1. kolo
25.08.2013 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

SS Lazio - Udinese Calcio 2:1

Vítězně vstoupilo do nového ročníku Serie A Lazio. Biancocelesti porazili v prestižním utkání jiného pohárového aspiranta Udinese Calcio 2:1. Domácí rozhodli o svém triumfu už v prvním poločase, kdy se trefili Hernanes a Antonio Candreva. Za hosty už jenom snížil Luis Muriel.

Lazio vstoupilo do utkání hodně aktivně a velmi brzo začalo sklízet plody své aktivity. Po třinácti minutách zápasu načal skóre parádní střelou brazilský reprezentant Hernanes a hned za pouhé další tři minuty zvýšil už na 2:0 z pokutového kopu tentokrát italský reprezentant Antonio Candreva. Brankář Kelava totiž ve vlastním vápně fauloval a hlavní sudí Gervasoni byl neoblomný.

Udine tak podobně jako proti Liberci špatně začalo a muselo dohánět brzký náskok soupeře. Jenomže místo aby přicházely šance Udine, tak spíše hrozilo Lazio. Další Hernanesovu ránu vyrazil Kelava a Raduova hlavička skončila těsně vedle. Vůbec první velká šance hostujícího celku přišla až ve 36. minutě, kdy střelu Pereyry zlikvidoval brankář Marchetti. Na druhé straně zase zazdil další tutovku Biancocelesti Miroslav Klose.

Také po změně stran byli aktivnější domácí, ovšem hostům se podařilo utkání zdramatizovat. Luličova střela byla nepřesná a na druhé straně mířil do černého Luis Muriel. Ofenzivní hráč Udine překonal ofsajdovou past i brankáře Marchettiho - 2:1. Svěřenci Francesca Guidolina si následně vytvořili spoustu šancí na vyrovnání, ale Marchetti v brance domácích skvěle zachytal. Libereckému soupeři v boji o postup do základních skupin Evropské ligy nebylo nic platné ani pětiminutové nastavení. Lazio výhru uhájilo a vstoupilo do sezony vítězně.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele