Serie A - souhrn 1. kola

24.08.2013, 19:56, aktualizováno 26.08.2013, 22:40
Komentáře a souhrny
Neapol se po prvním kole ujala vedení v tabulce, protože vyhrála nejvyšším rozdílem, konkrétně o tři góly nad Boloňou. Venku uspěly mistrovský Juventus či AS Řím, naopak AC Milán nechal všechny body ve Veroně. Lazio porazilo Udinese, Inter uspěl proti Janovu, Fiorentina doma udolala Catanii...

ACF Fiorentina - Calcio Catania 2:1

26.08.2013 20:45

Góly: 14. Giuseppe Rossi, 28. David Pizarro - 22. Pablo Barrientos

Fiorentina naplnila výsledkové očekávání a doma porazila Catanii 2:1. Hosté zejména v prvním poločase hodně kousali, ale Viola předvedla, že má velkou kvalitu. O vítěznou trefu se postaral David Pizarro.

Zápas se pro Violu ale nemusel vůbec dobře vyvíjet. Po zaváhání v defenzívě mohl vstřelit úvodní trefu Tachtsidis, jenže z dobré pozice přestřelil branku! Poté útočili domácí a hned se mohli radovat z trefy do černého. Rychlý brejk zakončil Giuseppe Rossi - 1:0 pro Fiorentinu. Catania mohla okamžitě odpovědět, pohlednou akci zakončoval hlavičkou Spolli, ovšem nepřesně. Nicméně Elefantini pokračovali v ofenzívě a ve 22. minutě byli odměněni vyrovnávací brankou. Leto našel ve vápně Barrientose, který překonal Neta - 1:1.

Remízový stav ale dlouho nevydržel. Za pouhých šest minut si vzala Fiorentina vedení zpátky. Valero přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Davida Pizarra a ten neodmítl - 2:1 pro Fiorentinu. Ještě do konce prvního poločasu viděli diváci spoustu šancí. Bergessio mířil vedle a Gómeze vychytal Andujar. Mario Gómez si vybral ještě jednu slabší chvilku, když netrefil prázdnou branku, nýbrž pouze orazítkoval tyč!

Největší letní posila Gómez se neprosadila ani ve druhém poločase, byť šance k tomu měla. Catania se sice snažila s výsledkem něco udělat, ale domácí je už do žádné větší šance nepustili.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo 2:1

25.08.2013 20:45

Góly: 28. Radja Nainggolan, 63. Matías Cabrera - 27. Guglielmo Stendardo

Sardinský celek může slavit. Ačkoli to tak nevypadalo, nakonec se Cagliari povedlo otočit vývoj zápasu s Atalantou a tři body zůstávají na domácí půdě. Atalantě vyšel úvod zápasu, když skóre otevíral Stendardo, ale Cagliari vzápětí srovnalo díky Nainggolanovi. A rozhodující trefu přidal v závěru Matías Cabrera.

Domácí tým vstupoval do utkání jako mírný favorit. Přeci jen, jeho pověst tkví především v síle domácího prostředí, odkud se body nevozí snadno. Dnešní večer toho byl důkazem, i když se výhra nerodila v žádném případě lehce. Po čtyřech minutách mohl jít domácí celek do vedení, ale Ekdalovu střelu Consigli konečky prstů vytáhl na rohový kop. Cagliari hodně sázelo na útočné duo v podání Marca Saua a Mauricia Pinilly - tato dvojice hrotových útočníků dělala hostující obraně velké potíže.

Marco Sau nám po deseti minutách ukázal svou největší zbraň - uvolnil se na okraji pokutového území a přes obránce vypálil technický pokus do šibenice Consigliho brány. Jeho rána ale minula tyč o pár centimetrů. Aktivnější Cagliari dostalo výhodu volného přímého kopu po faulu Raimondiho, který zahrával sám kapitán Daniele Conti. Jeho střela obstřelila postavenou zeď, ale Consigli s touto variantou počítal a mrštným zákrokem se k míči dostal včas.

Nicméně, možná trochu překvapivě, to byli hosté, kteří se ujali vedení. Orobici zachránil Guglielmo Stendardo, jehož hlavička poslala celek z Bergama do vedení - 1:0.

Cagliari ale našlo velmi rychlou odpověď. Sotva domácí rozehráli, míč se po přiťuknutí od Cabrery dostal k Radjovi Nainggolanovi a belgický záložník propálil vše před sebou - srovnáno.

Druhá půle slibovala opět dynamický fotbalový projev s množstvím nečekaných zvratů. Cagliari se znovu tlačilo do koncovky a Atalanta čekala na správnou chvíli k protiútoku. Mnoho soubojů kvůli tomu svedli především Daniele Conti s mladíkem Markem Livajou. Marco Sau na druhé straně využil laxního přístupu Stendarda a prohnal se kolem svého strážce. Celou akci však zakončil střelou vedle tyče. Právě v době, kdy se Atalanta prostřednictvím dvojice Livaja - Denis nadechovala k ofenzivnímu náporu, přišel trest.

Cagliari má ve svém středu mnoho zajímavých hráčů, jedním z nich je osmnáctiletý mladík Nicola Murru. Ten si vzal míč pod patronát a doběhl s ním až do pokutového území soupeře. Tam si na míč počkal Matiás Cabrera a ranou z druhého sledu poslal svůj tým do vedení! Cagliari otočilo průběh utkání ve svůj prospěch.

Michael Agazzi měl také plné nohy práce, zejména s Markem Livajou. Mladý chorvatský útočník ale dnes neměl svůj den a z blízkosti přestřelil. Deset minut před koncem zápasu se do zakončení dostal opět mladík Livaja, ale ani teď mu nebylo přáno - jeho ránu zastavila levá tyč! Atalantě dnes nestačily síly ani technická zdatnost, chyběl jí zkrátka kousek štěstí.

Více informací k zápasu

Turín FC - US Sassuolo 2:0

25.08.2013 20:45

Góly: 40. Matteo Brighi, 63. Alessio Cerci

Turínské FC na svém hřišti porazilo nováčka ze Sassuola a ponechává si tři body. První gól se podařilo vsítit zkušenému záložníkovi Matteovi Brighimu, o pár minut později na něj navázal ofenzivní univerzál Alessio Cerci. První úkol je pro Granatu splněn, sezona začala výhrou.

Od prvních minut byl celek Turína aktivnější. Především rychlík Alessio Cerci zlobil hostující obránce kličkami a zakončením. O to první se Cerci postaral už po dvou minutách, kdy řádně vystrašil brankáře Rosatiho. Ani hosté se však zpočátku nezalekli a Francesco Magnanelli odvážně vypálil směrem Padelliho brány. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Danilo D'Ambrosio, ale jeho rána z otočky neznamenala vážnější nebezpečí pro Rosatiho bránu.

Ještě před koncem ne úplně aktivního prvního poločasu se ale přeci jen skóre zápasu měnilo. Postaral se o to Matteo Brighi, jenž byl v pravý čas na správném místě. Bývalý záložník AS Řím číhal na hranici pokutového území na odražený míč, který poté volejem napálil přímo do levého dolního rohu Rosatiho brány!

Auto první branky v zápase musel hned po návratu z kabin střídat, ale Turín toto oslabení příliš nevykolejilo. Pět minut poté se k zakončení dostal muž, který Brighiho vystřídal - Migjen Basha. Jeho střela ale nakonec zamířila přesně do prostoru, kde stál připravený Antonio Rosati. Rosati však nemohl pomoci svému týmu po hodině hry, kdy chybou obrany dostal Alessio Cerci příliš volného prostoru a ten využil - mladý záložník trefil míč parádně a Rosati byl bez šance - 2:0.

Deset minut před koncem zvedl prapor Sassuola Simone Zaza, jeden z největších ofenzivních klenotů druhé ligy. Ani střela mladého útočníka však neměla úspěch. Konec zápasu se nesl ve znamení hromů a blesků, protože se v Turíně strhla velká bouřka. Sudí Orsato byl tedy určitě rád, že mohl celkem poklidný zápas po uplynutí řádné hrací doby odpískat. Turínské FC vstoupilo do sezony výhrou, nováček ze Sassuola se bude muset ještě hodně učit.

Více informací k zápasu

Parma FC - Chievo Verona 0:0

25.08.2013 20:45

Góly: -

První bezbranková remíza v sezoně je na světě a postarali se o ní fotbalisté Parmy a Chieva. Utkání přitom nabídlo dostatek šancí na obou stranách.

Trenér Parmy Roberto Donadoni vůbec na nic nečekal a hned od první minuty nasadil největší letní posilu, útočníka Antonia Cassana. Ten utvořil s Amaurim velmi zajímavý ofenzivní tandem, který ale během prvního poločasu příliš nefungoval. Parma sice byla aktivnější, ale vypracovat si dokázala jen jednu velkou příležitost, což koneckonců platí i o hostujícím Chievu. Už v šesté minutě mohl výrazněji ohrozit branku hostí Parolo, ale jeho mizernou koncovku nemusel Puggioni řešit. Ve 21. minutě zase dobře hlavičkoval Paloschi a výtečný zákrok si připsal Mirante.

Parma byla lepším týmem a po hodině hry mohla zafungovat spolupráce Cassano-Amauri. Prvně jmenovaný centroval a druhý jmenovaný trestuhodně minul branku! O šest minut později se "vyznamenal" i hostující Sardo, když zazmatkoval a v jasné šanci nakonec napálil míč do Miranteho.

V 81. minutě byl blízko vedoucího gólu znovu Amauri, ale i tentokrát zasáhl fantasticky Puggioni a střelu vyrazil na rohový kop. Chievo se v závěru utkání úporně bránilo a cennou remízu ze Stadia Ennio Tardini uhájilo. Parma remizovala s Chievem 0:0.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Bologna FC 3:0

25.08.2013 20:45

Góly: 32. José Callejón, 45+2. Marek Hamšík, 63. Marek Hamšík

Neapol může slavit úspěšnou premiéru. Hosté z Bologně nestačili na domácí výběr trenéra Beniteze a podlehli mu 3:0. Skóre utkání otevřela nová posila José Callejon, na nějž dvěma zásahy navázal Slovák Marek Hamšík. Bologna si žádnou větší příležitost nevytvořila a odjíždí poražena.

Nová etapa pod Vesuvem začala na výbornou, činovníci klubu mohou první zápas v rámci Serie A hodnotit v superlativech. Domácí tým odpověděl na ztrátu Edinsona Cavaniho tím nejlepším způsobem, navíc se dvakrát prosadila slovenská hvězda ambiciozního týmu - Marek Hamšík.

V úvodních minutách se hra přelévala na obě strany, dočkali jsme se dokonce brzké žluté karty za Krhinův faul. Už po šesti minutách se k míči dostal José Callejon, který se nerozpakoval a míč napálil směrem ke Curcimu. Toho dokonce i překonal, ale za mladého brankáře zasáhla tyč! Spolupráci dvou posil z Realu Madrid jsme mohli vidět o pár minut později, ale Callejonovu nahrávku nakonec střelec Gonzalo Higuain neobdržel.

To ale Neapoli nemuselo vadit, Partenopei se ujali vedení již záhy. U všeho byl opět Marek Hamšík, jehož tvrdou ránu Gianluca Curci vyrazil jen před sebe, kde číhal José Callejon a v poklidu, nikým nehlídán, vstřelil svou premiérovou branku v dresu Neapole - 1:0.

Jedinou reálnou hrozbou pro Partenopei představoval veterán Rolando Bianchi, který se ale často pohyboval až za hranicí ofsajdu. A tak úřadoval slovenský kouzelník Marek Hamšík. Ve vápně se dostal k míči, obešel dva protihráče i s brankářem a míč v pohodě dopravil do prázdné branky!

Úvod druhého dějství se sice nesl ve znamení Bologně, ale její aktivita spočívala v opakovaném zahrávání rohových kopů bez většího důrazu. Slova se tak chopili domácí. Po rychlé kombinaci se před hostujícím brankářem ocitl aktivní Callejon, který ho prostřelil, ale míč zamířil těsně vedle pravé tyče! Levou tyč prozměnu málem orazítkoval přímý volný kop Gonzala Higuaina. Po hodině hry demonstrovala Neapol svou převahu ještě jedním střeleckým úspěchem.

Rychlé útoky byly dnes večer doménou neapolských, po jednom z nich se na malém vápně dostal míč k nohám Hamšíkovým, který si poradil výtečně a balon uklidil za záda Gianluky Curciho - 3:0 a definitivní rozhodnutí.

Nelze říct, že by se Bologna nesnažila. Například nepříjemná střela Alessandra Diamantiho nadělala Pepemu Reinovi řádné potíže. Ale Pioliho svěřenci si nevytvořili žádnou vyloženou šanci a tak se po devadesáti minutách loučí bez bodu. Neapol naopak mohla slavit, protože po krásném výkonu před vlastními fanoušky zdolala nebezpečného soupeře a navíc zapracovala do týmu několik nových tváří.

Více informací k zápasu

AS Livorno - AS Řím 0:2

25.08.2013 20:45

Góly: 65. Daniele De Rossi, 67. Alessandro Florenzi

Nováček zaplatil svou daň, Livorno na svém stadionu nezvládlo utkání s takticky vyspělejším AS Řím. Vlkům zajistily tři body góly Daniela De Rossiho a Alessandra Florenziho. Livorno neodehrálo špatný zápas, ale chvilkový výpadek dokázali hosté potrestat a po právu vítězí.

AS Řím nastupovalo do sezony s očekáváním, jak si povede nový trenér a jak zapadnou nové posily. Přesto na tvářích jeho fanoušků byly vidět i chmury. Přestože byl Erik Lamela nominován, v základní sestavě se neobjevil. Jeho odchod do Tottenhamu je tedy podle všeho pouhou formalitou. V útoku AS jeho místo zaujal mladík Florenzi, na druhé straně podporován kapitánem Tottim. Pozici hrotového útočníka obstarával Marco Borriello. První velkou šanci spálil právě Alessandro Florenzi. Respektive, po průniku do vápna a zakončení jej skvěle vychytal brankář Bardi. Vlci z Říma ale začali nebojácně a brzy chtěli dostat soupeře pod tlak.

Největší hrozbou domácího týmu je bezesporu brazilský útočník Paulinho, který bude obrany prohánět i v rámci Serie A. Dnes byl po čas první půle u míče několikrát, vždy mu ale vystavil stopku buď Leandro Castán, nebo Mehdi Benatia. Novou akvizicí v řadách AS je také zkušený krajní bek Maicon, který dnes dostal přednost před Řekem Torosidisem. Brazilský reprezentant zatím v novém působišti podává dobré výkony a jeden z nich předvedl také dnes - po dvaceti minutách se uvolnil, pronikl do vápna a tvrdě vypálil. Jeho pokus však pohotový Bardi kryl.

Talisman Říma, kapitán Totti, ukázal kousek ze svého bohatého umění po půlhodině hry, kdy napřáhl ke střele, a Bardimu muselo pomáhat břevno! Kapitán Vlků je i navzdory celkem vysokému věku stále ještě oporou celého týmu. Oporou toho svého byl ale dnes brankář Bardi, který likvidoval jednu střelu za druhou. Livorno nechtělo udělat chybu a tak se do většího útočení nehnalo, soustředilo se spíše na poctivou obranu. Přesto musel Castán zasahovat před Belingherim, který se rozhodl vyzkoušet pevnost římské obrany.

Druhý poločas zahájil Řím opět aktivněji a nastěhoval se před bránu Bardiho s jediným cílem - pokusit se vstřelit branku. Bardi se rozhodně nudit nemohl - už po deseti minutách se Florenzi protáhl do vápna a jeho štiplavá střela musela skončit až v rukavicích brankáře Livorna. Nadlouho ale Bardi svůj tým od inkasování nezachránil. Sotva se na hřiště dostal Gervinho, Tottiho přiťuknutí skončilo u záložníka De Rossiho. A ‚Capitan Futuro‘, jak se De Rossimu přezdívá, z první trefil naprosto přesně. Jeho projektil zaplul do sítě za záda bezmocného Bardiho - 1:0.

Giallorossi si mohli konečně trochu oddychnout. Přesto kuli železo, dokud bylo žhavé. Sotva skončily opakované záběry prvního gólu, po dlouhém nákopu se k míči dostal rychlík Florenzi, kterého sice stínoval obránce Emerson, ale přesně zamířená střela Florenziho mohla AS uklidnit - 2:0.

Několik minut stačilo k tomu, aby byl osud Livorna zpečetěn. Poté se na hřiště dostali i Marquinho s Taddeiem, aby trochu rozhýbali dnes poněkud strnulý projev AS. Podařilo se jim minimálně přispět k tomu, že domácí nezahrozili nijak vážněji. Buď si poradili stopeři AS, nebo jim zdatně sekundoval dnes neúnavný Maicon. Giallorossi s trenérem Rudim Garciou tedy mohou slavit cennou tříbodovou premiéru.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Udinese Calcio 2:1

25.08.2013 20:45

Góly: 13. Hernanes, 16. Antonio Candreva - 60. Luis Muriel

Vítězně vstoupilo do nového ročníku Serie A Lazio. Biancocelesti porazili v prestižním utkání jiného pohárového aspiranta Udinese Calcio 2:1. Domácí rozhodli o svém triumfu už v prvním poločase, kdy se trefili Hernanes a Antonio Candreva. Za hosty už jenom snížil Luis Muriel.

Lazio vstoupilo do utkání hodně aktivně a velmi brzo začalo sklízet plody své aktivity. Po třinácti minutách zápasu načal skóre parádní střelou brazilský reprezentant Hernanes a hned za pouhé další tři minuty zvýšil už na 2:0 z pokutového kopu tentokrát italský reprezentant Antonio Candreva. Brankář Kelava totiž ve vlastním vápně fauloval a hlavní sudí Gervasoni byl neoblomný.

Udine tak podobně jako proti Liberci špatně začalo a muselo dohánět brzký náskok soupeře. Jenomže místo aby přicházely šance Udine, tak spíše hrozilo Lazio. Další Hernanesovu ránu vyrazil Kelava a Raduova hlavička skončila těsně vedle. Vůbec první velká šance hostujícího celku přišla až ve 36. minutě, kdy střelu Pereyry zlikvidoval brankář Marchetti. Na druhé straně zase zazdil další tutovku Biancocelesti Miroslav Klose.

Také po změně stran byli aktivnější domácí, ovšem hostům se podařilo utkání zdramatizovat. Luličova střela byla nepřesná a na druhé straně mířil do černého Luis Muriel. Ofenzivní hráč Udine překonal ofsajdovou past i brankáře Marchettiho - 2:1. Svěřenci Francesca Guidolina si následně vytvořili spoustu šancí na vyrovnání, ale Marchetti v brance domácích skvěle zachytal. Libereckému soupeři v boji o postup do základních skupin Evropské ligy nebylo nic platné ani pětiminutové nastavení. Lazio výhru uhájilo a vstoupilo do sezony vítězně.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Janov CFC 2:0

25.08.2013 18:00

Góly: 75. Yuto Nagatomo, 90+2. Rodrigo Palacio

Žádný pohledný duel to dnes na Stadio Giuseppe Meazza nebyl, ale v konečném zúčtování budou domácí jistě spokojeni. Interu se totiž do sezony podařilo vstoupit vítězně, Janov udolal v poměru 2:0 a Walter Mazzarri si tak připsal vítěznou premiéru na lavičce Nerazzurri. Naopak jeho protějšek, rovněž debutující Fabio Liverani příliš spokojený být nemůže. Janov v Miláně nepředvedl vůbec nic.

Po většinu času to byl dnes na hřišti boj. V ofenzivě měl ovšem navrch Inter, protože Janov byl v útoku bezzubý. Brankář Handanovič se prakticky vůbec nedostal do hry, což byla pro Inter pozitivní zpráva.

V prvním poločase se nicméně domácím nedařilo překonat oproti loňskému roku mnohem lépe organizovanou obranu Grifů. Poměrně aktivní Fredy Guarín se snažil, ale ke gólové střele se nedostal, stejně jako gólovou pozici nepřipravil, když v nadějné pozici přetáhl centr na Palacia. Když už někdo pálil na branku, jednalo se zpravidla o nepřesný či nedostatečně razantní pokus, takže ani gólman Janova Perin neměl příliš starostí.

Pár minut po změně stran nasadil Mazzarri do hry místo Kuzmanoviće útočníka Icardiho a na hře to bylo znát. Icardi se okamžitě dostal do šance, ale hlavou mířil jen do Perinovy náruče. V další příležitosti se Icardi ocitl po přesném Álvarezově pasu, ale vynikající zákrok na poslední chvíli vytáhl Vrsaljko a znemožnil Icardimu zakončit. Se střelou Guarína z další akce si pak poradil Perin.

Inter se ale nakonec přeci jen dočkal. V 75. minutě smolně tečoval Jonathanův centr z pravé strany Antonelli, míč přeletěl bezmocného Perina a na zadní tyči ho do sítě uklidil úplně volný Nagatomo. Icardiho přítomnost na hřišti byla i nadále znát. V 81. minutě byl gólu nejblíž, ale pro změnu mu radost překazilo břevno. Potvrzení třech bodů pro Inter mohl přinést Ranocchia, ale jeho hlavu po rohovém kopu zlikvidoval Perin. Až ve druhé minutě nastaveného času nakonec dovolil Mazzarrimu hluboce si oddechnout Rodrigo Palacio, kterého míčem za obranu vyslal Guarín, a bývalá hvězda Janova přesně zakončila. Inter vyhrál 2:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Juventus FC 0:1

24.08.2013 20:45

Góly: 58. Carlos Tévez

Konečně to Juventusu vyšlo - Stará dáma díky Carlosi Tévezovi porazila domácí Sampdorii a zapisuje si úspěšný start do nového ročníku. V něm Bianconeri obhajují ligový titul z minulé sezony, ve které jej jako jediný tým v obou zápasech porazila právě Sampdoria.

To už ale neplatí, napotřetí se radoval Juventus. Utkání to bylo ale velmi emotivní a vypjaté, o čemž kromě množství faulů svědčí také červená karta pro domácího obránce Paola Castelliniho. Ten ji obdržel za hrubý faul na pronikajícího Stephana Lichtsteinera, ale Juventus už svoji převahu gólově dokumentovat nedokázal.

Stará dáma se snažila začít zápas aktivněji a s držením míče na svých kopačkách. To se jí dařilo i díky vytříbenému technikovi Pirlovi, který zpravidla udává rytmus hry celého dobře promazaného stroje. Do první vážnější akce se probil Carlos Tévez, který sklepl míč nabíhajícímu Pogbovi. Francouzský talent ale nevystřelil právě nejrazantněji, a tak si Angelo da Costa se střelou bez větších problémů poradil. Souboj Gabbiadiniho s Chiellinim byl šancí pro domácí, ale dobře sehraná obranná řada Juventusu si s nebezpečím poradila.

Často se do šance dostával také Mirko Vučinić, černohorský kapitán ale dnes neměl svůj den a zpravidla nevolil ideální řešení. Jeho pohyb ale dělal zadákům Dorie časté potíže. Carlos Tévez si pomalu zvyká na nový životní styl a především nový fotbalový projev, po přestupu z Manchesteru City se ale zatím ukazuje jako dobrá volba. Centr Giorgia Chielliniho ale ještě ideálně zpracovat nedokázal a oba týmy se po uplynutí první půle loučily nerozhodně.

To ale trenér Antonio Conte žádal změnit. Tlak Juventusu mohl prolomit Paul Pogba, ale jeho zakončení hlavou brankáři da Costovi také příliš vrásek nezpůsobilo. Zakončení Carlose Téveze o pár minut později už ano. Svou premiérovou trefu v premiérovém zápase Serie A si argentinská hvězda připsala díky krásné kombinaci celého týmu. Chilan Arturo Vidal našel u vápna nabíhajícího Paula Pogbu, který akci ještě vyšperkoval a nahrál volnému Tévezovi - 1:0 pro hosty z Turína!

Odpověď domácího celku na sebe nenechala dlouho čekat, šlo však o ofsajd a branka tedy uznána být nemohla. O další vzrušení se postaral chilský motor Vidal, jehož rána na první pohled vůbec nevypadala špatně! Nakonec ale o pár centimetrů da Costovu bránu minula. Podobným účinkem dopadla rána Pedra Obianga, který Gianluigiho Buffona řádně vystrašil. Vyrovnání ale jeho střela nepřinesla.

Sedm minut před koncem posílila Sampdoria obrannou linii, když ji vyztužit přišel zkušený obránce Paolo Castellini. Ani on se ale neubránil rozjitřeným emocím a v devadesáté minutě hloupě a zbytečně fauloval Stephana Lichtsteinera. Švýcarský obránce patřil k nejaktivnějším hráčům, sudí Luca Banti si tohoto prohřešku všiml a Castelliniho vyloučil. Sampdoria tak třetí výhru nad Juventusem v řadě nezopakovala, s Maurem Icardim jako by odešlo její střelecké štěstí. Juventus sice nezačal sezonu oslnivým gólostrojem, ale v Janova si veze cennou výhru.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Milán 2:1

24.08.2013 18:00

Góly: 30. Luca Toni, 53. Luca Toni - 14. Andrea Poli

Velkým překvapením skončil zahajovací duel italské ligy. Ambiciózní AC Milán zajíždělo na hřiště Hellasu Verona v pozici jasného favorita, byl to ale nováček Serie A, kdo se po devadesáti minutách radoval z tříbodového zisku. Vedle velmi dobrého výkonu celého mužstva za to vděčí hlavně dvěma gólům Toniho.

Rossoneri přitom začali dobře a vše šlo podle očekávání. Jako první si vzal slovo Montolivo, který pálil nad, o chvíli později vyzkoušel Balotelli pozornost domácího brankáře Rafaela. Většina fanoušků na stadionu Bentegodi pak utichla ve čtrnácté minutě, kdy Balotelli dal míč do ulice nabíhajícímu Polimu, který se dostal za obranou linii veronských a přesnou střelou uklidil balon k pravé tyči - 0:1.

Hellas se ale nevzdal a brzy se mu naskytl zajímavý brejk, ten ale špatně vyřešil Rômulo. Nicméně brazilský záložník se revanžoval ve třicáté minutě, kdy našel rohovým kopem dalšího exflorentského fotbalistu Lucu Toniho, který přetlačil Constanta a hlavičkou vyrovnal na 1:1. Toni pálil ještě o chvíli později, tentokrát zasáhl Abbiati, který si poradil i s tvrdou hlavičkou Jankoviće krátce po změně stran.

Domácí ale pokračovali v nadšeném okupování milánské branky a v třiapadesáté minutě jejich tlak vyústil ve vedoucí gól. Janković dostal prostor k centru, který našel znovu hlavu Toniho, ten v souboji předčil Zapatu a napodruhé překonal Abbiatiho - 2:1. Milán se pokusil odpovědět střelou přes hlavu v podání Mexése a zakončením Nianga, na druhé straně ale musel Abbiati zasahovat po akci Martinha a aktivního Toniho. Když se pak neujala ani střela Montoliva a Mailetta tečoval Robinhův pokus mimo tři tyče, zůstaly body ve Veroně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SSC Neapol11003:03
2.Turín FC11002:03
 AS Řím11002:03
 Inter Milán11002:03
5.Cagliari Calcio11002:13
 SS Lazio11002:13
 ACF Fiorentina11002:13
 Hellas Verona11002:13
9.Juventus FC11001:03
10.Parma FC10100:01
 Chievo Verona10100:01
12.AC Milán10011:20
 Calcio Catania10011:20
 Atalanta Bergamo10011:20
 Udinese Calcio10011:20
16.UC Sampdoria10010:10
17.US Sassuolo10010:20
 AS Livorno10010:20
 Janov CFC10010:20
20.Bologna FC10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (403)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele