23. kolo
08.02.2014 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SSC Neapol - AC Milán 3:1

Neapol uhájila proti proti Milánu třetí příčku a nyní se může plně koncentrovat na zápas se Swansea. AC porážkou 1:3 nejspíše definitivně přišlo o možnost předkola Ligy mistrů. Rossoneri začali na San Paolo nadějně, ale domácí třemi brankami výsledek otočili.

Karty byly před zápasem rozdány jasně. Fiorentina své domácí utkání s Atalantou zvládla a tím vytvořila na třetí Neapol tlak. Milánští do tohoto zápasu vstupovali bez zraněného Kaká (na plac se dostal až ve druhém dějství), a také Keisuke Hondy. Hned od úvodní minuty tak dostali překvapivě prostor Adel Taarabt i Mickael Essien.

Azzurri, kterým se v minulých kolech nedařilo, nezastihl úvod utkání ani tentokrát v optimálním rozpoložení. První šanci sice spálil Higuaín, ale krátce na to nová akvizice Milána Adel Taarabt od půlky potáhl balón až k vápnu a přesnou ranou překonal Pepeho Reinu. Lepší start už si Taarabt mohl stěží představit - 1:0 pro AC Milán.

Pokud se v letošní sezoně dostalo AC do vedení, povětšinou ho dlouho neudrželo. Platilo to i tentokrát. Inler předvedl ze střední vzdálenosti zajímavý kop, který přelétl Abbiatiho a skončil v bráně. Nádherná branka znamenala vyrovnání na 1:1. Po čtvrthodině hry mohl rázem zvrátit skóre Marek Hamšík, jehož střela těsně minula tyč. Na druhé straně prověřil Reinu Balotelli. Neapol ale byla mnohem aktivnější a obrana Milána se v jednu chvíli mohla cítit jako na kolotoči. Po střele Maggia zazvonila tyč a z následné dorážky minul branku Insigne! Higuaínův pokus si pak málem srazil do vlastní sítě Emanuelson. První poločas skončil remízou, ale hra Neapole napovídala, že se nejspíše body dělit nebudou.

Druhý poločas byl totiž zcela ve znamení dominance Neapole a v 56. minutě domácí dokonali obrat. Inler rozehrál standardku perfektním centrem na Higuaína, který v klíčový moment nestál v ofsajdu a hlavou poslal balón za Abbiatiho záda - 2:1 pro Neapol. Milán zvýšil snahu a šance začaly přicházet. Essienův pokus lapil Reina a Taarabt v ještě větší šanci narazil na stejný problém. Reina předvedl skvělý zákrok a svůj tým výrazně podržel. Za chvíli udělal chybu, ale Balotelli, evidentně zaskočen, ji nevyužil.

Osm minut před koncem zápasu pečetil výsledek opět argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín. Pohlednou akci z malého vápna nekompromisně zakončil a bezmocný Abbiati potřetí kapituloval. Neapol už klíčové dvoubrankové vedení nepustila a ze šlágru kola bere všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1napoli

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Milan solo con te.....

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN! Výhra jako jediná přichází v úvahu a je mi jedno kolik. Klidně i 0:1 gólem z prvních deseti minut a pak zaparkovaný autobus!

Reagovat
scr

AC je marny,ale remizka by byla fajn

Reagovat
Il Principino

Supermario by to tam mohl urvat....1:2

Reagovat
smazaný uživatel

I když jsem skalní fanoušek AC Milan,tak to bude docela od Neapole bolet

Nemáme dobrou formu, - defenziva hrozná - nejdříve se musíme domluvit jak hrát fotbal.... Mario už není to co býval....

A ty nové opory se musí pořádně do toho našeho kádru zapracovat.

I když bych velmi rád řekl,že AC dnes vyhraje,ale asi to tak nebude

Jsem s Tebou MILAN - Forza Milan!!! Per Sempre...

Reagovat
smazaný uživatel

Mario se mě právě zdá o hodně lepší než na podzim :) X by bylo super

Reagovat
smazaný uživatel

Na 1. tým ztrácíme 30 bodů což je 10 zápasů výhry.. co se týče ligy mistrů na tu můžem zapomenout, ale evropskou by jsme snad mohli dát. FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak som si dobre tipol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele