1. kolo
25.08.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS si ze hřiště Livorna odváží tři body

Nováček zaplatil svou daň, Livorno na svém stadionu nezvládlo utkání s takticky vyspělejším AS Řím. Vlkům zajistily tři body góly Daniela De Rossiho a Alessandra Florenziho. Livorno neodehrálo špatný zápas, ale chvilkový výpadek dokázali hosté potrestat a po právu vítězí.

AS Řím nastupovalo do sezony s očekáváním, jak si povede nový trenér a jak zapadnou nové posily. Přesto na tvářích jeho fanoušků byly vidět i chmury. Přestože byl Erik Lamela nominován, v základní sestavě se neobjevil. Jeho odchod do Tottenhamu je tedy podle všeho pouhou formalitou. V útoku AS jeho místo zaujal mladík Florenzi, na druhé straně podporován kapitánem Tottim. Pozici hrotového útočníka obstarával Marco Borriello. První velkou šanci spálil právě Alessandro Florenzi. Respektive, po průniku do vápna a zakončení jej skvěle vychytal brankář Bardi. Vlci z Říma ale začali nebojácně a brzy chtěli dostat soupeře pod tlak.

Největší hrozbou domácího týmu je bezesporu brazilský útočník Paulinho, který bude obrany prohánět i v rámci Serie A. Dnes byl po čas první půle u míče několikrát, vždy mu ale vystavil stopku buď Leandro Castán, nebo Mehdi Benatia. Novou akvizicí v řadách AS je také zkušený krajní bek Maicon, který dnes dostal přednost před Řekem Torosidisem. Brazilský reprezentant zatím v novém působišti podává dobré výkony a jeden z nich předvedl také dnes - po dvaceti minutách se uvolnil, pronikl do vápna a tvrdě vypálil. Jeho pokus však pohotový Bardi kryl.

Talisman Říma, kapitán Totti, ukázal kousek ze svého bohatého umění po půlhodině hry, kdy napřáhl ke střele, a Bardimu muselo pomáhat břevno! Kapitán Vlků je i navzdory celkem vysokému věku stále ještě oporou celého týmu. Oporou toho svého byl ale dnes brankář Bardi, který likvidoval jednu střelu za druhou. Livorno nechtělo udělat chybu a tak se do většího útočení nehnalo, soustředilo se spíše na poctivou obranu. Přesto musel Castán zasahovat před Belingherim, který se rozhodl vyzkoušet pevnost římské obrany.

Druhý poločas zahájil Řím opět aktivněji a nastěhoval se před bránu Bardiho s jediným cílem - pokusit se vstřelit branku. Bardi se rozhodně nudit nemohl - už po deseti minutách se Florenzi protáhl do vápna a jeho štiplavá střela musela skončit až v rukavicích brankáře Livorna. Nadlouho ale Bardi svůj tým od inkasování nezachránil. Sotva se na hřiště dostal Gervinho, Tottiho přiťuknutí skončilo u záložníka De Rossiho. A ‚Capitan Futuro‘, jak se De Rossimu přezdívá, z první trefil naprosto přesně. Jeho projektil zaplul do sítě za záda bezmocného Bardiho - 1:0.

Giallorossi si mohli konečně trochu oddychnout. Přesto kuli železo, dokud bylo žhavé. Sotva skončily opakované záběry prvního gólu, po dlouhém nákopu se k míči dostal rychlík Florenzi, kterého sice stínoval obránce Emerson, ale přesně zamířená střela Florenziho mohla AS uklidnit - 2:0.

Několik minut stačilo k tomu, aby byl osud Livorna zpečetěn. Poté se na hřiště dostali i Marquinho s Taddeiem, aby trochu rozhýbali dnes poněkud strnulý projev AS. Podařilo se jim minimálně přispět k tomu, že domácí nezahrozili nijak vážněji. Buď si poradili stopeři AS, nebo jim zdatně sekundoval dnes neúnavný Maicon. Giallorossi s trenérem Rudim Garciou tedy mohou slavit cennou tříbodovou premiéru.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Slejdy

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Livorno nás v říjnu dokázalo porazit na naší půdě 0:1. Bylo to v roce 2009.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele