23. kolo
10.02.2019 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus porazil Sassuolo 3:0 a na čele má už jedenáctibodový náskok

Juventus napravil zaváhání z minulého týdne a na stadionu Cittá del Tricolore zvítězil 3:0. Tří bodový zisk zároveň znamená navýšení náskoku na čele tabulky, Juventus už vede Serii A o jedenáct bodů. Proti Sassuolu zaznamenal svojí osmnáctou branku v sezoně Cristiano Ronaldo, skóre však otevřel v prvním poločase Sami Khedira a jeho krajan Emre Can dal výsledku konečnou podobu.

Stará dáma se i tentokrát musela obejít bez stoperského tria Bonucci, Barzagli, Chiellini, ovšem vzadu si na rozdíl od zápasu s Parmou dala velký pozor. Sassuolo porazilo Juve jen jednou, v roce 2015 a na další podobný úspěch musí i po tomto zápase čekat.

Domácí mohli favorita hned v úvodu utkání nemile zaskočit, Djuričić se objevil před Szczesnym, kterému udělal kličku a pak se skácel k zemi. Polský brankář však dobře zasáhl a hlasy volající po penaltě sudí Mazzoleni rychle umlčel. Sassuolo si dál troufalo a Locatelli střelou vyzkoušel Szczesnyho pozornost. Juventus vystrčil růžky až ve 23.minutě a rázem se dostal do vedení. Po chybné Consigliho rozehrávce pálil Ronaldo, brankář sice dokázal projektil vyrazit, ale pouze před dorážejícího Samiho Khediru. Allegriho svěřenci se po vstřelené brance nikam nehnali a čekali až co vymyslí soupeř, ten už Szczesnyho zaměstnat nedokázal a těsně před přestávkou mohl zvýšit opět Khedira, ale jeho hlavička skončila na tyči.

I ve druhém dějství se bylo na co dívat. Ronaldo dal v 52.minutě neregulerní gól z ofsajdu a krátce na to promarnil možnost na vyrovnání Berardi. Brankář Szczesny vyběhl až k půlící čáře, jenomže balón nezachytil a Berardi posílal balón do prázdné branky, ovšem ke smůle Sassuola branku netrefil.

Juventus si pojistil výsledek dvacet minut před koncem. Po Pjanićově centru se prosadil hlavou Cristiano Ronaldo a svojí osmnáctou brankou v sezoně přiblížil Staré dámě vítězství. Ze strany hostů to ještě nebylo všechno, konečnou podobu výsledku zařídil v 86.minutě po Ronaldově přihrávce německý záložník Emre Can. Stejný hráč měl ještě v nastavní další možnost, ale výsledek 3:0 pro Juventus už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele