlet na tři body, musela by ale zásadně přidat vepředu. O to se hned po změně stran pokoušel záložník Fernandes, jehož rána byla před Alexem Meretem ještě tečována.

Další blesková akce Neapole, která byla i ve druhém poločase jasně lepším týmem, skončila u nohou Piotra Zielińskiho. Mladý Polák pálil uprostřed vápna, jenže na Lafonta si opět nepřišel. Opora mezi třemi tyčemi Fialek se vyznamenala dalším rychlým a pohotovým zákrokem a míč vyrazila na roh!

Zápas byl poměrně nervózní, a to z obou stran. Projevovalo se to zejména počtem tvrdších faulů, z nichž několik bylo oceněno žlutou kartou. Neapoli chybělo efektivnější zakončení a to měl do hry vnést polský hrot Arkadiusz Milik, který po hodině hry vystřídal Driese Mertense.

Dalším ostrostřelcem se stal záložník Fabián Ruiz, jehož dělovka prosvištěla kousek vedle tyče, na což by asi Lafont neměl. Místo unaveného Lorenza Insigneho poté naskočil do hry také Ital Simone Verdi, jenže ani on Neapol nespasil. Fiorentina naopak konec utkání zvládla s přehledem a může si do tabulky připsat další důležitý bod.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AS Řím 0:3

08.02.2019 20:30

Góly: 9. Stephan El Shaarawy, 18. Edin Džeko, 51. Aleksandar Kolarov

Chievo má za sebou další nepovedený zápas, ve kterém inkasovalo příliš brzy. Tři góly mu nasázel AS Řím, který se mohl radovat z pohodových tří bodů. O góly se rozdělili El Shaarawy, Džeko a Kolarov.

Chievo má s AS Řím dlouhodobě poměrně špatné výsledky a dnes to chtělo změnit. Pomoci mu k tomu mělo jednak domácí prostředí a jednak hráči jako Stępiński, Hetemaj, Barba, Rossettini nebo brankář Sorrentino. Na toho měli najít recept především Džeko, Schick nebo El Shaarawy, pro kterého je veronský celek hodně oblíbeným soupeřem.

Římané měli podstatně oslabenou obranu, v níž chyběli Manolas i Olsen. I když jejich absence vzbuzovala pro fanoušky AS mírné obavy, od prvních minut hráli Giallorossi prim. V osmé minutě obešel dva protihráče mladíček Zaniolo a jeho tvrdou ránu musel brankář Sorrentino vyrážet na roh.

Z něho sice Vlci neudeřili, ale o pouhou minutu později přeci jen vedli. Děkovat za to mohli hlavně obraně Chieva, která absolutně nezvládla ofsajd systém. Na důraznou hlavičku Nzonziho ze středu pole si naběhl rychlík Stephan El Shaarawy, který udržel míč i přes dva obránce a obloučkem z úhlu přehodil Sorrentina - 1:0.

Chievo působilo především v útoku hodně bezradně. A obrana nebyla o moc lepší, protože v 18. minutě se k vápnu prodral Rick Karsdorp, který našel Edina Džeka. Ten sice měl proti sobě dva protihráče, ale zasekl si míč a nechytatelně poslal balon na vzdálenější tyč Sorrentinovy brány!

Po rohovém kopu Chieva se k hlavičce dostal Giaccherini, který míč prodloužil před bránu na Djordjeviće. Ten ale z metru trefil hlavou jen ruce brankáře Miranteho! Ke konci prvé půle se ještě k hlavičce ve vápně dostal český reprezentant Patrik Schick, jenže mířil mimo tři tyče. Po poločase to pro Chievo nebylo o moc lepší.

Jen pět minut trvalo Římanům, než se znovu prosadili. Postaral se o to rychlý křídelník Stephan El Shaarawy, který po kraji potáhl míč až před vápno. Tam jej Edin Džeko poslal z první na sprintujícího Aleksandara Kolarova, který míč převzal a zamířil přesně k tyči - 3:0 pro AS.

Po hodině hry domácí obrana opět chybovala a byla z toho solidní palebná pozice pro Cristanteho, avšak brankář Sorrentino byl připraven a míč vyrazil. Deset minut před koncem střetnutí mohl přidat svou druhou branku v zápase Edin Džeko, který se dostal ke střele. Jenže jeho dělovku zastavilo břevno Sorrentinovy brány!

Po skvělé práci Edina Džeka dostal míč na kopačky Stephan El Shaarawy, svůj brilantní výkon ale další brankou nekorunoval. Zastavila ho totiž Sorrentinova levá tyč! Víc už AS nestihlo, takže slaví tři body a návrat na pohárové příčky.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Empoli FC 1:0

07.02.2019 20:30

Góly: 42. Felipe Caicedo (pen.)

Lazio si může doma nechat všechny tři body. Empoli totiž z Olimpica odjíždí s prázdnou, neboť nedokázalo domácímu týmu vstřelit ani jeden gól. A protože v dresu Lazia se po penaltě radoval Felipe Caicedo, mohou Biancocelesti slavit postup tabulkou.

Empoli nemělo být pro Lazio žádným soupeřem, ale římský celek dobře věděl, jak by bylo nebezpečné svého soka podcenit. Trenér Simone Inzaghi byl nucen postavit do útoku Caiceda na místo obvyklého snajpra Immobileho, ale tento tah ho zase tak moc mrzet nemusel. Zkušený hrot se mu totiž odvděčil rozhodujícím gólem.

Ale pěkně popořádku. Jako první musel zasahovat hostující brankář Ivan Provedel. Ten sice skvěle vyrazil nebezpečný centr před bránu, jenže balon přistál na nohu obránce Acerbiho, který ihned vypálil. Jeho rána však zamířila těsně vedle tyče a Provedel si mohl zhluboka oddechnout.

Empoli se překvapivě vůbec nezaleklo slavnějšího a kvalitnějšího soka a naopak velmi dobře kombinovalo na jeho polovině. Po šestadvaceti minutách hry najednou poslal přesný centr před bránu Lulić a brankář Provedel trochu zazmatkoval. Míč mu nakonec vypadl z náruče, takže dobíhající Sergej Milinković-Savić jej mohl sebrat a dopravit do sítě. Moc dobře ale věděl, že mu sudí Chiffi bude pískat faul a branku neuzná.

Krátce poté se obdobná situace opakovala, Empoli se zkrátka nepoučilo. Senad Lulić dobře centroval před branku a Sergej Milinković-Savić jen jemně balon hlavičkoval. Mířil ale těsně nad bránu, takže Provedel si mohl opět naplánovat klidný odkop od brány.

Felipe Caicedo o chvíli později dostal míč do sítě, ale nacházel se v ofsajdovém postavení, takže jeho branka správně nebyla uznána. To mu zase tak moc nevadilo, protože o pouhou minutu později ho brankář Ivan Provedel po krásném pasu dost nešikovně fauloval a byla z toho penalta! K ní se postavil sám útočník a bezpečně svou šanci proměnil - 1:0.

Teď už to mělo Empoli daleko těžší, ale svou snahu nevzdávalo. Sympatické na něm bylo to, že se nehodlalo spokojit s výsledkem a dál rychle kombinovalo. Do hry se dostala i nová posila v podobě útočníka Oberlina, který sbírá v Itálii první minuty.

V minutě 57. si míč ke standardní situaci postavil záložník Valon Berisha, který krásným pasem našel Francesca Acerbiho. Zkušený obránce ale mířil jen do brankáře Provedela, který svému celku dal šanci na body. Na opačné straně se do zakončení hrnul záložník Rade Krunić, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla.

Empoli stále nevzdávalo svůj boj o body, ale evidentně mu docházel čas i síly. Dobrou nahrávku od Felipeho Caiceda nabíhající mladík Correa nezužitkoval a Silvestre hlavičkou vrácenou do ohně nikoho ze spoluhráčů v závěru utkání už nenašel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC23203049:1563
2.SSC Neapol23164342:1852
3.Inter Milán23134632:1643
4.AC Milán23109432:2139
5.Atalanta Bergamo23115750:3138
6.AS Řím23108544:3038
7.SS Lazio23115732:2538
8.Turín FC23810528:2234
9.UC Sampdoria2396839:3033
10.ACF Fiorentina23711533:2532
11.US Sassuolo2379734:3630
12.Parma Calcio23851024:3129
13.Janov CFC23671030:4025
14.SPAL 201323571120:3222
15.Cagliari Calcio23491019:3421
16.Udinese Calcio23471218:3119
17.Bologna FC23391118:3518
18.Empoli FC23461327:4518
19.Frosinone Calcio23371317:4316
20.Chievo Verona23191319:479
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
Pipo123

To bolo niečo hrozné, tak isto ako aj proti Frosinone. Bez Alberta je celá naša hra čistá náhoda, tam nikto nevie podržať loptu, v druhom polčase sme mali stred zálohy Cataldi, Leiva, Badelj, jo všetko hráči čo dokážu dirigovať hru pred obranou, ale smerom dopredu nevedia nič ponúknuť. Oživil to aspoň ten Pedro Neto, vyzerá naozaj zaujímavo, slušná technika, rýchlosť, snaha podržať loptu, nebál sa súbojov 1vs1.

Oproti minulej sezóne nám nefunguje útok, ale obrana sa zlepšila, síce občas vymyslia nejakú hlúposť, no tie závery zápasov ako tak zvládajú, teda aspoň proti slabším súperom. Na Sevillu bude snaď k dispozícii Alberto aj Ciro, inak nás prevalcujú

Reagovat
Malresi

Correa bude hrať proti Seville?

Reagovat
Pipo123

Asi hej,

Reagovat
Malresi

Ajajaj... toho sa bojím najviac.

Reagovat
Pipo123

No nemal by hrat Milinkovic a Immobile co je horsie

Reagovat
Malresi

Aha, tak to je super. Od nás je to v podstate tak, že by sme mali hrať všetci. Inak ak sa môžem spýtať, aké máva Lazio ambície pred sezónou v lige a Europe + Prečo prišiel podla teba skrat s Interom na konci minulej sezone? Malo to vplyv na tuto sezonu? Dakujem. Viem ze som otravny.

Reagovat
Pipo123

Ambície sam neviem, asi LM. Tych skratov bolo viac, hlavne mentálne na to nemaju, dôkazu hrat 80 minut zodpovedne a potom si posrat cely zapas, to sa stalo uz aj v tejto sezonu. Ten kolaps proti Interu ich nerozhodil, Aspon si to nemyslim.

Reagovat
Malresi

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny vysledok

Reagovat
Lech

Nzonzi dneska vybornej, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

To ma byt vtip? Ten nebude vyborny ani ak by zahral vyborne

Reagovat
Alberto Aquilani

Hlavne že si objektívny

Reagovat
Largo

Dneska ale fakt podprumer

Reagovat
Alberto Aquilani

Veľmi fajn zápas, nedá sa tomu skoro nič vytknúť. Tu zamrzí, koľko bodov sme zbytočne postrácali. Ten tím je kvalitou niekde úplne inde ako to, kde si stojí teraz. Ale dobré je, že sme stále v hre o LM a to dokonca rovno o 3. miesto

Tie striedania vo mne vyvolávajú "super" pocit, že proti Portu budeme hrať 4-3-3 s De Rossim pred obranou a s Nzonzim vysunutým na mezzale. Ono to totižto, napríklad na Bernabeu, krásne vyšlo, takže prečo to neskúsiť znova :-) Ideálne to ešte doklepnúť buď Florenzim alebo Zaniolom na pravom krídielku.

Inak Rick Karsdorp dnes výborný a najmä zodpovendý výkon. Otázne je, ako hrozné bolo Chievo, ale aj tak všetko dnes fajn. Mirante do kasy v utorok?

Reagovat
Largo

Karsdorp skvělej. Mám tentýž pocit. 4-3-3. Ještě, že Porto ztratilo kvůli zraněním Coronu s Maregou. Stejně ale, nejradši bych viděl složení Cristante, De Rossi - Ünder, Zaniolo, El Shaarawy - Džeko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli chce hrat Daniho s Nzonzim, musi hrat Lorenzo.

Under nebude pripraveny do zakladu.

Reagovat
Largo

Sláva, sláva, sláva. Miranteho bych klidně postavil i v LM. Líbil se mi Karsdorp, už není pozičně tak mimo. Přesně takhle si představuju ofenzivního beka. Hvězdou zápasu pro mě El Shaarawy, ten byl všude. Dobře zahráli i Fazio, Zaniolo a Džeko.

Daje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Schick se na kridle zase trapil, ale co tam predvadel Florenzi? Ten Florenzi co delal ofuky nez prodlouzi smlouvu, ze na beku hrat nechce, minimalne dneska ukazal ze neni vubec hodny vyskakovat si kde chce a kde nechce hrat. Jedinej centr, vsechno na prvniho obrance, jedinou prihravku nedal presnou, hruza. Budouci kapitan, jediny co mu jde tak knourat u rozhodciho s tim jeho typickym italskym gestem co dela rukama.

Karsdorp posledni zapasy vybornej, jsem rad ze zustal

Reagovat
Alberto Aquilani

Florenzi už práveže posledne povedal, že sa cíti ako bek Ale on je IMO priemerný úplne všade. Nikdy som nechápal to plakanie nad tým, akoby mal hrávať na krídle a že na bekovi sa zabíja jeho potenciál. Veď 1na1 hráča nikdy nespraví, strelu spoza 16ky tiež nemá. Jedine prvú sezónu pod Rudim tam dal pár tých svojich gólikov, ale aj vtedy to bola brzda. Na tom poste je platný tak v 2 zápasoch za sezónu.

Na beku mi moc nevadí, ale Santon keď mal na začiatku formu a dnešný Karsdorp sú úplne niekde inde.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

S Karsdorpem souhlas, taky jsem rad, ze zustal. Podle me daleko lepsi bek nez Florko.

Florenzi je IMHO ten typ hrace, kteryho chce v tymu kazdej trener. Ale zadnej ho nebude stavet jako zaklad. Florenzi dokaze zahrat obstojne vsude, velkej univerzal s dusi romanisty, ale prakticky na zadnym postu nezahraje jako top player.

Reagovat
ED91

Rímsky Sturaro

Reagovat
smazaný uživatel

Florko je od chvile, co se vratil z Crotone, kazdorocne mimo pres zimu. Snad se brzy probudi, bude pak platna zaplata.

Reagovat
PP

toho Schicka je u vás strašná škoda.. On je skvělý do kombinace, narážečky a okamžitý náběh do prostoru, ale vy hráváte roky na křídla, odkud létají centry na Džeka. A v tomto "systému" ho Schick nenahradí nikdy..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy křídla neměly být na centrování, ani Spal, ani Di Fra tak hrát nechtějí. Ani pro Džeka to není optimal.

V zápase s AC byla vidět, že Patrik může být platný i z křídla, ale chce to dobrý pohyb od všech, aby se dostal do vápna. S Rickem na kraji b to mohlo fungovat, Under stejně zmizne po sezoně a bude tam dost prostoru, stejně tak Džeko nebude příští sezonu hrát každý mač.

Proti Chievu makal na tým, měl spoustu soubojů, včetně vlastní šestnáctky, bohužle i když Rick byl vytížený dost, záloha pravé straně vůbec nepomohla - to padá na Bryana, který měl slabší zápas a Nicolo chodil více doleva. Škoda, že vypadl, ale nemělo by to být vážné. Stále je do konce sezony nějakých 15-18 zápasů, které může odehrát, klidně může dát 10 fíků, když bude tým hrát vyváženě.

Je to celkem jednoduchá situace, protože za něj nikdo nezaplatí dost na to, aby se vrátila investice do něj a ani on by neměl chodit, I když klubové ambice nepřesáhnou v dalších pár letech 3 -.4. místo, on navíc nemá, mladí budou pravidelně hrát. A jestli se naučí nepodléhat tlaku, který v Římě přichází i z domova důchodců, může pak jít kamkoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Příjemné překvapení dnes, otazka co prijde priste :)

Reagovat
Dejwa

Konečně body, je potřeba si udržet ten odstup. Teď prosím nedomrdat Evropu..

FORZA INTER!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Oni hrali fotbal, jak s Parmou, tak hlavne ted druhej polocas v Sassuolu.Konecne.Ale prvni pule hruza.No ale spokojim se s tim druhym polocasem.Ted udrzet kurz a zlepsovat se.

Reagovat
smazaný uživatel

A Kral prestava hamounit a zacina promenovat sance.Kral je zpet.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový zmatky, co předvádí Juventus v obraně, to je síla

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by chtel zmatkovat snad kazdy klub na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli ti přijde momentální rozpoložení obrany Juve v pořádku, tak jsi opravdu takový dement jak jsem myslel. A to jsem doufal, že si jen zaujatý vůči Dybalovi

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uz videl zmatkovat tolik svetovych obran, tolik svetovych stoperu, ze to co se delo dnes nicim nevybocovalo.Nic co bych uz nevidel.Na to ze hral 3-4-5 stoper v poradi, tak na dve zavahani to zvladli dobre.A na to ue spolu hrali po druhe v zivote.Ja zadnou vyjmecnou hruzu nevidel.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Yzemi

Reagovat
LesyJePan

3:0 je pekný výsledok, konečne po dlhšej dobe sme v lige strelili viac ako jeden gol. Ale musim povedať, že slabé Cagliari nam to strašne uľahčilo. Turek prvy polcas fajn druhy katastrofa. Ale v Paquetovi nam rastie top hráč. Ten keby mal pred sebou niekoho rychlejsieho a kvalitnejsieho ako Hakana tak by to bolo omnoho lepsie. Piatek klasicky výborný hlavne sú tri body a 4. prečka.... FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Paqueta, Pjontek .. konecne záblesk Milána, ktery chce fanoušek vidět.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Super, výhra o tři góly a čisté konto pro Gigiia(opět skvělý). Paqueta na to, ze hraje SA od ledna, tak je naprosto skvělý. Kessie vypadá, ze už začíná konečně nabírat formu. To samé Calabria, kterému prospívá konkurence Contiho. Piatek zabiják!

Co je ale problém jsou naše křídla. Hakan je psychicky dole.To bylo hrozné vidět po té neproměněné tutovce. Pruser je, ze i Suso hraje, vyjma té střely, ze které padl první gól a par pěkných přenesení, velké kulové. A to už několikátý zápas..

Jsem taky dost zvědavý, co s naši hrou udělá uzdravený Lucas. Baka i když se ohromně zlepšil, tak na registovi mnohdy vypadá s tou svojí rozehravkou minimálně úsměvně..

FORZA MIALN!

Reagovat
smazaný uživatel

Najhoršie je, že stále hrá Rodriguez, ktorý je úplne nulový. Keď ho vidím tie jeho rozhodnutia keď má loptu, až ma mrazí a do kombinácie je tiež ľavý. Naopak zvyšok obrany veľmi spoľahlivo, calabria/conti obidvaja dobrý zápas. Nehovoril by som hop ani pri Kessiem, jeden zápas neznamená, že jeho forma stúpa. Forma naopak stúpla Donnarummovi, akú ma on formu teraz to je iná vec. Pozitívne by som ohodnotil celkový prejav, celé mužstvo mi pripadalo o dosť takticky zrelšie. Pri individualitách jednoznačne Donna, Krys, Paqueta a Baka tiež drží už by som povedal svoj štandard, snáď sa to bude ešte zlepšovať. AC čakajú ešte ťažké skúšky, koniec sezóny môže byť a podľa mňa bude veľmi napínavý. Držím palce a Forza Milan

Reagovat
cink

Sice máme malý náskok ale fakt je ten ze o 2 místa do LM příští rok bojuje 6 týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

6? Ty věříš Turínu, Sampdorii nebo Fiorentině?

Reagovat
LesyJePan

5 ale taka sampdoria by mohla este zamiesat karty.

Reagovat
FC Porto FC

Super AC ! Už jen proto jak se tu na Gattusa nadává tak si přeju aby AC dotáhl do Ligy Mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci, jaký byl Luca Pellegrini za Cagliari, hořel?

Reagovat
LesyJePan

Za mna ano. Ani dopredu to nebolo nic moc ale vcera cele Cagliari slabucke.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mirabelli do AS rimskyvlk ešte budeš aj za Monchim plakať lol

Reagovat
smazaný uživatel

Je to z Messagera, ale moc bych za to nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 23.kola na foru

Reagovat
Ed_Hazard

Lol to fakt dostane Ramsey v Juve 400k libier týždenne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele