1. kolo
25.08.2013 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sassuolo v premiéře nestačilo na Turín

Turínské FC na svém hřišti porazilo nováčka ze Sassuola a ponechává si tři body. První gól se podařilo vsítit zkušenému záložníkovi Matteovi Brighimu, o pár minut později na něj navázal ofenzivní univerzál Alessio Cerci. První úkol je pro Granatu splněn, sezona začala výhrou.

Od prvních minut byl celek Turína aktivnější. Především rychlík Alessio Cerci zlobil hostující obránce kličkami a zakončením. O to první se Cerci postaral už po dvou minutách, kdy řádně vystrašil brankáře Rosatiho. Ani hosté se však zpočátku nezalekli a Francesco Magnanelli odvážně vypálil směrem Padelliho brány. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Danilo D'Ambrosio, ale jeho rána z otočky neznamenala vážnější nebezpečí pro Rosatiho bránu.

Ještě před koncem ne úplně aktivního prvního poločasu se ale přeci jen skóre zápasu měnilo. Postaral se o to Matteo Brighi, jenž byl v pravý čas na správném místě. Bývalý záložník AS Řím číhal na hranici pokutového území na odražený míč, který poté volejem napálil přímo do levého dolního rohu Rosatiho brány!

Auto první branky v zápase musel hned po návratu z kabin střídat, ale Turín toto oslabení příliš nevykolejilo. Pět minut poté se k zakončení dostal muž, který Brighiho vystřídal - Migjen Basha. Jeho střela ale nakonec zamířila přesně do prostoru, kde stál připravený Antonio Rosati. Rosati však nemohl pomoci svému týmu po hodině hry, kdy chybou obrany dostal Alessio Cerci příliš volného prostoru a ten využil - mladý záložník trefil míč parádně a Rosati byl bez šance - 2:0.

Deset minut před koncem zvedl prapor Sassuola Simone Zaza, jeden z největších ofenzivních klenotů druhé ligy. Ani střela mladého útočníka však neměla úspěch. Konec zápasu se nesl ve znamení hromů a blesků, protože se v Turíně strhla velká bouřka. Sudí Orsato byl tedy určitě rád, že mohl celkem poklidný zápas po uplynutí řádné hrací doby odpískat. Turínské FC vstoupilo do sezony výhrou, nováček ze Sassuola se bude muset ještě hodně učit.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele