23. kolo
10.02.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Turín v dramatickém utkání těsně porazil Udinese

Turínu se povedlo vyhrát na domácí půdě a poslat Udinese domů bez bodů. Rozhodla o tom branka Ainy a také fakt, že De Paul neproměnil penaltu.

Další z nedělních utkání obstaraly týmy Turína a Udinese. Především pro hosty to byla další šance, jak se zvednout a dostat se trochu dál od pásma sestupu. Domácí Býci by také rádi vylepšili své postavení, protože jim před utkání patřila až desátá příčka. Udinese opět vedl De Paul, zatímco Býci spoléhali hlavně na probuzení kanonýra Belottiho.

Po sedmi minutách si naběhl na zadní tyč domácí útočník Iago Falqué a ačkoli patří k nižším hráčům, dokázal se prodrat k hlavičce. Nacházel se ale v dost těžké pozici, takže brankáře Mussa příliš nevystrašil. Na delší dobu upadla hra do průměru bez větších šancí s hodně pomalým tempem.

To narušil až Andrea Belotti. Tahoun Turína si naskočil na centr od rohového praporku a hlavičkou pořádně vystrašil Juana Mussa! Ten musel vytáhnout ze své sbírky hodně povedený a reflexivní zákrok, aby neinkasoval. Belotti se obecně hodně snažil a dřel, jenže v poslední době nemá mnoho štěstí v zakončení.

Ještě štěstí, že když už to nestřílí Belottimu, kopnout do míče umí i jeho spoluhráči. Roli střelce na sebe vzal obránce Ola Aina, který si ve 32. minutě zaběhl za obranu a na zadní tyči přesnou hlavičkou zakončil nadýchaný centr Ansaldiho - 1:0!

Krátce po změně stran se Turínu málem povedlo navýšit své vedení. Álex Bérénguer totiž využil své rychlosti, přehnal se s míčem přes dva protihráče a tvrdou ranou pořádně vylekal brankáře Mussa. K brance nevedla ani sympatická spolupráce De Paula s Okakou, neboť na poslední chvíli se do akce vložil obránce Armando Izzo a míč odrazil.

Iago Falqué si naběhl na prudký centr z levé strany, jenže ve skluzu špičkou kopačky brankáře nepřekonal! Dvacet minut před koncem dostali hosté šanci srovnat. Pád Okaky sice nejprve sudí jako nedovolený neviděl, ale po spolupráci s videorozhodčím změnil svůj verdikt na penaltu. K ní se postavil Rodrigo De Paul, jenže brankář Salvatore Sirigu ho vychytal!

V nastavení sice Udinese dostalo míč do sítě, ale sudí po sporném výroku branku pro ofsajd neuznal. To neunesl obránce De Maio a po nechutném zákroku byl vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele