23. kolo
10.02.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Atalanta díky Iličićovi se Zapatou otočila duel se SPALem

Atalanta sice doma nejprve prohrávala se SPALem, když se prosadil Petagna, ale po změně stran dokázala utkání zlomit ve svůj prospěch. Iličić nejprve srovnal a deset minut před koncem rozhodl Zapata.

Atalanta má skvělou formu a dnes ji chtěla potvrdit i proti nebezpečnému soupeři. Orobici byli jasným favoritem a jejich nárok na tři body měli na hřišti potvrdit hráči jako Palomino, Hateboer, Castagne, Iličić nebo Zapata s Gómezem. Hosté se spoléhali na dvojici útočníků Paloschi, Petagna a do hry se dostali i Viviano, Bonifazi nebo Missiroli.

Utkání pro Atalantu rozhodně nezačalo dobře. Nejprve se Andrea Petagna pokoušel prosadit v sedmé minutě, když se dostal až do vápna. V něm dokonce vystřelil, jenže zamířil jen do brankáře Berishy. Atalanta si ale nedala pozor a jen o minutu později se situace opakovala.

Jasmin Kurtić dostal vybojovaný míč na stranu a šajtlí hledal spoluhráče před bránou. Tam si obránci La Dea asi úplně nekřikli a nechali Petagnu úplně volného. Jeho náběh na centr nikdo nezaregistroval, takže tvrdou hlavičkou mohl mladý útočník poslat hosty do vedení!

Po pětadvaceti minutách málem domácí srovnali. Pozemní centr do vápna opět nikdo z hráčů neodklidil pořádně a dostal se k němu Alejandro Gómez. Hbitý útočník měl před sebou prakticky jen brankáře Viviana, ale střela mu nesedla a zazvonila tyč! Gómez měl dostatek štěstí proto, aby se k němu míč vrátil, jenže tentokrát už Viviano skvěle zasáhl.

Orobici měli jasnou územní převahu a skvěle kombinovali, na jejich hru bylo radost se dívat. Jenže SPAL ucpával možné cesty skrze jejich obranu a velmi pečlivě bránil. Do vápna se pár minut před koncem dostal ještě obránce Tolói, jenže jeho střílený pas nakonec nikoho ze spoluhráčů neoslovil.

Takhle by to nešlo, znělo zřejmě v poločasové pauze z úst domácího trenéra Gasperiniho. Jeho tým po změně stran ještě přidal na tempu a chuti a SPAL se uchýlil k pověstnému betonování. Na polovině domácích se prakticky nevyskytoval, ale naopak koncentroval veškeré své síly na obranu.

Jenže ani tato taktika mu dnes nepřinesla štěstí. V 57. minutě se hnala na bránu Viviana dvojice hráčů a Duván Zapata našel nesobecky na zadní straně klouzajícího se Josipa Iličiće. Zkušený hráč zůstal nepokryt a v pohodě srovnal.

SPALu došlo, že taktika betonovat není úspěšná a že by měl také něco hrát. Jenže domácí byli natolik aktivní, že mu v podstatě nedávali žádné šance. Gómez pálil z velké dálky neúspěšně, ale v 79. minutě už Atalanta našla správný recept. Iličić vyslal Hateboera do sprintu po straně, ten předběhl Costu a nacentroval na střed vápna. Tam si naběhl Zapata a domácí vedli!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele