23. kolo
09.02.2014 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Catania se pomalu zvedá, dnes veze bod z Parmy

Catania se možná ještě úplně s první ligou nerozloučila, což dokázala také dnes odpoledne dobrým výkonem proti favorizované Parmě. S tou si sice neporadila úplně podle představ, ale za konečnou remízu může vinit také brankovou konstrukci - tu dnes trefila dvakrát.

Parmě se přestalo dařit, dnes si nedokázala poradit s posledním celkem tabulky. A to není nejhorší zpráva. Mnohem horší je, že Catania svého soka jasně přehrála, eliminovala jeho silné stránky a sama se několikrát přiblížila ke vstřelení vedoucí branky. Tu nakonec trefila jen co se týká její konstrukce. Amauri si sice pochvaloval spolupráci s Antoniem Cassanem, ale ani jemu se dnes nedařilo. Přestože měla tato útočná dvojice vedle sebe ještě francouzského záložníka Jonathana Biabianyho, přesto pro ni jakákoli smysluplná akce představoval nepřekonatelný problém. V úvodních deseti minutách se naopak snažila více Catania, na níž byla touha po úniku ze zóny sestupu jasně patrná.

Nejaktivnějším hráčem hostí se stal Pablo Barrientos, který často využíval rychlých nohou i myšlení a obcházel své protihráče s lehkostí. Střela mu sice nevyšla ani napotřetí, ale minimálně snahou si Catania musela diváky v Parmě získat. Pablo Barrientos se pokoušel vypálit také zkraje druhé desetiminutovky, ale ani tentokrát brankáře Antonia Miranteho nepřekonal. Zmiňovaný útočník Catanie si po půlhodině hry naběhl do pokutového území soupeře, překonal ofsajdovou past a čekal na nahrávku. Centr ze strany sice o chvíli později dorazil, ale Barrientos ani ve skluzu nedokázal míč za záda brankáře Miranteho dostat.

Když to nešlo přímou střelou, pokoušel se Barrientos takovým polo-centrem hledat nabíhající spoluhráče. To mu sice nevyšlo podle představ, ale přesto míč z jeho kopačky nastřelil břevno Miranteho brány! Ze strany Parmy určitě nejeden divák čekal mnohem aktivnější přístup, ale trenér Roberto Donadoni dnes zřejmě v kabině nepronášel plamenné projevy. Do druhé půle totiž jeho svěřenci vešli ve stejném rozpoložení, se kterým hřiště před začátek poločasu opouštěli. Catania naopak bojovala a předváděl pohledné akce. Pět minut po změně stran si hosté museli připadat jako ve zlém snu, protože Gonzalo Bergessio bombou do brány napálil břevno!

Po hodině hry se ke slovu konečně dostali také domácí, ale Amauri zklamal a ve velké šanci nastřelil jen dobře vyběhnutého brankáře Mariana Andújara. I to přispělo k pískotu ze strany domácích fanoušků. Definitivní rozhodnutí o výhře mohl Slonům poskytnout Barrientos, který si naběhl do pokutového území na přihrávku od Izca, ale přesto, že nebyl nikým atakován a měl čas si vše promyslet, prováhal vhodnou příležitost a míč trefil jen slabě. I kvůli tomu si dnes Catania za svůj dobrý výkon připisuje "pouze" bod. Ten jí stále nepomáhá z pásma sestupu, ale pozitiv je přesto víc, než by kdo před zápasem čekal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bláho na 1 je neskutečně vysoký kurs .Já bych dal max. 1,3.Parma posledních 5 zápasu doma neprohrála,přičemž u všech byl kurs na 1 vyžší než je nyní.Posledních 6 kol doma hrála Parma přesně podle not bookmakeru. Zatím tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

Parma FC 2:0 Calcio Catania

Venku uhrála zatím Catania jen remízu. Jasná volba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele