23. kolo
10.02.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sampdoria překvapivě podlehla Frosinone 0:1

Porážka v Neapoli zanechala na Sampdorii hlubší následky, než se původně mohlo zdát. Janovský celek totiž prohrál i zápas s o záchranu bojujícím Frosinone a navíc před zraky vlastních fanoušků. O jedinou branku zápasu se v prvním poločase postaral Daniel Ciofani.

Sampdoria se v minulých kolech zapojila do bojů o evropské poháry a v zápase s Canarini byla jasným favoritem. Úvodní čtvrthodina to i naznačila, Námořníci měli 77% držení balónu a Frosinone vůbec k ničemu nepouštěli, jenomže problémem bylo zakončení a efektivita.

Ve 26.minutě zmrazil stadion Luigi Ferraris Daniel Ciofani, který stál na malém vápně a jen si počkal na střílenou přihrávkou od Goldanigy, kterou vzápětí poslal do sítě. Sampdoria chtěla ještě do poločasu odpovědět, dál byla iniciativní, jenomže bez zakončení mohla těžko dosáhnout svých cílů. Gabbiadiniho střela skončila v náruči Sportiella a Bereszynskiho pobídku nestihl zachytit Praet.

Trenér domácích Marco Giampaolo se střídáním vyčkával a do druhé půle nechal stejnou jedenáctku. V 53.minutě mohl hostům výrazně přiblížit vítězství opět Ciofani, ale lob přes brankáře Audera se mu zrovna dvakrát nevyvedl. Po Ciofaniho příležitosti už janovský lodivod sáhl ke střídání a to rovnou dvojtému. Snaha se Sampdorii upřít nedala, ale Frosinone velice dobře bránilo a dlouho nemuselo před svojí brankou řešit nějakou složitější situaci.

Až v závěru zápasu tlak Námořníku zesílil. V 86.minutě si Sampdoria ještě oddychla po neuznaném gólu Goriho a pak zazdila dvě zajímavé možnosti. Praetovu dělovku vyrazil Sportiello a Ramírezova standardka z třiceti metrů přesně adresáta nenalezla. Domácím nakonec nepomohlo ani pětiminutové nastavení, takže Frosinone na stadionu Luigi Ferraris senzačně zvítězilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele