23. kolo
09.02.2014 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím bez jasného krále, Lazio s AS jen remizovalo

Jasným šlágrem dnešního odpoledne se stal duel Lazia Řím s městským rivalem. Formy obou týmů naznačovaly, že by mohlo jít o velice zajímavé utkání, protože Vlci se snaží dostihnout první Juventus a také Lazio se po změně trenéra zvedá.

Římské derby - téměř magická slova pro každého zainteresovaného diváka, jeden ze svátků každého vyznavače elektrizující fotbalové atmosféry. Dnes nastal den, kdy se opět setkaly dva nesmiřitelné tábory rivalů, aby si v odpoledním nedělním čase poměřily hlasivky. Od začátku mohli domácí podporovat například hráče jako Candreva, Klose nebo mladík Keita. Vlci se spoléhali na kapitána Tottiho, jehož vydatně podporovali ve formě hrající Gervinho s Alessandrem Florenzim.

Úvodní minuty patřily především diváckým ohlasům a jemnému zkoušení vlastních i protivníkových schopností. Velmi zajímavý centr Candrevy se nakonec snesl pod břevno De Sanctisovy brány, který musel na poslední chvíli vyboxovat balon mimo tři tyče. Po posledním utkání se na něj snesl vlna kritiky za inkasovaný gól proti Neapoli, což chtěl zkušený hráč jistě napravit.

Hlavním úkolem pro trenéra Reju bylo zastavení Gervinha, který momentálně táhne většinu akcí AS a sám je neméně zdařile zakončuje. To se Rejovým svěřencům v prvních minutách dařilo, obrana fungovala bezvadně a ani kapitán Totti ji neprostřelil. Lazio nechalo svého soupeře kombinovat, ale zároveň jej udržovalo dost daleko od vlastního brankáře. Emoce začínaly pomalu pracovat a tlačily se na povrch mnohdy nevybíravými zákroky. Těmi nešetřila ani jedna strana.

Giallorossi měli mírnou převahu, čehož chtěli využít ke skórování. Maicon si naběhl do poměrně otevřeného prostoru a vypálil, brankář Etrit Berisha vyrazil míč k dobíhajícímu Gervinhovi, který jej poslal zpátky do sítě! Radovat se ale nemohl dlouho, neboť branky docílil z ofsajdu. Prvý poločas se hrál ve vysokém tempu, na čemž měly podíl obě strany. Za tu "domácí" se do častých sprintů pouštěl Antonio Candreva, za Vlky několikrát pálil kapitán Totti.

Lazio se prezentovalo jednoduchou hrou založenou na dlouhých centrech po straně a následné střele - a pokus Senada Luliće rozhodně nevypadal špatně. Krátce před koncem poločasu se rozhodl zrychlit krok Miralem Pjanić, toho našel skvělou nahrávkou Maicon a mladý záložník stál téměř sám před Berishou! Vracející se obránci však nakonec ve spolupráci s Berishou soupeře eliminovali. S koncem první půle se AS přestalo tlačit před soupeřovu bránu a spoléhalo na rychlost Gervinha či střely Tottiho.

První zajímavou šanci druhé půle měl na svědomí střelec Gervinho, který v samostatném úniku po straně napálil míč do tyče! Vlci nadále tlačili svého soupeře a pokoušeli nalézt klíč, který by bránu Berishy otevřel, ale nepomohla jim ani kombinace Kevina Strootmana s Miralemem Pjanićem. Druhý jmenovaný sice dobře vystřelil, ale míč rozvlnil jen boční síť. Po hodině hry si míč na střelu srovnal také kapitán Francesco Totti a jeho rána brankáře Berishu pořádně vyděsila.

Další minuty přinesly velice podobný scénář - rychlík Gervinho si s obranou soupeře na své straně dělal prakticky co chtěl, ale další branku si dnes nepřipsal. Naopak v týmu Lazia útok chválit nemůžeme, pozitivním jevem se tedy ukazuje alespoň obrana, která pod dohledem trenéra Rejy doznala velkých změn a hraje velice jistě. Dvě obrovské šance si AS připsalo až na úplný konec, když nejdříve těžilo ze spolupráce dua Pjanić - Bastos, ale střídající hráč míč za brankář Berishu nedostal. V poslední akci se ocitl mladý střelec Mattia Destro, ale ani jeho snaha k brance nevedla. Oba soupeři si tedy body pouze dělí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Il Principino

Neuvěřitelně se těším na derby Della Capitale. bude to těžký zápas, i když je Lazio tam kde je, tak derby je vždycky specifickej zápas...De Sanctis - Maicon - Benatia - Castan-Dodo(v poháru Torosidis nic moc, možná Bastos?) záloha je jasná: Nainngoolan, DDR, Strootman, Ljajic - Totti - Gervinho. < 1:3> ( Ledesma, Ljajic 2x, Gervinho) Forza roma !!!

Reagovat
KillSwitch

Ljajic a 2 góly? a nato si ako prišiel?

Reagovat
Il Principino

Mám vize

Reagovat
scr

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

mně se teda v pohráu Radja moc nelíbil dala bych klidně Pjanice...

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

V první půli jsem chtěl mít na hřišti bojovné hráče s fyzickými dispozicemi, aby v té druhé mohli přijít techničtější hráči. Tím bezpochyby Miralem je a pro nás by mohl být i v několika dalších letech," poodkrývá trenér Garcia svou vizi...

To je z pohárového zápasu proti Juve.. myslím, že nechce hlavně v pohárech nic riskovat a nikoho přepínat, proto to tak dal. Je to přece jen zápas navíc a zvlášť pro technické hráče větší možnost zranění

Reagovat
Airus

S Parmou nehráli tak jsou snad odpočatí

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FORZA AS !!!

Reagovat
Il Principino

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

1-2

Reagovat
KillSwitch

1-2

Reagovat
Airus

2-2

Reagovat
hradec

SS Lazio 1:2 AS Řím

Prosadí se Gervinho.

Reagovat
smazaný uživatel

zdál se mi takový divný sen...AS hrálo s nějakýma němcema (což by se dalo o Laziu tak trochu i říct ), AS dalo gól hned na začátku zápasu (myslím že ve čtvrté minutě)...0:1 to bylo i po poločase...ve druhé půli stále AS horko těžko drželo těsný náskok a až v úplném závěru zápasu (až v nastaveném čase...myslím že v 91 minutě) došlo k vyrovnání. Tak uvidíme, podle snu to skončí 1:1...já budu doufat a věřit že AS vyhraje...a jinak jsem si vsadil na Lazio

Reagovat
lucius6

jn proto za nás hraje několik černochů co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

za remízu 0 0 bych nedal ani bod nikomu - a laziu bych ještě bod ubral, ani nevystřelili na bránu

rozhodčí teda nic moc, candreva měl jít už v 60. z placu, celkově mělo lazio dostat víc karet...a nadstavit jen 2 minuty a ukončit to v čase 91 54 když je AS u vápna je výsměch

Reagovat
Il Principino

+ neuznanej regulérní gol....

Reagovat
smazaný uživatel

regulerni ofside, podivej se poradne

Reagovat
Il Principino

Regulérní gól.

Reagovat
smazaný uživatel

No tenhle zápas mělo AS vyhrát, ale remíza se mi íbí víc, páč jsem to dal na tiket, jen to chtělo víc gólů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele