23. kolo
09.02.2014 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Juventus zaváhal ve Veroně

Stará dáma neodpověděla na zaváhání AS Řím ideální a sama si z Verony veze pouze bod. První poločas sice jednoznačně soupeře přehrávala a díky dvěma brankám Carlose Téveze vedla, ale excelentní výkon ze strany domácích a šťastná branka v závěru zápasu ji o tři body připravila.

Trenér Conte po skončení zápasu evidentně nebyl v dobrém rozpoložení a nadcházející chvíle musely být pro jeho hráče dost složité. Nelze se ale divit reakcím trenéra, protože Juventus po větší část utkání dominoval a dvoubrankové vedení ztratil až v samém závěru zápasu. Zkroušený taktik se k celému vývoji vyjádřil následovně: "Je to nevysvětlitelný kolaps. Ten zápas má devadesát minut, ne jen 45. A právě takovou dobu jsme my dávali pozor. Není správné, že inkasujeme po dvou zaváháních, pak celá ta práce přijde vniveč," zlobil se někdejší záložník.

A měl důvod, aby ventiloval emoce - jeho hráči totiž s Veronou výtečnou partii, minimálně po čas první půle. Už po dvou minutách se k zahrávání přímého volného kopu dostal Andrea Pirlo a jeho nápad málem v branku proměnila teč obránce, jenže Rafael se dobře postavil a rychlým zákrokem míč zlikvidoval. Tlak Juventusu nadále pokračoval a sudí Doveri už po čtyřech minutách opět pískal do píšťalky. V pokutovém území se totiž nejlépe zorientoval Carlos Tévez, jemuž míč nijak nepřekážel, naopak si s ním velmi dobře rozuměl. Poslal jej totiž k tyči a tím pádem vedl favorizovaný Juventus o jednu branku.

A nezdálo se, že by se Verona nějak brzy mohla dostat do tempa. Juventus dominoval utkání v počtu střel i držení míče, brankář Rafael byl často svědkem situací, kdy jeho spoluhráči přicházeli pod tlakem hostí o míč. Dlouhé kombinace donutily domácí vzdát se napadání a na hřišti vládl jen jeden tým. Obránci Juventusu příliš mnoho práce neměli, museli se vypořádat snad jen s dlouhými nákopy na Toniho. Po další odmlce si Juventus konečně připsal druhou branku, která z hlediska celého utkání měla jasně rozhodnout. Argentinský střelec Carlos Tévez si počkal na nahrávku od spoluhráče Pogby, který jej našel výtečně. Tévezovi stačilo napřáhnout a povedenou ranou pod padajícím brankářem Rafaelem uklidnil hostující sektor fanoušků.

Náznak odporu byl velmi malý, v podstatě se smrskl na šanci Toniho, kterého však na poslední chvíli odzbrojil vracející se Caceres. Ten se málem stal nešťastným střelcem utkání, neboť si téměř srazil míč po standardní situaci Verony do vlastně sítě. Navýšit vedení svého celku mohl naopak na druhé straně zakončující Tévez, i když břevno jen těsně minul. Držení míče bylo jasně na straně Juve, které odcházelo do kabin spokojené. Zcela rozdílené pocity ale museli mít Conteho svěřenci v průběhu poločasu druhého. Po akci Hallfredssona se dostal do zakončení Toni, který však nyní ještě svou šanci nevyužil. To se mu však povedlo vzápětí - italský střelec si naběhl na centr Romula a hlavou umístil míč za záda brankáře Buffona!

Od této chvíle se situace vyrovnala a Hellas zkoušel nadále své štěstí. Zaskočit jej mohl Pablo Osvaldo, který se coby střídající hráč dral do šance. Míč ale napálil těsně mimo tři tyče. Někdejší hráč AS Řím dokonce o pár minut později vstřelil branku, ale sudím nebyla kvůli ofsajdu uznána. A to byl zřejmě rozhodující moment utkání. Nejprve se do šance probil také Luca Toni, který ještě na brankáře Buffona nevyzrál. Když ale hráči hostí začali skládat zbraně, domácí Verona udeřila. Arturo Vidal svou šanci neproměnil, na tahu tedy byli domácí. A ti se v nastaveném čase přeci jen dočkali! Necelých devět minut stačilo Juanitovi Gómezovi k tomu, aby zakončil centr Romula a sebral Juventusu výhru!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
scr

1:0

Reagovat
Hans82

Toho tricleneho utoku se bojim ale i tak vyhrajem 2:3 Vidal,Tevez,Llorente

Reagovat
smazaný uživatel

no Carlos už by si goĺa zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsem mluvil s vedoucím Tipsportu u nás a říkal, že už snad od tohohle kola budou zápasy Serie A live obrazem na jejich stránkách - to jen pro ty co mnohdy neúspěšně hledají link

Reagovat
smazaný uživatel

to sa este da ?:-O nenajst link? :-O

Reagovat
hradec

Hellas Verona 1:3 Juventus FC

Reagovat
Airus

WOW... Conte bude solidně nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo takhle to zpackat při vedení 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky to Hellas vybojoval

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele