23. kolo
08.02.2014 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fialky dvěma zásahy porazily oslabenou Atalantu

Fialky se dostaly na dostřel třetí Neapoli, která však má ještě jeden zápas k dobru. Dnes se však toskánský tým může těšit ze tří bodů, které mu zajistil nejprve Josip Iličić. Na svého spoluhráče navázal pár minut před koncem ještě mladík Rafal Wolski. Celek z Bergama je prozatím dvanáctý.

Viola se potřebovala vzchopit, protože minulé tři zápasy jí moc nešly. Jediná remíza z nich svědčí o tom, jak žalostně týmu trenéra Vincenza Montelly schází spolehlivá útočná síla v podobě Pepita Rossiho či Maria Gómeze. Ty měl nahradit Alessandro Matri, ale na svou impresivní premiéru navázat nedokázal. Dnes jej však zastoupili jiní dva hráči Violy, takže o tři body Fialky nepřišly. Montella ale musel mít pořádnou starost se složením základní sestavy, protože mu z ní vypadli hráči jako Giuseppe Rossi, Mario Gómez, Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani, Ante Rebić či Nenad Tomović. V kádru Orobici chyběli například Marko Livaja, Lionel Scaloni a Gianpaolo Bellini. Do zápasu se naopak mohli zapojit Carlos Carmona a jeho kolega Davide Brivio, kteří si odpykali disciplinární tresty.

Fialky rozhodně nechtěly nic ponechat náhodě a od prvních chvil se ukazovaly jako daleko aktivnější tým. První rány španělského reprezentanta Borjy Valera spolu s Josipem Iličićem však do brány nezamířily. Směr sice nabraly správný, ale oba pokusy chytil brankář Andrea Consigli. Centr Cuadrada včas odvrátil záložník Cristian Raimondi. Ani on ale nezabránil přímému volnému kopu, ke kterému se postavil Josip Iličić. Slovinský záložník sice možná neprožíval ideální časy, zvláště ne poté, co v sestupujícím Palermu zářil. Dnes si ale připsal druhý ligový gól, neboť míč zakroutil přesně k tyči!

Po dvaceti minutách se o něco podobného pokoušel také Luca Cigarini, ale neměl štěstí a balon zmizel vedle tyče. Ani další posile v dresu Fialek se příliš nedaří - záložník Anderson z Manchesteru United musí odrážet útoky na svou osobu po stránce herní, po stránce sexuální orientace a také vzhledem k množícím se fiktivním interview. Dnešní podvečer se pokusil ukázat svou lepší tvář a tvrdě vypálil. Brankář Consigli ale míč bravurně zlikvidoval. Totéž se krátce před poločasovou přestávkou povedlo Netovi, který si poradil s obrovskou šancí samostatně postupujícího záložníka Lucy Cigariniho.

Druhá půle přinesla stejný obrázek jako úvod té první - domácí Fiorentina byla u míče a pomocí mnoha nahrávek kontrolovala hru. Do šance byl krátce po změně stran vyslán Cuadrado, který ale přihrávku od Borjy Valera nevyužil podle představ a míč napálil mimo. Josip Iličić mohl dnes dvakrát skórovat z volného přímého kopu, ale jeho druhý pokus mířil těsně nad břevno! Následující minuty byly po zajímavé první půli trochu zklamáním a ani zvýšená střelecká aktivita Fiorentiny nemohla diváky dostatečně probudit. O jakékoli šance na zlepšení daného stavu přišla Atalanta deset minut před koncem utkání, když druhou žlutou a následně červenou kartu obdržel Luca Cigarini a na závěrečný tlak mohli jeho spoluhráči zapomenout. Naopak, ještě jednou inkasovali.

Střelce první branky Josipa Iličiće nahradil mladík Rafal Wolski, který pobyl na hřišti asi dvacet minut a poté se do statistik utkání zapsal velmi povedenou akcí. Ten si totiž skvěle poradil s dvojicí bránících protihráčů a zakončil přesnou ranou k tyči! Fialky tedy v sobotu večer mohou slavit a budou očekávat odpověď Benítezových svěřenců z Neapoli.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele