23. kolo
08.02.2019 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Římané nadělili domácímu Chievu tři branky

Chievo má za sebou další nepovedený zápas, ve kterém inkasovalo příliš brzy. Tři góly mu nasázel AS Řím, který se mohl radovat z pohodových tří bodů. O góly se rozdělili El Shaarawy, Džeko a Kolarov.

Chievo má s AS Řím dlouhodobě poměrně špatné výsledky a dnes to chtělo změnit. Pomoci mu k tomu mělo jednak domácí prostředí a jednak hráči jako Stępiński, Hetemaj, Barba, Rossettini nebo brankář Sorrentino. Na toho měli najít recept především Džeko, Schick nebo El Shaarawy, pro kterého je veronský celek hodně oblíbeným soupeřem.

Římané měli podstatně oslabenou obranu, v níž chyběli Manolas i Olsen. I když jejich absence vzbuzovala pro fanoušky AS mírné obavy, od prvních minut hráli Giallorossi prim. V osmé minutě obešel dva protihráče mladíček Zaniolo a jeho tvrdou ránu musel brankář Sorrentino vyrážet na roh.

Z něho sice Vlci neudeřili, ale o pouhou minutu později přeci jen vedli. Děkovat za to mohli hlavně obraně Chieva, která absolutně nezvládla ofsajd systém. Na důraznou hlavičku Nzonziho ze středu pole si naběhl rychlík Stephan El Shaarawy, který udržel míč i přes dva obránce a obloučkem z úhlu přehodil Sorrentina - 1:0.

Chievo působilo především v útoku hodně bezradně. A obrana nebyla o moc lepší, protože v 18. minutě se k vápnu prodral Rick Karsdorp, který našel Edina Džeka. Ten sice měl proti sobě dva protihráče, ale zasekl si míč a nechytatelně poslal balon na vzdálenější tyč Sorrentinovy brány!

Po rohovém kopu Chieva se k hlavičce dostal Giaccherini, který míč prodloužil před bránu na Djordjeviće. Ten ale z metru trefil hlavou jen ruce brankáře Miranteho! Ke konci prvé půle se ještě k hlavičce ve vápně dostal český reprezentant Patrik Schick, jenže mířil mimo tři tyče. Po poločase to pro Chievo nebylo o moc lepší.

Jen pět minut trvalo Římanům, než se znovu prosadili. Postaral se o to rychlý křídelník Stephan El Shaarawy, který po kraji potáhl míč až před vápno. Tam jej Edin Džeko poslal z první na sprintujícího Aleksandara Kolarova, který míč převzal a zamířil přesně k tyči - 3:0 pro AS.

Po hodině hry domácí obrana opět chybovala a byla z toho solidní palebná pozice pro Cristanteho, avšak brankář Sorrentino byl připraven a míč vyrazil. Deset minut před koncem střetnutí mohl přidat svou druhou branku v zápase Edin Džeko, který se dostal ke střele. Jenže jeho dělovku zastavilo břevno Sorrentinovy brány!

Po skvělé práci Edina Džeka dostal míč na kopačky Stephan El Shaarawy, svůj brilantní výkon ale další brankou nekorunoval. Zastavila ho totiž Sorrentinova levá tyč! Víc už AS nestihlo, takže slaví tři body a návrat na pohárové příčky.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele