1. kolo
25.08.2013 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cagliari otočilo utkání s Atalantou

Sardinský celek může slavit. Ačkoli to tak nevypadalo, nakonec se Cagliari povedlo otočit vývoj zápasu s Atalantou a tři body zůstávají na domácí půdě. Atalantě vyšel úvod zápasu, když skóre otevíral Stendardo, ale Cagliari vzápětí srovnalo díky Nainggolanovi. A rozhodující trefu přidal v závěru Matías Cabrera.

Domácí tým vstupoval do utkání jako mírný favorit. Přeci jen, jeho pověst tkví především v síle domácího prostředí, odkud se body nevozí snadno. Dnešní večer toho byl důkazem, i když se výhra nerodila v žádném případě lehce. Po čtyřech minutách mohl jít domácí celek do vedení, ale Ekdalovu střelu Consigli konečky prstů vytáhl na rohový kop. Cagliari hodně sázelo na útočné duo v podání Marca Saua a Mauricia Pinilly - tato dvojice hrotových útočníků dělala hostující obraně velké potíže.

Marco Sau nám po deseti minutách ukázal svou největší zbraň - uvolnil se na okraji pokutového území a přes obránce vypálil technický pokus do šibenice Consigliho brány. Jeho rána ale minula tyč o pár centimetrů. Aktivnější Cagliari dostalo výhodu volného přímého kopu po faulu Raimondiho, který zahrával sám kapitán Daniele Conti. Jeho střela obstřelila postavenou zeď, ale Consigli s touto variantou počítal a mrštným zákrokem se k míči dostal včas.

Nicméně, možná trochu překvapivě, to byli hosté, kteří se ujali vedení. Orobici zachránil Guglielmo Stendardo, jehož hlavička poslala celek z Bergama do vedení - 1:0.

Cagliari ale našlo velmi rychlou odpověď. Sotva domácí rozehráli, míč se po přiťuknutí od Cabrery dostal k Radjovi Nainggolanovi a belgický záložník propálil vše před sebou - srovnáno.

Druhá půle slibovala opět dynamický fotbalový projev s množstvím nečekaných zvratů. Cagliari se znovu tlačilo do koncovky a Atalanta čekala na správnou chvíli k protiútoku. Mnoho soubojů kvůli tomu svedli především Daniele Conti s mladíkem Markem Livajou. Marco Sau na druhé straně využil laxního přístupu Stendarda a prohnal se kolem svého strážce. Celou akci však zakončil střelou vedle tyče. Právě v době, kdy se Atalanta prostřednictvím dvojice Livaja - Denis nadechovala k ofenzivnímu náporu, přišel trest.

Cagliari má ve svém středu mnoho zajímavých hráčů, jedním z nich je osmnáctiletý mladík Nicola Murru. Ten si vzal míč pod patronát a doběhl s ním až do pokutového území soupeře. Tam si na míč počkal Matiás Cabrera a ranou z druhého sledu poslal svůj tým do vedení! Cagliari otočilo průběh utkání ve svůj prospěch.

Michael Agazzi měl také plné nohy práce, zejména s Markem Livajou. Mladý chorvatský útočník ale dnes neměl svůj den a z blízkosti přestřelil. Deset minut před koncem zápasu se do zakončení dostal opět mladík Livaja, ale ani teď mu nebylo přáno - jeho ránu zastavila levá tyč! Atalantě dnes nestačily síly ani technická zdatnost, chyběl jí zkrátka kousek štěstí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele