23. kolo
10.02.2019 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Milán se po výhře nad Cagliari vrátil na čtvrté místo

Největší konkurenti v boji o čtvrté místo postupně během víkendu odsunuli AC Milán až na sedmé místo, ale ten ve večerním klání proti Cagliari jasně zvítězil 3:0 a vrátil se na čtvrtou pozici. Milán podržely lednové posily, prosadili se jak Lucas Paquetá, tak znovu Krysztof Piatek. Úvodní branku si hosté smolně vstřelili sami, konkrétně stoper Ceppitelli. AC Milán byl před zápasem pod velkým tlakem, všichni konkurenti v boji o čtvrté místo zvítězili a Gattusovi svěřenci se tak ocitli až na sedmém místě. Rossoneri však zápas s Cagliari zvládli na výbornou a zaslouženě zvítězili.

Milán byl od začátku lepší a brzy si začal vytvářet šance. Calhanoglu si navedl balón na pravačku a přízemní ranou protáhl brankáře Cragna. Milán se dočkal o pět minut později, kdy si pro změnu na levačku připravil balón Suso, Cragno jeho pokus sice vyrazil, ale jen do Ceppitelliho, od kterého se balón odrazil nešťastně do branky. Domácí byli i po vstřelené brance nebezpečnější a ve 22.minutě zvýšili už na 2:0. Zprvu se zdálo, že Rossoneri slibnou akci přibrzdili a tím ji zpackali, ale k balónu se ještě dostal Calabria a přetaženým centrem na zadní tyči našel Lucase Paquetu, který vstřelil svůj první gól v červenočerném dresu. Cagliari po druhé brance ještě více znervóznělo a po další chybě mohl zvýšit už na rozdíl tří branek Krysztof Piatek. K jeho smůle zvolil zakončení lobem a to hostující brankář vystihl.

Sardiňané měli v prvním poločase velké problémy s rozehrávkou a bezzubí byli i směrem dopředu. Kouč Rolando Maran musel nejspíše o přestávce zvýšit hlas, ale ani po změně stran se jeho svěřenci nemohli dostat do optimálního tempa.

Druhé dějství odstartoval nepřesným pokusem aktivní Calabria a v 59.minutě mělo Cagliari velkou možnost vrátit se zpět do utkání. Po Pellegriniho centru dokázal Donnarumma vyrazit nebezpečnou hlavičku, ovšem hosté ještě doráželi a Joao Pedro zblízka orazítkoval břevno a poté se chytil za hlavu jakouže to šanci dokázal zahodit. Milán byl nelítostný a o chvíli později to potrestal třetí brankou. Piatek šel do souboje s Cragnem, ten opustil branku a Calhanoglu se následně ocitl ve velké příležitosti a i když Cragna neprostřelil, balón se dostal zpět k Piatekovi a ten už placírkou uklízel do prázdné branky.

Cagliari pak úplně odpadlo a AC Milán měl jednu šanci za druhou. Kessiého vychytal Cragno a Cutroneho střela byla zablokovaná. Vytížený Cragno pak musel ještě jednou zasahovat po tutovce Calhanoglua. Čtvrtá branka nepadla ani po obrovské hrubce Sardiňanů, po které poslal balón trestuhodně vedle branky Suso, přitom i mohl přihrávat na Calhanoglua, který by měl před sebou prázdnou branku.

Maranovi svěřenci se posléze trochu vzpamatovali a mohli i snížit, jenomže smolař zápasu Ceppitelli zblízka vůbec netrefil branku. AC Milán porazil Cagliari jasně 3:0 a vrátil se na průběžné čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele