Serie A - souhrn 23. kola

08.02.2014, 19:59, aktualizováno 09.02.2014, 22:38
Komentáře a souhrny
Juventus přišel o dvougólové vedení ve Veroně, jeho náskok ale zůstává nezměněn, protože AS Řím v derby s Laziem hrálo bez branek. Inter je po těsné výhře nad Sassuolem pátý. Bologna veze body z Turína, Janov uspěl v Livornu, zatímco Sampdoria si poradila s Cagliari. Včera se dařilo domácím, vyhrály Neapol, Fiorentina i Udinese.

Inter Milán - US Sassuolo 1:0

09.02.2014 20:45

Góly: 48. Walter Samuel

Inter Milán konečně prolomil smůlu a doma získal tři body. Na ty se ale proti Sassuolu pořádně nadřel. Nerazzurri i s Hernanesem v sestavě zvítězili nejtěsnějším rozdílem a bodově se dotáhli na Hellas. Hrdinou zápasu byl stoper Walter Samuel, autor vítězné trefy.

Walter Mazzarri na nic nečekal a hned do sestavy zapracoval novou akvizici Hernanese. Jen na lavici ale zůstal Danilo D’Ambrosio. Inter byl velkým favoritem a tuto úlohu nakonec dokázal splnit.

Sassuolo ale začalo na Giuseppe Meazza nebojácně a Samir Handanovič v brance Interu se musel mít na pozoru. Berardiho ale do zakončení nepustil Rolando. Až ve 20. minutě poprvé vážněji zahrozili domácí a hned u toho byl Hernanes, jehož rána minula levou tyč. Jen o čtyři minuty později museli hosté sáhnout k prvnímu střídání. Davide Biondini si přivodil zranění a jeho místo zaujal Chibsah. Po půlhodině hry domácí přežili velkou šanci Sassuola. Berardi z přímáku donutil Handanoviče k dobrému zákroku. Před koncem poločasu neuspěl ani Milito, proti Pegolovi byl zcela sám, ale ani nadvakrát ho nedokázal překonat.

Čekání na první branku zápasu tak nakonec trvalo 48. minutz. Po změně stran rozehrál Hernanes rohový kop a velezkušený Walter Samuel hlavou poslal Inter do vedení - 1:0. Po hodině hry mohl zvýšit Jonathan, jeho jedovatá rána ale přelétla břevno. Sassuolo drželo krok a stále živilo šanci na bodový zisk. Pět minut před koncem zápasu se dokonce dožadovalo odpískání pokutového kopu. Sporným zákrokem se provinil Rolando, ale píšťalka sudího Peruzza zůstala němmá.

Hostující Neroverdi se v závěru snažili o tlak, ale Inter už hru víceméně kontroloval. Mazzarriho svěřenci na hřišti nedominovali, ale na to se historie ptát nebude. Tři body jsou v boji o evropské poháry nesmírně důležité. Sassuolo musí pod Malesanim na výhru stále čekat.

Více informací k zápasu

SS Lazio - AS Řím 0:0

09.02.2014 15:00

Góly: -

Jasným šlágrem dnešního odpoledne se stal duel Lazia Řím s městským rivalem. Formy obou týmů naznačovaly, že by mohlo jít o velice zajímavé utkání, protože Vlci se snaží dostihnout první Juventus a také Lazio se po změně trenéra zvedá.

Římské derby - téměř magická slova pro každého zainteresovaného diváka, jeden ze svátků každého vyznavače elektrizující fotbalové atmosféry. Dnes nastal den, kdy se opět setkaly dva nesmiřitelné tábory rivalů, aby si v odpoledním nedělním čase poměřily hlasivky. Od začátku mohli domácí podporovat například hráče jako Candreva, Klose nebo mladík Keita. Vlci se spoléhali na kapitána Tottiho, jehož vydatně podporovali ve formě hrající Gervinho s Alessandrem Florenzim.

Úvodní minuty patřily především diváckým ohlasům a jemnému zkoušení vlastních i protivníkových schopností. Velmi zajímavý centr Candrevy se nakonec snesl pod břevno De Sanctisovy brány, který musel na poslední chvíli vyboxovat balon mimo tři tyče. Po posledním utkání se na něj snesl vlna kritiky za inkasovaný gól proti Neapoli, což chtěl zkušený hráč jistě napravit.

Hlavním úkolem pro trenéra Reju bylo zastavení Gervinha, který momentálně táhne většinu akcí AS a sám je neméně zdařile zakončuje. To se Rejovým svěřencům v prvních minutách dařilo, obrana fungovala bezvadně a ani kapitán Totti ji neprostřelil. Lazio nechalo svého soupeře kombinovat, ale zároveň jej udržovalo dost daleko od vlastního brankáře. Emoce začínaly pomalu pracovat a tlačily se na povrch mnohdy nevybíravými zákroky. Těmi nešetřila ani jedna strana.

Giallorossi měli mírnou převahu, čehož chtěli využít ke skórování. Maicon si naběhl do poměrně otevřeného prostoru a vypálil, brankář Etrit Berisha vyrazil míč k dobíhajícímu Gervinhovi, který jej poslal zpátky do sítě! Radovat se ale nemohl dlouho, neboť branky docílil z ofsajdu. Prvý poločas se hrál ve vysokém tempu, na čemž měly podíl obě strany. Za tu "domácí" se do častých sprintů pouštěl Antonio Candreva, za Vlky několikrát pálil kapitán Totti.

Lazio se prezentovalo jednoduchou hrou založenou na dlouhých centrech po straně a následné střele - a pokus Senada Luliće rozhodně nevypadal špatně. Krátce před koncem poločasu se rozhodl zrychlit krok Miralem Pjanić, toho našel skvělou nahrávkou Maicon a mladý záložník stál téměř sám před Berishou! Vracející se obránci však nakonec ve spolupráci s Berishou soupeře eliminovali. S koncem první půle se AS přestalo tlačit před soupeřovu bránu a spoléhalo na rychlost Gervinha či střely Tottiho.

První zajímavou šanci druhé půle měl na svědomí střelec Gervinho, který v samostatném úniku po straně napálil míč do tyče! Vlci nadále tlačili svého soupeře a pokoušeli nalézt klíč, který by bránu Berishy otevřel, ale nepomohla jim ani kombinace Kevina Strootmana s Miralemem Pjanićem. Druhý jmenovaný sice dobře vystřelil, ale míč rozvlnil jen boční síť. Po hodině hry si míč na střelu srovnal také kapitán Francesco Totti a jeho rána brankáře Berishu pořádně vyděsila.

Další minuty přinesly velice podobný scénář - rychlík Gervinho si s obranou soupeře na své straně dělal prakticky co chtěl, ale další branku si dnes nepřipsal. Naopak v týmu Lazia útok chválit nemůžeme, pozitivním jevem se tedy ukazuje alespoň obrana, která pod dohledem trenéra Rejy doznala velkých změn a hraje velice jistě. Dvě obrovské šance si AS připsalo až na úplný konec, když nejdříve těžilo ze spolupráce dua Pjanić - Bastos, ale střídající hráč míč za brankář Berishu nedostal. V poslední akci se ocitl mladý střelec Mattia Destro, ale ani jeho snaha k brance nevedla. Oba soupeři si tedy body pouze dělí.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Juventus FC 2:2

09.02.2014 15:00

Góly: 52. Luca Toni, 90+4. Juan Ignacio Gómez - 5. Carlos Tévez, 21. Carlos Tévez

Stará dáma neodpověděla na zaváhání AS Řím ideální a sama si z Verony veze pouze bod. První poločas sice jednoznačně soupeře přehrávala a díky dvěma brankám Carlose Téveze vedla, ale excelentní výkon ze strany domácích a šťastná branka v závěru zápasu ji o tři body připravila.

Trenér Conte po skončení zápasu evidentně nebyl v dobrém rozpoložení a nadcházející chvíle musely být pro jeho hráče dost složité. Nelze se ale divit reakcím trenéra, protože Juventus po větší část utkání dominoval a dvoubrankové vedení ztratil až v samém závěru zápasu. Zkroušený taktik se k celému vývoji vyjádřil následovně: "Je to nevysvětlitelný kolaps. Ten zápas má devadesát minut, ne jen 45. A právě takovou dobu jsme my dávali pozor. Není správné, že inkasujeme po dvou zaváháních, pak celá ta práce přijde vniveč," zlobil se někdejší záložník.

A měl důvod, aby ventiloval emoce - jeho hráči totiž s Veronou výtečnou partii, minimálně po čas první půle. Už po dvou minutách se k zahrávání přímého volného kopu dostal Andrea Pirlo a jeho nápad málem v branku proměnila teč obránce, jenže Rafael se dobře postavil a rychlým zákrokem míč zlikvidoval. Tlak Juventusu nadále pokračoval a sudí Doveri už po čtyřech minutách opět pískal do píšťalky. V pokutovém území se totiž nejlépe zorientoval Carlos Tévez, jemuž míč nijak nepřekážel, naopak si s ním velmi dobře rozuměl. Poslal jej totiž k tyči a tím pádem vedl favorizovaný Juventus o jednu branku.

A nezdálo se, že by se Verona nějak brzy mohla dostat do tempa. Juventus dominoval utkání v počtu střel i držení míče, brankář Rafael byl často svědkem situací, kdy jeho spoluhráči přicházeli pod tlakem hostí o míč. Dlouhé kombinace donutily domácí vzdát se napadání a na hřišti vládl jen jeden tým. Obránci Juventusu příliš mnoho práce neměli, museli se vypořádat snad jen s dlouhými nákopy na Toniho. Po další odmlce si Juventus konečně připsal druhou branku, která z hlediska celého utkání měla jasně rozhodnout. Argentinský střelec Carlos Tévez si počkal na nahrávku od spoluhráče Pogby, který jej našel výtečně. Tévezovi stačilo napřáhnout a povedenou ranou pod padajícím brankářem Rafaelem uklidnil hostující sektor fanoušků.

Náznak odporu byl velmi malý, v podstatě se smrskl na šanci Toniho, kterého však na poslední chvíli odzbrojil vracející se Caceres. Ten se málem stal nešťastným střelcem utkání, neboť si téměř srazil míč po standardní situaci Verony do vlastně sítě. Navýšit vedení svého celku mohl naopak na druhé straně zakončující Tévez, i když břevno jen těsně minul. Držení míče bylo jasně na straně Juve, které odcházelo do kabin spokojené. Zcela rozdílené pocity ale museli mít Conteho svěřenci v průběhu poločasu druhého. Po akci Hallfredssona se dostal do zakončení Toni, který však nyní ještě svou šanci nevyužil. To se mu však povedlo vzápětí - italský střelec si naběhl na centr Romula a hlavou umístil míč za záda brankáře Buffona!

Od této chvíle se situace vyrovnala a Hellas zkoušel nadále své štěstí. Zaskočit jej mohl Pablo Osvaldo, který se coby střídající hráč dral do šance. Míč ale napálil těsně mimo tři tyče. Někdejší hráč AS Řím dokonce o pár minut později vstřelil branku, ale sudím nebyla kvůli ofsajdu uznána. A to byl zřejmě rozhodující moment utkání. Nejprve se do šance probil také Luca Toni, který ještě na brankáře Buffona nevyzrál. Když ale hráči hostí začali skládat zbraně, domácí Verona udeřila. Arturo Vidal svou šanci neproměnil, na tahu tedy byli domácí. A ti se v nastaveném čase přeci jen dočkali! Necelých devět minut stačilo Juanitovi Gómezovi k tomu, aby zakončil centr Romula a sebral Juventusu výhru!

Více informací k zápasu

Parma FC - Calcio Catania 0:0

09.02.2014 15:00

Góly: -

Catania se možná ještě úplně s první ligou nerozloučila, což dokázala také dnes odpoledne dobrým výkonem proti favorizované Parmě. S tou si sice neporadila úplně podle představ, ale za konečnou remízu může vinit také brankovou konstrukci - tu dnes trefila dvakrát.

Parmě se přestalo dařit, dnes si nedokázala poradit s posledním celkem tabulky. A to není nejhorší zpráva. Mnohem horší je, že Catania svého soka jasně přehrála, eliminovala jeho silné stránky a sama se několikrát přiblížila ke vstřelení vedoucí branky. Tu nakonec trefila jen co se týká její konstrukce. Amauri si sice pochvaloval spolupráci s Antoniem Cassanem, ale ani jemu se dnes nedařilo. Přestože měla tato útočná dvojice vedle sebe ještě francouzského záložníka Jonathana Biabianyho, přesto pro ni jakákoli smysluplná akce představoval nepřekonatelný problém. V úvodních deseti minutách se naopak snažila více Catania, na níž byla touha po úniku ze zóny sestupu jasně patrná.

Nejaktivnějším hráčem hostí se stal Pablo Barrientos, který často využíval rychlých nohou i myšlení a obcházel své protihráče s lehkostí. Střela mu sice nevyšla ani napotřetí, ale minimálně snahou si Catania musela diváky v Parmě získat. Pablo Barrientos se pokoušel vypálit také zkraje druhé desetiminutovky, ale ani tentokrát brankáře Antonia Miranteho nepřekonal. Zmiňovaný útočník Catanie si po půlhodině hry naběhl do pokutového území soupeře, překonal ofsajdovou past a čekal na nahrávku. Centr ze strany sice o chvíli později dorazil, ale Barrientos ani ve skluzu nedokázal míč za záda brankáře Miranteho dostat.

Když to nešlo přímou střelou, pokoušel se Barrientos takovým polo-centrem hledat nabíhající spoluhráče. To mu sice nevyšlo podle představ, ale přesto míč z jeho kopačky nastřelil břevno Miranteho brány! Ze strany Parmy určitě nejeden divák čekal mnohem aktivnější přístup, ale trenér Roberto Donadoni dnes zřejmě v kabině nepronášel plamenné projevy. Do druhé půle totiž jeho svěřenci vešli ve stejném rozpoložení, se kterým hřiště před začátek poločasu opouštěli. Catania naopak bojovala a předváděl pohledné akce. Pět minut po změně stran si hosté museli připadat jako ve zlém snu, protože Gonzalo Bergessio bombou do brány napálil břevno!

Po hodině hry se ke slovu konečně dostali také domácí, ale Amauri zklamal a ve velké šanci nastřelil jen dobře vyběhnutého brankáře Mariana Andújara. I to přispělo k pískotu ze strany domácích fanoušků. Definitivní rozhodnutí o výhře mohl Slonům poskytnout Barrientos, který si naběhl do pokutového území na přihrávku od Izca, ale přesto, že nebyl nikým atakován a měl čas si vše promyslet, prováhal vhodnou příležitost a míč trefil jen slabě. I kvůli tomu si dnes Catania za svůj dobrý výkon připisuje "pouze" bod. Ten jí stále nepomáhá z pásma sestupu, ale pozitiv je přesto víc, než by kdo před zápasem čekal.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 1:0

09.02.2014 15:00

Góly: 11. Daniele Gastaldello

Janovští "námořníci" potvrdili dobrou formu a po vítězném janovském derby triumfovali i doma s Cagliari. O osudu utkání rozhodla jediná branka z jedenácté minuty. Na rohový kop si naskočil Gastaldello a tři body mohly zůstat na Marassi.

Sampdorii vyšel vstup do utkání na výbornou. Okaka v desáté minutě ještě na Avramova nevyzrál, oba se střetli po stříleném centru do šestnáctky a šťastnější byl Avramov, který míč vytěsnil. Z následného rohového kopu ale už udeřilo. Danielle Gastaldello se vyšrouboval do vzduchu a přesnou hlavičkou překonal gólmana Avramova - 1:0 pro Sampdorii. Po půlhodině hry nadvakrát nebezpečně vypálil Gabbiadini, při prvním pokusu trefil obránce a při druhém už musel zasahovat Avramov.

Těsně před koncem prvního poločasu to byla opět Sampdoria, kdo zahrozil. Éder nacpal míč na malé vápno a Gabbiadini znovu ztroskotal na Avramovovi. Cagliari toho v prvním dějství příliš neukázalo a do druhého poločasu se čekalo zlepšení. V 55. minutě mohlo přijít vyrovnání. Proti Néného střeleckému pokusu se vytáhl da Costa, krásným skokem zabránil brance a udržel svému týmu těsné vedení. Na druhé straně mohli Blucerchiati zvýšit, Gabbiadini měl dnes ale střeleckou smůlu a i jeho další šance neskončila v síti.

Cagliari potřebovalo útočit, ale s přibývajícím časem byla defenzíva domácích čím dál pevnější. Osm minut před koncem zápasu se přeci jenom naskytla příležitost na srovnání. Marco Sau se elegantně zbavil Gastaldella ale v čisté gólovce selhal. Míč nasměroval jen doprostřed branky a pro da Costu nebyl žádný problém ho získat. Sudí k devadesáti minutám přidali další čtyři, ale Sardiňané už se na žádný závar nezmohli. Po vyhraném janovském derby si Mihajlovičovi svěřenci připsali další výhru, tentokráte nad Cagliari 1:0.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Janov CFC 0:1

09.02.2014 15:00

Góly: 10. Luca Antonelli

Nejtěsnějším rozdílem, tedy 1:0, vyhrál i druhý janovský celek CFC. Grifové dali zapomenout na prohrané městské derby a z Livorna vezou všechny body. Porážka pro domácí znamená další záchranářské komplikace, po 23. kole zůstávají na sestupových pozicích.

A stejně jako Sampdoria v utkání s Cagliari, se i Grifové ujali velmi brzy vedení. V 11. minutě se na Luigi Ferraris prosadil Gastaldello a Sampdoria vedla. V tu samou dobu se na Armando Piccini trefil Antonelli. Golman domácích Bardi nejprve vyrazil Gilardinovu ránu, ale s dorážkou Antonelliho nemohl už vůbec nic dělat - 0:1. O chvíli později přešli do útoku i domácí. Paulinho se dostal do koncovky a Perin musel zasahovat. Následovaly dva střelecké pokusy na obou stranách, nejprve střílel vedle Konaté a za chvíli pálil rovněž mimo Emeghara.

Livorno muselo dotahovat a do druhého poločasu nastoupilo s velkým odhodláním. Janov se musel bránit. Perin předvedl další dobrý zákrok a proti Piccinimu rovněž dobře zasáhl. Livornu se podařilo vstřelit ten kýžený gól, jenže pro ofsajd nebyl uznán. Stalo se tak čtvrthodiny před koncem zápasu. Grifové se už v závěru jenom bránili a v nastaveném čase měli i pořádnou dávku štěstí. Perina už se podařilo překonat, ale toho zastoupil na brankové čáře jeden z obránců.

Janov výhru udržel a v tabulce se posunul na desáté místo před AC Milán.

Více informací k zápasu

Turín FC - Bologna FC 1:2

09.02.2014 12:30

Góly: 5. Ciro Immobile - 11. Jonathan Cristaldo, 24. Jonathan Cristaldo

Domácí FC Turín sice brzy vstřelil branku, ale vedení si neudržel. Na remízový výsledek posunul utkání Jonathan Cristaldo a stejný hráč poslal Bolognu ještě do konce prvního poločasu do vedení. To si Bologna již pohlídala a slaví cenné tři body.

Mnozí fanoušci calcia si zřejmě říkali, jak Bologna zareaguje na současnou situaci. Klubu se nedaří úplně naplňovat předsezónní ambice a navíc se bude muset obejít bez několika hvězd. Svůj největší klenot (diamant, dalo by se říct) prodala do Číny a pozice špílmachra zůstala nezaplněná. Přesto si Felsieni nakonec poradili a otočila negativně se vyvíjející utkání ve svůj prospěch.

Úvod jako hrom jsme viděli v polední siestě, která se tradičně italským rozvláčným tempem rozhodně chlubit nemohla. Naopak, od prvních minut se oba celky snažily agresivně napadat rozehrávku soupeře a sami překonat jeho obranný val. Jako prvnímu se to povedlo Cirovi Immobilemu, který potvrdil svou vynikající střeleckou formu a již po pěti minutách si naběhl do pokutového území. Tam jej zastihl centr ze strany a nikým nehlídán jej Immobile poslal za záda bezmocného Curciho!

Střelecký apetit Immobilemu zřejmě nescházel, protože jen o dvě minuty později se dostal opět až do zakončení, ale v rozhodující chvíli si míč nechal utéct a špatně jej zpracoval. To mohlo Turín mrzet, protože na scénu nastoupil pozdější hrdina hostujícího týmu. Mladý útočník Jonathan Cristaldo sice působí u Felsinei jen coby hostující hráč, ale dnes mu přinesl tři body. Pouť za nimi začal již po jedenácti minutách, když Rolando Bianchi vypálil z hranice pokutového území, jeho ránu ještě brankář Daniele Padelli vyrazil, ale na dorážku všudypřítomného Cristalda již zareagovat nestačil.

Vedení mohl Granatě zpět dát Ciro Immobile, když Curci podběhl míč a nedosáhl na něj, jenže za ním stojící mladý útočník si neseřídil mířidla zcela správně a míč poslal mimo tři tyče! Na nevyužitou šanci Bologna reagovala stejným způsobem, jak se tomu stalo při první brance. Krhinovu střelu ještě osamocený Padelli zlikvidoval, ale jeho obránci opomněli vracet se k dorážce, takže aktivní Jonathan Cristaldo mohl podruhé stejným způsobem oslavovat branku.

A jak se ukázalo, byla to nejen branka rozhodující, ale také jedna z posledních akcí utkání. Bohužel, protože do konce první půle jsme se žádné výrazně aktivity obou soupeřů již nedočkali. Diváci mohli pouze doufat, že druhý poločas je zahrne větší fotbalovou atraktivitou. Ani to se ale nestalo, první velká šance druhé půle se zrodila až deset minut po změně stran a na svědomí ji měl opět Ciro Immobile. Jeho ránu ale Curci dobře pokryl a v klidu mohl rozehrát. V další šanci se objevil Alessio Cerci a tlak domácích stoupal. Projevoval se ale spíše držením míče a náznaky šancí, nikoli na počtu střel. Granata se sice pokoušela najít klíč k obranné linii soupeře, ale to jí umožněno nebylo. Chyběl jí klid v zakončení a často selhávala také rozhodující finální fáze. Dvacet minut před koncem zápasu se Curci mohl zlobit sám na sebe, protože nechybělo moc a Immobile by mohl zachytit míč z jeho náruče. Ani následujících pět standardních situací nepřineslo Turínu větší šanci - Granata tedy prohrává s Bolognou, ta i bez Diamantiho vítězí a připisuje si cenné tři body do tabulky. Díky nim je zatím šestnáctá.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 3:1

08.02.2014 20:45

Góly: 11. Gökhan Inler, 56. Gonzalo Higuaín, 82. Gonzalo Higuaín - 8. Adel Taarabt

Neapol uhájila proti proti Milánu třetí příčku a nyní se může plně koncentrovat na zápas se Swansea. AC porážkou 1:3 nejspíše definitivně přišlo o možnost předkola Ligy mistrů. Rossoneri začali na San Paolo nadějně, ale domácí třemi brankami výsledek otočili.

Karty byly před zápasem rozdány jasně. Fiorentina své domácí utkání s Atalantou zvládla a tím vytvořila na třetí Neapol tlak. Milánští do tohoto zápasu vstupovali bez zraněného Kaká (na plac se dostal až ve druhém dějství), a také Keisuke Hondy. Hned od úvodní minuty tak dostali překvapivě prostor Adel Taarabt i Mickael Essien.

Azzurri, kterým se v minulých kolech nedařilo, nezastihl úvod utkání ani tentokrát v optimálním rozpoložení. První šanci sice spálil Higuaín, ale krátce na to nová akvizice Milána Adel Taarabt od půlky potáhl balón až k vápnu a přesnou ranou překonal Pepeho Reinu. Lepší start už si Taarabt mohl stěží představit - 1:0 pro AC Milán.

Pokud se v letošní sezoně dostalo AC do vedení, povětšinou ho dlouho neudrželo. Platilo to i tentokrát. Inler předvedl ze střední vzdálenosti zajímavý kop, který přelétl Abbiatiho a skončil v bráně. Nádherná branka znamenala vyrovnání na 1:1. Po čtvrthodině hry mohl rázem zvrátit skóre Marek Hamšík, jehož střela těsně minula tyč. Na druhé straně prověřil Reinu Balotelli. Neapol ale byla mnohem aktivnější a obrana Milána se v jednu chvíli mohla cítit jako na kolotoči. Po střele Maggia zazvonila tyč a z následné dorážky minul branku Insigne! Higuaínův pokus si pak málem srazil do vlastní sítě Emanuelson. První poločas skončil remízou, ale hra Neapole napovídala, že se nejspíše body dělit nebudou.

Druhý poločas byl totiž zcela ve znamení dominance Neapole a v 56. minutě domácí dokonali obrat. Inler rozehrál standardku perfektním centrem na Higuaína, který v klíčový moment nestál v ofsajdu a hlavou poslal balón za Abbiatiho záda - 2:1 pro Neapol. Milán zvýšil snahu a šance začaly přicházet. Essienův pokus lapil Reina a Taarabt v ještě větší šanci narazil na stejný problém. Reina předvedl skvělý zákrok a svůj tým výrazně podržel. Za chvíli udělal chybu, ale Balotelli, evidentně zaskočen, ji nevyužil.

Osm minut před koncem zápasu pečetil výsledek opět argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín. Pohlednou akci z malého vápna nekompromisně zakončil a bezmocný Abbiati potřetí kapituloval. Neapol už klíčové dvoubrankové vedení nepustila a ze šlágru kola bere všechny body.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Chievo Verona 3:0

08.02.2014 18:00

Góly: 56. Antonio Di Natale, 74. Bruno Fernandes, 86. Emmanuel Badu

Udinese navázalo na předchozí zápasy a z poháru si přeneslo dobrou formu i do utkání Serie A. Odneslo to Chievo, které po porážce 0:3 zůstalo ve velkém sestupovém ohrožení. Skóre utkání načal až ve druhém poločase Di Natale, následován Fernandesem a Baduem.

Už první poločas měl divákům co nabídnout a i když se branky nedočkali, šance k vidění rozhodně byly. Lazzariho pokus skončil těsně vedle a Maicosuel nadějnou příležitost zazdil. Chievo pohrozilo až po půlhodině, ale stálo to za to. Rána Stoiana minula branku, Théréau narazil na zeď jménem Scuffet a stejný hráč si na stejném brankáři vylámal zuby i podruhé. Zasahovat musel i Puggioni, jehož výrazně prověřil Di Natale. Branka tedy prvních pětačtyřicet minut nepadla, ale diváci se do druhého poločasu měli na co těšit.

Skóre zápasu otevřel v 56. minutě Antonio Di Natale. Po přízemním centru stál ve správný čas na správném místě a Udine vedlo 1:0. Bianconeri byli nadále lepším týmem a ve druhém dějství doslova dominovali. Chievo si koledovalo a nakonec také podruhé inkasovalo. Bruno Fernandes se zblízka nemýlil a Chievo prohrávalo už o dvě branky.

Do konce zápasu už zbývala poslední čtvrthodina, ale Fly Donkeys museli spolknout ještě jednu hořkou pilulku. Fernandes se tentokrát proměnil do role nahrávače a šťastným zakončovatelem se stal Agyemang-Badu - 3:0 pro Udinese. O vítězi utkání tak bylo jasno.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 2:0

08.02.2014 18:00

Góly: 16. Josip Iličić, 86. Rafał Wolski

Fialky se dostaly na dostřel třetí Neapoli, která však má ještě jeden zápas k dobru. Dnes se však toskánský tým může těšit ze tří bodů, které mu zajistil nejprve Josip Iličić. Na svého spoluhráče navázal pár minut před koncem ještě mladík Rafal Wolski. Celek z Bergama je prozatím dvanáctý.

Viola se potřebovala vzchopit, protože minulé tři zápasy jí moc nešly. Jediná remíza z nich svědčí o tom, jak žalostně týmu trenéra Vincenza Montelly schází spolehlivá útočná síla v podobě Pepita Rossiho či Maria Gómeze. Ty měl nahradit Alessandro Matri, ale na svou impresivní premiéru navázat nedokázal. Dnes jej však zastoupili jiní dva hráči Violy, takže o tři body Fialky nepřišly. Montella ale musel mít pořádnou starost se složením základní sestavy, protože mu z ní vypadli hráči jako Giuseppe Rossi, Mario Gómez, Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani, Ante Rebić či Nenad Tomović. V kádru Orobici chyběli například Marko Livaja, Lionel Scaloni a Gianpaolo Bellini. Do zápasu se naopak mohli zapojit Carlos Carmona a jeho kolega Davide Brivio, kteří si odpykali disciplinární tresty.

Fialky rozhodně nechtěly nic ponechat náhodě a od prvních chvil se ukazovaly jako daleko aktivnější tým. První rány španělského reprezentanta Borjy Valera spolu s Josipem Iličićem však do brány nezamířily. Směr sice nabraly správný, ale oba pokusy chytil brankář Andrea Consigli. Centr Cuadrada včas odvrátil záložník Cristian Raimondi. Ani on ale nezabránil přímému volnému kopu, ke kterému se postavil Josip Iličić. Slovinský záložník sice možná neprožíval ideální časy, zvláště ne poté, co v sestupujícím Palermu zářil. Dnes si ale připsal druhý ligový gól, neboť míč zakroutil přesně k tyči!

Po dvaceti minutách se o něco podobného pokoušel také Luca Cigarini, ale neměl štěstí a balon zmizel vedle tyče. Ani další posile v dresu Fialek se příliš nedaří - záložník Anderson z Manchesteru United musí odrážet útoky na svou osobu po stránce herní, po stránce sexuální orientace a také vzhledem k množícím se fiktivním interview. Dnešní podvečer se pokusil ukázat svou lepší tvář a tvrdě vypálil. Brankář Consigli ale míč bravurně zlikvidoval. Totéž se krátce před poločasovou přestávkou povedlo Netovi, který si poradil s obrovskou šancí samostatně postupujícího záložníka Lucy Cigariniho.

Druhá půle přinesla stejný obrázek jako úvod té první - domácí Fiorentina byla u míče a pomocí mnoha nahrávek kontrolovala hru. Do šance byl krátce po změně stran vyslán Cuadrado, který ale přihrávku od Borjy Valera nevyužil podle představ a míč napálil mimo. Josip Iličić mohl dnes dvakrát skórovat z volného přímého kopu, ale jeho druhý pokus mířil těsně nad břevno! Následující minuty byly po zajímavé první půli trochu zklamáním a ani zvýšená střelecká aktivita Fiorentiny nemohla diváky dostatečně probudit. O jakékoli šance na zlepšení daného stavu přišla Atalanta deset minut před koncem utkání, když druhou žlutou a následně červenou kartu obdržel Luca Cigarini a na závěrečný tlak mohli jeho spoluhráči zapomenout. Naopak, ještě jednou inkasovali.

Střelce první branky Josipa Iličiće nahradil mladík Rafal Wolski, který pobyl na hřišti asi dvacet minut a poté se do statistik utkání zapsal velmi povedenou akcí. Ten si totiž skvěle poradil s dvojicí bránících protihráčů a zakončil přesnou ranou k tyči! Fialky tedy v sobotu večer mohou slavit a budou očekávat odpověď Benítezových svěřenců z Neapoli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC23193156:1860
2.AS Řím22156145:1151
3.SSC Neapol23145447:2747
4.ACF Fiorentina23135542:2444
5.Inter Milán2399540:2736
6.Hellas Verona23113939:3736
7.Turín FC2389636:3033
8.Parma FC2289532:2733
9.SS Lazio2388729:2932
10.Janov CFC2386924:2830
11.AC Milán2378836:3529
12.UC Sampdoria2377927:3228
13.Atalanta Bergamo23831224:3227
14.Udinese Calcio23821325:3226
15.Cagliari Calcio2359921:3224
16.Bologna FC23491022:3921
17.Chievo Verona23461316:3218
18.AS Livorno23451422:4117
19.US Sassuolo23451423:4917
20.Calcio Catania23371316:4016

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele