1. kolo
24.08.2013 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stará dáma napotřetí pokořila Sampdorii!

Konečně to Juventusu vyšlo - Stará dáma díky Carlosi Tévezovi porazila domácí Sampdorii a zapisuje si úspěšný start do nového ročníku. V něm Bianconeri obhajují ligový titul z minulé sezony, ve které jej jako jediný tým v obou zápasech porazila právě Sampdoria.

To už ale neplatí, napotřetí se radoval Juventus. Utkání to bylo ale velmi emotivní a vypjaté, o čemž kromě množství faulů svědčí také červená karta pro domácího obránce Paola Castelliniho. Ten ji obdržel za hrubý faul na pronikajícího Stephana Lichtsteinera, ale Juventus už svoji převahu gólově dokumentovat nedokázal.

Stará dáma se snažila začít zápas aktivněji a s držením míče na svých kopačkách. To se jí dařilo i díky vytříbenému technikovi Pirlovi, který zpravidla udává rytmus hry celého dobře promazaného stroje. Do první vážnější akce se probil Carlos Tévez, který sklepl míč nabíhajícímu Pogbovi. Francouzský talent ale nevystřelil právě nejrazantněji, a tak si Angelo da Costa se střelou bez větších problémů poradil. Souboj Gabbiadiniho s Chiellinim byl šancí pro domácí, ale dobře sehraná obranná řada Juventusu si s nebezpečím poradila.

Často se do šance dostával také Mirko Vučinić, černohorský kapitán ale dnes neměl svůj den a zpravidla nevolil ideální řešení. Jeho pohyb ale dělal zadákům Dorie časté potíže. Carlos Tévez si pomalu zvyká na nový životní styl a především nový fotbalový projev, po přestupu z Manchesteru City se ale zatím ukazuje jako dobrá volba. Centr Giorgia Chielliniho ale ještě ideálně zpracovat nedokázal a oba týmy se po uplynutí první půle loučily nerozhodně.

To ale trenér Antonio Conte žádal změnit. Tlak Juventusu mohl prolomit Paul Pogba, ale jeho zakončení hlavou brankáři da Costovi také příliš vrásek nezpůsobilo. Zakončení Carlose Téveze o pár minut později už ano. Svou premiérovou trefu v premiérovém zápase Serie A si argentinská hvězda připsala díky krásné kombinaci celého týmu. Chilan Arturo Vidal našel u vápna nabíhajícího Paula Pogbu, který akci ještě vyšperkoval a nahrál volnému Tévezovi - 1:0 pro hosty z Turína!

Odpověď domácího celku na sebe nenechala dlouho čekat, šlo však o ofsajd a branka tedy uznána být nemohla. O další vzrušení se postaral chilský motor Vidal, jehož rána na první pohled vůbec nevypadala špatně! Nakonec ale o pár centimetrů da Costovu bránu minula. Podobným účinkem dopadla rána Pedra Obianga, který Gianluigiho Buffona řádně vystrašil. Vyrovnání ale jeho střela nepřinesla.

Sedm minut před koncem posílila Sampdoria obrannou linii, když ji vyztužit přišel zkušený obránce Paolo Castellini. Ani on se ale neubránil rozjitřeným emocím a v devadesáté minutě hloupě a zbytečně fauloval Stephana Lichtsteinera. Švýcarský obránce patřil k nejaktivnějším hráčům, sudí Luca Banti si tohoto prohřešku všiml a Castelliniho vyloučil. Sampdoria tak třetí výhru nad Juventusem v řadě nezopakovala, s Maurem Icardim jako by odešlo její střelecké štěstí. Juventus sice nezačal sezonu oslnivým gólostrojem, ale v Janova si veze cennou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Slejdy

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Llorenteho 0:3. S Llorentem 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Vucinic, Pogba, Tevez

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Vučinič jednoznačně nejhorší hráč na hřišti a Conte ho tam nechá do 89. minuty, kdy poprvý (!!) střídá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele