Primera Division - souhrn 19. kola

15.01.2011, 19:55, aktualizováno 17.01.2011, 22:54
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid porazilo Mallorku a vrátilo se na šestou pozici. Valencia včera porazila rozdílem dvou branek La Coruňu, poslední Almeria šokovala Real Madrid, když ho na vlastní půdě obrala o dva body, remizovala 1:1. Toho okamžitě využila Barcelona a po výhře nad Malagou vede už o čtyři body.

Atlético Madrid - RCD Mallorca 3:0

17.01.2011 21:00

Góly: 13. Juan Valera, 34. Diego Forlán, 90. José Antonio Reyes

Atlético porazilo doma Mallorcu a posunulo se na šesté místo ligové tabulky. Výhru 3:0 si domácí pohlídali i přesto, že hráli téměř půl hodiny pouze o deseti lidech, v samotném závěru se pak síly na hrací ploše vyrovnaly.

Do utkání vstoupili o něco lépe hosté, hned v úvodu si dvě slibné šance vypracoval útočník Casadesus, ovšem branku ani v jednom případě netrefil. V jedenácté minutě se ve velké gólové příležitosti objevil Webo, skvělý zákrok ale vytasil De Gea. Hosté tedy nevyužili hned tři dobré šance, a tak přišel trest v podobě vedoucí branky domácích. Na Reyesův rohový kop z pravé strany si na přední tyči naskočil Juan Valera a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání.

Po vedoucí brance se hrál otevřený fotbal, který však nejednou skončil nepřesnou střelou. Vyprávět by mohl převážně ofenzivní záložník Atlética Elias, jehož hned čtyři rány těsně minuly hostující svatyni.

Ve třicáté čtvrté minutě se dostalo Atlético již do dvougólového vedení. Ze středu hřiště poslal Tiago nádhernou kolmici na rozeběhnutého Forlána a uruguayský snajpr si v těchto situacích ví rady. Forehandový blafák zakončil přesnou střelou do odkryté branky.

Do druhého dějství vstoupili opět o něco lépe hosté z Mallorcy, jenže De Guzman neměl svůj den, jeho dvě slibné příležitosti skončily daleko mimo tři tyče. V šedesáté deváté minutě fauloval Antonio Lopez pronikajícího soupeře tak nešťastně, že musel předčasně pod sprchy za červenou kartu a k tomu přidal hlavní rozhodčí ještě penaltu. Tu však Pierre Webo nedal, domácí gólman De Gea vystihl směr, skočil ke své levé tyči a slabý pokus vyrazil.

V závěru utkání se Mallorca snažila o zdramatizování zápasu, jenže místo snížení ještě jednou inkasovala. Tři domácí rychlíci snadno přehráli dva toporné obránce a po Juanfranově přihrávce se Reyes prosadil pohotovou střelou mezi nohy brankáře Aouateho. Tou dobou už o deseti hráli i hosté, v 87. minutě totiž byl vyloučen Jonathan de Guzmán.

Atlético se díky výhře posunulo na šesté místo zaručující postup do Evropské ligy, Mallorca zůstává devátá.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Málaga CF 4:1

16.01.2011 21:00

Góly: 8. Andrés Iniesta, 18. David Villa, 36. Pedro, 74. David Villa - 68. Duda

Barcelona díky famóznímu prvnímu poločasu porazila Málagu a odskočila Realu Madrid na rozdíl čtyř bodů. O vítězství se postaral důležitou první brankou Andrés Iniesta, dvěma brankami David Villa a jednu branku přidal Pedro. Za hosty v průběhu druhého dějství snížil na 3:1 překrásnou brankou z přímého kopu Duda.

Barcelona pohřbila naděje Málagy již v prvních patnácti minutách, kdy předvedla neuvěřitelnou smršť šancí a rychlých akcí, jimiž andaluský klub neuvěřitelným způsobem přehrála. Ve druhé půli toho Blaugranas již moc nepředvedli a Málaga se na větší odpor nezmohla. Pro Málagu jde jistě ještě o příznivé skóre, porážka však znamená, že se zvítězivší konkurenti v boji o udržení dostali těsně za ní. Barcelona zůstává na první příčce.

Barcelona již od úvodních minut svírala Málagu před vápnem a bylo pouze otázkou času, kdy přijde branka. Obléhání branky v osmé minutě skončilo přenesením hry na pravou stranu, kde se zmocnil míče Dani Alvés. Chvíli si pohrával s mičudou a nakonec ji přesně nalil na šestnáctce stojícímu Andrésovi Iniestovi, který krásným angličanem rozvlnil síť za bezmocným Sergiem Asenjem.

Krátce po čtvrthodině ověřil pozornost Sergia Asenja Pedro krásnou technickou střelou, neuběhly ani dvě minuty a za brankářem Málagy zadunělo břevno po vynikající diagonále Xaviho. Barcelona diktovala tempo, hrála výborně, skvěle napadala, a právě díky vynikajícímu presingu Sergia Busquetse a vynikající souhře Xaviho s Messim se dostal k míči David Villa, který sám před Asenjem nezaváhal a nasadil bývalému brankáři Atlética Madrid krásné jesličky.

Po druhé brance se hra výrazně uklidnila a dlouho nepřinesla žádnou výraznější šanci. Málaga stále tahala za delší konec provazu, ale hru alespoň zčásti vyrovnala. V sedmatřicáté minutě se ale Barca za svou snahu dostala do tříbrankového vedení, které zařídil opět skvělou přihrávkou Lionel Messi, střílející Andrés Iniesta, kterého ještě Asenjo vychytal, a dorážející Pedro, který měl velice usnadněnou pozici. Za minut mohl přidat čtvrtou branku Lionel Messi, ale na Villovu přihrávku před prázdnou brankou nedosáhl.

V jednačtyřicáté minutě přišla další tutovka, tentokráte z dílny přihrávajícího Davida Villy, fantasticky přenechávajícího Xaviho a ve vápně posléze osamoceného Lionela Messiho, který však na výborně vyběhnuvšího Asenja nevyzrál.

Druhý poločas se díky pasivitě Barcelony odehrával vesměs ve středu hřiště a dlouhých pětadvacet minut se na hřišti pranic nedělo. Až v devětašedesáté minutě přišel další krásný okamžik, který tentokrát zahřál spíše fanoušky Los Boquerones. Baptista byl kousek za šestnáctkou faulován a následný přímý volný kop krásně zakroutil k levé tyči Víctora Valdése Duda. Málaga by tak mohla v případě ještě jednoho gólu notně zdramatizovat utkání.

Jenže naděje plápolala pouze pět minut, neboť se v pětasedmdesáté minutě prosadil David Villa, který využil překrásné přihrávky do náběhu od mozku týmu Xaviho, obešel brankáře a poslal míč levačkou přesně k pravé tyči marně se snažícího Sergia Asenja. Bylo rozhodnuto.

Tahle šesti až sedmiminutovka byla to jediné, co by ve druhé půli mohlo fanouška zaujmout, protože žádná další výraznější šancí dřív ani později nepřišla. Pravda, v závěru utkání se blýskl dvěma dobrými zákroky Asenjo, který vzal hattrick Villovi a nedovolil skórovat ani Messimu, který sice svému mužstvu opět výrazně pomohl, ale branka mu nebyla přána.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Madrid 1:1

16.01.2011 19:00

Góly: 60. Leonardo Ulloa - 77. Esteban Granero

Nečekaný výsledek se zrodil v zápase mezi Almerií a Realem Madrid. Bílý balet dokázal proti outsiderovi pouze remizovat, přestože měl v zápase převahu. Po dlouhé době vyšel střelecky naprázdno Cristiano Ronaldo.

Real překvapivě ztratil a dal tak vedoucí Barceloně možnost zvýšit svůj náskok. Domácí se ujali vedení gólem Ulloy, za hosty vyrovnal střídající Granero. V posledních okamžicích zápasu nastřelil Cristiano Ronaldo z přímého kopu břevno.

Trenér domácích Oltra udělal v základní sestavě dvě změny. Na stoperu Silva nahradil Pellerana a na spojce si zahrál Uche místo Corony. V drese Realu si zahrál od začátku na stoperu Albiol namísto Carvalha a Kaká nahradil Benzemu.

Hosté začali tlakem, ale domácí dobrým presinkem i obrannou hrou zabránili větším šancím. Střely Di Maríi a Ronalda chytil Alves, stejně jako Casillas pokus Ucheho. Po půl hodině tempo utkání polevilo, za hosty střílel slabě Ronaldo, Piatti za domácí hlavičkoval nad. Největší šanci prvního dějství měl po pěkném pasu Kaká na kopačce Cristiano Ronaldo ve 41. minutě, ale jeho teč vyrazil nohou Alves a následně Khedira netrefil míč ideálně.

Druhý poločas začal nebezpečným centrem Arbeloy, který vyrazil před Di Maríou Alves a Marcelo poté z kraje vápna přestřelil. Další střelu Ronalda chytil Alves. V 54. minutě nebezpečně střílel Xabi Alonso, ale Alves nadvakrát zachránil. Na opačné straně střílel nad aktivní Piatti. Po přímém kopu Xabiho zase hlavičkoval těsně vedle Ramos.

V 60. minutě se překvapivě radovali domácí. Piatti se probil do vápna, srazil se s Ramosem a odražený míč uklidil levačkou k tyči Ulloa. Hosté se vrhli do útoku, Ronalda vychytal Alves. V 71. minutě vyrazil hlavičku Ramose Alves nad břevno. Bílý balet se dočkal vyrovnání v 77. minutě díky dvěma střídajícím hráčům. Ronaldo rozjel útok, nahrál Benzemovi, ten posunul do strany na rozeběhnutého Granera, který nekompromisní bombou prostřelil Alvese.

Hosté se znovu tlačili za vítězstvím, nicméně velkou šanci měl až v nastavení Cristiano Ronaldo, který nastřelil z přímého kopu břevno. Překvapení bylo na světě.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Deportivo La Coruña 2:0

16.01.2011 17:00

Góly: 77. Jérémy Mathieu, 90. Pablo Hernández

Valencia dvěma góly v poslední čtvrthodince hry rozhodla o důležité výhře 2:0 nad Deportivem a dostala se tak znovu za záda třetího Villarrealu. Deportivo si nepomohlo a vrátilo se tak do boje o záchranu.

O veledůležité tři body se postaral v sedmasedmdesáté minutě obránce Jeremy Mathieu, definitivní tříbodové razítko pak v nastavení přidal Pablo Hernandez. Valencia si tak připsala již šestou výhru v sezoně na domácím stadionu Mestalla.

Vítězství pro "Netopýry" znamená odpoutání se od pátého Espanyolu na rozdíl tří bodů, o jeden bodík méně pak čítá valencijská ztráta na třetí Villarreal.

Svěřenci Unaie Emeryho byli jasně lepší po celý průběh utkání, výjimku tvořila snad desetiminutová pasáž v závěru první půle, z mírného tlaku však La Coruňa nic nevytěžila. Vůbec největší šanci hostujícího celku měl Nouioui Lassad, proti jehož ráně vytasil fantastický reflexivní zákrok domácí brankář Vicente Guaita.

Jeden menší náznak si vypracoval i obránce Manuel Pablo, ovšem to bylo ze strany Deportiva v utkání vše. Pořádně hrát se začalo v sedmdesáté třetí minutě. Domácí záložník Ever Banega pálil chytře, jenže Aranzubia zasáhl dobře.

Aktivní Banega se do další šance prodral již o dvě minuty později, míč posouval před prázdnou branku Soldadovi, jeho však na poslední chvíli stihl zablokovat Colotto. Ani to však hosty nespasilo, protože třináct minut před koncem se hlavou po Costově centru prosadil Mathieu a nedal střelou k tyči Aranzubiovi šanci. Francouzský levý bek se radoval ze svého teprve druhého vstřeleného gólu v dresu Valencie.

Tato branka se nakonec ukázala být vítěznou, definitivní pojistku přidal v úplném závěru z rychlého protiútoku Pablo, jenž vytěžil z přihrávky Maty a pojistil tak vítězství Valencie nad Deportivem v poměru 2:0.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 1:2

15.01.2011 22:00

Góly: 90. Álvaro Negredo - 40. José Callejón, 78. José Callejón

Espanyol i nadále udrží tlak na vedoucí čtyřku Primera Division, rozhodla o tom sobotní výhra 2:1 na hřišti Sevilly. Hosté šli do vedení pět minut před koncem první půle zásluhou Josého Callejóna, tentýž hráč navíc v 78. minutě ještě zvýšil vedení hostů a Sevilla v nastavení už jen dokázala snížit gólem Álvara Negreda.

Sevilla posílená návratem brazilského útočníka Luíse Fabiana vstoupila do utkání aktivně, bývalý záložník Tottenhamu, Didier Zokora, však z okraje pokutového území mířil mimo bránu. Po hlavičce Luíse Fabiana se poté zaskvěl gólman Carlos Kameni, jenž míč vytáhl nad bránu, kterou o chvíli později netrefil svojí střelou Jesus Navas.

V 41. minutě ale přišla nečekaná branka na druhé straně, když Javi Marquez našel volného Callejóna, jenž chladnokrevně zakončil a poslal Espanyol do vedení 1:0. Marquez mohl na začátku druhé půle zvýšit vedení hostů, gólman Sevilly Javi Varas však dobře zasáhl nohami. Domácí odpověděli nepřesnou střelou Romarice a v 67. minutě se po dalšímu pokusu Fabiana musel znovu předvést gólman Kameni, jenž míč vyrazil akrobatickým zákrokem.

Sevilla za své zahozené šance zaplatila, Luis García připravil druhý gól pro Callejóna, který zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Negredo v nastaveném čase svojí krásnou střelou už jen snížil na konečných 1:2, Espanyol tak i po tomto zápase zůstane na páté příčce tabulky, Sevilla je desátá.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Racing Santander 2:1

15.01.2011 20:00

Góly: 7. Javi Martínez, 10. Iker Muniain - 74. Iván Bolado

Athletic přehrál Racing Santander 2:1 a v tabulce poskočil minimálně do zítřka na šesté místo. O výhře baskického celku rozhodlo prvních deset minut, ve kterých padly obě branky vítěze. Hosté dokázali už jenom čtvrthodiny před koncem korigovat na 2:1, více nestihli i proto, že byl vyloučen Pedro Munitis.

Domácí Athletic měl opravdu famózní vstup do utkání, už v 7. minutě otevřel účet utkání Javi Martínez. Carlos Gurpegi mu poslal na hlavu parádní centr a Martínez nezaváhal - 1:0 pro domácí. Sotva se hosté stačili otřepat z první branky, inkasovali podruhé. Gaizka Toquero našel přesnou přihrávkou Muniana, který neméně povedenou střelou zvýšil vedení domácího celku na 2:0.

Hostům trvalo zhruba půlhodiny, než se dostali do zápasu. Munitis mohl snížit, jenže do cesty se mu postavila branková konstrukce. Nutno podotknout, že při Athleticu štěstí stálo. Po střele Kennedyho sehrála svojí roli opět tyčka.

Racing se s postupem času neustále lepšil a byl čím dál nepříjemnějším soupeřem. Brankář Gorka Iraizoz byl v jednu chvíli velmi slušně zaměstnáván. V 74. minutě pak dokonce inkasoval a utkání mělo solidně nakročeno k pořádnému dramatu. Snižující branku na 2:1 vstřelil Bolado, vše se událo po standardní situaci Kennedyho. Naděje hostů na vyrovnání vzala za své v posledních minutách, Pedro Munits obdržel červenou kartu a musel předčasně do sprch. Oslabený soupeř už síly na vyrovnání nenašel a prohrál 1:2.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Levante UD 1:0

15.01.2011 18:00

Góly: 45. Gabi

Klíčové vítězství si připisuje o záchranu bojující Zaragoza. Královský klub zdolal jedinou brankou Gabiho Levante 1:0 a v tabulce se dostal právě před svého dnešního soupeře.

Pozdější autor vítězné trefy Gabi měl i první šanci zápasu, jeho střeleckému pokusu ale scházela patřičná přesnost. Zápasové tempo nebylo nikterak vysoké, další šance přišla až ve 26. minutě, Ander Herrera byl ale na poslední chvíli zablokován. O dvě minuty později měl solidní příležitost i další hráč Zaragozy Said Boutahar. Až zhruba ve 36. minutě poprvé zahrozili i hosté, Rafael Jorda měl hned dvě šance, ale ani s jednou nenaložil podle svých představ.

Zaragoza vstřelila jedinou branku utkání v závěru prvního poločasu, Gabi obešel protihráče a pak z hranice pokutového území přesně vystřelil - krásná branka znamenala vedení domácích 1:0.

Ve druhém poločase se Levante snažilo o vyrovnání, ovšem marně. Naopak pojistku mohl vstřelit po hodině hry Carlos Diogo, z těžké pozice dobře hlavičkoval a jen málo stačilo, aby domácí Real vedl o dvě branky. Jenomže stále to bylo jen 1:0 pro domácí, takže Levante pořád mělo o co hrát.

Šance Levante začaly přibývat, Valdo ani na druhé straně Bertolo nebyli úspěšní. Hostům se vyrovnat nepodařilo, a poté, co sudí Alfonso Alvarez Izquierdo naposledy foukl do píšťalky, mohl začít Estadio La Romareda slavit veledůležité vítězství.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 0:4

15.01.2011 18:00

Góly: 10. Xabi Prieto (pen.), 32. Antoine Griezmann, 88. Mikel Aranburu, 89. Mikel Aranburu

Real Sociedad dnes spustil kanonádu na půdě tentokrát velice špatně hrajícího Getafe a odvezl si zasloužené drtivé vítězství, které se začalo rodit již v první půli, kdy Xabi Prieto vstřelil gól s penalty a navázal na něj vynikající francouzský záložník Antoine Griezmann. V závěru druhého dějství pak dokonal zkázu El Geta dvěma brankami Mikel Aranburu.

Domácí se prezentovali opravdu špatnou hrou záložní řady a hlavně defenzívy, v níž sice nechyběl tradiční tvrďák Daniel Cata Díaz či Mané, ale ani oni tentokrát nedokázali zastavit útočné výpady skvěle naladěného Realu Sociedad. Erreala si s chutí zastřílela, odskočila dvanáctému Hérculesu, jenž padl na půdě Sportingu Gijón, a posunula se dva body za svého dnešního soupeře.

Gólový účet utkání otevřel v desáté minutě nejlepší střelec Errealy, vynikající záložník Xabi Prieto, který přesnou exekucí pokutového kopu potrestal ruku Miguela Torrese, jíž se bek domácích dopustil o minutu před tím. Real Sociedad hrál výborně a druhá branka byla nasnadě. Víctor Sánchez po čtvrthodině hry propásl šanci vyrovnat, na což odpověděl Real Sociedad krátce po půlhodině hry zvýšením skóre, když Antoine Griezmann krásným volejem poslal svůj celek do dvoubrankového vedení, které baskický klub bez větších potíží udržel do konce prvního dějství.

To druhé odstartovalo snažící se Getafe, které mělo osobou Maného první vážnější šanci druhého dějství, záložník domácích však z dobré pozice vysoko přestřelil. V třiapadesáté minutě pak mohl snížit aktivní Manu del Moral, ale jeho pokus vytěsnil parádním zákrokem Claudio Bravo. To bylo naneštěstí ze strany Getafe vše, poté začal díky zlepšené hře záložní řady Real Sociedad opět kontrolovat střed pole a přemístil těžiště hry opět na stranu Getafe.

Getafe se dlouho bránilo vpádům baskických nájezdníků, ovšem v závěrečných minutách dvakrát povolilo. Tristní obranu dvakrát provětral střídající Mikel Aranburu, který tak pečetil nejvyšší vítězství Realu Sociedad od výhry 1:5 na půdě Málagy.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CA Osasuna 4:2

15.01.2011 18:00

Góly: 22. Marco Rubén, 50. Cani, 65. Joan Capdevila, 83. Gonzalo Rodríguez - 47. Krisztián Vadócz, 70. Javier Calleja

Zápasy Villarrealu, to je v posledních týdnech pastva pro příznivcovi oči! I dnes nabídlo utkání castellónského celku vynikající představení plné přenádherný branek a akcí, na čemž má zásluhu i ofenzivně naladěná jedenáctka za navarrské Pamplony. Šest branek, jedna hezčí než druhá, vynikající fotbal. La Liga ve své celistvé a mnohými opomíjené kráse!

El Madrigal byl svědkem strhující podívané, svižné a dynamické kopané, v níž hrála základní roli touha po vstřelení co nejvíce branek. Klání okořenila fantastická branka Caniho z půli hřiště, která bude jistě patřit k nejlepším kouskům celého ročníku La Ligy.

Villarreal byl zpočátku aktivnější, ale narážel na ještě soustředěnou defenzívu Osasuny, která mimo jiné výborně napadala rozehrávku Žluté ponorky. Ta se za svou píli dočkala branky ve dvaadvacáté minutě. Opět famózní Borja Valero si podržel na levé straně šestnáctky míč a zvídavě hledal své spoluhráče. Když uzřel na malém vápně Marca Rubéna, neváhal mu okamžitě poslat přesný centr, který do branky útočník domácích krásně umístil.

I do konce poločasu byli domácí jednoznačně aktivnějším mužstvem, které připravovalo svým fanouškům povíce možností, než mužstvo z kraje Navarra. Jenže po obrátce přišla sprška, když Fernando Soriano zakroutil míč z rohového kopu na přední tyč, kde jej prodloužil Krisztian Vadócz až do sítě bezmocného Diega Lopéze. Bylo vyrovnáno, ale tento stav nebyl utkání souzený.

Již za tři minuty si přichystal okázalou odpověď všímavý Cani, který koutkem jednoho oka ověřil pozici vyběhnuvšího Ricarda a poslal z půlky hřiště nechytatelný projektil, který jak poslední dílek puzzlí zapadl do navarrské branky. Tohle byla oslava kopané, dámy a pánové!

Za čtrnáct minut vsítil třetí branku po rohovém kopu Valera Joan Capdevila, který z bezprostřední blízkosti pro jistotu dorazil již tak gólovou hlavičku Rubéna. Osasuna se však zmohla ještě na jedno snížení, neboť se za šest minut po Capdevilově trefě prosadil po vynikající individuální akci Javiho Camuñase Calleja a vykřesal semínko naděje pro pamplonský klub.

Tu definitivně pohřbil až čtvrtý gól Villarrealu, se který si Garridovi hoši dali na čas. I tentokrát přišel gól z rohového kopu Borji a ze vzdušného prostoru, který tentokráte opanoval stoper a kapitán Žluté ponorky Gonzalo. Villarreal si připsal důležité vítězství, díky němuž má jistotu, že se stane třetím nejlepším mužstvem půlsezóny. Zato Osasuna si zadělává na pořádné trable, neboť se její náskok na sestupové příčky po výhrách Zaragozy a Sportingu Gijón prudce ztenčil.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Hércules CF 2:0

15.01.2011 18:00

Góly: 3. David Barral, 29. Nacho Cases

Sporting Gijón konečně zabral za tažná lana a zcela po zásluze porazil Hércules! Na vítězství zadělal těsto již v první minutě, kdy se prosadila stálice v asturijském dresu David Barral, na něhož krátce před půlhodiny navázal druhou pojišťující brankou Nacho Cases.

Sporting se tak posunul mimo sestupové příčky, ačkoliv má stejný bodový zisk jako osmnáctá Zaragoza, která uspěla proti nyní již předposlednímu Levante. Předpokládám, že na této příčce zůstane i po tomto kole, protože by jej neměla ohrozit Almería, která zítra nastoupí proti velkému favoritovi Realu Madrid. Hérculés zatím zůstane na dvanácté příčce, ačkoliv jej v případě jakéhokoliv bodového zisku přeskočí Deportivo La Coruña.

Zápas se nemohl pro Sporting vyvíjet lépe, neboť hned ve třicáté sekundě nalezl Diego Castro přesným centrem za obranou stojícího Davida Barrala, který koníčkem k levé tyči nedal Calatayudovi pražádnou šanci. Sporting za bouřlivé podpory našlapaných ochozů plných věrných fanoušků s červenobílými dresy či šálami, jež jsou fanouškovskou ozdobou La Ligy, tlačil svého soupeře do úzkých, ale dlouho se nemohl prosadit.

Kýžená druhá branka nakonec přišla ve třicáté minutě, kdy za šestnáctkou napřáhl levačkou třiadvacetiletý záložník Nacho Cases, který dostal podruhé za sebou příležitost v základní sestavě, za níž se odměnil krásnou ranou, jež zapadla k pravé tyči marně plachtícího Calatayuda.

Sporting do poločasu bez potíží udržel vedení a po obrátce pokračoval v útočné hře, na níž neměl Hércules odpovědi. Esteban Vigo před zápasem prohlásil, že chce, aby jeho mužstvo předvedlo alespoň podobný výkon, jak proti Atléticu Madrid v pondělí. Leč nepovedlo se, ani z půli, ani ze třetiny, ani ze čtvrtiny...

Rojiblancos kontrolovali zápas a připsali si několik dalších šancí, mezi něž lze jistojistě započítat Canellův či Barralův pokus. Za hosty měl asi největší šanci Valdéz, jehož hlavička si cestu do branky nenašla. Ostatně, dalo by se říci, že domácí brankář Iván Pichu byl takřka bez práce a musel lapit pouze dvě skromné střely hráčů Hérculesu. Sporting tak konečně vyhrál, své prvenství však musí ještě několikrát potvrdit ve druhé části sezóny.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona19171161:1152
2.Real Madrid19153147:1748
3.Villarreal CF19123438:2039
4.Valencia CF19114429:2037
5.Espanyol Barcelona19111725:2534
6.Atlético Madrid1993731:2330
7.Athletic Bilbao1992829:3129
8.Getafe CF1983828:2927
9.RCD Mallorca1983823:2427
10.Sevilla FC1982926:3126
11.Real Sociedad19811029:3125
12.Hércules CF1964922:2822
13.Deportivo La Coruña1956815:2621
14.Racing Santander1955915:2620
15.CA Osasuna1946917:2518
16.Málaga CF19521224:4117
17.Sporting Gijón1937917:2716
18.Real Zaragoza1937917:3216
19.Levante UD19431219:3015
20.UD Almería1928917:3214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (678)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele