Primera Division - souhrn 25. kola

26.02.2011, 19:57, aktualizováno 28.02.2011, 23:05
Komentáře a souhrny
Barcelona uspěla na Mallorce a navýšila svůj náskok na čele tabulky, jelikož Real Madrid jenom remizoval na půdě Deportiva. Valencie otočila utkání v Bilbau a pojistila si třetí místo. Espanyol si doma poradil s Realem Sociedad, Atlético Madrid remizovalo se Sevillou, Málaga v pondělí uzmula předposlední místo Almeríi. Body se dělily v Gijónu, Alicante a nakonec i v Santanderu, Levante zdolalo Osasunu...

Málaga CF - UD Almería 3:1

28.02.2011 21:00

Góly: 52. Enzo Maresca, 78. Salomón Rondón, 90. Juanmi - 8. Sofiane Feghouli

Dohrávka 25. kola španělské Primera División přinesla souboj poslední Málagy a předposlední Almeríe. Hosté měli v utkání zpočátku navrch, vedení ale neudrželi a svojí nedisciplinovaností se připravili o jakýkoliv bodový zisk.

První větší příležitost tohoto utkání přišla již v 8. minutě prvního poločasu a hned měla gólové parametry, hostující Sofiane Feghouli zamířil přesně svojí levačkou a poslal svůj tým do jednobrankového vedení. O chvíli později už to mohlo být pro Almeríi ještě veselejší, naneštěstí pro ni ale Pablo Piatti přesnou levačku jako jeho spoluhráč neměl.

V úvodních minutách zápasu bylo na Almeríi vidět, jak důležitý zápas hrají a hráči domácí Málagy byli zjevně zaskočeni. Až ve 20. minutě první půle ohrozil hostující branku domácí Apoňo, vyrovnat skóre se mu ale nepodařilo. V následné dvouminutovce se do šancí dostali opět domácí, nejprve José Rondón a po něm Recio, bohužel pro domácí ani jedna jejich rána nezamířila mezi tři tyče.

Ve druhé části první půle domácí hráči převzali iniciativu, ve 34. minutě mohl fanoušky rozveselit Sebastián Fernandéz, do gólových parametrů ale měl jeho pokus daleko. Ke konci první půle se dvakrát do zakončení protlačil velmi aktivní Apoňo, k vyrovnání však nedošlo, hostující Almería tedy šla do kabin s jednogólovým náskokem.

Chvíli po začátku druhé půle se však již domácí dočkali, v 52. minutě Enzo Maresca svůj projektil umístil přesně a nedal gólmanovi hostů vůbec žádnou šanci. Skóre bylo v tuto chvíli vyrovnané 1:1.

Almería se opět k vážnější šanci propracovala až v 63. minutě, bohužel gólový efekt šance nepřinesla a byli to zase domácí, kteří tentokrát mohli jít do vedení, Eliseův pokus ale hostující gólman Diego Alves zneškodnil.

Hosté si velice zkomplikovali situaci v 76. Minutě, kdy Ulloa po druhé žluté kartě musel předčasně zamířit pod sprchy. Domácí této výhody využili a v 78. minutě zakončil přesně hlavičkou José Rondón a poslal svůj tým do vedení 2:1.

O definitivní šanci na bodový zisk Almería přišla v 88. minutě, kdy její další hráč, tentokrát Luna, dostal druhou žlutou kartu a následoval do kabin svého spoluhráče Ullou. Málaga šanci využila a definitivní tečku za zápasem dal Juanmi, který v 90. minutě zvýšil na 3:1. Stav se již nezměnil a po výsledku 3:1 slaví domácí velmi cenné tři body, které je posouvají blíže k pozicím zaručujících setrvání v nejvyšší španělské lize.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Valencia CF 1:2

27.02.2011 21:00

Góly: 15. Fernando Llorente - 71. Juan Mata, 81. Jonas

Utkání mezi domácím Bilbaem a hostující Valencií přineslo spoustu střeleckých pokusů na obou stranách. Jako první se prosadil domácí celek, ovšem vedení neudržel, a proto si Valencia odvezla z půdy Bilbaa plný bodový zisk.

Do první větší příležitosti utkání se již v 5. minutě prvního poločasu dostal domácí David Lopez, jeho střele bohužel scházela přesnost. Ve 14. minutě ale už šli domácí do vedení, Fernando Llorente se na malém vápně nenechal odstavit Navarrem a jeho střela si našla cestu přímo do branky hostujícího Guaity. Navýšit skóre mohl ve 25. minutě Gaizka Toquero, který zakončoval hlavičkou, balón však do sítě tentokrát nezamířil.

Valencia se dokázala propracovat k pár příležitostem, byli to ovšem zase domácí, kteří zahrozili, konkrétně Fernando Llorente, jeho hlavička tentokrát hostujícího gólmana nezaskočila. Hosté mohli srovnat v 37. minutě, Pablo Hernandez ale vystřelil velmi nepřesně. Další vážnější šance se již v první půli nevyskytla, Bilbao tak šlo do šaten s vedením 1:0.

Druhý poločas začali opět aktivněji domácí, v 52. minutě mohl svůj druhý gól vstřelit Fernando Llorente, tentokrát ale jeho střele chyběla přesnost. O tři minuty později mohlo být srovnáno, do šance se propracoval hostující hráč Juan Mata, jeho rána si však cestu do domácí svatyně nenašla. Tentýž hráč se v příležitosti ocitl i v 70. minutě, po krásné akci mu míč naservíroval přesně Joaquin a Mata střelou do odkryté brány srovnal na 1:1.

Od této chvíle převzala Valencia iniciativu, což se potvrdilo v 81. minutě, to vyslal prudkou střelu Tino Costa, Iraizoz jí neudržel a odražený míč uklidil do sítě střídající Jonas - 1:2. Domácí se ještě po tomto tvrdém úderu dokázali vzpamatovat, pár příležitostí si dokázali vytvořit, bohužel pro ně srovnat skóre již nedokázali, a proto se ze všech bodů raduje Valencia.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Villarreal CF 2:2

27.02.2011 19:00

Góly: 3. Ariel Nahuelpan, 68. Giovani dos Santos - 66. Marco Rubén, 90. Nilmar

Racing pokračuje v dobrých výkonech, tentokrát sebral bod za remízu Villarrealu, dlouho to přitom vypadalo, že z toho budou body dokonce tři. Ve druhé minutě nastavení ale vyrovnal Nilmar, hostům však každopádně o dva body utekla třetí Valencie. Racing si stále udržuje velmi solidní náskok na sestupové pásmo, neprohrál již popáté v řadě.

Ani jednu porážku tak ještě nepoznal na lavičce Racingu nový kouč Marcelino Toral, který dnes koučoval svůj třetí zápas a předchozí dva skončily pro jeho tým tříbodovým ziskem. I tento třetí začal pro domácí fantasticky, již ve třetí minutě si na Pinillosovu přihrávku naběhl Ariel a prudkou střelou otevřel skóre utkání.

Na stadionu El Sardinero pak převzali iniciativu hosté, v prvním dějství již však žádná větší šance k vidění nebyla. To druhá půle byla o mnoho zajímavější a na příležitosti bohatší. A když už se Villarrealu vyrovnat podařilo, remízu zase ztratil, aby jí nakonec zase získal v dramatickém závěru. Ale popořadě. V šestašedesáté minutě si na Catalův centr naskočil útočník Marco Ruben a hlavou nedal domácímu brankáři žádnou šanci.

Remíza však nesvítila na světelné tabuli v Santanderu dlouho, již o dvě minuty později prostrčil Munitis přihrávku na dos Santose, který s přehledem překonal Diega Lopeze. Hosté tlačili, jak jen mohli, a už to vypadalo, že na body nedosáhnou a domácí kouč Toral si připíše vítězný hattrick. Ve druhé nastavené minutě však rozehrál rohový kop Cazorla, na přední tyči ještě míč tečoval jeden z hostujících hlavičkářů a Nilmar dotlačil silou vůle balón do brány, čímž zachránil Villarrealu aspoň bod.

Více informací k zápasu

Levante UD - CA Osasuna 2:1

27.02.2011 17:00

Góly: 44. Sergio Ballesteros, 49. Felipe Caicedo - 41. Walter Pandiani

Levante otočilo nepříznivě se vyvíjející duel s Osasounou a po výhře 2:1 se posunulo na třináctou příčku ligové tabulky, právě před svého dnešního soupeře. Rozhodující branku vstřelil útočník Felipe Caicedo.

Domácí začali o mnoho lépe a už v šesté minutě měli na dosah vedoucí branku, Juanlu však svou střelou po přiklepnutí Xisca trefil pouze tyč! Valencijský tým byl v prvním dějství lepší, potvrdil gólem to po půlhodině hry mohl Felipe Caicedo, jeho rána však skončila mimo tři tyče. Na stadionu Ciutat de Valencia se hrál pohledný fotbal, diváky bavili převážně domácí, jenže za dvě nevyužité příležitosti Xisca draze zaplatili. V jednačtyřicáté minutě totiž našel Masoud hlavu Pandianiho a hostující kanonýr propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, už o tři minuty později, tedy v předposlední minutě prvního poločasu, se hlavou prosadil stoper Sergio Ballesteros, který využil výborného centru Valda a vyrovnal.

A těsně po přestávce již Levante vedlo, to když se úžasně dlouhém a přesném výkopu brankáře Gustava Munuy prodral k míči Caicedo a dobře umístěnou střelou zajistil domácím tři body. Ty mohl o chvíli později pojistit Juanlu, ale vypálil nad branku.

Když už to vypadalo, že stav 2:1 pro Levante bude také stavem konečným, zjevil se v druhé nastavené minutě sám před brankářem hostující Dejan Lekič, jeho hlavička však skončila pouze na tyči a Levante tak zaslouženě porazilo Osasunu. To valencijský tým posunulo na třinácté místo ligové tabulky o dva body před svého dnešního soupeře, který je patnáctý.

Více informací k zápasu

Hércules CF - Getafe CF 0:0

27.02.2011 17:00

Góly: -

V utkání mezi Hérculesem a Getafe branka nepadla, diváci se však na stadionu Jose Rico Pereze rozhodně nenudili. Domácí tak zůstávají v přímém ohrožení sestupu, na osmnáctou Zaragozu mají náskok jen dvou bodů. Getafe je desáté a může být v klidu, na evropské poháry i na sestup to má daleko.

Hned od úvodního hvizdu se hrálo ve velkém tempu na obou stranách a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se jeden z týmů dostane do vedení. O něco málo aktivnější byli přeci jenom hosté z předměstí Madridu, kteří se dostali i do první velké šance, kdy se za obranu Hérculesu dostal Miku, jenže Calatayuda nepřekonal.

Poté se osmělili také domácí, postupně to zkoušeli Thomert a Portillo, oba pokusy hráčů Hérculesu však skončily mimo hostující svatyni. A když už se v devatenácté minutě dostal Portillo k míči v pozici sám před brankářem, vychytal ho gólman Codina.

Největší šanci domácích v celém zápase měl těsně po přestávce kanonýr David Trezeguet, jeho prudká hlavička po centru Toteho ale skončila na tyči. Stejný osud potkal o pár chvil později i Adriána Colungu na druhé straně, jeho technická střela zpoza šestnáctky pro změnu orazítkovala břevno.

Když už to vypadalo, že gól v utkání nepadne, mohl rozhodnout střídající Manu del Moral, jeho dvě šance však v síti neskončily, jednu vyrazil brankář Calatayud, jedna skončila těsně mimo levou šibenici. V devadesáté minutě se ještě "blýskl" domácí obránce Pulhac, který dostal druhou žlutou kartu a ve sprchách tak byl pár minut sám. V samotném závěru zápasu jenže olízla břevno hlavička Cristiana, oběma brankářům tak musí zvonit v uších ještě teď, gól ale nedostali a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Madrid 0:0

26.02.2011 22:00

Góly: -

Real Madrid potvrdil, že se mu na stadionu Riazor nedaří. Bezbrankovou remízou s domácím Deporem se vzdálil na sedm bodů vedoucí Barceloně. Domácí se alespoň dočasně vzdálili sestupovým příčkám.

Již čtrnáctou remízu si odvezl z La Coruni Real Madrid a řádně si zkomplikoval svou stíhací jízdu za titulem. Hosté měli více ze hry, přesto se jim přes několik šancí nepodařilo skórovat. Domácí se zejména v druhém poločase zarputile bránili a cenný bod nakonec udrželi.

Kouč Lotina udělal v základu jedinou změnu - na hrotu nahradil původně ohlášeného Rikiho Sand. Jedenáctka Realu se představila s Kaká na spojce a Ozilem na kraji zálohy místo Di Maríi. Domácí začali presinkem a Real se jen těžko dostával do šancí. První přiležitost měl po přiťuknutí Benzemy Kaká, ale střelou zpoza vápna minul.

Pak stříleli Ronaldo do náruče Aranzubii a Xabi Alonso nad. Hlavičku Benzemy opět zneškodnil Aranzubia. Gól Ronalda nebyl uznán pro ofsajd. Ve 38. minutě pálil zdálky Ozil, ale jen těsně minul branku Deportiva. Náznak příležitosti měli i domácí, ale dobrou příležitost zmařil po akci Adriána včasným zákrokem Sandovi Lass. Do šaten se šlo bez branek.

Nástup do druhého poločasu se nesl ve znamení zvýšené aktivity Realu. Tvrdou střelu Ronalda vyrazil Aranzubia, krátce nato měli šanci Benzema a Kaká. Ani další střela Brazilce se neujala, na druhé straně jen o kousek nenašel Sanda centrem Guardado.

Deportivo pokračovalo v obranné hře, proto Mourinho poslal na hřiště Adebayora a Di Maríu, kteří přinesli oživení. Přesto se dostali do šance domácí, nejprve nedosáhl na centr zprava Adrián a tentýž hráč předvedl o chvíli později průnik do vápna, kde jeho pas překazil Pepe.

Real se opřel do zápasu až v poslední čtvrthodině. Nejprve vyzkoušel z přímého kopu Ronaldo postřeh Aranzubii, pak zakončoval Adebayor a míč se o tyč odrazil od Aranzubii na roh. Další tyčku nastřelil po průniku zprava Ronaldo a odražený míč napálený Di Maríou vyrazil výborně opět Aranzubia.

Patrně největší šanci spálil v 83. minutě Benzema, kdy po přihrávce Ronalda netrefil ideálně míč v malém vápně. Přes veliký tlak hostů už k větším příležitostím nedošlo, a tak Real ztratil dva body a propast mezi ním a Barcelonou se zvětšila. Domácím přinesla dobře odvedená obranná hra cenný bod.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:3

26.02.2011 20:00

Góly: 37. Lionel Messi, 57. David Villa, 66. Pedro

Barcelona překonala další rekord španělské nejvyšší soutěže, když neprohrála v již devatenáctém utkání v řadě a vyrovnala tak dosavadní maximum Realu Sociedad ze sezony 1979/1980. Pohodlnou výhru zařídili svými góly Messi, Villa a Pedro.

První velkou šanci utkání měl v patnácté minutě Seydou Keita, který nahradil v základní sestavě Barcelony zraněného Xaviho a nutno podotknout, že více než obstojně. "Blaugranas" se do vedení dostali ve třicáté osmé minutě, kdy se po pohledné kombinaci ve středu pole dostal k míči právě Keita, který lehkým oblouček za obranu našel přesně Lionela Messiho, který si prvním dotykem míč hlavou sklepl a druhým ho, také hlavou, poslal přes bezmocného Aouateho do branky.

Druhý gól favorita přidal v padesáté sedmé minutě David Villa, který využil hraničního postavení a neuvěřitelné kolmice Sergia, obešel již rezignujícího Aouateho a do prázdné branky pohodlně zavěsil.

V šestašedesáté minutě to bylo již o tři góly, když Keita našel na levé straně úplně volného Pedra, ten si rychlou kličkou do středu posadil hned tři bránící hráče Mallorcy a tvrdou, ještě tečovanou, střelou pod břevno zavěsil.

V úplném závěru měl ještě jednu velkou šanci Villa, ten však trefil po přihrávce Messiho jen boční síť domácí branky a Mallorca si tak ze střetu s Barcelonou odnáší "jen" třígólový nášup.

Barcelona tak s přehledem porazila Mallorcu a pojistila si první místo ligové tabulky, po remíze Realu činí její náskok již sedm bodů. Mallorca je jedenáctá a zdá se, že je zatím posledním týmem, který má jistotu záchrany.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Sevilla FC 2:2

26.02.2011 18:00

Góly: 47. Koke, 76. José Antonio Reyes - 41. Álvaro Negredo, 66. Ivan Rakitić

Velmi zajímavé utkání se dnes hrálo v Madridu. Atlético v něm v souboji dvou sousedů v tabulce remizovalo se Sevillou 2:2, oba týmy tak zůstávají v boji o evropské poháry. Mírně lepším týmem bylo domácí Atlético, které ale dvakrát dotahovalo náskok soupeře, a tak může být za získaný bod rádo.

Utkání začalo svižně a již ve čtvrté minutě se do obrovské šance dostal domácí Jose Antonio Reyes, který využil skvělé přihrávky od Aguera, jenže náhradníka Varase v brance Sevilly nepřekonal.

V šesté minutě odpověděli také hosté z Andalusie, do šance se probojoval záložník Ivan Rakitič, gól ale nedal, výborný reflexivní zákrok vytáhl David De Gea. Když gólem neskončily ani příležitosti Aguera, Merodia a na druhé straně Negreda, už už to vypadalo, že do kabin se půjde s nerozhodným skóre 0:0. Čtyři minuty před přestávkou však na levé straně rozjel akci Almaro Negredo, který přetáhl centr na Navase takovým způsobem, že španělský štírek stihl vybojovat už jen aut. Po něm ale z pravé strany odcentroval Dabo přesně na Perottiho, který hrudí přiklepl míč Negredovi a ten tvrdou ranou otevřel skóre utkání.

Vstup do druhého dějství se však domácím povedl na jedničku, již po třech minutách nacentroval z pravé strany Diego Forlán, našel na zadní tyči úplně volného Merodia, který umístil svojí hlavičku tak přesně, že zapadla přímo k levé tyči Varasovy branky.

V šestašedesáté minutě šli hosté ze Sevilly podruhé v zápase do vedení, na levé straně se přes dva obránce uvolnil skvěle hrající Perotti, přenesl hru na pravou stranu na Navase, jehož zpětnou přihrávku proměnil Rakitič v krásný gól. I na tuto trefu však domácí našli odpověď, čtrnáct minut před koncem našel Antonio Polez dlouhým pasem Reyese, kterému stál v cestě už jen brankář Varas, ten ale proti umístěné střele neměl šanci zasáhnout.

Sevilla tak zůstává sedmá, o bod a jedno místo před svým soupeřem z Atlética.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Zaragoza 0:0

26.02.2011 18:00

Góly: -

Zápas, který nemohl skončit jinak než bezgólovou remízou, se hrál dnes v podvečer na stadionu El Molinón v Gijónu. Domácí Sporting v něm byl o něco málo aktivnější než Zaragoza, nudné utkání však branku nepřineslo. Sporting se posunul na patnácté místo ligové tabulky, hosté ze Zaragozy zůstávají v sestupovém pásmu.

Utkání plné defenzivního pojetí hry přineslo za celých devadesát minut všehovšudy pouhé tři střely na branku, všechny měli na svědomí hráči domácího Sportingu, Doblas v brance Zaragozy však ani jednou nemusel nijak výrazně zasahovat, na chabé střely mu stačily rutinní zákroky.

Jedinou vážnější šanci prvního dějství měl po půlhodině hry jediný domácí útočník Barral, jeho střela z halfvoleje ale skončila těsně nad brankou. Mnohem zajímavější snad byl fakt, že žlutou kartu obdržel obránce hostí Carlos Diogo, pro něhož to bylo již desáté žluté napomenutí v sezoně, čímž se osamostatnil v pomyslném žebříčku hříšníků.

Největší šanci celého zápasu měl čtrnáct minut před koncem defenzivní záložník Sebastian Eguren, jeho prudká hlavička z malého vápna po rohové kopu však skončila těsně vedle hostující branky. Sporting tak pouze remizoval se Zaragozou 0:0, z tohoto zápasu proti bezmocnému soupeři určitě šlo vydolovat více.

Přesto si domácí minimálně na pár chvil polepšili v tabulce, kde momentálně zaujímají patnácté místo, Zaragoza je, a po tomto kole i zůstane, osmnáctá.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Real Sociedad 4:1

26.02.2011 18:00

Góly: 42. Dani Estrada (vl.), 54. Sergio García, 81. José Callejón, 90. Javier Marquez - 44. Dani Estrada

Espanyol rozstřílel Real Sociedad 4:1 a minimálně do zítřejšího večera se dostal zpět na páté místo ligové tabulky, hosté jsou devátí. Real Sociedad se sice dlouho držel, v závěru však odpadl a nakonec si odváží asi až příliš krutý výsledek.

První velkou šanci zápasu měl až po půlhodině hry hostující Zurutuza, jeho dělovka ze střední vzdálenosti však skončila těsně vedle pravé tyče domácí branky. Vedení se domácí ujali ve čtyřicáté první minutě, kdy se na pravém rohu pokutového území dostal k nikým nehlídanému míči Alvaro a jeho prudkou střelu si do vlastní branky srazil Daniel Estrada.

Ten samý hráč svou chybu napravil hned o tři minuty později, kdy si na rohový kop Griezmanna naběhl Demidov a sklepl ho právě k Estradovi, jehož pruská střela z malého vápna nedala Kamenimu v brance Espanyolu žádnou šanci. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Netrvalo to však dlouho a domácí znovu vedli, to když dostal devět minut po přestávce skvělou přihrávku mezi stopery Sergio García a propálil gólmana Brava. V ten moment začalo ofenzivní snažení hostů, kteří svého soupeře výrazně přestříleli. Neuvěřitelná je pak statistika střela na branku, protože zatímco Real Sociedad zamířil na Kameniho desetkrát a vstřelil jen jeden gól, domácí vypálili za celý zápas jen pětkrát a dali čtyři góly!

Ten třetí vstřelil devět minut před koncem José Callejón, který se uvolnil na pravé straně a jeho chytrá křížná střela se od tyče odrazila do sítě. V tu chvíli bylo prakticky rozhodnuto, domácí však nepolevili a v samotném závěru přidali ještě jeden gól, to když volný přímý kop z dvaadvaceti metrů nádherně zakroutil k tyči Javi Marquez.

Domácí tak rozstříleli Real Sociedad 4:1 a čekají na odpověď Athleticu, hosté touto prohrou dost možná definitivně přišli o šanci poprat se o evropské poháry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona25222176:1368
2.Real Madrid25194255:1961
3.Valencia CF25156440:2651
4.Villarreal CF25145644:2647
5.Espanyol Barcelona251311134:3640
6.Athletic Bilbao251221139:3638
7.Sevilla FC251051038:4035
8.Atlético Madrid251041135:3334
9.Real Sociedad251111336:4134
10.Getafe CF25951135:3832
11.RCD Mallorca25941225:3431
12.Racing Santander25781023:3529
13.Levante UD25831426:3727
14.Deportivo La Coruña25691021:3527
15.Hércules CF25751324:3826
16.CA Osasuna25671226:3225
17.Sporting Gijón255101023:3125
18.Real Zaragoza25591122:3724
19.Málaga CF25651434:5123
20.UD Almería25491225:4321

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (712)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele