23. kolo
07.02.2019 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio díky brance Caiceda porazilo Empoli

Lazio si může doma nechat všechny tři body. Empoli totiž z Olimpica odjíždí s prázdnou, neboť nedokázalo domácímu týmu vstřelit ani jeden gól. A protože v dresu Lazia se po penaltě radoval Felipe Caicedo, mohou Biancocelesti slavit postup tabulkou.

Empoli nemělo být pro Lazio žádným soupeřem, ale římský celek dobře věděl, jak by bylo nebezpečné svého soka podcenit. Trenér Simone Inzaghi byl nucen postavit do útoku Caiceda na místo obvyklého snajpra Immobileho, ale tento tah ho zase tak moc mrzet nemusel. Zkušený hrot se mu totiž odvděčil rozhodujícím gólem.

Ale pěkně popořádku. Jako první musel zasahovat hostující brankář Ivan Provedel. Ten sice skvěle vyrazil nebezpečný centr před bránu, jenže balon přistál na nohu obránce Acerbiho, který ihned vypálil. Jeho rána však zamířila těsně vedle tyče a Provedel si mohl zhluboka oddechnout.

Empoli se překvapivě vůbec nezaleklo slavnějšího a kvalitnějšího soka a naopak velmi dobře kombinovalo na jeho polovině. Po šestadvaceti minutách hry najednou poslal přesný centr před bránu Lulić a brankář Provedel trochu zazmatkoval. Míč mu nakonec vypadl z náruče, takže dobíhající Sergej Milinković-Savić jej mohl sebrat a dopravit do sítě. Moc dobře ale věděl, že mu sudí Chiffi bude pískat faul a branku neuzná.

Krátce poté se obdobná situace opakovala, Empoli se zkrátka nepoučilo. Senad Lulić dobře centroval před branku a Sergej Milinković-Savić jen jemně balon hlavičkoval. Mířil ale těsně nad bránu, takže Provedel si mohl opět naplánovat klidný odkop od brány.

Felipe Caicedo o chvíli později dostal míč do sítě, ale nacházel se v ofsajdovém postavení, takže jeho branka správně nebyla uznána. To mu zase tak moc nevadilo, protože o pouhou minutu později ho brankář Ivan Provedel po krásném pasu dost nešikovně fauloval a byla z toho penalta! K ní se postavil sám útočník a bezpečně svou šanci proměnil - 1:0.

Teď už to mělo Empoli daleko těžší, ale svou snahu nevzdávalo. Sympatické na něm bylo to, že se nehodlalo spokojit s výsledkem a dál rychle kombinovalo. Do hry se dostala i nová posila v podobě útočníka Oberlina, který sbírá v Itálii první minuty.

V minutě 57. si míč ke standardní situaci postavil záložník Valon Berisha, který krásným pasem našel Francesca Acerbiho. Zkušený obránce ale mířil jen do brankáře Provedela, který svému celku dal šanci na body. Na opačné straně se do zakončení hrnul záložník Rade Krunić, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla.

Empoli stále nevzdávalo svůj boj o body, ale evidentně mu docházel čas i síly. Dobrou nahrávku od Felipeho Caiceda nabíhající mladík Correa nezužitkoval a Silvestre hlavičkou vrácenou do ohně nikoho ze spoluhráčů v závěru utkání už nenašel.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele